Pan726601 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα. Να ενημερώσω καταρχήν ότι δεν γνωρίζω τίποτα απόλυτος για τον προγραμματισμό. Στόχος είναι να μάθω objective c. Και δεν έχω πρόβλημα χρόνου. Φαντάζομαι πως θα μου πάρει χρόνια. Η ερώτηση είναι. 1)Πρέπει να μάθω κάποια άλλη γλώσσα πρώτα? Και αν ναι πια? Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια βιβλία για εισαγωγή στον προγραμματισμό για άσχετους. Φυσικά θα κολληςω και στα tutorials. Απλά θέλω να μάθω ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνω. Δεν νομίζω ότι παίζει με τι μια να μπω συν objective. Sent from my iPhone using Insomnia
mtsouk Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Καλό βιβλίο είναι το Kochan "Programming in Objective-C" αλλά δεν είναι για άσχετους... Δεν χρειάζεται να μάθεις κάποια άλλη γλώσσα πρώτα αν και θοηθούσε αν ήξερες C - όμως τώρα αυτό δεν έχει νόημα. φιλικά,
gon1332 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα. Να ενημερώσω καταρχήν ότι δεν γνωρίζω τίποτα απόλυτος για τον προγραμματισμό. Στόχος είναι να μάθω objective c. Και δεν έχω πρόβλημα χρόνου. Φαντάζομαι πως θα μου πάρει χρόνια. Η ερώτηση είναι. 1)Πρέπει να μάθω κάποια άλλη γλώσσα πρώτα? Και αν ναι πια? Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια βιβλία για εισαγωγή στον προγραμματισμό για άσχετους. Φυσικά θα κολληςω και στα tutorials. Απλά θέλω να μάθω ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνω. Δεν νομίζω ότι παίζει με τι μια να μπω συν objective. Sent from my iPhone using Insomnia Τη θες για iOS development; Αν ναι κοίτα καλύτερα τη Swift. Είναι η νέα γλώσσα που έβγαλε η Apple και στα επόμενα χρόνια αναμένεται να πάρει τα πάνω της. Έτσι αν αρχίσεις να μαθαίνεις από τώρα, τότε θα είσαι μπροστά.
brute-force Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Τη θες για iOS development; Αν ναι κοίτα καλύτερα τη Swift. Είναι η νέα γλώσσα που έβγαλε η Apple και στα επόμενα χρόνια αναμένεται να πάρει τα πάνω της. Έτσι αν αρχίσεις να μαθαίνεις από τώρα, τότε θα είσαι μπροστά.Σταματήστε να προτείνετε την Swift. Θα αργήσει πολλά χρόνια ώστε να αντικαταστήσει την Objective-C. Αν καταφέρει ποτέ να την αντικαταστήσει πλήρως. Ακόμα δεν είναι καν σε stable έκδοση και την προτείνεις σε κάποιον που δεν έχει ξανασχοληθεί με προγραμματισμό;
coffeex Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Να ξεκινήσεις με την Swift είναι και ευκολότερη από την Objective C και ειδικά για σένα που όπως είπες δεν έχεις γνώσεις προγραμματισμού. Αν πας σε Objective C το βιβλίο(Programming in Objective-C) που πρότεινε ο mtsouk είναι εξαιρετικό αλλά από ένα σημείο και μετά θα πελαγώσεις.
gon1332 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Σταματήστε να προτείνετε την Swift. Θα αργήσει πολλά χρόνια ώστε να αντικαταστήσει την Objective-C. Αν καταφέρει ποτέ να την αντικαταστήσει πλήρως. Ακόμα δεν είναι καν σε stable έκδοση και την προτείνεις σε κάποιον που δεν έχει ξανασχοληθεί με προγραμματισμό; Έχεις δει το marketing της Apple συν το γεγονός ότι ό,τι νέο βγάζει αγκαλιάζεται από τους fan της. Πότε έγινε η ανακοίνωσή της; Πότε έγινε γνωστή παγκοσμίως. Είτε θα είναι μία τεράστια επιτυχία (αν όλα πάνε καλά), είτε μία επική αποτυχία (αν όλα πάνε στραβά). Απ' όσα ισχυρίζονται και μάλλον ισχύουν (υπήρχε και μία συζήτηση στο insomnia), είναι πολύ ευκολότερη από τη Objective-C για να τη μάθει κάποιος. Τέλος, που το κακό με το να αρχίσει να τη μαθαίνει από τώρα;! Κι ας είναι πολύ νωρίς. Ακόμη καλύτερα για μένα. Μετά από κάποια χρόνια, όταν κόσμος θα τρέχει να τη μάθει, αυτός/ή θα ξέρει τα ins και τα outs της γλώσσας και πιθανότατα να δουλεύει ήδη σαν iOS dev.
Pan726601 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Καταρχήν ναι θέλω να μάθω την objective για iOS development. Δεύτερον όσο για την swift απότι διάβασα σε πολλά σημεία, Εάν ξέρεις την objective τότε θα είναι πολύ πιο εύκολη. Και φυσικά καταλαβαίνω πως εάν ξέρεις έστω και μια γλώσσα, τότε η εισαγωγή σε άλλες θα είναι πολύ πιο εύκολη. Είναι όμως σωστό να μπω κατευθείαν στη swift ? Sent from my iPhone using Insomnia
gon1332 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Καταρχήν ναι θέλω να μάθω την objective για iOS development. Δεύτερον όσο για την swift απότι διάβασα σε πολλά σημεία, Εάν ξέρεις την objective τότε θα είναι πολύ πιο εύκολη. Και φυσικά καταλαβαίνω πως εάν ξέρεις έστω και μια γλώσσα, τότε η εισαγωγή σε άλλες θα είναι πολύ πιο εύκολη. Είναι όμως σωστό να μπω κατευθείαν στη swift ? Sent from my iPhone using Insomnia Από την στιγμή που σχεδιάζεται από την Apple να φύγει από τη μέση η Objective C, τότε ποιος ο λόγος να δυσκολευτείς για να μάθεις Objective C για να μπορείς εύκολα μετά να πας σε Swift, ενώ θα μπορούσες πιο εύκολα να μάθαινες Swift από την πρώτη στιγμή;
Pan726601 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Κατανοητό. Λογικό αυτό που λες. Επόμενος κατευθείαν στην swift. Ωραίων. Τώρα έχετε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο για να μάθω απλά την θεωρία και την λογική μιας γλώσσας. Βασικά πως σημιουργειτε ένα προγράμμα. Δεν μιλάω για την σύνταξη φυσικά. Απλά να πάθω τι είναι οι αντικείμενοατρεφης, τα keywords κτλ Sent from my iPhone using Insomnia
coffeex Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Προς το παρόν δεν υπάρχει βιβλίο για την Swift λογικά στις αρχές του 2015 θα βγουν τα πρώτα βιβλία. Μέχρι τότε μπορείς να ασχοληθείς με κάποια άλλη γλώσσα για να αρχίσεις να μπαίνεις στο κλίμα του προγραμματισμού. Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με τα βασικά της Ruby.
gon1332 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Προς το παρόν δεν υπάρχει βιβλίο για την Swift λογικά στις αρχές του 2015 θα βγουν τα πρώτα βιβλία. Μέχρι τότε μπορείς να ασχοληθείς με κάποια άλλη γλώσσα για να αρχίσεις να μπαίνεις στο κλίμα του προγραμματισμού. Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με τα βασικά της Ruby. Καλή η Ruby. Άλλη επιλογή είναι η Python. Ξεκίνησα πρόσφατα να μαθαίνω και τα είδα όλα. Την προτείνω ανεπιφύλακτα σαν πρώτη γλώσσα. Μπορεί να μάθει κανείς τις διάφορες έννοιες, χωρίς να καθήσει και να ασχοληθεί με λεπτομέρειες. Εγώ ξεκίνησα με αυτό το βιβλίο (που είναι ήπιο) και συνεχίζω με αυτό, το οποίο σε βουτάει αμέσως. Και τα δύο μου φάνηκαν καλογραμμένα με αρκετά παραδείγματα και ωραίες ασκήσεις!
Pan726601 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Βασικά στο python έχω ασχολήθη λίγο. Μάλλον αν είναι ξεκινάω με Python μέχρι να βγει κάτι για swift. Παντός ευχαριστώ guys Mon, 04 Aug 2014 16:23:56 GMT
sonyxp Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Έχω μια απορία! Η VC++ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες στο συντακτικό της, αφήστε που είναι και Framework γλώσσα! (δηλαδή δεν έχεις τις ίδιες επιδόσεις με καθαρή C/C++). Γιατί να μάθω λοιπόν VC++ και να μην ασχοληθώ με C# πχ, που έχει και μεγαλύτερη απήχηση σε αυτό το επίπεδο!. ;;;
gon1332 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Έχω μια απορία! Η VC++ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες στο συντακτικό της, αφήστε που είναι και Framework γλώσσα! (δηλαδή δεν έχεις τις ίδιες επιδόσεις με καθαρή C/C++). Γιατί να μάθω λοιπόν VC++ και να μην ασχοληθώ με C# πχ, που έχει και μεγαλύτερη απήχηση σε αυτό το επίπεδο!. ;;; Τι προσπαθείς να παραλληλίσεις;
sonyxp Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Έχει και άλλες εξυπνάδες το πρόγραμμα για σήμερα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα