Προς το περιεχόμενο

[DSLR Lens] SIGMA 70-300mm/4.0-5.6 DG OS Nikon mount 129€ plaisio.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά δεν θα τον αγόραζα κι εγώ τον συγκεκριμένο, αν και η τιμή του είναι εξαιρετική, παραμένει ένας αρκετά soft φακός.

Όσοι είστε με τον 18-55, αξίζει να πουλήσετε τον 18-55 και αντί για τον συγκεκριμένο Sigma να πάρετε τον Nikkor 18-140 που είναι ό,τι καλύτερο για τα λεφτά του. Ή με 100-120 βρίσκετε σε αγγελίες τον Nikkor 55-200 VR.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η τιμη ειναι εξαιρετικη για OS. Αν ηταν και APO θα ηταν σουπερ.

Ισως η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα λεφτα.

Οκ δεν ειναι και f2.8 αλλα 130€ κοστιζει !

Ο 55-200 δεν με ενθουσιασε και πολυ (ισως και καθολου) τα 200 ειναι πολυ λιγα μπροστα στα 300(x1,5 = 450mm) του sigma.

Ο αντιστοιχος φακος της nikon ειναι ο 70-300 vr που ειναι ανωτερος. http://www.skroutz.gr/s/2128487/Nikon-AF-S-Zoom-Nikkor-70-300mm-f-4-5-5-6G-ED-VR.html

Δημοσ.

για ερασιτεχνη φωτογραφο κατα την γνωμη μου ειναι μια χαρα! εχω τον sigma 18-250 με σταθεροποιηση και πολλες φορες τον προτιμω και απο τον tamron 17-50 2.8

το θεμα "soft'' ξεπερνιεται ευκολα με ενα φιλτρο οξυτητας στο photoshop για οσους το βλεπουν εννοειται!

στην τελικη οπως αναφερω η συνηθης χρηση ειναι ερασιτεχνικη, ο επαγγελματιας που βγαζει λεφτα με τον εξοπλισμο δεν κοιταζει τιμες οπως τις κοιταζουμε εμεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δημοσ.

Ο 55-200 που προτεινεις ειναι χωρις vr. Σε αυτο το εστιακο ευρος ειναι απαραιτητοτο VR.

Ο 70-300 βρισκεται σε μεγαλυτερο εστιακο ευρος απο τον 55-200. Βλεπεις ποιο μακρια. Δηλαδη ο 70-300 ειναι σε dx format 105-450mm. 2 φορες ποιο μακρια απο τον 55-200.

Ισως δεν εχει νοημα πλεον η συζήτηση μιας που ο sigma δεν ειναι πλεον διαθεσιμος.

Οποτε αυτη την στιγμη η μονη επιλογη ειναι ο nikon 55-200 VR που μεταχειρισμενος παιζει στα 100-120€.

Δημοσ.

Καλά 2 φορές μακρύτερος δεν είναι, γιατί και ο 55-200 x1.5 πάει στις aps-c dx μηχανές.

Samniotis χαίρομαι που ο sigma 18-250 σε βολεύει ακόμα! :D

Όπως και να έχει στα 130€ εάν ήταν ο φακός με os παραμένει εξαιρετική τιμή. Εάν βέβαια έχουν κάνει κανά λάθος και δεν είναι ο os η τιμή είναι απλά νορμάλ.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

εγώ τώρα, όντας παντελώς αρχάριος, πριν 2 μέρες αγόρασα μια dx3300, μαζι με τον κιτ 18-55, προλαβα και εριξα μια παραγγελία για τον φακούλη, έτσι για να υπάρχει ρε παιδί μου.. 

το ερώτημα μου είναι το εξής.. είναι συμβατός με τη συγκεκριμένη μηχανή έτσι; έχω μπλέξει λίγο τα DX και FX...

και 2ον.. ποια ειναι η κύρια χρήση του συγκεκριμένου φακού;

ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Συμβουλη σε οσους εχουν dslr. Εχετε δωσει το λιγοτερο 300 ευρω και ανω, καντε εναν κοπο και διαβαστε λιγο καποιες εννοιες στην φωτογραφια οπως διαφραγμα, εστιακο μηκος, ταχυτητα κλειστρου και Iso. Αν ξερατε τα παραπανω θα ειχατε αποφασισει ποιες ειναι οι αναγκες σας περιπου και δεν θα ειχαμε ερωτησεις του τυπου πηρα τον φακο αλλα για τι χρηση ειναι. 

Δεν θελω να γινομαι επικριτικος αλλα τον συγκεκριμενο τον θεωρω και εγω ασκοπο 130αρι και θα ηταν πολυ καλυτερο για καποιον που ψαχνει φακο να συμπληρωσει τον 18-55 του να μαζεψει 50 ευρω ακομα και να παει σε εναν 35αρη που θα τον βολεψει στις νυχτερινες ληψεις μιας και θα εχει το πλεονεκτημα του διαφραγματος.

Ο συγκεκριμενος φακος εκτος απο οτι ειναι αρκετα soft ειναι και φακος που δεν χρησιμοποιειται συχνα μιας και το μεγαλο ζουμ ειναι εντυπωσιακο στην αρχη αλλα σπανια γινεται φακος που θα τον δουλευει καποιος μετα απο 6-8 μηνες εκτος και αν βγαζει ειδικες φωτογραφιες οπου και παλι το f/4.0-5.6 τον κανει αρκετα δυσκολο στην χρηση του.

Τελος μια απο τις καλυτερες επενδυσεις που μπορειτε να κανετε για την μηχανη σας ειναι ενα τριποδο, υπαρχουν στην αγορα απο 20 ευρω μεχρι 80 (φυσικα υπαρχουν και αυτα πανω απο 100 ευρω αλλα δεν νομιζω να ενδιαφερουν τον αρχαριο χρηστη) οπου παιρνετε αξιοπρεπεστατες λυσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Καλα, αν περιμεναν οι εμποροι να πλασαρουν DSLR μονο στους "σχετικους" ερασιτεχνες (για σοβαρους φωτογραφους δεν το συζητω καν) θα ειχαν μεινει στην... αναμονη! Δε νομιζω οτι "θιγεται" κανενας αν αγορασει καποιος μη σχετικος μια DSLR, ετσι γουσταρε (ή ετσι τον επεισαν) δικαιωμα του και να ρωτησει αν του κανει κατι αλλο που θελει (ή που του πλασαρουν)!

Τριποδα σε μαγαζι "σπεσιαλ" για φωτογραφικες εχω δει και με... τετραψηφιες τιμες! Πολυ σπεσιαλ τριποδο ομως! :)

Παντως, εξακολουθειτε οσοι συγκρινετε τιμες να μην βλεπετε καποια λινκ που παρατεθηκαν... ;)

Δημοσ.

κατά την ταπεινή μου άποψη, ο μόνος λόγος να μην δουλεύει κάποιος αυτό τον φακό είναι το να βαριέται τα βάλε-βγάλε ή να τα φοβάται (λόγω σκόνης κτλ)

soft, hard, φωτεινός, σκοτεινός είναι έννοιες που όταν ξεπερνούν τα 500€ δεν λένε τίποτα σε έναν χομπίστα που ήθελε μία μηχανή με περισσότερες δυνατότητες επειδή μέχρι εκεί μπορούσε να πάει...

δυστυχώς μόνο οι επαγγελματίες γνωρίζουν εξ αρχής ότι το μεγαλύτερο κόστος είναι οι φακοί και όχι η μηχανή - εμείς οι ερασιτέχνες, παρόλο που το ακούμε στην αρχή δεν το πολυπιστεύουμε και προχωράμε με το γνωστό κλισέ "ο 18-55 για αρχή καλός είναι!!!"

ο 70-300 παίζει στα ίδια σχεδόν διαφράγματα με τον 55-200 της νικον, δίνει μία μικρή αίσθηση μποκέ (καλά, 35άρης δεν είναι αλλά κάτι κάνει) και στα 80-100mm δεν είναι άσχημος για κανένα πορτρέτο, ειδικά για κάποιον που μαθαίνει!

βεβαίως και γώ το πιο ωραία μου τα τράβηξα με τον 35άρη μιάς και το f/1.8 συγχωρεί πάρα μα πάρα πολλά, αλλά όπως προείπα και τον 18-250 τον χρησιμοποιώ πάρα πολύ και ειδικά μέρα και σε εστιακά μήκη πάνω απο τα 50mm

Δημοσ.

O 35mm 1,8 και ο 50 1,8 ειναι τρομεροι φακοι . Εναν απο τους 2 πρεπει να το εχουμε οσοι ασχολουμαστε με την φωτογραφια.

Απο την αλλη οποιος θελει καλο φακο με καποιο ευρος μπορει να επενδυσει στον nikon 17-55 f2,8 η στον tamron 17-50 2,8 η στον sigma 17-50 2,8

Οταν αγορασα τον tamron 17-50 f2,8 τον 50-200 δεν τον χρησιμοποίησα ποτε και ας μου ελειπε το 100+ σε καποιες περιπτωσεις.

Η επομενη αγορα μου ειναι ο nikon 50 f1,4 αν και δεν θα ελεγα οχι στον sigma του θεματος.

Δημοσ.

Καλά 2 φορές μακρύτερος δεν είναι, γιατί και ο 55-200 x1.5 πάει στις aps-c dx μηχανές.

Samniotis χαίρομαι που ο sigma 18-250 σε βολεύει ακόμα! :D

Όπως και να έχει στα 130€ εάν ήταν ο φακός με os παραμένει εξαιρετική τιμή. Εάν βέβαια έχουν κάνει κανά λάθος και δεν είναι ο os η τιμή είναι απλά νορμάλ.

Sent from my iPhone using Insomnia

οχι,γιατι ο 55-200 ειναι φτιαγμενος για DX αρα ειναι 55-200

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο σκέτος ήταν τελικά χωρίς σταθεροποίηση. Μην πάτε άδικα...

οχι,γιατι ο 55-200 ειναι φτιαγμενος για DX αρα ειναι 55-200

Σωστά τα λέει ο Στέλιος (june). O DX 55-200 έχει απλά μικρότερη διάμετρο σαν φακός, σε σχέση με έναν 55-200 FF συμπεριφέρεται πάλι σαν 82,5-300mm

Αν μπεί DX φακός σε FF μηχανή τότε επειδή η διάμετρος των κρυστάλλων είναι μικρότερη δημιουργείται ένα σκοτεινό δαχτυλίδι περιμετρικά, γι αυτό στις FF όταν μπαίνει DX φακός υπαρχει κροπ λειτουργία x1,5 ώστε να δουλεύει σωστά χρησιμοποιώντας μικρότερο μέρος του αισθητήρα

00PtFs-50541684.jpg

Επεξ/σία από samniotis
Δημοσ.

Ο σκέτος ήταν τελικά χωρίς σταθεροποίηση. Μην πάτε άδικα...

Τί εννοείς δεν έχει σταθεροποίηση;

ότι ο φακός είναι άλλος απ'αυτόν που περιγράφεται στην σελίδα;

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά γράφει " σταθεροποιητής εικόνας : οπτικός".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...