Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας :) Ενδιαφέρομαι αυτόν τον καιρό να κάνω αναβάθμιση το pc σε μητρική + επεξεργαστή και μπαίνω σε σκέψεις . Να πω αρχικά ότι δεν είμαι έμπειρος με το overclock αλλά ούτε θα κάνω του κεφαλιού μου και ότι μου κατέβει :P Λοιπόν είμαι ανάμεσα σε FX 6300-8320/8350 και μία καλή AM3+ μητρική που βρήκα ή Pentium G3258 (ο πασίγνωστος πλέον :P ) + μία πολύ δυνατή Z97 μητρική . Το θέμα είναι πως δεν είναι σίγουρο το μελλοντικό upgrade σε Intel 4ης-5ης γενιάς . 

Το σύστημα μου είναι το εξής 
CPU - Core2Quad 9450 (2,66 Ghz , 12mb L2 Cache)
Mobo - Asus P5G41T-M LE
GPU - Gigabyte GTX 560 Ti
Ram - Kingston 2x4 Gb 1333Mhz
PSU - RaptorX 850Watt

Τώρα SSD,HDD και περιφερειακά δεν παίζουν ρόλο :P 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων . 

Επεξ/σία από mrgeox23
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρχικά γιατι να κάνεις αναβάθμιση; Μια χαρά ειναι ο 9450... Δε δε καλύπτει;

Επιπλέον, αν πας απο C2Q με 12 mb cache σε FX ή και στον 3258 θα ξενερώσεις τη ζωή σου κατα τη γνώμη μου...

καλυτερα παρε εναν ssd, βαλε και μια ωραια ψύκτρα και ανεβασε το λιγο να παρει τα πάνω του το μηχανημα...

• Like 1
Δημοσ.

pentium+z97 mobo είναι σχήμα οξύμωρο και ο ήδη υπάρχον cpu σου είναι καλύτερος.. αν θες δώσε μια τιμή για αυτά που θες να σου βρούμε τα καλύτερα :-)

α.. και κάτι άλλο.. Core2Quad 9450 + Asus P8H61-M LE είναι ασύμβατα..

• Like 1
Δημοσ.

Έχω SSD τον Samsung Pro και καλή αερόψυξη έχω απλά έχουμε ένα pc που το θέλει ο αδερφός μου και χρειάζεται μόνο CPU + Mobo και σκέφτηκα με την ευκαιρία να κάνω εγώ upgrade και να του δώσω αυτά τα 2 :P 

Επίσης δεν πιστεύω να ξενερώσω με τον FX :P Γιατί είναι και πιο ψηλά τα clock και περισσότερη πυρήνες και σχετικά καλό cache .

Έχω 110€ στα χέρια μου αυτήν την στιγμή και μπορεί να πάει μέχρι 170 € με την βοήθεια της τράπεζας (γονείς :P

Δημοσ.

Έχω SSD τον Samsung Pro και καλή αερόψυξη έχω απλά έχουμε ένα pc που το θέλει ο αδερφός μου και χρειάζεται μόνο CPU + Mobo και σκέφτηκα με την ευκαιρία να κάνω εγώ upgrade και να του δώσω αυτά τα 2 :P 

Επίσης δεν πιστεύω να ξενερώσω με τον FX :P Γιατί είναι και πιο ψηλά τα clock και περισσότερη πυρήνες και σχετικά καλό cache .

Έχω 110€ στα χέρια μου αυτήν την στιγμή και μπορεί να πάει μέχρι 170 € με την βοήθεια της τράπεζας (γονείς :P

προσωπικά δε θα τον άλλαζα τον επεξεργαστή σου για fx...

Δημοσ.

Γράφω στην αρχή τα specs από το pc . Το 2ο ταινίες,browsing και light gaming (LoL,Tera κλπ) . Στο 2ο pc υπάρχουν τα εξής 

RAM : Corsair 2x2Gb 1600mhz
GPU : Radeon 4870 512mb
PSU : 600Watt
HDD : 3x500Gb 7200rpm Seagate
και μία Zalman ψύκτρα 50€ εποχής 2008 

προσωπικά δε θα τον άλλαζα τον επεξεργαστή σου για fx...

Γιατί όμως ?? :/ Όλα τα χαρακτηριστικά είναι υπέρ του 

Δημοσ.

Γράφω στην αρχή τα specs από το pc . Το 2ο ταινίες,browsing και light gaming (LoL,Tera κλπ) . Στο 2ο pc υπάρχουν τα εξής 

RAM : Corsair 2x2Gb 1600mhz

GPU : Radeon 4870 512mb

PSU : 600Watt

HDD : 3x500Gb 7200rpm Seagate

και μία Zalman ψύκτρα 50€ εποχής 2008 

Γιατί όμως ?? :/ Όλα τα χαρακτηριστικά είναι υπέρ του 

δίνω πολύ βαρύτητα στην cache και στη single core performance και νομιζω οτι παρα τους πολλούς του πυρήνες θα σου φανει σα φρενάρισμα... Χίλιες φορές να ανεβάσεις λιγο τον 9450...

ειναι και θεμα χρησης/προτιμήσεων whatever :)

Δημοσ.

Ο Pentium είναι άκυρη επιλογή όχι ότι δεν είναι καλός αλλά είναι διπύρηνος και όπως καταλαβαίνεις είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με τον q9450. Τώρα με τους FX πάλι δεν θα δεις διαφορές στα παιχνίδια με την κάρτα που έχεις μόνο αν ασχολείσαι με video ending κτλ. τότε θα δεις μια αξιόλογη διαφορά που θα δικαιολογήσει τα χρήματα που θα δώσεις , τέλος για μένα καλό είναι να πάρεις όπως ανάφερε  ο paylidis ένα ssd ο οποίος θα απογειώσει το pc σου και όταν κυκλοφορήσουν οι intel broadwell τότε το σκέφτεσαι για αναβάθμιση .      

• Like 2
Δημοσ.

αν θες να σου βγει φθηνά δες και για athlon x4 740 + fm2 μητρική, είναι τίμιος συνδυασμός αφού είναι επιτακτική ανάγκη για 2 pc . με κάτι παραπάνω πας σε 6300+mobo στα 170 περίπου..

• Like 2
Δημοσ.

δίνω πολύ βαρύτητα στην cache και στη single core performance και νομιζω οτι παρα τους πολλούς του πυρήνες θα σου φανει σα φρενάρισμα... Χίλιες φορές να ανεβάσεις λιγο τον 9450...

ειναι και θεμα χρησης/προτιμήσεων whatever :)

Κάνεις λάθος οι FX είναι ταχύτεροι από τους core 2 Quad και σε single threaded 

• Like 1
Δημοσ.

Κάνεις λάθος οι FX είναι ταχύτεροι από τους core 2 Quad και σε single threaded 

Ναι αυτό πιστεύω και βλέπω παντού και εγώ . 

αν θες να σου βγει φθηνά δες και για athlon x4 740 + fm2 μητρική, είναι τίμιος συνδυασμός αφού είναι επιτακτική ανάγκη για 2 pc . με κάτι παραπάνω πας σε 6300+mobo στα 170 περίπου..

Κοιτάω περισσότερο τον FX 6300 με Mobo γιατί πιστεύω θα με πάει 2 χρονάκια άνετα . 

Ο Pentium είναι άκυρη επιλογή όχι ότι δεν είναι καλός αλλά είναι διπύρηνος και όπως καταλαβαίνεις είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με τον q9450. Τώρα με τους FX πάλι δεν θα δεις διαφορές στα παιχνίδια με την κάρτα που έχεις μόνο αν ασχολείσαι με video ending κτλ. τότε θα δεις μια αξιόλογη διαφορά που θα δικαιολογήσει τα χρήματα που θα δώσεις , τέλος για μένα καλό είναι να πάρεις όπως ανάφερε  ο paylidis ένα ssd ο οποίος θα απογειώσει το pc σου και όταν κυκλοφορήσουν οι intel broadwell τότε το σκέφτεσαι για αναβάθμιση .      

Για τον pentium έλεγα απλά για gaming με OC στα 4,2 . Επίσης για τον FX δεν ήλπιζα σε ανεβασμένα FPS :P Απλά είναι πιο καινούργιος σε σχέση με τον 9450 και απλά θα μου χάριζε μερικά χρονάκια ακόμα .

Δημοσ.

Ναι αυτό πιστεύω και βλέπω παντού και εγώ . 

Κοιτάω περισσότερο τον FX 6300 με Mobo γιατί πιστεύω θα με πάει 2 χρονάκια άνετα . 

Για τον pentium έλεγα απλά για gaming με OC στα 4,2 . Επίσης για τον FX δεν ήλπιζα σε ανεβασμένα FPS :P Απλά είναι πιο καινούργιος σε σχέση με τον 9450 και απλά θα μου χάριζε μερικά χρονάκια ακόμα .

Ο FX 6300 μια χαρά θα κάνει την δουλεία του μην τον φοβάσαι  :P

Για τον pentium έχω ενδοιασμούς επειδή τα καινούργια παιχνίδια αρχίζουν να κάνουν χρήση περισσότερων από 2 πυρήνες που σημαίνει ότι ακόμα και 4ghz+ να τον έχεις θα σε κόβει .   

• Like 2
Δημοσ.

Ο FX 6300 μια χαρά θα κάνει την δουλεία του μην τον φοβάσαι  :P

Για τον pentium έχω ενδοιασμούς επειδή τα καινούργια παιχνίδια αρχίζουν να κάνουν χρήση περισσότερων από 2 πυρήνες που σημαίνει ότι ακόμα και 4ghz+ να τον έχεις θα σε κόβει .   

Ναι όντως και εγώ το διαβάζω αρκετά αυτό για τους 2 πυρήνες ... 

Απλά τώρα κοίτα τι γίνεται ... Λατρεύω σχέση τιμής απόδοσης του FX αλλά επίσης αγαπάω Z97 μητρικές χαχαχα . 

Με βλέπω προς FX γιατί βρήκα πάρα πολύ καλή κάρτα 50€ σφραγισμένη από εδώ Insomnia 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...