kostasxin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Καλημέρα συμφορουμήτες.Όπως λέει και ο τίτλος θέλω να φτιάξω ένα pc για φίλο με πολύ χαμηλό budget. 250 e. στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνετε το τροφοδοτικό που υπάρχει,οθόνη, πληκτρολόγιο -ποντίκι. Ποσό που διαθέτουμε :250Χρήση υπολογιστή : office - internet και καμιά ταινίαΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχιΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.όχιΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχιΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). μόνο από e-shopΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? μόνο από e-shopΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?θα το στήσω εγώΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .όχι. δύο δικές μου προτάσεις μίa σε intel και σε amd. αν και ο φίλος έχει πεί για το amd θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες. ευχαριστώ!
xalkiadakis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 η δευτερη επιλογη ειναι σαφως καλυτερη για εμενα!
TheELF Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 η δευτερη επιλογη ειναι σαφως καλυτερη για εμενα! Δυο πυρήνες της amd είναι σαφώς χειρότεροι από δυο πυρήνες της intel,και ούτε και η HD 8470D του apu βγάζει δυνατότερα γραφικά από τον pentium σε σημείο που θα το καταλάβεις. 2
spgkolem Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 η δευτερη επιλογη ειναι σαφως καλυτερη για εμενα! Γιατι παρακαλω?Σε ολα τα benchmarks o Pentium ειναι σταθερα μπροστα απο τον AMD για ενα 25% σιγουρα,διαφορα συμαντικη για budget συστημα.Λογικα το συστημα γραφικων του AMD θα ειναι καλυτερο αλλα αφου δεν θα παιξεις games δεν μετραει.Οπως και να χει σοβαρο gaming με αυτην την APU δεν παιζει. Για τις εφαρμογες που γραφεις λοιπον για μενα pentium απο τις επιλογες σου. Προσωπικα θα πηγαινα σε AMD Α8-5600K http://www.e-shop.gr/amd-a8-5600k-36ghz-black-edition-box-p-PER.559636 που ειναι καλυτερος και απο τους 2 σε ολα και για να κρατησω χαμηλα το budget και μιας και θες e-shop θα επαιρνα πιο φθηνη μητρικη,εστω και micro atx(δεν εχουν κατι κακο,απλα εμενα δεν μου αρεσουν ) Asrock FM2A55M-HD http://www.e-shop.gr/asrock-fm2a55m-hd-retail-p-PER.528727 Ετσι πας στα +4 ευρω απο την συνθεση του pentium και εχεις καλυτερη αποδοση σε ολα. Αυτα 1
kostasxin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Γιατι παρακαλω?Σε ολα τα benchmarks o Pentium ειναι σταθερα μπροστα απο τον AMD για ενα 25% σιγουρα,διαφορα συμαντικη για budget συστημα.Λογικα το συστημα γραφικων του AMD θα ειναι καλυτερο αλλα αφου δεν θα παιξεις games δεν μετραει.Οπως και να χει σοβαρο gaming με αυτην την APU δεν παιζει. Για τις εφαρμογες που γραφεις λοιπον για μενα pentium απο τις επιλογες σου. Προσωπικα θα πηγαινα σε AMD Α8-5600K http://www.e-shop.gr/amd-a8-5600k-36ghz-black-edition-box-p-PER.559636 που ειναι καλυτερος και απο τους 2 σε ολα και για να κρατησω χαμηλα το budget και μιας και θες e-shop θα επαιρνα πιο φθηνη μητρικη,εστω και micro atx(δεν εχουν κατι κακο,απλα εμενα δεν μου αρεσουν ) Asrock FM2A55M-HD http://www.e-shop.gr/asrock-fm2a55m-hd-retail-p-PER.528727 Ετσι πας στα +4 ευρω απο την συνθεση του pentium και εχεις καλυτερη αποδοση σε ολα. Αυτα από θερμοκρασίες πως πάει ο συγκεκριμένος γιατί ο 8320 που έχω κάνει και για αερόθερμο.
Xristaras12 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 από θερμοκρασίες πως πάει ο συγκεκριμένος γιατί ο 8320 που έχω κάνει και για αερόθερμο. Αν εισαι με την εργοστασιακη ψυκτρα λογικο,αεροθερμο ειναι οι Intel οπως λες με τους 100+ οριο που εχουν ο FX σου ΠΡΕΠΕΙ να μην ξεπερνα τους 72°C για να έχει μακροζωία.
cabdik Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 από θερμοκρασίες πως πάει ο συγκεκριμένος γιατί ο 8320 που έχω κάνει και για αερόθερμο. δλδ? τι εννοεις? τον εχεις με τη μαμα ψυκτρα?
spgkolem Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 από θερμοκρασίες πως πάει ο συγκεκριμένος γιατί ο 8320 που έχω κάνει και για αερόθερμο. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια φιλε μου..Ολοι οι γνωστοι μου με AMD εχουν aftrermarket ψυχτρα κυριως λογω θορυβου.Σε γνωμες χρηστων και για αυτον σχεδον ολοι συνιστουν αλλη ψυχτρα..Αποψη μου ειναι οτι για τα λεφτα του συστηματος ειναι εξαιρετικος επεξεργαστης,οποτε τον στηνεις και αν δεν αντεχεται τοσο πολυ πια ο θορυβος πας σε μια ψυχτρα των 20-30 ευρω και καθαρισες..Απο θερμοκρασιες δεν νομιζω να υπαρχει θεμα και με την στοκ μιας και προοριζεται για χαλαρη χρηση..
kostasxin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 δλδ? τι εννοεις? τον εχεις με τη μαμα ψυκτρα? ναι δυστηχώς ! σε idle με τον Α8 τι παίζει απο θερμοκρασία και θόρυβο; Αν εισαι με την εργοστασιακη ψυκτρα λογικο,αεροθερμο ειναι οι Intel οπως λες με τους 100+ οριο που εχουν ο FX σου ΠΡΕΠΕΙ να μην ξεπερνα τους 72°C για να έχει μακροζωία. στους 70 έχω βάλει αλαρμ και έτσι αν χρειαστεί διακόπτω ότι κάνω από θόρυβο όμως άλλο πράμα λες και θα απογειωθεί!
Millennium Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δυο πυρήνες της amd είναι σαφώς χειρότεροι από δυο πυρήνες της intel,και ούτε και η HD 8470D του apu βγάζει δυνατότερα γραφικά από τον pentium σε σημείο που θα το καταλάβεις. Ενώ θα καταλάβει τη διαφορά σε cpu σe internet χρήση. ναι δυστηχώς ! σε idle με τον Α8 τι παίζει απο θερμοκρασία και θόρυβο; Έχω δουλέψει τον 5800Κ.Με την εργοστασιακή παίρνει και λίγο oc (δεν είχα δοκιμάσει τέτοια εποχή).Δεν έχουν σχέση με FX ως προς τη ψύξη.Μπορεί να κοιτάξει και σε am1.
TheELF Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Ενώ θα καταλάβει τη διαφορά σε cpu σe internet χρήση. Αυτή είναι η δική σου λογική;;; Παίρνουμε τον ποιο αργό επεξεργαστή επειδή δεν θα καταλάβουμε διαφορά;;; Ναι οκ αν ζορίζεται για τα 10€ διαφορά ας πάρει τον apu και όντως,μιας και δεν θα έχει και σημείο αναφοράς,δεν θα καταλάβει διαφορά.... 1
Millennium Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δεν θα καταλάβει διαφορά στη τσέπη του (αν πάει σε ακόμα φθηνότερα),δεν θα καταλάβει διαφορά για τα γραφικά,και θα καταλάβει στη χρήση που θα κάνει (ακόμα και με σημείο αναφοράς).Έγινε.
kostasxin Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας.Το θέμα μπορεί να κλειδωθεί!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα