Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με "μικρές" γίνεται φίλε μου και το sli και το cf εκτός αν θέλεις να είσαι ρέκορντμαν οπού εκεί θέλεις και άλλες κάρτες.

Την 760 δεν την λες μικρή αφού μέχρι σήμερα τα παίζει όλα,και ενδεικνύεται για δικαρτο,γιατί πρώτον είναι χαμηλότερης κατανάλωσης από τον ανταγωνισμό,και δεύτερον πάντα το sli λειτουργούσε καλύτερα απο το cf.

Πέρα απο αυτό όμως η ιδεα είναι να φτιάξει μια πολυ ισχυρή βάση,γιατί όπως έγραψα πιο πάνω οι κάρτες "αλλάζουν" πόσο μάλλον που περιμένουμε απο Σεπτέμβρη την καινούρια σειρά της nvidia με ολοκαίνουριο chip.

Δεν ειναι εποχή να επενδύσει κανεις σε μεγάλη ακριβή κάρτα για το μέλλον  σήμερα που μιλάμε,έχουμε έναν νεκρό Αύγουστο μπροστά μας,και απο Σεπτέμβρη "τα καινούρια" που με την κυκλοφορία τους και μόνο στο εξωτερικό η αξία όλων των σημερινών καρτών θα πέσει κατακόρυφα,και τότε ναι αξίζει να επενδύσεις σε κάτι καινούριο και μεγαλύτερο,αλλά και πάλι εγω είμαι της άποψης να μην υπερβάλουμε σε αυτόν τον τομέα.

Δημοσ.

@MoviemakerGr Crossfire και Sli δεν γινεται μονο με μικρες αλλα και με τεραστιες πχ. AMD 295X2 και nvidia geforce titan z.Aπο την ωρα που υπαρχει η ευκαιρια να παει σε μια καλη καρτα απο τωρα γιατι να μην το κανει?Δεν αντιλεγω για την 760 οτι μπορει να παιξει τα παντα.Η επιλογη του crossfire η του sli γινεται μονο οταν δεις οτι το μηχανημα σου δεν αποδιδει καλα απο οτι στην αρχη στα παιχνιδια.Με μια 760 αυτο θα γινει πολυ νωρις.Με μια 780 η 290 θα αργισει και πολυ μαλιστα.Οπως βλεπουμε τα παιχνιδια γινονται πολυ απαιτητικά στο θεμα της μνημης.Με το να του βαλεις καρτα με 2gb vram και με sli ακομα προβλημα θα εχει.(βλεπε watchdogs).Aρα απο θεμα καρτας πας με δυνατη βαση και βλεπεις στο μελλον.

Κατι αλλο τωρα.Αναφερεις οτι το sli ειναι καλυτερο απο το crossfire.Aυτο απο που βγαινει?Απο το τι καρτες εχεις?Τι παιχνια παιζεις?Τι drivers  εχει η καθε εταιρεια?Το να το λες αυτο δεν εχει βαση.Στο bf4 αποδιδουν καλυτερα η amd καρτες σε αλλα η nvidia.Oσα προβληματα εχει το crossfire αλλα τοσα εχει το sli.Γιαυτο η καλυτερη λυση ειναι οι μονες καρτες.Το λενε ολοι.

Το παιδι λεει 1500 ευρω.Δεν λεει budget gaming system.Με 1500 ευρω το συστημα που θελει ειναι αναγκαιο να μπουν τα καλυτερα για του εξασφαλισουν το future proof που λεμε.

• Like 1
Δημοσ.

Εξήγησα παραπάνω τους λόγους,δεν μ'αρεσει να επαναλαμβάνομαι.. εγώ αυτό θα έκανα γιατί δεν μ'αρεσει να πετάω χρήματα σε λάθος εποχές,και γιατί δεν μ'αρεσει αυτό που πληρώνω σήμερα σε 2 μήνες να θεωρείται παλιό και να χάνει την αξία του. τώρα ας πράξει ο καθένας όπως νομίζει.. άλλος αγοράζει κάρτα οταν την λιώσει μετά απο 5-6 χρόνια εγώ σε κάθε σειρά σχεδόν,οπότε η μεταπώληση είναι κατι που με αφορά,και φυσικά οι προτάσεις μου δεν μπορούν να είναι σε άλλου οπτική αλλά πάνω στην δική μου.

Τώρα για το που γίνεται Sli/Cf συνήθως και αυτό το έγραψα αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες..

Όσο για το μονοκαρτο και αυτο το έγραψα οτι είμαι υπέρ και θα γλιτώσει και χρήματα απο το τροφοδοτικό.

Νομίζω το μεταξύ μας θέμα έχει εξαντληθεί,το μόνο που απομένει είναι οι αποφάσεις του ενδιαφερόμενου.

Δημοσ.

Υπάρχει και άλλο σενάριο για κάποιους που δεν αλλάζουν hardware σαν φανέλες. Να πάρει τώρα μια 780 που μπορεί με το budget και θα έχει κορυφαία απόδοση σε 1080p (και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, ούτε sli ούτε τίποτα) και σε 1-2 χρόνια που οι 780 θα πωλούνται χώμα και οι νυν πανάκριβες 27"/1440p οθόνες θα πωλούνται όσο οι σημερινές καλές 24άρες να κάνει και το sli που θέλει και να πάει και σε μεγαλύτερη οθόνη όπου το sli θα έχει και νόημα. Σε 1080p κανένα νόημα δεν θα έχει το sli κατά την γνώμη μου σήμερα, ούτε σε μικρές ούτε σε μεγάλες κάρτες. Μόνο για μεγάλης ανάλυσης οθόνες αρχίζει και γίνεται λογική σαν επιλογή. Εγώ για αυτό έβαλα 780. Το sli ας είναι μια επιλογή για το μέλλον, ΑΝ (και το τονίζω αυτό) θελήσει να πάει και σε μεγαλύτερη οθόνη/ανάλυση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά να πω κάτι και αν δεν κατάλαβα καλά διορθώστε με.

Ο TS στην φόρα γράφει ότι υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να κάνει Crossfire / SLI όχι ότι θέλει από την αρχή 2 κάρτες γραφικών.

Οπότε ποιος ο λόγος να πάει σε 2 μικρές από την αρχή?

Βάζει μια 780/290x και αργότερα άλλη μία αν δεν του φτάνει.

Όπως είπα και πριν αν κάνω λάθος 1000 συγνώμη.

Δεν έχεις κάνει λάθος.Σωστά σκέφτεσαι.Για το budget είναι μικρή μια 760 και με 2 gb κιόλας για SLI (lol).Δηλαδή θα πάει να κάνει ο άνθρωπος μεγάλη πατάτα λαικώς (αν δεν τρολλάρει και θέλει τέτοια σύνθεση και για οτι χρήση διευκρίνισε) με ευθύνη άλλων.Σε τέτοια budget το να λέμε πράγματα περί εξοικονόμησης χρημάτων σε τροφοδοτικό είναι βλακείες για να μη πω τίποτα χειρότερο.Πράγματα να γελάει κανείς πραγματικά.

Και ούτε έχει ανακοινωθεί νέα σειρά για τον Σεπτέμβρη,όχι ακόμα τουλάχιστον.

@MoviemakerGr Crossfire και Sli δεν γινεται μονο με μικρες αλλα και με τεραστιες πχ. AMD 295X2 και nvidia geforce titan z.Aπο την ωρα που υπαρχει η ευκαιρια να παει σε μια καλη καρτα απο τωρα γιατι να μην το κανει?Δεν αντιλεγω για την 760 οτι μπορει να παιξει τα παντα.Η επιλογη του crossfire η του sli γινεται μονο οταν δεις οτι το μηχανημα σου δεν αποδιδει καλα απο οτι στην αρχη στα παιχνιδια.Με μια 760 αυτο θα γινει πολυ νωρις.Με μια 780 η 290 θα αργισει και πολυ μαλιστα.Οπως βλεπουμε τα παιχνιδια γινονται πολυ απαιτητικά στο θεμα της μνημης.Με το να του βαλεις καρτα με 2gb vram και με sli ακομα προβλημα θα εχει.(βλεπε watchdogs).Aρα απο θεμα καρτας πας με δυνατη βαση και βλεπεις στο μελλον.

Κατι αλλο τωρα.Αναφερεις οτι το sli ειναι καλυτερο απο το crossfire.Aυτο απο που βγαινει?Απο το τι καρτες εχεις?Τι παιχνια παιζεις?Τι drivers  εχει η καθε εταιρεια?Το να το λες αυτο δεν εχει βαση.Στο bf4 αποδιδουν καλυτερα η amd καρτες σε αλλα η nvidia.Oσα προβληματα εχει το crossfire αλλα τοσα εχει το sli.Γιαυτο η καλυτερη λυση ειναι οι μονες καρτες.Το λενε ολοι.

Το παιδι λεει 1500 ευρω.Δεν λεει budget gaming system.Με 1500 ευρω το συστημα που θελει ειναι αναγκαιο να μπουν τα καλυτερα για του εξασφαλισουν το future proof που λεμε.

+1

Επεξ/σία από Millennium

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...