taigetos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα Θέλω τα φώτα σας σχετικά με την μπαταρία του laptop μου... Αγορασα πρόσφατα αυτο http://www.skroutz.gr/s/4876697/Dell-Inspiron-7537-Touch-i7-4500U-16GB-1TB.html το laptop το οποίο έχει ενσωματωμένη μπαταρία, η χρηση που κάνω είναι κατα 90% σαν desktop και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, να αφησω την μπαταρία ως έχει ή να την βγάλω; Η διαδικασία είναι έυκολη http://www.youtube.com/watch?v=UCPCwf1jxQ4 και απο ότι διάβασα σε ξένα φορουμς δεν χάνεται η εγγύηση. Εχω ενεργόποιησει μια λειτουργία που έχει το λαπτοπ (desktop mode) οπού η μπαταρία φορτίζει μεταξύ 50%-100% αλλά δεν ξέρω αν αυτο είναι αρκετο για να διατηρησω τα ποσοστά της μπαταριας σε καλα επίπεδα. Ευχαριστώ
Xristaras12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 περα απο αυτο,στις επιλογες θα εχει και καπου να μην φορτιζεται η μπαταρια. Προσωπικα δεν βλεπω τον λογο να την αφαιρεσεις,αλλωστε και εκτος να την εχεις καποτε θα σου χρειαστει,θα κανεις αυτη τη δουλεια συνεχεια; Στο δικο μου λαπτοπ δεν την εχω αφαιρεσει ποτε,ελαχιστες φορες εχω βαλει την επιλογη να μην φορτιζει η μπαταρια και 2,5 χρονια μετα εχω χασει το 12% απο τη συνολικη της χωρητικοτητα.Υποψιν το λαπτοπ ειναι 98% χρηση desktop.Οσες φορες εχει βγει απ το ρευμα ειναι λογω σχολης. 1
taigetos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 περα απο αυτο,στις επιλογες θα εχει και καπου να μην φορτιζεται η μπαταρια. Προσωπικα δεν βλεπω τον λογο να την αφαιρεσεις,αλλωστε και εκτος να την εχεις καποτε θα σου χρειαστει,θα κανεις αυτη τη δουλεια συνεχεια; Στο δικο μου λαπτοπ δεν την εχω αφαιρεσει ποτε,ελαχιστες φορες εχω βαλει την επιλογη να μην φορτιζει η μπαταρια και 2,5 χρονια μετα εχω χασει το 12% απο τη συνολικη της χωρητικοτητα.Υποψιν το λαπτοπ ειναι 98% χρηση desktop.Οσες φορες εχει βγει απ το ρευμα ειναι λογω σχολης. Μόνο 12% σε 2μιση χρονια; Αν είναι έτσι εννοείται πως δεν θα την αφαιρεσω, απλά στο προηγούμενο laptop μου την ειχα συνεχεια και μεσα στον 1ο χρόνο δεν κράταγε πάνω απο 30 λεπτα γι αυτο και η ανησυχία μου... Δεν έχω δει κάπου επιλογή να μην φορτίζει αλλα θα το ψάξω λίγο ακόμη.
Xristaras12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δες και μόνος σου Σε ολόιδιο dell N5110 φίλης 3+ ετών πλεον έχει 5% φθορά η μπαταρία αλλά το έχει μόνιμα στην απενεργοποίηση φόρτισης όποτε το έχει στο ρεύμα. τι να σου πω,ίσως να έχουμε πέσει στις καλές παρτίδες μπαταρίας
taigetos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δυστηχώς φίλε μου δεν εχω τέτοια επιλογή για απενεργοποίηση φορτισης υπαρχει περίπτωση να το κανω αυτο με κάποιο extra software;
Xristaras12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 νομίζω πως όχι στα επόμενα μοντέλα η dell άλλαξε τελείως τη διαχείριση μπαταρίας της. οπότε φαντάζομαι θα πρέπει να μείνεις με τις επιλογές που έχεις Πάντως μην σκας,αν θες να κρατήσεις το λάπτοπ αρκετα χρόνια(αν αντέξει δηλαδή)μπαταρία κάποτε θα χρειαστείς σίγουρα. τι σε 3 χρόνια τι σε 4,αργά η γρήγορα θα τα φτύσει. Προσωπικά απο τότε που το πήρα απόφαση ότι έτσι είναι,απο 3% στον πρωτο χρόνο που έχασα έχω φτάσει στο 10% και ούτε που θυμάμαι πότε ξεφόρτησα αρκετά την μπαταρία απ την αρχή του 2014.
taigetos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Αν είναι να κρατηθεί η μπαταρία σε αξιοπρεπή επίπεδα για 2-3 χρόνια δεν με πειράζει να μην τα "παίξει" τελειωσ σε μερικούς μηνες φοβάμαι. Συνεχίζω έτσι λοιπόν και βλέπουμε. Thanks
irahara Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Έχεις δοκιμάσει να το θέσεις σε Longevity mode; Σύμφωνα μ' αυτόν http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19508827.aspx απενεργοποιείται η φόρτιση κάτω από προϋποθέσεις. Επειδή σκέφτομαι και γω να αγοράσω έναν Dell λειτουργεί σύμφωνα μ'όσα λέει ο τύπος ή όχι;
taigetos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Έχεις δοκιμάσει να το θέσεις σε Longevity mode; Σύμφωνα μ' αυτόν http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19508827.aspx απενεργοποιείται η φόρτιση κάτω από προϋποθέσεις. Επειδή σκέφτομαι και γω να αγοράσω έναν Dell λειτουργεί σύμφωνα μ'όσα λέει ο τύπος ή όχι; Καλημέρα Από τα πρώτα posts που διάβασα είναι κάτι παρόμοιο με το desktop mode. To desktop mode κάνει την δουλειά που λέει (φόρτιση 50-100%) όταν είναι στην πρίζα απλά δεν ξέρω αν αυτο είναι καλό για την μπαταρία. Σε 3 ημέρες επιστρέφω από διακοπές θα το κοιτάξω και θα ενημερώσω.
irahara Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 οκ αλλά απ' ότι κατάλαβα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό δηλαδή η μπαταρία δεν θα φορτίσει αν είναι κάτω από 88% μέχρι να πάει στο 7% ή εσύ χειροκίνητα του δώσεις εντολή να φορτίσει ως 100%. Στο μεσοδιάστημα ακόμα και αν το ξανασυνδέσεις στο ρεύμα δεν πρόκειται να φορτίσει την μπαταρία απλώς θα διατηρηθεί στο ποσοστό που βρίσκεται. Σκοπός είναι η προστασία της μπαταρίας από μικροφορτίσεις που την φθείρουν. Υποτίθεται ότι αντικαθιστά την παλιότερη επιλογή του disable battery charging. Αντίθετα το desktop mode ενεργοποιείται μόνο αν έχεις συνεχώς συνδεδεμένο τον φορητό για 2 εβδομάδες οπότε θα αποφορτίσει την μπαταρία (ακόμα και αν είσαι συνδεδεμένο στο ρεύμα) σ' ένα ποσοστό ανάμεσα 50%-100% προκειμένου να την προστατέψει από την φθορά του να βρίσκεται συνεχώς στο 100%. Αλλά είναι έτσι ή εγώ κατάλαβα λάθος;
taigetos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Πολυ καλα κατάλαβες. Διάβασα ολα τα posts και όντως αυτό κάνει, αλλά απο την άλλη έχω διαβάσει πως δεν ειναι καλό να αφήνουμε την μπαταρία να αποφορτιζεται πέρα απο το 20-30% Θα το ψάξω παραπάνω αλλά δεν θα γίνω και δούλους της μπαταρίας, το πολυ πολυ σε 1-1 1/2 χρόνο να αγοράσω άλλη μπαταρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα