JohnieGatoni Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Καλημέρα, Τελικά αποφάσισα να αγοράσω ένα SSD για τον υπολογιστή μου και είμαι ανάμεσα στον Samsung 840 evo 120GB ή στον Samsung 840 PRO 128GB. Στον SSD θα βάλω τα Windows, τα προγράμματα που θα χρησιμοποιώ και κάνα 2-3 παιχνίδια. Ποιόν προτείνεται εσείς να αγοράσω ; Τον PRO ή τον EVO ; Ο PRO είναι 30 Euro ακριβότερος αλλά πρέπει να έχει περισσότερα IOPS και 5 χρόνια εγγύηση (3 χρόνια ο EVO). Αξίζει να ξοδέψω τα 30 euro παραπάνω ; Μελλοντικά θα αλλάξω και μητρική που θα έχει sata 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η μητρική μου υποστηρίζει Sata 2 (3Gbps) και όχι Sata 3(6Gbps) Ευχαριστώ προκαταβολικά.
saflom Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Αν δεν βιάζεσαι περιμένεις γιατί είναι σε πτώση η ssd. AN το θες τώρα τα Gb είναι λίγα. εγω θα έπαιρνα τον evo. To καλύτερο που χεις να κάνεις είναι να πάρεις ssd όταν θα βάλεις άλλη Mobo. Και οι τιμες θα έχουν πέσει και θα χεις την ταχύτητα του ssd
JohnieGatoni Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Τα GB είναι ΟΚ για windows και προγράμματα. Μουσική και βίντεο κτλπ στον σκληρό. Δεν θέλω να περιμένω μέχρι να αλλάξω μητρική . Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δεν πρόκειται να δεις διαφορά στο μάτι μεταξύ των δύο, οπότε πάρε τον Evo που είναι και πιο φτηνός.
driverpit Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 καλύτερα evo 250 gb η τιμή του έχει πέσει στα 124.00 ευρώ με μεταφορικά https://www.skroutz.gr/s/3731573/Samsung-840-Series-Evo-250GB.html 1
Physiciant Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Υπάρχει προσφορά στο ebw.gr ο Samsung Evo 250GB στα 107 ευρώ..πάρε όσο προλαβαίνεις γιατί το κατάστημα κλείνει για καλοκαίρι http://www.ebw.gr/el/product/176988/Samsung-250GB-840-Evo
EddieObscurant Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Θα λεγα να μην ασχοληθεί καν με το μπακάλικο επείδη είδα κάποια πράγματα σε σχετικα καλή τιμή για ελληνικά δεδομένα, γιατι το λες μπακάλικο ? Ναι όντως το site ειναι λιγο ό,τι να ναι , αν ψάχνεις να βρεις κάτι, αλλα αν σε ολα τα αλλα ειναι οκ... (δλδ αν οντως εχει τα προιοντα στις τιμες που λέει στο χρονο παραδοσης που λεει, καθως και εξυπηρέτηση ή εγγυήσεις αν κάτι χαλάσει) για πες τη γνωμη σου
saflom Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 το site αυτό κοροιδεύει τους πελάτες τους. Κάνε μια βόλτα από φόρα να το διαπιστώσεις... Υπάρχουν τα έμπιστα και μη site. Το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πλέον στο skroutz κάτι πρέπει να σου πεί. Ποτέ δεν έχουν διαθεσημότητες,αργούν, βάζουν μούφα προσφορές που τις αποσύρουν και πολλά άλλα. Με τόσα καλά site προτιμώ να χαλαλίσω 10-15 € και να χω το κεφάλι μου ήσυχο 1
arma1 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 λεβεντες εγω που εχω τον EVO 128 μετα απο 6 μηνες χρηση βλεπω την υγεια του να πεφτει στο 98%, δεν ξερω αν παιζει ρολο που τον εχω σε sata2 η αν ειναι φυσιολογικο για ssd , απλα το αναφερω μηπως και ειναι καλυτερα το παληκαρι να παρει καμια αλλη μαρκα
EddieObscurant Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 λεβεντες εγω που εχω τον EVO 128 μετα απο 6 μηνες χρηση βλεπω την υγεια του να πεφτει στο 98%, δεν ξερω αν παιζει ρολο που τον εχω σε sata2 η αν ειναι φυσιολογικο για ssd , απλα το αναφερω μηπως και ειναι καλυτερα το παληκαρι να παρει καμια αλλη μαρκα και σε 50 χρονια που θα φτασει στον 0% θα σου πει το πρόγραμμα να τον αλλαξεις. ΣΟΚ !!! Τους παλιοκλεφτες στην samsung, παλι μας φαγαν τα λεφτα μας πουλώντας ψεύτικα προιοντα !!! χαλαρωσε ρε φιλε, ενα στατιστικο στο smart ειναι που κάποια προγραμματα το χρησιμοποιούν σαν ενδεικτικο για την κατασταση του δίσκου. Και στο 0 να πάει θα συνεχίσει να δουλεύει ο δίσκος. Τόσο καιρο με κλασικους δίσκους οι περισσοτεροι δεν τα κοιτουσατε καν, όπως φανταζομαι οτι δεν κοιτατε καν τα υπολοιπα smart attributes ειτε σε hdd ειτε σε ssd που μπορει κιολας να φτασουν στο threshold νωριτερα Οσο για τη ερωτησή σου δεν παιζει ρολο το sata2 και ειναι φυσιολογικο
arma1 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 xaxaxaxa ok δε λεω οτι ειναι μαπα το καρπουζι , να μη παρεξηγηθω, απλα ο αλλος σκληρος που εχω 1τερα εδω και 5 χρονια ειναι στο 100%, τεσπα
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ναι, γιατί ο SSD θέλει κάποια βασικά tweaks για να μείνει υγιής τα οποία προφανώς δεν έχεις κάνει..Έχω 2 SSD, έναν Intel 320 και έναν Samsung 840 Pro.Τον Intel τον έχω εδώ και 4 χρόνια και ακόμα είναι στο 100%, έχει φάει πάνω από 20 format και τα νούμερά του δεν έχουν πέσει καθόλου.Τον Samsung τον έχω 2 χρόνια και είναι στο 100% και τα νουμεράκια είναι ακριβώς όσα λέει ο κατασκευαστής.Αυτά που λένε ότι και καλά οι SSD χαλάνε δεν ισχύουν, ήταν μπαρούφες του κερατά.Τέλος να πω ότι η αξιοπιστία τόσο της Intel όσο και της Samsung στους SSD είναι άψογη. Απλά θέλει να κάνεις 3-4 βασικά tweaks για να μην έχεις θέμα.Παραθέτω link: http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/ 1
arma1 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 ευχαριστω φιλε, αν και μερικα απο αυτα τα εχω κανει αυριο που θα εχω χρονο θα ριξω λιγο διαβασμα στο λινκ που αναφερεις
JohnieGatoni Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Τελικά παρήγγειλα τον Evo. 72.50 Euro
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα