Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω οτε tv μεσω δορυφορου,την προηγουμενη που εβρεχε για καμια ωρα δεν ειχα σημα...εφτιαξε μετα μονο του,σημερα παλι χαλασε και πηρα τηλ και μου λενε να φερω τεχνικο...πως χαλασε μονο του??? η κεραια η ο αποκωδικοποιητης εχει το προβλημα?

Πριν μια βδομαδα με τις βροχες χαλασε το σημα για καμια ωρα αλλα επανηλθε μονο του...σημερα με λιακαδα εχει χαλασε 2 ωρες...εκανα επαναφορα..τιποτα..δεν πιανει σημα καθολου,πηρα τον οτε λεει να φωναξω τεχνικο..τι επαθε μονο του???

• Super Moderators
Δημοσ.

Όταν έχει κακοκαιρία, το σήμα αντιμετωπίζει πρόβλημα και επανέρχεται μόλις περάσει.

Αν χάνεις το σήμα ενώ δεν έχει κακοκαιρία και κάνεις τα 2-3 τυπικά που λένε συνήθως στα τηλεφωνικά κέντρα (reset, τσεκάρισμα παραμέτρων κτλ.) το επόμενο βήμα είναι να σου πουν να φέρεις τεχνικό.

Μπορεί να έχει θέμα το καλώδιο ή ακόμη και να έχει φθαρεί ο δέκτης (εννοώ το βύσμα μπροστά από το πιάτο, όπου καταλήγει το καλώδιο, δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο σωστός όρος).

Τουλάχιστον αυτή είναι η πάγια πολιτική της Nova, δε νομίζω να διαφέρει σε κάτι ο ΟΤΕ.

Δημοσ.

η κεραια θα κουνιθικε ή θα πηρε το ματακι νερα. ο αποκωδικοποιητης δυσκολα να χαλασει μονο αν εφαγε κεραυνο πανω στην κεραια πραγμα δυσκολο παλι

Δημοσ.

Όταν έχει κακοκαιρία, το σήμα αντιμετωπίζει πρόβλημα και επανέρχεται μόλις περάσει.

Αν χάνεις το σήμα ενώ δεν έχει κακοκαιρία και κάνεις τα 2-3 τυπικά που λένε συνήθως στα τηλεφωνικά κέντρα (reset, τσεκάρισμα παραμέτρων κτλ.) το επόμενο βήμα είναι να σου πουν να φέρεις τεχνικό.

Μπορεί να έχει θέμα το καλώδιο ή ακόμη και να έχει φθαρεί ο δέκτης (εννοώ το βύσμα μπροστά από το πιάτο, όπου καταλήγει το καλώδιο, δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο σωστός όρος).

Τουλάχιστον αυτή είναι η πάγια πολιτική της Nova, δε νομίζω να διαφέρει σε κάτι ο ΟΤΕ.

σωστο κι αυτο εγω που δεν εχω οτε τιβι, με τις αλλαγες του καιρου κανει κατι διακοπες το ιντερνετ και τηλεφωνο

Δημοσ.

Εγω τι μπορω να κανω τωρα για να μη φωναξω τεχνικο τζαμπα?

• Super Moderators
Δημοσ.

Το απλούστερο που μπορείς να κάνεις είναι να δεις μέσω των ρυθμίσεων του αποκωδικοποιητή σου τι ποσοστό σήματος παίρνει ο αποκωδικοποιητής από την κεραία. Αν είναι κάτω από 90% κατά πάσα πιθανότητα έχεις θέμα σύνδεσης ή/και φθοράς υλικού (καλωδίου, δέκτη).

Δημοσ.

Το απλούστερο που μπορείς να κάνεις είναι να δεις μέσω των ρυθμίσεων του αποκωδικοποιητή σου τι ποσοστό σήματος παίρνει ο δέκτης από την κεραία. Αν είναι κάτω από 90% κατά πάσα πιθανότητα έχεις θέμα σύνδεσης ή/και φθοράς υλικού (καλωδίου, δέκτη).

Μπαινω στο μενου και δειχνει ενα λουκετακι ξεκλειδωτο και σημα δεν πιανει καθολου τιποτα...επαναφορα εχω κανει,διαλεγω οτε1 αλλα δεν εχει καθολου σημα και με πεταει παλι πισω!

• Super Moderators
Δημοσ.

Έτσι όπως το γράφεις, δε βλέπω να γλιτώνεις τον τεχνικό. Δεν έχω ΟΤΕ ΤV για να σου πω, προβολή των εμπειριών μου από Nova κάνω.

Καλώδιο θα είκαζα ότι είναι. Δες λίγο τις δύο βασικές συνδέσεις, πίσω στον αποκωδικοποιητή και εκεί που καταλήγει στο πιάτο σου, μήπως λάσκαρε κάτι. 

Μια τελευταία λύση που μπορώ να σκεφτώ για να γλιτώσεις την επίσκεψη του τεχνικού, είναι να πάρεις τον αποκωδικοποιητή και να τον πας εσύ για έλεγχο, αλλά κι αυτό δεν είναι σίγουρο γιατί: α)επαφίεται στο φιλότιμο του τεχνικού που θα επιλέξεις να μη σε χρεώσει για έναν απλό έλεγχο -βασικά να δεις μήπως έκαψε κάτι και β)από αυτά που γράφεις για πρόβλημα σήματος μου ακούγεται, όχι για κάψιμο αποκωδικοποιητή, οπότε τελικά θα χρειαστεί να έρθει αν δε βρει κάτι στο μαγαζί, οπότε την επίσκεψη δεν τη γλιτώνεις.

Δημοσ.

Ο τεχνικός πληρώνεται απο τον ΟΤΕ .

Έχει χαλάσει εδω κ 2μηνες ηρθε τεχνικός αλλαξε θεση την κεραία εφερε νεο αποκωδικοποιητη κ παει ειχαμε πρόβλημα. Παιρνω τηλ λεω το κ το λενε μιλα με τον τεχνικό. Αυτος μ λεει είναι θεμα αποκωδικοποιητη!!παραγγελία νεου(δλδ είχαμε άλλαξει 3 κ οι 2 ο ενας πισω απ τον αλλον) τον εγκαθιστω εγώ με την βοηθεια του call center έπαιξε 3-4 μερες κ μετά μαύρη οθόνη!Ο τεχνικός ουτε που φάνηκε!Μονο την πρώτη φορά ήρθε..κ σε συζητήσεις μου με άλλα άτομα που έχουν οτε μ ειπαν οτι μαλλον δεν τοποθετησε καλα την κεραία γιαυτό ειχα προβλήματα.

Ελπίζω να πέσεις σε σωστό τεχνικο γιατί επειδή δεν πληρώνει ο ιδιοκτήτης αυτοι το βλεπουν σαν αγγαρεία κ σαν χασιμο χρόνου με αποτέλεσμα το κακο after sales service.

Αυριο θα παω να το κόψω στον Γερμανό.

Δημοσ.

Το εχω απο τοτε που βγηκε,3-4 χρονια δε θυμαμαι ακριβως...μια χαρα επαιζε τοσα χρονια,σε μια βδομαδα 2 φορες το επαθε αυτο,τη μια εφτιαξε αλλα απο χθες ως τωρα τιποτα...δεν ερχεται σημα,το μονο που φοβαμαι ειναι μη θελει λιγο κουνημα απλα η κεραια η ειναι κατι αλλο ασυμαντο και ερθει ο τεχνικος και μου παρει τζαμπα λεφτα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εχω απο τοτε που βγηκε,3-4 χρονια δε θυμαμαι ακριβως...μια χαρα επαιζε τοσα χρονια,σε μια βδομαδα 2 φορες το επαθε αυτο,τη μια εφτιαξε αλλα απο χθες ως τωρα τιποτα...δεν ερχεται σημα,το μονο που φοβαμαι ειναι μη θελει λιγο κουνημα απλα η κεραια η ειναι κατι αλλο ασυμαντο και ερθει ο τεχνικος και μου παρει τζαμπα λεφτα!

3-4 χρονια εχει λασκαρει σιγουρα η βαση της κεραιας. με μια καλη καταιγιδα ανετα εχει κουνηθει, αλλαξει θεση.

με το ματι δεν φαινεται. αλλα 10-15,  μοιρες και πολυ ειπα μεχρι και 5 ειναι υπεραρκετες να χασει σημα

κουνα ελαχιστα την κεραια και εχε ενα ατομο που να μπορει να βλεπει την τηλεοραση οσο κουνας (Σακηηη!! επιασε σημα??-Οχι γυρνα δεξια, οπα οπα λιγο αριστερα...να να να εκει σφυξε! :P  :P  :P ). μπας και βρεις το σημα.

αυτες τις μερες ειχαμε πολυ αερα και πιθανον να λασκαρε η βαση.

αν βρεις το σημα ριξε καλο σφυξιμο γερο και καλη θεαση.

3-4 χρονια εχει λασκαρει σιγουρα η βαση της κεραιας. με μια καλη καταιγιδα ανετα εχει κουνηθει, αλλαξει θεση.

με το ματι δεν φαινεται. αλλα 10-15,  μοιρες και πολυ ειπα μεχρι και 5 ειναι υπεραρκετες να χασει σημα

κουνα ελαχιστα την κεραια και εχε ενα ατομο που να μπορει να βλεπει την τηλεοραση οσο κουνας (Σακηηη!! επιασε σημα??-Οχι γυρνα δεξια, οπα οπα λιγο αριστερα...να να να εκει σφυξε! :P  :P  :P ). μπας και βρεις το σημα.

αυτες τις μερες ειχαμε πολυ αερα και πιθανον να λασκαρε η βαση.

αν βρεις το σημα ριξε καλο σφυξιμο γερο και καλη θεαση.

αν δεν γινει και αυτο δες το εξωτερικο καλωδιο μην εχει γεμισει σκουρια η να εχει καμια πληγη, τομη, μασημα απο κανα ποντικι.

ρωτα ποσο κανει δεν χανεις τιποτα αν ειναι φτηνο να το αλλαξεις. ακομα καλυτερα δανεισου πρωτα ενα για δοκιμη να μην παρεις τζαμπα.

Επεξ/σία από pesis
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για μα μην εχει καθολου σημα, μαλλον εχει φυγει το καλωδιο απο το "ματι". Πας στο πιατο μονος σου και το τσεκαρεις. ΜΗΝ αλλαξεις ομως θεση στο πιατο αν δεν ξερεις τι κανεις, το πιο πιθανο ειναι να τα κανεις χειροτερα (αυτουργος εδω, στο λεω για να μην την παθεις και εσυ). Επισης παιζει να πηρε νερο ο κοννεκτορας στο "ματι", ειδικα αν δεν εχουν βαλει κοννεκτορα με λαστιχακι στο καλωδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...