jeanthira7 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα Έχω Windows 7 ultimate και τώρα τελευταία Έχω το εξής θεματάκι... Όταν ανοίγω το desktop μου βγάζει μαύρη οθόνη με ενδείξεις: CMOS data&time not set F1 for setup F2 to load default values and continue... Είτε λοιπόν πατήσω F1 και φτιάξω την ώρα από το setup είτε πατήσω F2 και την φτιάξω από τα Windows Στην επανεκκίνηση θα χαλάσει πάλι... Και η πλάκα είναι ότι βάζει κάθε φορά διαφορετικές ημερομηνίες πχ 2046, 2058 κλπ κλπ μόνο του... Τι μπορεί να είναι? Ιός? Κάποιο trial Πρόγραμμα τύπου AVG το οποίο μου έχει λήξει και ζητάει upgrade? Στο scanning πάντως δεν μου βγάζει κάποιο ιό...
mdimitr Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Μάλλον σου έχει χαλάσει η cmos μπαταρία που είναι πάνω στην μητρική και χάνει to bios τις ρυθμίσεις του. Βγάλτη και μέτρα την με ένα πολύμετρο να το επιβεβαιώσεις. Αν όντως φταίει αυτό είναι εύκολη η αντικατάσταση της.
jeanthira7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δεν έχω πολύμετρο και γενικά δεν το κατέχω οπότε μάλλον θα πάω να την αγοράσω αλλά πως θα τη ζητήσω? Και σε ποιο σημείο θα την τοποθετήσω? Το θέμα είναι όμως ότι πέραν των ρυθμίσεων της ημερομηνίας και της ώρας όταν ανοίγουν τα windows στη γραμμή εργασιών κάτω δεξιά υπάρχουν εικονίδια αόρατα, δεν τα βλέπω αλλά πιάνουν χώρο όμως στα σχετικά πεδία των ειδοποιήσεων... Γι'αυτό σκέφτομαι και την πιθανότητα του format...
aer Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Εάν δεν το κατέχεις, βρες κάποιον/α που να το κατέχει για να μην κάνεις κάποια ζημιά. Η μπαταρία φαίνεται πάνω στη μητρική (είναι μια πλακέ μπαταρία) και βγαίνει κουμπτωτή (τουλάχιστον στην μία περίπτωση που μου έχει τυχει να την αλλάξω δεν ξέρω αν υπάρχουν και βιδωτές) και με τον ίδιο τρόπο ξαναμπαίνει. Αφού την βγάλεις πας σε κατάστημα με μπαταρίες και παίρνεις μία ίδια (από 1 έως 2.5€ θα κάνει). Την τοποθετείς όπως ήταν η παλιά και μετά ανοίγεις τον υπολογιστή, ξανακάνεις τις ρυθμίσεις και λογικά τώρα θα μείνουν. Υπάρχει και ιός που σου κάνει αυτό το πράγμα που αναφέρεις, πριν από όλα κάνε κανένα σκανάρισμα με malwarebytes. Αν ο υπολογιστής είναι καινούργιος ίσως να μην είναι η μπαταρία, αλλά επειδή το κόστος είναι αμελητέο άλλαξε την έτσι κι αλλιώς.
jeanthira7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 <p>Εάν δεν το κατέχεις, βρες κάποιον/α που να το κατέχει για να μην κάνεις κάποια ζημιά.</p> <p>Η μπαταρία φαίνεται πάνω στη μητρική (είναι μια πλακέ μπαταρία) και βγαίνει κουμπτωτή (τουλάχιστον στην μία περίπτωση που μου έχει τυχει να την αλλάξω δεν ξέρω αν υπάρχουν και βιδωτές) και με τον ίδιο τρόπο ξαναμπαίνει.</p> <p>Αφού την βγάλεις πας σε κατάστημα με μπαταρίες και παίρνεις μία ίδια (από 1 έως 2.5€ θα κάνει).</p> <p>Την τοποθετείς όπως ήταν η παλιά και μετά ανοίγεις τον υπολογιστή, ξανακάνεις τις ρυθμίσεις και λογικά τώρα θα μείνουν.</p> <p> </p> <p>Υπάρχει και ιός που σου κάνει αυτό το πράγμα που αναφέρεις, πριν από όλα κάνε κανένα σκανάρισμα με malwarebytes. Αν ο υπολογιστής είναι καινούργιος ίσως να μην είναι η μπαταρία, αλλά επειδή το κόστος είναι αμελητέο άλλαξε την έτσι κι αλλιώς.</p> Ο υπολογιστής είναι 8ετίας... Θα κάνω αυτο που ειπες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα