Coursal Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Επειδή φεύγω οσονούπω για διακοπές, ψάχνω σχετικά με την χρέωση των mb στο κινητό και άκρη δεν βρίσκω. Συγκεκριμένα δεν έχω ιδέα πως υπολογίζεται: με βάση την χρήση που κάνεις ή την ώρα που τα χρησιμοποιείς; Πόσα mb μου τρώει για ένα βίντεο 3 λεπτών ας πούμε; Πόσα mb τρώει για να δω ένα σάιτ τίγκα στις φωτογραφίες; Πως μπορώ να μειώσω το κόστος της χρήσης μου; (Έτσι για την πληροφορία, έχω whats up).
arc Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Η χρέωση ειναι με βάση τον όγκο των δεδομένων που ανεβοκατεβαίνουν και οχι το χρόνο. (εικονικά νουμερα) Αν ένα site έχει κώδικα (html/javascript) που ειναι 1,5ΜΒ και 5 φωτογραφίες των 2ΜΒ (σύνολο 10ΜΒ) τοτε αν φορτώσει η σελίδα θα σου «κοστίσει» 11,5+ ΜΒ. Το + ειναι τα bytes επιβεβαίωσης προς τον server. Αν κάνεις refresh τοτε θα τραβήξει οτι υπάρχει στην cache και τα υπολοιπα απο τον server (άρα σίγουρα κάτω απο 11,5 MB στην περιπτωση που εχεις γεμάτη cache) Ομοίως και το βίντεο. Αν ειναι σε hd τοτε θα χρειαστεί περισσότερα ΜΒ, ενώ αν ειναι low definition θα ζητήσει πολύ λιγοτερα ΜΒ Η μόνιμη σύνδεση online δημιουργεί traffic οταν εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο επικοινωνούν με τους servers για ανανέωση στοιχείων (π.χ. facebook, viber, κλπ). Άλλο πρόβλημα ειναι τα αυτόματα Updates απο το play store. Υπάρχει ρυθμιση να γίνεται μόνο με wifi αλλά οι περισσότεροι δεν την ξέρουν/δεν την βάζουν. Προσωπικά τα updates τα εχω off και περιοδικά (οταν ειμαι με wifi) κάνω χειροκίνητο update. Μαγικό νουμερο δεν υφίσταται, ουτε ειναι δυνατόν να ξέρεις από πριν πόσα mb θα καταναλωθούν. Είναι θέμα χρήσης. Σε μένα υπήρξαν μήνες που με το ζόρι έφαγα 30 ΜΒ και μήνες που ξεπέρασα τα 300 (χωρίς βίντεο). Μπορείς να βάλεις κάποια εφαρμογή που παρακολουθεί το traffic και σε κόβει οταν φτάσεις σε ορια (π.χ. το 3g watchdog) ή να το παρακολουθείς απο τον ενσωματομένο μετρητη του android ή τέλος να βάλεις την αντίστοιχη εφαρμογή της εταιρείας που σου λεει τι εχεις καταναλωσει και τι υπολοιπο εχεις (δεν ξέρω αν υπάρχει για whatsup - υπάρχει για συμβόλαια όλως των εταιρειων)
Coursal Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Η μόνιμη σύνδεση online δημιουργεί traffic οταν εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο επικοινωνούν με τους servers για ανανέωση στοιχείων (π.χ. facebook, viber, κλπ). Άλλο πρόβλημα ειναι τα αυτόματα Updates απο το play store. Υπάρχει ρυθμιση να γίνεται μόνο με wifi αλλά οι περισσότεροι δεν την ξέρουν/δεν την βάζουν. Προσωπικά τα updates τα εχω off και περιοδικά (οταν ειμαι με wifi) κάνω χειροκίνητο update. Αυτό ισχύει, και έχω βγάλει την επιλογή για αυτόματο update. Σε ευχαριστώ μαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα