Προς το περιεχόμενο

Κάρτες ήχου που αναγνωρίζονται από Linuxmint

Lanike71

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Μετά από εγκατάσταση, δεν αναγνωρίζεται η κάρτα ήχου που είναι μία onboard c-media 8738 σε παλιό σύστημα,αν θυμάμαι καλά...(δύσκολες καταστάσεις).Μετά από ψάξιμο, μάλλον είναι καλύτερα να πάω για μία νέα μεταχειρισμένη.

Θα ήθελα λίγο τις υποδείξεις σας με απαίτηση να αναγνωρίζεται χωρίς πολλά-πολλά από το Mint.

Δεν υπάρχουν απαιτήσεις για 5.1 κλπ, μόνο να παίζει (και να είναι φτηνή μεταχειρισμένη από e-bay που θα ψάξω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια καρτα εινια ακριβως?

lspci | grep Audio
πχ
$ lspci | grep Audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)

Το δοκίμασα προ Update :

"No soundcard found".

Αλλο το "no soundcard found" το οποιο ειναι καποιο μηνυμα σε καποια εφαρμογη και αλλο αυτο που ζητησα εγω, που ειναι απευθειας αναφορα του hardware. Κανε ενα κοπο να το ποσταρεις.

Και για να την εχει εδω, υποστηριζεται

http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Vendor-C-Media

Αλλο το "no soundcard found" το οποιο ειναι καποιο μηνυμα σε καποια εφαρμογη και αλλο αυτο που ζητησα εγω, που ειναι απευθειας αναφορα του hardware. Κανε ενα κοπο να το ποσταρεις.

Και για να την εχει εδω, υποστηριζεται
http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Vendor-C-Media

Σόρρυ για τη λάθος πληροφορία, είναι η 9761 πάνω σε Asrock μητρική.

Θα δώσω τις εντολές πάλι και θα ποστάρω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

μηπως δεν κατεβασες την σωστη εκδοση? και εγω ειχα θεμα και κατεβασα απο αλλο site το mint17 και δουλευουν ολα τελεια

δε βλεπω ν ασχολησε με αυτο που ειπα

Αν το

lspci | grep Audio
δεν σου βγαζει κατι, τοτε δεν εχεις ΚΑΜΙΑ καρτα ηχου στο συστημα. Ποσταρε ολο το lspci να δουμε καλυτερα...

To grep θελει και μια λεξη μετα, πχ στο παραπανω του λες "σε οτι βγαλει το lspci, βρες μου οτι λεει Audio", οποτε αν το βαλεις σκετο ειναι λαθος, γιαυτο σου βγαζει για "grep --help" κλπ.

δε βλεπω ν ασχολησε με αυτο που ειπα

Μάλλον επειδή πιστεύω ότι είναι σωστή έκδοση...

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=169

Δεν είναι;

@ Jim  : Αν η κάρτα είναι προβληματική (η μητρική αγοράστηκε μεταχειρισμένη), αναγνωρίζεται από το mint ή όχι;

(Έδωσα και lspci σκέτο και δε δείχνει κάπου να φαίνεται κάρτα ήχου, φαίνονται usb κλπ. Θα ξαναποστάρω πάντως,δυστυχώς το σύστημα είναι αλλουνού και δεν έχω την ευχέρεια να είμαι εκεί συνέχεια).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...