HALF EVIL Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 http://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/252963_342150/2-5-751GB-%CE%AD%CF%89%CF%82-1TB.html?keyphrase=ssd&price_max=450.0&price_min=200.001 Ποιόν από τους 2 παραπάνω δίσκους θα με συμβουλεύατε να πάρω και γιατί (μια σύντομη αιτιολόγηση) Ευχαριστώ. Επίσης γιατί υπάρχει τόσο μικρή διαφορά τιμής ανάμεσα σ' αυτόν http://www.skroutz.gr/s/3731589/Samsung-840-Series-Evo-1TB.html και σ' αυτόν ; http://www.skroutz.gr/s/3731590/Samsung-840-Series-Evo-750GB.html
saflom Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Το ερώτημα έίναι. Χρειάζεσαι πραγματικά τόσο μεγάλο ssd? Εάν σου προτείνω να περιμένεις να πέσουν και άλλο. Εάν τον θες τώρα οπωσδήποτε σου προτείνω να ρίξεις μερικά τηλέφωνα στα μαγαζιά που το πουλούν διότι μερικά από αυτά δεν θα το φέρουν ποτέ. Απλά έχουν το προϊον για επισκεψημότητα
pnick Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Γιατί δεν παίρνεις δύο μικρότερους ssd για να κάνεις raid 0; Ούτως ή άλλως, για αποθήκη οι ssd δεν ενδείκνυνται. Καλύτερα ένας ή δύο hdd για αυτόν τον σκοπό. Παίρνεις δύο τέτοιους https://www.skroutz.gr/s/5097572/Crucial-MX100-256GB-SSD.htmlμε 200€ και έχεις 500GB σε raid0 με read κοντά στο 1gb/sec. Για τα μεγαλύτερα budget (σε high end συστήματα που βλέπω στο εξωτερικό) υπάρχει προτίμηση στους Intel 730 γιατί έχουν TRIM και σε raid 0.
HALF EVIL Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. 1) Για την διαθεσιμότητα θα δούμε, ας το προσπεράσουμε. 2) Θα ήθελα στο σύστημά μου να αποφύγω τα dual, triple boot και να έχω ένα καλό , αθόρυβο, γρήγορο και αξιόπιστο δίσκο για πολύ όπου να έχω όλα τα προγράμματα και τα παιχνίδια μου. Τον μηχανικό του 1ΤΒ που έχω θα τον κρατήσω για αποθήκη. 3) Ξέρω ότι στο gaming η διαφορά βρίσκεται στο φόρτωμα και όχι τόσο στην απόδοση. Με ενδιαφέρει κύρια η χωρητικότητα. Το raid 0 μάλλον δεν το χρειάζομαι τόσο για καθημερινή χρήση, αφού και σε απλή σύνδεση οι ταχύτητες είναι ικανοποιητικές. Αυτή τη στιγμή έχω έναν 840 evo 250 GB και βάζοντας μόνο τρία παιχνίδια , γέμισε κατά τα 2/3 περίπου. Αυτός θα αξιοποιηθεί σε άλλο Πισι. Άρα θα έχω ένα μεγάλο δίσκο για όλες τις δουλειές, 1 μεγάλο μηχανικό για αποθήκη και έναν υπάρχοντα εξωτερικό για back up. 4) Για το αν θα περιμένω για πτώση τιμών και γι' αυτό θα δούμε , ίσως ναι. ίσως όχι , δεν αποτελεί το κύριο ερώτημα και θέμα.
EddieObscurant Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 οποιον και να παρεις μια χαρα δίσκοι ειναι όπως και ο crucial m550 που αντικαθιστά τον m500, οποτε όποιον βρεις φθηνότερο, πάρτον Γενικά οι τιμές στην ελλαδα δεν πολυαξίζουν οποτε αν θες ρίξε και μια ματια στην ευρώπη υπολογιζοντας συνήθως +10 ευρώ για μεταφορικα http://geizhals.at/eu/?cat=hdssd&xf=252_1000#xf_top . Aν τους έβρισκες στην ίδια τιμή και σε ενδιαφέρει να κατέβασεις και torrent στον δίσκο ίσως θα σου προτεινα τον crucial, αν και σε μένα που χω τον απλο το samsung 840 500gb και κατεβαζω 2 χρονια τωρα δεν εχει παθει τπτ και απο εγγραφες ειναι ακομα πολύ χαμηλα απο ότι δείχνει το smart οποτε δεν εχεις τπτ να φοβασαι και απο τον samsung Ο samsung εχει καλύτερο software και με το rapid χρησιμοποιει την μνημη του συστήματος σαν cache οποτε ίσως σου φαινεται λιγο πιο γρήγορος στην πραξη, με την προυποθεση ότι έχεις αρκετη ραμ >8gb για να ειναι τουλαχιστον αρκετο το 1/4 της που θα δεσμεύσει. τελος για τη μικρη διαφορα τιμης μεταξυ 750 και 1τβ ειναι καθαρα θεμα τιμολογησης της samsung, της προσφορας και ζήτησης απο καταναλωτες , και τιμης ελληνικων μαγαζιων @pnick " Για τα μεγαλύτερα budget (σε high end συστήματα που βλέπω στο εξωτερικό) υπάρχει προτίμηση στους Intel 730 γιατί έχουν TRIM και σε raid 0. " ό,τι να ναι, αν δεν ξερεις κάποια πραγματα μην παραπληροφορεις τον κόσμο . Το trim σε raid 0 ειναι καθαρα θέμα του controller, ειτε της μητρικής είτε ξεχωριστού αν εχεις
pnick Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 @pnick " Για τα μεγαλύτερα budget (σε high end συστήματα που βλέπω στο εξωτερικό) υπάρχει προτίμηση στους Intel 730 γιατί έχουν TRIM και σε raid 0. " ό,τι να ναι, αν δεν ξερεις κάποια πραγματα μην παραπληροφορεις τον κόσμο . Το trim σε raid 0 ειναι καθαρα θέμα του controller, ειτε της μητρικής είτε ξεχωριστού αν εχεις Ναι, δεν το έγραψα καλά και sorry. Έχω την εντύπωση ότι το trim σε Intel ssd's σε raid 0 λειτουργεί καλύτερα, όχι ότι λειτουργεί μόνο σε Intel ssd's. Μπορεί να είναι λανθασμένη εντύπωση, αλλά κάπου το διάβασα αυτό. Ναι, γνωρίζω ότι είναι θέμα driver της μητρικής και ότι ενεργοποιήθηκε από τους 11.*** και ύστερα στις μητρικές με chpiset σειράς 6 ή 7 και πάνω μέσω IRST κ.λπ. απλά το κατά πόσο λειτουργεί όντως το trim (όχι το αν είναι ενεργοποιημένο) δεν είναι και απόλυτα σίγουρο, ή το αν λειτουργεί σωστά. Για αυτό έχω δεί και προγράμματα που ελέγχουν αν όντως λειτουργεί το trim και όχι απλά αν είναι ενεργοποιημένο (όπως ελέγχουμε με εκείνη την γνωστή εντολή στο command prompt). Αν κάνω λάθος, ανακαλώ. Δεν έχω διάθεση να παραπληροφορήσω. Θα μπορούσες να με διορθώσεις και με πιό ήρεμο τρόπο, πάντως.
HALF EVIL Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Άρα μάλλον να καταλήξω στον eνo (εφόσον εφαρμόσω το σχέδιο μου) αφού Δεν υπάρχει λόγος να δώσω + 100 για τον crucial 550 Για την all around χρήση που θέλω . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα