haris_216 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Σε σχετικό ψάξιμο (και εδώ στο insomnia) δεν κατέληξα αν τελικά πραγματικά χρειάζεται το laptop να είναι πάνω σε cooling pad. Τα περισσότερα σχετικά νήματα αναφέρονται σε συγκεκριμένες προτάσεις ("να πάρω αυτό ή εκείνο") και όχι στο αν ουσιαστικά υπάρχει ανάγκη. Το ερώτημά μου λοιπόν είναι το εξής: Σε ένα μέσο laptop (εννοώ όχι το πιο μαμάτο της αγοράς αλλά ούτε και τενεκέ) με μία μέση χρήση (όχι χοντρό gaming αλλά κυρίως φάση ιντερνετ, μουσική, κλπ) υπάρχει ουσιαστικός λόγος για την χρήση cooling pad? Θέλω να πω ότι ο εκάστοτε κατασκευαστής δεν έχει προνοήσει για την συνήθη χρήση (ανάλογα με το κάθε μηχάνημα πάντα) και την απαιτούμηνη ψύξη γι' αυτή τη χρήση; Χρειάζεται η έξτρα ψύξη ακόμα και όταν το μηχάνημα δεν ζορίζεται; Υπάρχει κι εδώ η θεωρία όπως στα αυτοκίνητα ότι "ο κατασκευαστής δεν έκανε το καλύτερο που μπορούσε και άρα μπορώ να το βελτιώσω με καλύτερα λάστιχα (στα αυτοκίνητα) ή με καλύτερη ψύξη (στο laptop)";
Jason 93 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Αν δεν παιζεις games. Με ενα καθαρισμα στο ανεμηστηρακι και φρεσκια παστα δεν υπαρχει λογος να εχεις cooling pad
kage Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 δεν νομιζω οτι φτιαχτηκαν τα λαπτοπ για πολυωρη καθημερινη χρηση...(ολα σε μικρες διαστασεις και περιορισμενα) οι περισσοτερες ζημιες ειναι απο υπερθερμανση...Ο λογος ειναι οτι σπανια θα το πας για καθαρισμο(θα αλλαξουν παστες οταν το πας αραγε?) ή θα το ανοιξεις μονος σου να το καθαρισεις... Τα λαπτοπ υποτιθεται πως τα βγαλαν για να μπορεις να εχεις υπολογιστη σε ταξιδια διακοπες κτλ. για μενα τα tablets ultrabook ειναι η συνεχεια του παραπανω... υ.γ. αν ζεσταινετε το πληκτρολογιο ή απο κατω παει να πει οτι ταλαιπωρειτε...ειτε σκληρος,ειτε cpu/gpu
@topos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Εαν δεν εχει γεμισει σκονες και σκουλες, η παστα ειναι επωνυμη κ σχετικα φρεσκια(~ετους), δεν το δουλευεις πανω σε επιφανειες που δυσκολευουν την ροη αερα δεν χρειαζεσαι τιποτα.
haris_216 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας. Τα θέματα σκόνης και επιφάνειας (που είναι τοπoθετημένο το laptop) τα καταλαβαίνω και είναι μάλλον εύκολο να το προσέξει κάποιος (άσχετα αν είναι πιο πιθανό να το ξεχάσει). Για το θέμα της πάστας όμως έχω κάποιες επιφυλάξεις. Όχι για το αν χρειάζεται (μου ακούγεται λογικό). Αλλά πραγματικά πάει κόσμος και το κάνει αυτό; Και το ρωτάω γιατί πέρα από το θέμα κόστος, αν δεν είσαι γνώστης να το κάνεις μόνος σου, είναι και ο φόβος. Να δώσεις ένα φθηνό ή ακριβό μηχάνημα για να το ανοίξει κάποιος (χωρίς να έχει χαλάσει) και να κάνει δουλειά σε μια στριμωγμένη κατασκευή. Και αν θα το αλλάξει (δεν μπορείς να το τσεκάρεις). Και αν δεν σπάσει κάποιο πλαστικό. Και αν.... Και αν.... Και αν...
mylo Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 νομίζω πως πολύ κοσμός χρησιμοποιει το λαπτοπ είτε έχοντας στο στα πόδια του, είτε σε κάποιο γραφειο-κρεβατι-καναπε κλπ. σε τετοιες περιπτωσεις καλό είναι να έχεις μια βαση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα