Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω ένα Synology NAS στο οποίο πάνω έχω συνδέσει ένα Ext. HDD τον οποίο τον έχω για backup.. και θέλω μια φορά την εβδομάδα να συγχρονίζω κάποιους φακέλους που βρίσκονται από το NAS στον USB.

Απορία 1)
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα από το NAS για να κάνει αυτή την δουλειά...?
Στον package manager βρίσκω ένα time backup το οποίο δημιουργεί versions από τα αρχεία.
Και άλλα 3 τα οποία είναι για cloud backup.

Απορία 2) 
Τα αρχεία τα οποία κάνω backup είναι κυρίως φωτογραφίες, που σημαίνει μικρό σχετικά μέγεθος 4-5Mb η κάθε μία και συνήθως είναι πολλές... χιλιάδες... Με αποτέλεσμα το copy να είναι τρομερά αργό!
Για την ώρα χρησιμοποιώ το FreeFile Synch από το desktop για κάνω compare τους φακέλους και update.
Για έναν φάκελο 130Gb έχει ήδη κάνει 16 ώρες και δεν τελείωσε!!!
Χρησιμοποιώ επίσης και το Total Commander αντί του explorer ο οποίος προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες (compare folders & synchronize) αλλά και αυτό έκανε το ίδιο για έναν παρόμοιο φάκελο που δοκίμασα.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω για να βελτιστοποιήσω το copy για τέτοιου είδους αρχεία?

Δημοσ.

Έψαξα περισσότερο στο internet αλλά δεν βρήκα κάποιο πρόγραμμα-λύση.
Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι ο εξής:

1) Να βάλω τον φάκελο με τις photo σε ένα zip, αλλά ασυμπίεστο (για να μην περιμένω πολύ).
2) Να κάνω copy τον συμπιεσμένο φάκελο στο δίσκο backup.
3) Να αποσυμπιέσω τον φάκελο.
4) Τέλος, αφού πλέον έγινε μια φορά η μεγάλη αντιγραφή πλέον μπορώ να τρέχω την robocopy είτε χειροκίνητα είτε μέσα κάποιου scheduler ή να ρυθμίσω την robocopy να κάνει monitor τα αρχεία και ανα <n> λεπτά να τρέχει και να ενημερώνει το backup.
Απλά επειδή κάνει μόνο ενημέρωση, απλά κάνει ένα check τα αρχεία με τα timestamps τους και αν συμφωνούν τα προσπερνά. Έτσι πλέον ενημέρωνει μόνο με νέα ή αλλαγμένα αρχεία το backup.

Κοινώς, η αγγαρεία μια φορά πρέπει να γίνει... δεν το γλιτώνω... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...