Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να αγοράσω έναν εξωτερικό δίσκο στα 3-4ΤΒ ώστε να το συνδέσω στο Raspberry Pi για NAS server και torrent box.

Έλεγα για τον http://www.e-shop.gr/samsung-stshx-d301tdb-d3-station-3tb-usb30-external-hard-drive-p-PER.306076

Το βασικό να αντέχει για 24/7 λειτουργία.

Κάποια πρόταση? θα προτιμούσα eshop

Επεξ/σία από pagratios
Δημοσ.

Aν και τα τορρεντ δεν θα τον ζορίζουν ιδιαιτερα, μεσα στα κουτια συνήθως οι δίσκοι βράζουν >50 βαθμους. Ειδικα αν τον έχεις να κανει και τπτ αλλο, πχ streaming. Φροντισε ο δίσκος να μην ειναι στις 7200rpm, και αν γίνεται το κουτι να χει ανεμηστηρακι (το ξέρω δύσκολο).  Ψαξε επισης να δεις ποιο μοντελο δίσκου έχουν μέσα και δες τα review χρηστών απο amazon και newegg για να δεις το failure rate των δίσκων ή αλλα πιθανα προβλήματα ασυμβατότητας με usb 3 καρτες.  πχ οι toshiba 3tb dt01aca300 εχουν αδικαιολογητα υψηλο failure rate

Γνωμη μου πάντως είναι να πάρεις ξεχωριστα δίσκο και θήκη.

1ον γιατι μπορεί να χαλασει το σύστημα παροχής ρεύματος του δίσκου, αλλα ο δίσκος να ναι μια χαρα και να πρεπει να το γυρισεις όλο μαζι πίσω

2ον γιατι μπορεις στο μέλλον να τον αλλαξεις με μεγαλύτερο δίσκο

3ον γιατί μερικές τέτοιες λύσεις δεν σε αφήνουν να αλλάξεις το partition table του δίσκου σε gpt ή δεν τον αναγνωρίζουν μετα

Δημοσ.

το "προτείνω" ειναι σχετικό,  καθώς έχω να χρησιμοποιήσω δισκο 24/7 σε εξωτερική θήκη αρκετα χρόνια. Δεν αλλάζει το γεγονός όμως ότι ενας δισκος στις 5400rpm ,θα ναι αρκετα πιο κρύος απο ένα στις 7200. Ωστοσο, αν χρειαζεσαι να παίρνεις backup ολοκληρο το δίσκο αρκετα συχνά, (και οχι απλώς να μεταφέρεις 100-200gb) θα έχεις αρκετή διαφορα στο χρονο που χρειαζεσαι καθώς πχ οι seagate 3tb 7200rpm ST3000DM001 εχουν ενα average transfer rate 160mb/s οι αντιστοιχοι wd green 5400rpm ειναι λίγο πάνω απο τα 100mb/s. Βεβαια σε αυτα παίζει ρόλο και ποια ειναι η max ταχυτητα που επιτρεπει ο usb 3 controller που εχεις στον υπολογιστή σου αλλα και στη θήκη του δίσκου. Καποιοι φτάνουν μόνο μέχρι τα 130mb/s οποτε εκει θα ναι αμελητεα η διαφορα με ενα green.

Προσωπικά εχω καταλήξει στη λύση ενος laptop/netbook που ειναι ανοιχτο 24/7 και μια στο τόσο όποτε γεμίζει ο δίσκος του μεταφέρω αυτα που θέλω, και εχω και ενα docking station για να αλλαζω και ευκολα τους δίσκους και να παίρνω και backup

Δημοσ.

Βρήκα κάποιες θήκες για εξωτερική αποθήκευση και με ανεμιστήρα αλλά είχαν όριο στο μέγεθος του σκληρού. Πχ αυτή εδώ είχε τα 2 tb.

Το κόστος θήκης με σκληρό ασχέτος αν σου δίνει παραπάνω επιλογές ανεβαίνει και η τιμή σε αντίστοιχο εξωτερικό δίσκο.

Η πρόσβαση στον σκληρό πλην της αρχικής μεταφοράς θα γίνεται μέσω δικτύου οπότε τα 100MB/s δεν είναι και τόσο άσχημα.

Δημοσ.

εγώ θα σου έλεγα να πας σε εξωτερική θήκη και WD Red δίσκους που είναι για nas συστήματα οπότε θα αντέχουν κα παραπάνω για 24/7 χρήση.

Δημοσ.

Έχεται κάποια θήκη υπόψη σας που να δέχεται από 3TB και πάνω?

Για σκληρό ας πούμε τον http://www.e-shop.gr/western-digital-wd30efrx-3tb-red-nas-sata3-p-PER.304601

αλλά λέει δεν μπορεί να να κάνει χρήσ του GPT.

Η δικιά μου χρήση θα είναι σε ext4 format  του σκληρου δίσκου.

Για θήκη έλεγα κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/raidsonic-icy-box-ib-351stu3s-b-35-sata-usb30-enclosure-black-p-PER.800110

Δημοσ.

Τελικά η επιλογή έχει αρχίζει να φαίνεται δυσκολότερη από ότι νόμιζα διότι με προβληματίζει αν δέχονται τα 3TB και αν θα υπάρχει πρόβλημα με το raspberry Pi.

Κοιτούσα την SilverStone TS07 αλλά δεν ξέρω αν θα έχει πρόβλημα με τον HDD. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς εξωτερική θήκη με το raspberry?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...