Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

έχω ένα desktop απο τον Σεπτέμβριο του 2007 και θα ήθελα να του κάνω μια αναβάθμιση, καθώς δεν πρόκειται σύντομα να αγοραστεί νέο PC. Σας παραθέτω παρακάτω τα στοιχεία του PC (αν χρειάζεστε κάτι άλλο ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, πείτε μου).

CPU Type  : DualCore Intel Core 2 Duo E6750, 2666 MHz (8 x 333)

Motherboard Name   : Gigabyte GA-P35-DS4  (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2          DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Ram : DIMM1: Transcend JM800QLJ-1G    1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)

κάρτα γραφικών : Video Adapter    NVIDIA GeForce 8600 GT  (512 MB)

Monitor    LG L1953S  [19" LCD]  (1729203669), Max Resolution    1280 x 1024

Σε γενικές γραμμές το μηχάνημα δεν έβγαλε ποτέ πρόβλημα (εκτός από μια αλλάγή τροφοδοτικού στα 2 χρόνια). απλά λίγο κάποια προβλήματα με κάτι κολληματάκια τον τελευταίο καιρό ( αργή απόκριση εννοώ). Έχω από τη μέρα που το πήρα τα xp πάνω και τώρα θα βάλω τα windows 7.

όσον αφορά τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι Cad και κάποια παρόμοια προγράμματα μηχανικών αλλά κυρίως το Cad.

όσον αφορά τα παιχνίδια πέρα από κανένα football manager, όχι.

Αρχικά θα ήθελα να μου προτείνεται κάτι ώστε να κρατήσω τη μητρική και να μη ξεφύγουμε σε χρήματα. Αν πάλι πιστεύετε ότι με κάποια παραπάνω χρήματα θα πάμε σε κάτι εντελώ ανανεωμένο, ευπρόσδεκτο.

Υπάρχει budget περίπου στα 200 - 300 ευρώ αλλά αν χρειαστέι μπορούμε να πάμε μέχρι τα 400 -450.

Επειδή μάλλον εγώ θα τα περάσω μπορείτε να μου προτείνετε και κομμάτια..αρκεί φυσικά να ναι συμβατά μεταξύ τους. εγώ εκεί κάπου χάνομαι και δε θέλω να επιλέξω μόνος μου.

ΥΓ. : είχα ανοίξει και παλιότερα θέμα αλλά λόγω οικονομικών δεν προχώρησα. Τώρα, κάτι γίνεται.

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Συγνώμη..ξέχασα να πω, ότι κουτί, πληκτρολόγιο, ποντίκι, ηχεία και λογικά και τροφοδοτικό θα μείνουν ίδια. το τροφοδοτικό θα αλλάξει μόνο αν πιστεύετε ότι δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του νέου συστήματος.

όσον αφορά την οθόνη θα αλλαχτεί περίπου τα Χριστούγεννα..με μια 25- 27 ιντσών full hd.

ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας και περιμένω τις προτάσεις σας.. (μαζί με  links αν είναι εφικτό).

Δημοσ.

Με τα λεφτά που δίνεις πας σε νέο Pc όχι σε απλή αναβάθμιση. Επίσης με 7αρια θα χεις θέμα με την ram

Δημοσ.

το είχα γράψει το τροφοδοτικό μου σε post τον Μάρτιο του 13..αλλά πάω στα μηνύματα μου και δεν μου το βγέζει πλέον αυτό το post..και ξέρω να σου πω ποιο τροφοδοτικό έχω. Αν είναι τόσο απαραίτητο να το ψάξω.

φίλε saflom...αν πιστεύει ότι μπορώ να κάνω κάτι καλό με λιγότερα χρήματα, φυσικά ευπρόσδεκτη η πρόταση σου. Όσον αφορά τα 7αρια..νομίζω ότι ούτως η άλλως θα βάλω περισσότερη μνήμη. εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο.

το βρήκα το τροφοδοτικό. Είχα ένα zalman 650 watt αλλά μετά την αλλαγή έβαλα ενα πάλι 650 watt silverstone.

Δημοσ.

το είχα γράψει το τροφοδοτικό μου σε post τον Μάρτιο του 13..αλλά πάω στα μηνύματα μου και δεν μου το βγέζει πλέον αυτό το post..και ξέρω να σου πω ποιο τροφοδοτικό έχω. Αν είναι τόσο απαραίτητο να το ψάξω.

φίλε saflom...αν πιστεύει ότι μπορώ να κάνω κάτι καλό με λιγότερα χρήματα, φυσικά ευπρόσδεκτη η πρόταση σου. Όσον αφορά τα 7αρια..νομίζω ότι ούτως η άλλως θα βάλω περισσότερη μνήμη. εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο.

το βρήκα το τροφοδοτικό. Είχα ένα zalman 650 watt αλλά μετά την αλλαγή έβαλα ενα πάλι 650 watt silverstone.

Δεν θα σου δώσω σύνθεση διότι βλέποντας ότι χρησιμοποιείς autoCad (υποθέτω) δεν ξέρω τι θα σε οφελήσει από cpu οπότε αφήνω να το δουν πιο μπασμένοι σε τέτοια προγράμματα να σου πουν. Τα watt του τροφοδοτικού είναι εντάξει. Νόμίζω ότι στα 300-350 θα σου βγάλουν αρκετά καλό μηχάνημα καθώς αρκετα τα χεις ήδη

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ διάφορα Cad προγράμματα..αλλά αυτό μη σε φοβίζει. Και με το σύστημα που έχω τώρα..τρέχουν..απλά όταν έχω ανοιχτά 2 τέτοια και κανα άλλο πιο αδιάφορο πρόγραμμα..κάπου ζορίζεται..

σκεφτόμουν να πάω σε έναν quad core (αλλά δε ξέρω ποιον και αν ταιριάζει στη μητρική μου) και ταυτόχρονα να βάλω 4 gb ram. Αλλά τι ram θα είναι αυτή (τι ddr δηλαδή) και στα πόσα θα είναι χρονισμένη δε ξέρω.

επίσης, αυτά που θα χρειαστώ θα τα βρω ή θα πρέπει να πάω σε μεγαλύτερη αναβάθμιση.. ελπίζω να βοήθησα..ώστε να με βοηθήσετε..

ευχαριστώ

Δημοσ.

Εγω προτείνω να δώσεις ξεκάθαρα τα χρήματα που διαθέτεις. άλλο 200 άλλο 300 άλλο 400.

Και μια ερώτηση ακόμα rendering ή cad design κάνεις περισσότερο;

Δημοσ.

cad design περισσότερο και λιγότερο rendering...

όσον αφορά τα χρήματα...μου βάζεις δύσκολα...αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με 250..είμαστε μια χαρά..αν όχι..μπορούμε να πάμε και παραπάνω.. το πρώτο όριο είναι στα 250 ευρώ.

Δημοσ.

Βασικά μια λύση και η πιο οικονομική πιστεύω είναι να βάλεις έναν Core 2 Quad μεταχειρισμένο (το ίδιο έκανα και γω), να φτάσεις στα στα 4-8GB RAM ίσως και αυτές μεταχειρισμένες, να βάλεις και έναν ssd και να είσαι κομπλέ. Το πολύ πολύ βάζεις και μια καλή καρτούλα για τα παιχνίδια αν θες αργότερα. Με 250 ευρώ που βάζεις όριο βγαίνει μια χαρά αυτό το σύστημα.

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/3236626/PNY-Quadro-K600-1GB.html 150€

http://www.skroutz.gr/s/2524846/AMD-FX-6300-Box.html 95€

http://www.skroutz.gr/s/389397/Asrock-990FX-Extreme3.html 91€ 

http://www.skroutz.gr/s/4719729/Kingston-HyperX-Fury-Red-8GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FRK2-8.html 80€

Σύνολο 416€ με δυνατότητα για oc και προσανατολισμένο στο cad.

έχω ενδιασμούς για την cpu αλλά θα μας λυθεί η απορία

Ναι είναι στο όριο σου σε περίπτωση που θέλεις να τα αλλάξεις όλα και να πας σε κάτι προσανατολισμένο στη δουλειά σου.΄Ειδάλως πάς σε λύση που προτείνει ο από πάνω

Δημοσ.

κάτι τέτοιο σκέφτομαι σαν πρώτη λύση φίλε Physiciant. αλλά δε ξέρω τι είναι συμβατό και τι όχι...μπορείς να μου προτείνεις 1-2 καλούς quad core και αντίστοιχα μνήμες..ώστε να ξέρω τι ψάχνω..??  και επίσης που να τα ψάξω..? υπάρχουν καινούρια ή πρέπει να πάω σε μεταχειρισμένα..?

όσον αφορά τον ssd..σε τι θα βοηθήσει.??

και συμφωνώ..αργότερα αν θέλω βάζω και μια κάρτα γραφικών..

ευχαριστώ

ευχαριστώ για τα Link saflom..απ΄οτι βλέπω έδωσες λύσεις για πακέτο μητρική - μνήμη - κάρτα γραφικών και επεξεργαστή. αν πούμε ότι αφήνουμε προς το παρόν την κάρτα γραφικών...και πάμε στα άλλα 3...γιατί μου προτείνεις να αλλάξω μητρική..? δε γίνεται δουλειά μόνο με επεξεργαστή και μνήμη..?? και αν γίνεται μπορούμε να βρούμε../?

σκέφτομαι ότι αν είναι να αλλάξω μητρική..τότε καλύτερα είναι να πάω σε pc του τύπου i5 ολοκληρωμένο.. μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.

Δημοσ.

κάτι τέτοιο σκέφτομαι σαν πρώτη λύση φίλε Physiciant. αλλά δε ξέρω τι είναι συμβατό και τι όχι...μπορείς να μου προτείνεις 1-2 καλούς quad core και αντίστοιχα μνήμες..ώστε να ξέρω τι ψάχνω..??  και επίσης που να τα ψάξω..? υπάρχουν καινούρια ή πρέπει να πάω σε μεταχειρισμένα..?

όσον αφορά τον ssd..σε τι θα βοηθήσει.??

και συμφωνώ..αργότερα αν θέλω βάζω και μια κάρτα γραφικών..

ευχαριστώ

ευχαριστώ για τα Link..απ΄οτι βλέπω έδωσες λύσεις για πακέτο μητρική - μνήμη - κάρτα γραφικών και επεξεργαστή. αν πούμε ότι αφήνουμε προς το παρόν την κάρτα γραφικών...και πάμε στα άλλα 3...γιατί μου προτείνεις να αλλάξω μητρική..? δε γίνεται δουλειά μόνο με επεξεργαστή και μνήμη..?? και αν γίνεται μπορούμε να βρούμε../?

σκέφτομαι ότι αν είναι να αλλάξω μητρική..τότε καλύτερα είναι να πάω σε pc του τύπου i5 ολοκληρωμένο.. μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια.

Η μητρική πάει με το είδος του επεξεργαστή πάντα. Δεν μπορούμε να βάλλουμε όποιον επεξεργαστή θέλουμε σε όποια μητρική έχουμε.

Η μητρική που έχεις κάνει μόνο για αυτούς

Intel Pentium 4 (2.60 - 3.80 GHz)

Intel Celeron D (2.53 - 3.60 GHz)

Intel Pentium 4 Extreme Edition

(3.20 - 3.73 GHz)

Intel Pentium D (2.66 - 3.60 GHz)

Pentium Extreme Edition

(3.20 - 3.73 GHz)

Pentium Dual-Core (1.40 - 3.33 GHz)

Intel Core 2 Duo (1.60 - 3.33 GHz)

Intel Core 2 Extreme (2.66 - 3.20 GHz)

Intel Core 2 Quad (2.33 - 3.00 GHz)

Intel Xeon (1.86-3.40 GHz)

Intel Celeron (1.60 - 2.40 GHz)

Με ι5 αμφιβάλω αν φτάνουν τα χρήματα που διαθέτεις

Να σημειώσω και πάλι ότι η gpu που έδωσα δεν είναι και πολύ για Gaming αλλά για Cad

Δημοσ.

είσαι ωραίος saflom..sorry που ρωτάω ξανά..αλλά δεν είμαι καλός σ'αυτά..από αυτούς τους επεξεργαστές που έγραψες..ποιος είναι ο καλύτερος..?? και αυτός είναι όντως αρκετά καλύτερος απο τον δικό μου..??  θα δω δηλαδή διαφορά στο pc αν υπολογίσουμε ότι θα έχ πλέον μνήμη 8gb ..?? αν είναι να ξεκαθαρίσω στο τι θέλω να πάρω..και να αρχίσω να ψάχνω κάπως...

Δημοσ.

Αν εννοείς από αυτούς που ταιριάζουν στην μητρική σου δεν είμαι σιγουρος διότι έιναι παλαιά τεχνολογία. Μπορείς να πας σε μια λύση μεταχειρισμένων με κάποιον καλύτερο core2duo αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι θα είναι μέρα με την νύχτα με αυτό που έχεις. Αν ασχολήσε επαγγελματικά με το cad πρέπει να επενδύσεις. Εάν όχι ΄μια σύνθεση με fx6300 ή έναν 8πύρηνο , εάν κάνεις rendering σε συνδιασμό με μια αξιοπρεπή καρτούλα θα ναι μέρα με την νύχτα με αυτό που έχεις.

Εάν πάλι δεν κάνεις rendering δεν έχεις ανάγκη από πολλούς πυρήνες και ακόμα και ένας ι3 είναι αρκετος (2πύρηνος)

όλα είναι στην τσέπη σου

Δημοσ.

με μπέρδεψες και μάλλον φταίω εγώ..ας πάμε στη λύση να αλλάξω μνήμη και επεξεργαστή. που πιστεύω είναι και η πιο φθηνή λύση.

με τη μητρική που έχω ποια είναι η καλύτερη περίπτωση επεξεργαστή και ποια η καλύτερη λύση μνήμης..?? ώστε βάζοντας αυτά τα 2 να δω μια σχετικά καλή βελτίωση στο pc. τώρα αν θα μπορώ να τα βρω καινούρια ή μεταχειρισμένα είναι 2η κουβέντα που και εκεί θέλω βοήθεια από κάποιον που να ξέρει..

να φανταστείς πήγα σε γνωστή αλυσίδα ..να μου προτείνουν κάτι και ο τύπος με είπε να τα ξηλώσω όλα και να φτιάξω pc από την αρχή. κάτι που δε θέλω αυτή τη στιγμή.

συγνώμη και πάλι που σε ζαλίζω.

υγ : το cad το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου..αλλά μη φανταστείς τίποτα τρελά πράγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...