Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες. Εχω εδω και 2 χρονια την εν λογω καρτα. Το υπολοιπο PC ειναι Phenom II x4 965, 8gb crucial ballistix, 650watt corsair 80+ τροφοδοτικο, και ενα asus mobo με το 870.

Πριν 2-3 μηνες περιπου, παρατηρησα οτι καθε 10 περιπου games στο league of legends, τα fps απο 150-180, πεφτανε στα 40! Δεν με προβληματισε γιατι το εκανε σπανια. Οσο περναγε ο καιρος ομως γινοταν ολο και πιο συχνο, μεχρι που καποια στιγμη εφτασε να το κανει συνεχως. Παρατηρησα οτι οταν επαιζα lol, το gpu usage ηταν στο 20%. Ακομα και να κατεβαζα τα γραφικα στο low, αντι να ανεβουν τα fps, επεφτε απλα το gpu usage ακομα περισσοτερο. Εκανα reinstall το lol και το προβλημα φανηκε να φτιαχνει, αλλα τελικα εκανε τα ιδια. Στην αρχη σπανια, και μετα ολο και πιο συχνα πεφτανε τα fps. Μετα παρατηρησα την ιδια ακριβως συμπεριφορα και στο DotA 2. Απο οσο εχω παρατηρησει, στα υπολοιπα παιχνιδια παει κανονικα. Δεν εχω κοιταξει βεβαια το gpu usage, αλλα απο οσο διακρινω με το ματι, δεν παρατηρω frame drops.

Σε benchmark (furmark πχ.) το gpu usage παει 100%, οποτε δεν εχει γενικα προβλημα η καρτα. Επισης οι θερμοκρασιες ειναι αρκετα χαμηλες (δεν παει πανω απο 65 στο furmark), και της CPU ειναι καπου στα 45 (εχω πανω μια Noctua μεγαλυτερη απτο tower :P). 

ps1. Οταν λεω οτι τα fps πεφτανε στο 40, δεν εννοω frame drops κατα τη διαρκεια του game, εννοω απτην αρχη μεχρι το τελος τα fps ηταν κολλημενα στα 40

Δημοσ.

κάπου είχα διαβάσει για ένα Windows update που δημιούργησε τέτοιο θέμα. Επίσης το lol βασίζεται αρκετά και στην cpu

Δημοσ.

το θεμα μπορει να μην ειναι καν στην καρτα... κανεις Overclock στην cpu? εχεις τσεκαρι ποτε για θερμοκρασιες μπορει να φταιει και αυτο? 

Δημοσ.

το θεμα μπορει να μην ειναι καν στην καρτα... κανεις Overclock στην cpu? εχεις τσεκαρι ποτε για θερμοκρασιες μπορει να φταιει και αυτο? 

Oχι OC δεν εχω κανει. Οι θερμοκρασιες οπως εγραψα ειναι καλες, και σε cpu και σε gpu. 

Δημοσ.

κάπου είχα διαβάσει για ένα Windows update που δημιούργησε τέτοιο θέμα. Επίσης το lol βασίζεται αρκετά και στην cpu

Για ρίξε (ο TS, προφανώς) μια ματιά εδώ:

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4883172&postcount=253

Πιθανότατα σχετίζεται με την παράθεση -ίσως βοηθήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...