Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φιλος μου εχει ανεμιστηρες και στο speed fan στο 100% να λειτουργουν συνεχεια. Υπαρχει καποιο προβλημα;

Και χωρις το speed fan, παλι στο 100% θα δουλευαν; Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει fan controller και δεν εχει πειραξει κατι απο τις ρυθμισεις στη μητρικη.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτός από τον θόρυβο δεν έχει καμία αρνητική επίδραση.

Εξαρτάτε από το τι ρυθμίσεις έχει εξαρχής η μητρική αλλά σχεδόν σίγουρα ναι,στο 100% θα δούλευαν έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

Εχει την asrock 970 pro3 r.2.0, AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz, και Cpu Cooler Xigmatek Loki SD963.

Η προκαθορισμενη ρυθμιση για το cpu cooler στη bios ηταν στο full load, δλδ στο 100% και στις 2800 περιπου στροφες.

Επισης ειχε και το automatic. Οταν επιλεγω το automatic εχει ακομα ρυθμισεις : target cpu temperature ( Απο 45-65 ) και control fan speed ( απο το 1-9 )

Προκαθορισμενα τα εχει στους 50 βαθμους κελσιου και την ταχυτητα στο μεγιστο. Οποτε και ριχνει τις στροφες στις 2700! 100 στροφες μονο διαφορα το full load με το automatic.

Κατι δε κανω εγω σωστα ή κατι δε παει καλα με την συνδεσμολογια που εκαναν;

Διαβασα οτι το συγκεκριμενο cpu cooler παιζει απο 1400-2800 στροφες, οποτε δε θα επρεπε να ξεκιναει απο τις 1400 οταν ειναι σε idle; Ειδικα αφου εχει και την λειτουργια PWM.

Επισης παρατηρω οτι ο ανεμιστηρας ( εχει εναν ) βρισκεται ετσι οπως κοιταω το κουτι στα δεξια της ψυκτρας και φυσαει αερα προς τα μεσα. Ειναι σωστα ετσι; Παντως σε οσες φωτογραφιες βλεπω ολοι οι ανεμιστηρες στις ψυκτρες εχουν τετοια φορα, δλδ το τετραγωνακι βρισκεται προς τα μεσα, που σημαινει οτι φυσανε αερα.

Στο κειμενο λεει οτι εαν υπαρχει ενας ανεμιστηρας θα πρεπει να ειναι αναποδα απ'οτι ειναι τωρα; Αν καταλαβαινω σωστα τα αγγλικα..

The Placement of the Fan in the Processor

The internal set up of the processor also directs the placement of the cooling device. If your processor has only one fan then it will mostly be located in the back of the processor, and this will be blowing out the hot air. If you have two CPU fans, then one fan will be located at the back, and the other will be located at the front of the processor. While the main function of the back fan is to blow out the hot air, the front fan moves in cooler air as the front of the CPU has more open area to allow the free inflow of cooler air. Ideally, all processors should have at least two fans: one fan to intakes cool air, while the other fan expels heat by blowing the hot air out.

Γινεται να βγαλω αυτο το ανεμιστηρα που εχει και να κουμπωσω καποιον αλλον επανω στη ψυκτρα ή δεν αξιζει; Μηπως και η ψυκτρα δεν ειναι τοσο καλη; Δλδ οσο καλο ανεμιστηρα και να βαλω, αν η ψυκτρα δε λεει, τοτε δε θα εχω καποιο αποτελεσμα. Πχ σκεφτηκα να κουμπωσω και δευτερο ανεμιστηρα στη ψυκρα, οπως εχει και η δικια μου απο μαμα ( cooler master 412s, και η οποια σχεδον ποτε δε δουλευει πανω απο 1000 στροφες.. ), αλλα ισως να θελει και οι 2 ανεμιστηρες να ειναι πανομοιοτυποι και στα προτυπα της ψυκτρας;

Τελος δε ξερω εαν κανανε σωστη συνδεσμολογια ( αυριο θα τα βγαλω ολα και θα τα ελεγξω ), αλλα στη bios μου δειχνει ρυθμιση για το cpu cooler και το chasis fan 1, στο chasis fan 2 λεει NA, και μου εχει και ενα power fan, το οποιο ειναι στις ιδιες στροφες με το chasis fan 1. Ισως μπερδεψαν τα καλωδια; Γιατι βλεπω οτι το fan2 πρεπει να το εβαλαν στο pwr fan. Και να πω οτι και οι 2 ανεμιστηρες δουλευουν και αυτοι στο 100% ολη την ωρα.. Και εχουν περασει 2 χρονια..

Αν τελικα βρουμε μια λυση, και κρατησουμε αυτο το cpu cooler θα ηθελα να μου προτεινετε και εναν 2ο ανεμιστηρα για να βαλουμε. Γενικοτερα θελουμε να μας βγει οσο γινεται πιο οικονομικα η διορθωση. Δλδ η εχει οπως ειναι ( αν καταφερουμε και το κανουμε να δουλεψει στο αυτοματο ), ή αν θελουμε βαζουμε και 2ο ανεμιστηρα ή παιρνουμε ενα καινουριο cpu cooler, αλλα το πολυ μεχρι 20 ευρω, δλδ κατι σαν τον zalman performa.

Δημοσ.

Επισης ειχε και το automatic. Οταν επιλεγω το automatic εχει ακομα ρυθμισεις : target cpu temperature ( Απο 45-65 ) και control fan speed ( απο το 1-9 )

Προκαθορισμενα τα εχει στους 50 βαθμους κελσιου και την ταχυτητα στο μεγιστο. Οποτε και ριχνει τις στροφες στις 2700! 100 στροφες μονο διαφορα το full load με το automatic.

Ο cpu αντέχει μέχρι 55-62°C οπότε μπορείς να το βάλεις έστω στο 55 για να πέσει λίγο ακόμα,

μετά στο fan speed από 9 που λογικά θα είναι τώρα βάλε το στο 8,έχουμε και καλοκαίρι και δεν έχω ιδέα πόσο θα έπρεπε να ψύχει η ψήκτρα τον cpu σου για να ξέρω αν είναι αδύναμη ή όχι.

Πρέπει μετά μέσα από τα windows να μετρήσεις της θερμοκρασίες (τρέχοντας κάτι βαρύ) π.χ. με το hwinfo για να δεις αν φτάνει σε επικίνδυνα επίπεδα,αν παραμένει χαμηλά δοκίμασε και με fan speed 7 και πάει λέγοντας. 

Το αγγλικό που παραθέτεις μιλάει για τους ανεμιστήρες του κουτίου όχι του cpu.

Δημοσ.

Το αρθρο μιλαει για ανεμιστηρα στη ψυκτρα του επεξεργαστη. Δεν θυμαμαι link.

Την ειχα βαλει και στους 65 βαθμους, δεν ειδα διαφορα.

Δοκιμασα με speed fan και μειωσα τον ανεμιστηρα στο 25%, δλδ κοντα στις 1700 στροφες. Καμια διαφορα στη θερμοκρασια απ'οταν ειναι στο 100% σε idle.

Οποτε δεν καταλαβαινω γιατι να λειτουργει εξ'αρχης σε τοσο υψηλες στροφες. Η pwm λειτουργια δεν δουλευει;

Δημοσ.

Οποτε δεν καταλαβαινω γιατι να λειτουργει εξ'αρχης σε τοσο υψηλες στροφες. Η pwm λειτουργια δεν δουλευει;

Ο κατασκευαστής μητρικής θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο,το βάζει στο 100% οπότε να μην μπορεί κανένας να τους πει ότι φταίνε που τους κάηκε το οτιδήποτε.   

Το control fan speed το κατέβασες στο 8-7 να δεις αν κατεβάζει στροφές;;;

Ή κλείσε το εντελώς από το Bios και παίξε μόνο με το speedfan.

Δημοσ.

Ναι αλλα στο δικο μου συστημα δεν δουλευει ποτε στο full. Σε αυτο οφειλεται οτι εχω καλυτερη ψυκτρα που εχει 2 ανεμιστηρες;

Επειδη το εχω κουρασει. Αξιζει να κανουμε καποια μετατροπη στη ψυκτρα ή να δωσουμε 16 ευρω για την zalman performa; Αρκει να μη δουλευει και αυτη στο full.

Δημοσ.

Το πρόβλημα λογικά δεν είναι στην ψήκτρα αλλά μόνο στης ρυθμίσεις.

Σε ρώτησα και πριν:

Το control fan speed το κατέβασες στο 8-7 να δεις αν κατεβάζει στροφές;;;

Για να δεις αν φτάνει η ψήκτρα που έχεις πρέπει να κάνεις burn-in test

http://www.sevenforums.com/tutorials/220743-cpu-stress-test-using-intelburntest.html

Αν με τέρμα στροφές δεν έχεις ανεβασμένη θερμοκρασία κατεβάζεις λίγο από το speedfan και ξανά δοκιμάζεις.

Μπορείς και απλά να το κλείσεις τον έλεγχο από το bios και να το ρυθμίσεις με το speedfan να πηγαίνει με «αυτόματο πιλότο» 

http://theelf.hostoi.com/speedfan.html#control

Δημοσ.

Το κατεβασα στο 5 οπου δουλευει στο 67%. Και εβαλα target τους 45 βαθμους. Με το hwinfo ειδα οτι αρχιζει να ανεβαζει στροφες οταν φτανει η cpu στους 50, δλδ 5 παραπανω απ'οτι ορισα. ( Στρεσαρα την cpu με το intelstresscpu )

Οποτε ολα κομπλε.

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα. Ανοιξαμε την υπολογιστη του φιλου, τα βγαλαμε ολα και τα ξαναβαλαμε μαζι με τους καινουριους ανεμιστηρες. Ενω τα συνδεσα κανονικα, μου βγαζει στο speed fan και στο hwinfo τον top fan οτι μια παει στις 681800 στροφες και μια κανονικα.

Στην bios μια μου βγαζει N/A και μια κανονικες στροφες. Αυτες οι τιμες εναλλασονται ανα δευτερολεπτο.

Το αλλαξα απο το pwr fan και το εβαλα στο cha_fan2, παλι τα ιδια ομως κανει. Τι παιζει;

Να αποφορτιστηκε ή κατι παρομοιο απο το φυσημα με πιστολακι μαλλιων που του καναμε;

Δημοσ.

Καλησπερα..Εχω το laptop μου και μου βγαζει αυτα σε θερμοκρασιες... Που ειναι λιγο ψηλες!! Το ειχα παει και το καθαρισα αλλα και παλι ανεβαζει θερμοκρασιες... Κατεβασα  το speed fan  να δω τι παιζει με τους ανεμιστηρες αλλα οταν το τρεχω μου σβηνει το laptop.. Γιατι ομως γινεται αυτο; Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα για δω τις ταχυτητες  που εχει στους ανεμιστηρες...Και Μπορω να αυξησω τις ταχυτητες στους ανεμιστρηρες παραπανω; Γινεται; Ευχαριστω...

post-254641-0-25005000-1408563177_thumb.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα... Καμια βοηθεια για το παραπανω!!  Για αν μπορω να αυξησω την ταχυτητα των ανεμιστηρων;;;

Ετρεξα το speed fan και μου εβγαλε αυτα...

post-254641-0-58161600-1408614176_thumb.png

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.

Στα laptop οι ανεμιστηρες δουλευουν αναλογα με την θερμοκρασια. Λογικα οταν φτανεις σε αυτους τους βαθμους, οι ανεμιστηρες δουλευουν στο full.

Ποιο laptop εχεις;

Εμενα max πιανει 72 βαθμους, και του εχω και ενα καλο cooler απο κατω, μαζι και air condition να χτυπαει στο σπιτι. Και το καθαρισα και πριν 3 ημερες. Γενικα, τα λαπτοπ πιανουν μεγαλες θερμοκρασιες. Ειναι πολυ περιορισμενος ο χωρος μεσα..  Μιλαω για full χρηση, δλδ οταν παιζω παιχνιδια.

Κανονικα βρισκεται στους 50, μπορει και πιο κατω.

Δημοσ.

Ειναι πολυ ευκολο να τον αποσυναρμολογησεις και να καθαρισεις το ανεμιστηρακι. Θα βοηθησει και ενα cooler pad.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...