kob6931 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Σε τηλ επικοινωνία που είχα μόλις τώρα με τα κεντρικά του Πλαισίου, μου επιβεβαίωσαν ότι ο φακός έχει OS... Καλού κακού, τους έστειλα και ένα email, που ζητώ την ακύρωση σε περίπτωση που δεν έχει σταθεροποιητή...
samniotis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 φίλε μου πήγα απο εκεί και τον είδα μαζί με τον πωλητή, δεν έχει ότι και να σου λένε! έχουν και τον macro os με 399€....τί να λέμε τώρα! μήπως να σβηστεί να μην τους κάνουμε και τζάμπα διαφήμιση?
@topos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Εχει παραλαβει κανεις?Να υποθεσω πως δεν εχει εσωτερικο μοτερακι εστιασης?Οποτε με την d5100 δεν θα υπαρχει AF?
Razor333 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Εχει παραλαβει κανεις?Να υποθεσω πως δεν εχει εσωτερικο μοτερακι εστιασης?Οποτε με την d5100 δεν θα υπαρχει AF? Εχει 8/8 λεει παραλαβη, βεβαια, μαλλον δεν θα εχει και σταθεροποιητη στο τελος, μοτερακι εχει σιγουρα.
kob6931 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Να ακυρώσουμε από τώρα την παραγγελία, ή να περιμένουμε μήπως και γίνει θαύμα και στείλουν με φακό με σταθεροποιητή? Αν αυτό λέει κάτι, εχω κρατήσει print screen από τη σελ του πλασίου με τα χαρακτηριστικά του φακού, που αναφέρει την ύπαρξη οπτικό σταθ/τη.
johnbond Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Να ακυρώσουμε από τώρα την παραγγελία, ή να περιμένουμε μήπως και γίνει θαύμα και στείλουν με φακό με σταθεροποιητή? Αν αυτό λέει κάτι, εχω κρατήσει print screen από τη σελ του πλασίου με τα χαρακτηριστικά του φακού, που αναφέρει την ύπαρξη οπτικό σταθ/τη. Δε χάνεις τίποτα να περιμένεις..
beez Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Σιγουρα παντως αν ακυρωσει τωρα χανει την ταλαιπωρια να τον επιστρεψει μετα
samniotis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 και μην ξεχναμε οτι το πλαισιο δεν δινει λεφτα πισω, μονο πιστωτικο!
saxos55 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 @samniotis: Έχεις δίκιο αλλά αυτό είναι πολιτική επιστροφών του Πλαισίου για αγορές από το φυσικό κατάστημα και κανονικά δεν έχει εφαρμογή εδώ. Το ξέρω ότι το κάνουν και για τις διαδικτυακές αγορές, αλλά κακώς το κάνουν. @kob6931 Επειδή είναι συναλλαγή από απόσταση έχει την επιλογή την αναιτιολόγητης υπαναχώρησης εντός 14 ημερών από παραλαβή, με επιστροφή χρημάτων με τον ίδιο τρόπο που τα εισέπραξαν (αν του χρέωσαν πιστωτική, στην πιστωτική. Αν ήταν αντικαταβολή, μετρητά). Επίσης επειδή το προϊόν είναι σύμφωνα με το νόμο ελαττωματικό (δεν έχει τις συνομολογημένες ιδιότητες), μπορείς εντός 2 ετών να το επιστρέψεις και να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων. Θεωρητικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για 1 χρόνο και 364 μέρες και μετά να ισχυριστείς ότι ανακάλυψες ότι δεν έχει σταθεροποιητή και να το πας πίσω (δεν ξέρω από φωτογραφία και δεν ξέρω αν "στέκει" ο ισχυρισμός ή αν είναι κάτι που το καταλαβαίνεις αμέσως, γι' αυτό και έγραψα θεωρητικά). Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα που δεν έχουμε ακόμη καταφέρει τα βασικά, μην το καθυστερήσεις τόσο! Αν αρνηθούν την επιστροφή χρημάτων, μπορείς να τους στείλεις ενα mail με συννημένο το pdf με τους νόμους (δες τον οδηγό) και το screenshot και να δεις τι θα απαντήσουν. Μετά το συνεχίζεις όσο και όπως νομίζεις. Όρεξη να χεις. Αν βαριέσαι όλα αυτά απλά ακύρωσε, αλλά πες τους το λόγο για τον οποίο ακυρώνεις κατά προτίμηση εγγράφως για να φαίνεται η πατάτα τους. Είναι καιρός να σταματήσουμε να κάνουμε τα "χατήρια" των καταστημάτων και να αρχίσουν αυτοί να είναι νόμιμοι. Αν δεν αρχίσουμε να τους κράζουμε συνέχεια και να διεκδικούμε τα αυτονόητα, από μόνοι τους αποκλείεται να κάνουν κάτι. 1
giorginho Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Θεωρητικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για 1 χρόνο και 364 μέρες και μετά να ισχυριστείς ότι ανακάλυψες ότι δεν έχει σταθεροποιητή και να το πας πίσω (δεν ξέρω από φωτογραφία και δεν ξέρω αν "στέκει" ο ισχυρισμός ή αν είναι κάτι που το καταλαβαίνεις αμέσως Στεκει (αλλα οπως λες, δεν εχει και τοσο κερδος να το τραβηξει τοσο.... στο κατω κατω ρε παιδια αμα θελετε με σταθεροποιητη σε αυτα τα λεφτα ΥΠΑΡΧΟΥΝ επιλογες, εκτος αν κι αλλοι εχουν κανει "λαθος" τι να πω...)
Ntinaras Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Ο σκέτος ήταν τελικά χωρίς σταθεροποίηση. Μην πάτε άδικα... Σωστά τα λέει ο Στέλιος (june). O DX 55-200 έχει απλά μικρότερη διάμετρο σαν φακός, σε σχέση με έναν 55-200 FF συμπεριφέρεται πάλι σαν 82,5-300mm Αν μπεί DX φακός σε FF μηχανή τότε επειδή η διάμετρος των κρυστάλλων είναι μικρότερη δημιουργείται ένα σκοτεινό δαχτυλίδι περιμετρικά, γι αυτό στις FF όταν μπαίνει DX φακός υπαρχει κροπ λειτουργία x1,5 ώστε να δουλεύει σωστά χρησιμοποιώντας μικρότερο μέρος του αισθητήρα αλλο λεω, ο dx 55-200 dx στην dx camera ειναι 55-200 με ισοδυναμο 82,5-300 αν βαλεις fx 55-200 σε dx camera θα γινει 82,5-300 με ισοδυναμο 123,75-450.
giorginho Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δε νομιζω οτι παει ετσι. Δεν εχει να κανει με τον φακο αλλά με τον αισθητηρα. Σε DX body ειτε βαλεις DX φακο ειτε FX εφοσον "ονομαστικα" ειναι πχ και οι δυο 55-200 θα παρεις και απο τους δυο "πραγματικο" 82,5-300. Σε FX body αν βαλεις FX φακο θα παρεις ο,τι λεει (πχ 55-200), αν βαλεις ομως DX φακο, επειδη θα "μικρυνεις" τον αισθητηρα του σωματος θα παρεις παλι 82,5-300... 1
Ntinaras Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 δηλαδη ο 35mm fx και ο 35mm dx αν τους βαλεις σε dx camera θα βλεπεις το ιδιο?
samniotis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 ακριβώς έτσι! λόγω του μικρότερου μεγέθους του αισθητήρα σε σχέση με φίλμ 35άρι (ή FF για digital) θα πάρεις οπτική γωνία ενός φακού 52,5mm (εφ'όσον μιλάμε για nikon που έχει crop factor στις DX 1,5)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα