Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω απελπιστεί έως εκεί που δεν πάει..

Πριν δύο χρόνια, το καλοκαίρι, αγόρασα το Turbo-X h i525-540, 629

Εδώ και 2 χρόνια δεν μου είχε παρουσιάσει κάτι πέρα από το πρόβλημα αυτό που έχω εδώ και δύο μήνες τώρα, με τον ήχο.

Θα σας παρουσιάσω την κατάσταση όσο πιο αναλυτικά μπορώ.

Το πρόβλημα άρχισε να υπάρχει πριν 2 και κάτι μήνες περίπου. Εκεί που ο υπολογιστής δούλευε ξαφνικά ο ήχος σταματούσε να υπάρχει, την ώρα που όλα τα άλλα δούλευαν μια χαρά. Κατέβαζα την οθόνη (αναμονή) και όταν την άνοιγα ο ήχος υπήρχε και πάλι. Μετά από 5 λεπτά όμως ξανά το ίδιο. Ο καιρός όσο περνούσε, το πρόβλημα εμφανιζόταν όλο και πιο συχνά (στην αρχή όταν ο ήχος έκλεισε για πρώτη φορά, το πρόβλημα εμφανίστηκε πάλι 4 μέρες μετά περίπου) Εν το μεταξύ είτε ακουστικά βάλεις είτε ηχεία, οτιδήποτε εξωτερικό, ο ήχος δουλεύει πάντα.

Αυτήν την στιγμή για παράδειγμα βρίσκεται σε άλλη φάση.. Έχω ανοικτή μια σελίδα στο youtube με video να παίζει.. κλείνει ο ήχος μετά από ένα λεπτό.. κλείνω όλο το παράθυρο, ανοίγω καινούργιο, βάζω video και έχω πάλι ήχο να φάνε και οι κότες.. (μόνο για ένα λεπτό)

Την ίδια περίοδο κατεβάσαμε το LoL, με το οποίο το μηχάνημα βούιζε όλη την ώρα και θερμαινόταν αρκετά η αλήθεια είναι, αλλά ακόμα και τώρα δεν θεωρώ πως ένα παιχνίδι σαν και αυτό πρόλαβε μόλις μέσα σε δύο βδομάδες (3 ώρες gaming κάθε μέρα) να κάνει ζημιά στην μητρική ή δεν ξέρω και 'γω που.. Και ούτε για ιό το σκέφτομαι γιατί τόσες φορές του κάναμε format μετέπειτα..

Έτσι λοιπόν, μη ξέροντας τι έχει δημιουργήσει το πρόβλημα πάμε στο Πλαίσιο και μας λένε format. Μαζί με BackUp όλα μαζί 90 ευρώ. Φεύγουμε πάμε σε δικό μας άνθρωπο που έχει και δικό του κατάστημα, του κάνει format (1η φορά) και μας λέει, παιδιά ακόμα έχει πρόβλημα ο ήχος, τραβάτε τον στο Πλαίσιο, το καλύπτει η εγγύηση. Τον πάμε και αφού τον εξετάζουν μας λέει ο συνάδερφος εκεί στο service πως του άλλαξε σκληρό και ο ήχος δουλεύει μια χαρά και προφανώς ο άνθρωπος που έκανε το format κάτι δεν έκανε καλά, άρα το laptop θέλει και πάλι format.

(Και λέω τώρα εγώ μέσα μου.. ας πούμε πως ναι αυτός ευθύνεται για τον ήχο.. πριν όμως από το format που έκανε ο άνθρωπος ποιος ευθυνόταν;!)

Τέλος πάντων τον αφήνουμε στο service, κάνει το format (2η φορά) και όταν τον παίρνω σπίτι το κοιτάω και δεν μου παρουσίασε κάτι.. μετά από καμιά μέρα κατεβάζω LoL, μπαίνω και στο internet και το πρόβλημα υπάρχει και πάλι.. Παίρνω τηλέφωνο την υποστήριξη πελατών του Πλαίσιο, τους λέω το πρόβλημά μου, με την βοήθειά τους βάζω τον driver και κάνουμε Install το audio την πρώτη φορά και Set Up την δεύτερη και πάλι τίποτα δε λύνεται και μου λένε πήγαινέ τον στο κατάστημα.

Τον ξαναπάω και τους λέω παιδιά το πρόβλημα δεν έφυγε.. Τους είπα και για το LoL, μήπως και μου πουν αν ξέρουν αν αυτό προκαλεί κάτι και μου λένε πως δεν είναι και απίθανο να κολλάει κάποιο ιό κάθε φορά με την εγκατάσταση και κάποια patch και ας έχετε αντιβιοτικό (που έχουμε, το Kaspersky).

Στο τέλος μου τον κρατάνε για format (3η φορά) (δωρεάν μου το έκαναν αυτή την φορά) και πάω μετά από μία μέρα να τον ξαναπάρω, πάω σπίτι και ναι, ο ήχος πάλι έκλεινε και η εγγύηση 2 χρόνων έληγε σε μία εβδομάδα.. Τον πάω πάλι (αυτός ο σεκιουριτάς πρέπει να βαρέθηκε να μας βλέπει κάθε φορά) μου λέει ο νεαρός στο service "ναι, σας θυμάμαι, να τον ανοίξω να τον δούμε" βάζει κάτι βιντεάκια στο youtube για κάνα 6λεπτο για να τσεκάρει τον ήχο την ώρα που και εμείς ήμασταν μπροστά και δεν έκλεινε το ρημάδι.. Λέω εντάξει, συνωμοτεί το σύμπαν αυτή την στιγμή.. Θέλει να αποδείξει πως έχω φαντασιώσεις.. Ο νεαρός τον κρατάει, μου κάνει έναν δωρεάν καθαρισμό και όταν πάω μετά από κάνα 2ωρο και τον παίρνω μου λέει πάρ' τον και αν ξανακάνει το ίδια φέρ' το να τον στείλουμε Αθήνα κατευθείαν.. Δεν ήλπιζα σε κάτι και μόλις πήγα σπίτι πάλι τα ίδια..

Εν τέλη πάω για εκατοστή φορά στο κατάστημα και μου λένε (μετά από τρία format) "τον στέλνουμε Αθήνα από την στιγμή που τον έχουμε ανοίξει και εμείς και το πρόβλημα δεν έχει λυθεί".. Τελευταία μέρα εγγύησης το laptop έρχεται μετά από τέσσερις μέρες και αλλαγή μητρικής με εγγύηση 6 μηνών επισκευής (την οποία και δεν μου χρέωσαν όπως μου είχε πει ένας υπάλληλος πως θα γίνει, μάλλον λόγο του πρώτου τσάμπα format που έκανα και πλήρωσα 30 ευρώ). Το παίρνω, πάω σπίτι και όταν τον άνοιξα έκανε τα ίδια μετά από λίγο..

Και σας ρωτώ τώρα.. Τι μπορεί να φταίει ξέρει κανείς να μου πει; Εγώ παράπονο δεν έχω από το Πλαίσιο.. Τη δουλειά τους έκαναν οι άνθρωποι.. Δεν θέλω να μπω στο σκεπτικό αν ήθελαν να με καθυστερήσουν ή όχι και κάτσε γύρευε τι μου βάλανε τώρα μέσα και τι φτιάξανε ακόμα και αν όντως με κάνανε κούνια με το πάρ' το - φέρ' το. Ίσως πιάστηκα κορόιδο σε κάποια σημεία. Αυτή την στιγμή το μόνο που ξέρω είναι πως αν μπορούσα να πάρω αυτά τα 600 ευρώ πίσω θα τα έπαιρνα γιατί πολύ απλά το laptop μου έχει πρόβλημα που το κατάστημα δεν μου έλυσε και η εγγύηση πέρασε.. Θα ξαναπάω ίσως αύριο κιόλας να τους αναφέρω το πρόβλημα αλλά γράφω και εδώ την εμπειρία μου γιατί ξέρω πως θα έχω και γρήγορη απάντηση και απάντηση από κάποιον που σίγουρα ξέρει κάποια πράγματα περισσότερο από μένα και ίσως και από το service του Πλαίσιο..

Χίλια συγγνώμη παιδιά για την φλυαρία αλλά πραγματικά είμαι σε αδιέξοδο..

Χαρακτηριστικά Laptop: Windows 7 Home Premium 64bit - 15,6" 1366x768 - Intel Core i5 2430M 2,3 GHz - Μνήμη 4GB DDR3 - Σκληρός 500GB Sata - Κάρτα Γραφικών nVidia GeForce GT 520M 1024 MB

• Like 1
Δημοσ.

Έχε υπομονή,θα βρούν τι έχει,ξέρουν την δουλειά τους εκεί τι να κάνουν.

Εμείς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε

Μην στο χαλάσουμε.

Υπομονή

Δημοσ.

Καταλαβαίνω..

Να ρωτήσω κάτι άλλο;

Μπορεί να είναι κουφό τώρα αυτό αλλά είναι δυνατόν το πρόβλημα να το προκαλεί η σύνδεση που έχουμε; Δηλαδή να συνδέομαι στο internet και να κλείνει ο ήχος και όταν είμαι από άλλη σύνδεση να μην υπάρχει πρόβλημα..

Δημοσ.

Δεν είναι πρόβλημα, feature είναι!

(αστειάκι για τα turbox, επειδή έχουν πολλές συμπάθειες εδώ :P )

Όταν είναι καθαρό μετά το φορμάτ παρουσιάζει το πρόβλημα? Γιατί νομίζω όλες τις φορές είπες ότι κατέβαζες διάφορα (lol κλπ) και μετά άρχιζε να το κάνει

Δημοσ.

ηχεία να φανταστώ δε δοκίμασαν να αλλάξουν...

Σωστά, δοκίμασε αν μπορείς εξωτερικά ηχεία ή ακουστικά όταν έχεις το πρόβλημα. Αν εκεί παίζει ο ήχος κανονικά κάτι γίνεται με τα ηχεία σου

Δημοσ.

Σωστά, δοκίμασε αν μπορείς εξωτερικά ηχεία ή ακουστικά όταν έχεις το πρόβλημα. Αν εκεί παίζει ο ήχος κανονικά κάτι γίνεται με τα ηχεία σου

νομιζω γράφει οτι με εξωτερικα ειναι κομπλέ αρα προσωπικά θεωρω οτι είναι θέμα των ενσωματωμένων ηχείων/καλωδίωσης

• Like 1
Δημοσ.

νομιζω γράφει οτι με εξωτερικα ειναι κομπλέ αρα προσωπικά θεωρω οτι είναι θέμα των ενσωματωμένων ηχείων/καλωδίωσης

Έχεις δίκιο, τώρα το είδα. Andriana, όταν το ξαναπάς να το αναφέρεις αυτό και να τους πεις να δουν μήπως φταίνε τα ηχεία αφού Software δεν είναι και έχει αλλαχτεί και μητρική

Δημοσ.

Zio10 και χωρίς να κατεβάσω κάτι μετά το format ο ήχος πάλι έχει πρόβλημα..

Σχετικά με τα ηχεία του υπολογιστή δεν είμαι και σίγουρη αν το έχουν εξετάσει.. Ίσως να θεώρησαν ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει λόγο του σκληρού που άλλαξαν την πρώτη φορά και μου είπαν πως δεν υπήρχε πρόβλημα με τον ήχο..

Σήμερα αύριο που θα ξαναπάω θα τους το αναφέρω αυτό με τα ηχεία και μακάρι αυτή την φορά να λυθεί το πρόβλημα.. τι να πω..

Σας ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον..

Όταν θα έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι δουλευει με εξωτερικα ηχεια θα επρεπε να το αναφερεις στο service απο την πρωτη στιγμη.Τετοιες βλαβες μπορει να ξεγελασουν οποιονδηποτε τεχνικο,και οπως και εγινε,αλλαξανε motherboard και ετυχε να μην τους κανει προβλημα.

Μπορει να ειναι  κομμενο καλωδιο,προβλημα στο ηχειο,ψυχρη κολληση.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Συγγνώμη που απαντώ καθυστερημένα.

Το πρόβλημα εν τέλη ήταν ότι μετά την αλλαγή της μητρικής δεν ξαναπεράστηκαν οι drivers. Πολύ απλό για να 'ναι αληθινό.

Όπως και να έχει, πριν καμιά εβδομάδα, θόρυβος στο ανεμιστηράκι και ευθύνεται η μητρική πάλι. Θα κάνουμε λίγο οικονομία λοιπόν να πάμε για σταθερό, με την βοήθεια κάποιου έμπειρου, γιατί για επισκευή χλωμό το βλέπω :ρ

Η απειρία και η άγνοιά μου με ταλαιπώρησαν λίγο..

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνώμη που απαντώ καθυστερημένα.

Το πρόβλημα εν τέλη ήταν ότι μετά την αλλαγή της μητρικής δεν ξαναπεράστηκαν οι drivers. Πολύ απλό για να 'ναι αληθινό.

Όπως και να έχει, πριν καμιά εβδομάδα, θόρυβος στο ανεμιστηράκι και ευθύνεται η μητρική πάλι. Θα κάνουμε λίγο οικονομία λοιπόν να πάμε για σταθερό, με την βοήθεια κάποιου έμπειρου, γιατί για επισκευή χλωμό το βλέπω :ρ

Η απειρία και η άγνοιά μου με ταλαιπώρησαν λίγο..

Andriana δεν το ξερεις οτι τα tubro-x ειναι προβληματικα ; Γιατι δεν επαιρνες εξαρχης lenovo , toshiba , hp , acer , asus ; τις γνωστες μαρκες δηλαδη και δεν πιστευω να ειχες κανενα προβλημα απολυτος.

Δημοσ.

Γενικότερα έχω καταλάβει πως μετράει και η μάρκα αλλά μετράει και πάνω σε τι μηχάνημα θα πέσεις.

Ας πούμε πως με τα turbo-x κατάλαβα πως οι πιθανότητες να βρεις κάτι ελλατωματικό ή να σου προκύψει, πάνω στο προιόν σου, είναι αρκετά πιο μεγάλες.

Όταν κάναμε την αγορά δεν το είχαμε ψάξει καθόλου και από το πλαίσιο αγοράζαμε συχνά (π.χ. παιχνίδια, βιντεοκάμερες, Dslr).

Και τώρα που μου είπαν πως έχει πάλι πρόβλημα η μητρική, θα πάω το λάπτοπ να το ελέγξει και ένας δικός μας άνθρωπος για καλό και για κακό, γιατί ποτέ δεν ξέρεις..

Τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε :ρ

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Υπάρχει κάνα σχετικό νέο περί αποκατάστασης  αυτού του προβλήματος? έχει κ η αδελφή μου ακριβώς το ίδιο θέμα σε ένα Turbo x A15HE 

έχω κάνει 5 φορματ, win 8 / 8.1 / 7, έχουν περαστεί αρκετά διαφορετικά Driver αλλά το πρόβλημα εκεί.... κόβεται ο ήχος κ μόλις πατάς δεξί κλικ στο ηχείο: συσκευές αναπαραγωγής κ αλλάζεις καρτέλα από αναπαραγωγή σε εγγραφή, ξανά φτιάχνει για κάνα λεπτό, μετά πάλι τα ίδια κόβεται 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν είχα δει το σχόλιό σου. Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.

Στην περίπτωσή μου ο ήχος του laptop χανόταν μετά από λίγα λεπτά λειτουργίας και επανερχόταν μόνο μετά από επανεκκίνηση ή αφού τον έβαζα σε κατάσταση αναμονής, απ'ότι θυμάμαι. Μετά βέβαια από λίγο ξαναχανόταν. Με εξωτερικά ηχεία δεν υπήρχε πρόβλημα. Είχε γίνει και format, είχα ξαναπεράσει και τους drivers αλλά τίποτα.

Πρόβλημα στην μητρική μου βρήκαν εν τέλη, την άλλαξαν, ξαναπεράστηκαν και οι drivers και από τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το έχεις πάει στο service να τους το δείξεις; Μπορεί κιόλας να μην ευθύνεται η μητρική σε εσένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...