SV8XXX Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μια βοηθεια γιατι θολωσα.. Το dchroot χρειαζεται απαραιτητα ; Οταν μπαινω μεσα απο που αλλαζω το "chris@debian:/$" σε κατι αλλο ας πουμε σε "chroot@debian:/$" γιατι με μπερδευει με το native. Eγκατεστησα το βασικο συστημα καθολου ασχημα 350.6 MB με την cache του apt γεματη προς το παρον!!! Ρε τριτονα αυτα τα ωραια τα λενε αμεσως.!!! Πω τι επαθα και πρεπει να ξυπνησω πρωι αυριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 δεν το ξερω το dchroot για το αλλο, αφου κανεις chroot: export PS1="(mesa sto chroot) $PS1" ή το βαζεις στο .bashrc του χρηστη που κανεις login για μονιμα εδω εχω: PS1="chroot-i686:\w# " 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freestyler Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 BTW tritonas00, μπορείς να δοκιμάσεις και χωρίς καθόλου ~/.asoundrc || /etc/asoundrc; Έχω την εντύπωση οτι θα παίξει κι έτσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 απλα εχω συγκεκριμενο asoundrc λογω Loopback, για να μπορω να γραφω το τι βγαινει απο τα ηχεια. ναι λογικα θα παιξει και χωρις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 δεν έχω καταλάβει τίποτα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV8XXX Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Εφαγα μια μερα να κανω το pulse να δουλεψει μεσα. E: [pulseaudio] core-util.c: Failed to create secure directory (/run/user/1000/pulse): No such file or directory Τελικα αφου εγκατεστησα μπολικα σχετικα πακετα τιποτα παλι. Πως μου`κοψε και εκανα mount to /run ΜΑΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το .asoundrc ειναι διαφορετικο θα δοκιμασω και αλλα βυσματα το fstub μου ειναι διαφορετικο σε debian /tmp /home/chris/chroot-sid-i386/tmp none bind 0 0 /proc /home/chris/chroot-sid-i386/proc none bind 0 0 #/dev /home/chris/chroot-sid-i386/dev none bind 0 0 /media/cdrom0 /home/chris/chroot-sid-i386/media/cdrom0 none bind 0 0 /sys /home/chris/chroot-sid-i386/sys none bind 0 0 /var/run /home/chris/chroot-sid-i386/var/run none bind 0 0 /dev/pts /home/chris/chroot-sid-i386/dev/pts none bind 0 0 /dev/shm /home/chris/chroot-sid-i386/dev/shm none bind 0 0 /var/lib/dbus /home/chris/chroot-sid-i386/var/lib/dbus none bind 0 0 /run /home/chris/chroot-sid-i386/run none bind 0 0 Δεν ειναι το τελικο ισος βγαλω καποιες γραμμες. Πρεπει να ξανακανω εγκατασταση απο την αρχη debootstrap για να εγκαταστησω μονο τα απαραιτητα Εχω pulse μεσα - εξω και ηχο παιζουν τα παντα , κρασσαρει μονο το audacity αποξω οταν παω να γραψω, θα φτιαχτει και αυτο Λογο του οτι εχω μουσαφιρια το θεμα παγωνει για καμια εβδομαδα. Ευχαριστω ΜΕΓΑΛΕ tritonas00 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 @τριτονας Πέταξε τη διαδικασία σε κανένα arch wiki (αν δεν υπάρχει ήδη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) https://wiki.archlinux.org/index.php/Install_bundled_32-bit_system_in_Arch64 μιας και μιλαμε για ηχο, ας ποσταρω και το .asoundrc μου (το βρηκα αλλου και το τροποποιησα λιγακι να παιζει σωστα), με το οποιο μπορω να ηχογραφησω την pcm (δηλαδη το τι βγαινει απο τα ηχεια). φορτωνουμε το module snd-aloop, και: pcm.both { type route slave.pcm { type multi slaves.a.pcm dmix slaves.b.pcm "hw:Loopback" slaves.a.channels 2 slaves.b.channels 2 #Create 4 channels each for each slave's channels bindings.0.slave a bindings.0.channel 0 bindings.1.slave a bindings.1.channel 1 bindings.2.slave b bindings.2.channel 0 bindings.3.slave b bindings.3.channel 1 } #Transfer table (ttable.<input channel>.<slave channel> <volume>) ttable.0.0 1; #Copy left input to slave "a" left channel ttable.0.2 1; #Copy left input to slave "b" left channel ttable.1.1 1; #Copy right input to slave "a" right channel ttable.1.3 1; #Copy right input to slave "b" right channel } #PCM for capturing output to sound card. pcm.looprec { type plug slave.pcm "hw:Loopback,1,0" } pcm.!default { type asym playback.pcm { type plug slave.pcm "plug:both" } } Ουσιαστικα στελνει την pcm και στο dmix και στην εικονικη Loopback. Το alias looprec αντιστοιχει στην Loopback. Βαζουμε να παιξει κατι και: arecord -vv -f cd -t wav -D looprec ALSA-RECORDING-"`date`".wav ή να γραψουμε video+audio το desktop μας: ffmpeg -f alsa -ac 2 -i looprec -f x11grab -r 25 -s 1280x1024 -i :0.0 -acodec copy -vcodec mpeg1video -b 9000k -y DESKTOP-RECORDING-"`date`".avi (αλλαξτε το 1280x1024 με την αναλυση σας) Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2014 από tritonas00 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV8XXX Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Ξελαφρωσα το συστημα κατα 233 πακετα i386 Εγκατεστησα wine μεσα στην chroot Παιδευτικα με τα libgl1 πολυ, αλλα αξιζε ο κοπος. Δουλευουν ολλα τελεια!! Πως να κανω να μην μου εμφανιζει ο thunar το /dev στο side panel ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freestyler Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Αυτό το θέμα μου έδωσε την ιδέα να φτιάξω ένα archlinux container (lxc) μέσα στο gentoo. (thanks!)Ο σκοπός ήταν να μπορώ να τρέχω και Χ11 εφαρμογές από το container (πχ popcorntime, cool-old-term χωρίς να χτίσω 100 dependencies στο main) με native performance γιατί τα vm's υστερούν σε αυτόν τον τομέα.Ούτε vnc, ούτε spice, ούτε ssh Χ11 forwarding ήταν αποδεκτές λύσεις.Παίζουν όλα κομπλέ, εικόνα / ήχος, αλλά ήθελε λίγο διαδικασία.Χρειάστηκε να βάλω pacman στο gentoo και πέρασα ένα πακέτο (archlinux-keyring) κανονικά στο main σύστημα.Πότε θα βαρέσω κατά λάθος κανά pacman -Syu στο gentoo και θα μου μείνει στο χέρι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Εγω να πω την αληθεια, δεν ειχα δει τοτε το linκ στο archwiki και το εκανα με το star. (εκανα μια μινι i686 εγκατασταση στο vbox, transfer σε στικακι και αντιγραφη σε εναν φακελο στο ~. Μετα chroot και αφαιρεσα περιττα πακετα.) Πως να κανω να μην μου εμφανιζει ο thunar το /dev στο side panel ; Ελα ντε... Εμενα μου βγαζει connections gvfs και dev ισως με udev rule... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 ...Χρειάστηκε να βάλω pacman στο gentoo... Πώς το κανες αυτό ρε θηρίο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Πώς το κανες αυτό ρε θηρίο; λογικα θα γινεται και το αναποδο https://aur.archlinux.org/packages/portage-git Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Έχουμε ξεφύγει...Καλά και dpkg και rpm ξέρω ότι ΜΠΟΡΕΙΣ να περάσεις στο Arch, αλοίμονο σε όποιον τα χρησιμοποιήσει αντί του pacman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BugsGounelas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Έχουμε ξεφύγει...Καλά και dpkg και rpm ξέρω ότι ΜΠΟΡΕΙΣ να περάσεις στο Arch, αλοίμονο σε όποιον τα χρησιμοποιήσει αντί του pacman PACMAN FTW ,Εαν ηθελα αλλα,δεν θα χα arch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα