tritonas00 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Εχω 64αρι arch. Σε ενα φακελο στο ~ εχω μια mini 32αρα εγκατασταση arch οπου τρεχω 1-2 προγραμματα μεσω chroot.Ολα ωραια και καλα, αλλα οταν στην native εγκατασταση τρεχω κατι που εχει ηχο μπλοκαρει τον ηχο απο την chroot εγκατασταση.Κοινως υπαρχει τροπος να εχω ταυτοχρονα ηχο και στο native και στο chroot συστημα?/etc/fstab: /dev /home/babis/i686/dev none bind 0 0 /proc /home/babis/i686/proc none bind 0 0 /dev/pts /home/babis/i686/dev/pts none bind 0 0 /dev/shm /home/babis/i686/dev/shm none bind 0 0 /sys /home/babis/i686/sys none bind 0 0 /var/run /home/babis/i686/var/run none bind 0 0 /var/lib/dbus /home/babis/i686/var/lib/dbus none bind 0 0 /tmp /home/babis/i686/tmp none bind 0 0 Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2014 από tritonas00 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV8XXX Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Mαλλον με το pulseaudio πρεπει να γινεται ; Αλλα εσεις το αφορισατε Εκανα μια δοκιμη με αφορμη την απορια σου, οχι οτι ειναι το ιδιο αλλα το αποτελεσμα ηταν αρνιτικο. Εχω δυο χρηστες και pulsaudio. Παιζω ενα mp3 σε μενα , και μπαινω σε tty2 κανω λογκιν στον αλλο χρηστη, εξακολουθω να ακουω παρ οτι ενεργοποιω τις δικες του default ρυθμισεις (δυναμωνει ο ηχος). Παιζω ενα mp3 αλλα ηχος πουθενα μονο ο δικος μου παροτι τα VUmeters δειχνουν οτι παιζει ο ηχος. Η δοκιμη εγινε και αντιστροφα, τιποτα. Αν σταματισω να απασχολω την εισοδο απο τον εναν player σε 5" ερχεται ο ηχος απο τον αλλο. Φυσικα δεν ειναι το ιδιο περβαλον με το chroot . Ισος απο τη μια να δωσεις εξοδο σε oss και απο την αλλη σε οτι αλλο εχεις esd ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 pulseaudio εχω στο chroot (λογω skype) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 με απλη alsa εγινε τελικα, αντιγραφοντας το .asoundrc μου και στο chroot. να δω με το αλλο μπ@ρδελο πως θα γινει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 ζωαρα καρφωσα την εισοδο του ηχου της καμερας και σαν εξοδο το dmix, απενεργοποιησα το auto detect udev κλπ ~.asoundrc pcm.dsp { type plug slave.pcm "dmix" } /etc/pulse/default.pa load-module module-alsa-sink device=dmix load-module module-alsa-source device=hw:1,0 #.ifexists module-jackdbus-detect.so #.nofail #load-module module-jackdbus-detect channels=2 #.fail #.endif #.ifexists module-udev-detect.so #load-module module-udev-detect #.else ### Use the static hardware detection module (for systems that lack udev support) #load-module module-detect #.endif και ετσι εφερα το skype στην native εγκατασταση. ετσι το pulseaudio δεν παρεμβαινει πουθενα στο συστημα μου και το skype παιζει κανονικα. με απλη alsa εγινε οπως ειπα, οποτε μπορω να παιζω το παιχνιδακι απο chroot και να ακουω μουσικη σαν ανθρωπος και κατι ακομα: ΨΟΦΟΣ KAKOΣ ΣΤΟ PULSEAUDIO. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Αυτό που κάνει το pulse audio ακατάλληλο για το Skype είναι πως δεν μπορείς να διαλέξεις διαφορετικές πηγές ήχου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SV8XXX Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Aυτο που μ αρεσε ειναι η chroot εγκατασταση και ρωτω: Ποια τα υπερ και τα κατα Ποιο το τυπικο μεγεθος της Αν καταλαβα καλα ξεφορτωνομαι τις i386 που τελικα εγω τις χρειαζομαι μονο για το skype και ελαφραινω το συστημα μου. Ο ηχος σου τωρα ειναι αμφιδρομος ; Μπορεις απ εξω να ηχογραφισεις οτι παιζει μεσα ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 ~ 4 gb σε μενα. κανεις οτι θες εκει μεσα χωρις να επηρεαζεται το main συστημα σου ναι αμφιδρομος, με απλη alsa. και ναι μπορεις να ηχογραφησεις αποξω το μεσα (με loopback) το hardware ειναι κοινο και στα δυο συστηματα (αφου το κανεις bind) εχεις κανονικα X, acceleration κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 ξεχασα να πω οτι καρφωνουμε και την sdl να χρησιμοποιεi alsa export SDL_AUDIODRIVER=alsa στο .bashrc 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Να ρωτησω και εγω ο ασχετος. Δηλαδη τωρα εχεις εγκατεστημενο pa μονο και μονο για το skype και οτιδηποτε αλλο το χειριζεται η alsa στη native εγκατασταση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δηλαδη τωρα εχεις εγκατεστημενο pa μονο και μονο για το skype και οτιδηποτε αλλο το χειριζεται η alsa στη native εγκατασταση? ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Και το skype στην native εγκατασταση βαλμενο? Με βλεπω να κανω πειραματα το σ/κ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 ναι λεμε απλα οριζεις το που θα στελνει (dmix στην alsa) και το απο που θα παιρνει (μικροφωνο για το skype) το pa. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Πω πω εχω πολλες αγνωστες λεξεις! Τι ειναι το dmix? Εδω δεν το εχω σε πακετο Θα το δω αυριο με καθαρο μυαλο :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 feature της alsa ειναι... software mixer το ενεργοποιεις στο asoundrc σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα