BlackScorpionX Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 όπως καταλάβατε και από τον τίτλο έχω συναντήσει ένα περίεργο πρόβλημα email από συγκεκριμένο αποστολέα μίας εταιρείας που συνεργάζομαι μου βγαίνει με ???????? (πέρα από τα νούμερα) αντί να φαίνονται ελληνικά. Η αρχική σκέψη είναι να αλλάξω την κωδικοποίηση και αυτό έκανα και πράγματι όσο έχω επιλεγμένο το μήνυμα, όλα καλά. Όταν όμως πάω σε άλλο μήνυμα ή κλείσω τον client (το ίδιο συμβαίνει σε thunderbird / windows 8 mail - εκει τα βγάζει κινεζο-γιαπονέζικα - και σε eM client) πάλι τα ίδια. Το χειρότερο: ακόμα και όταν το εμφανίζει σωστά προσωρινά, στην εκτύπωση εμφανίζει τα ??????? Έχω ψάξει στο internet, λύση δεν έχω βρει. Το περιέργο είναι ότι από άλλους αποστολείς από την ίδια εταιρεία, όλα φαίνονται μια χαρά. Μόνο από το συγκεκριμένο αποστολέα έχω αυτό το πρόβλημα. Όλες οι προφανείς ρυθμίσεις (language / region etc) έχουν αλλαχτεί πολλές φορές και τώρα είναι σε greek. Από τα ανωτέρω στοιχεία, με τα λίγα που γνωρίζω, συμπέρανα ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα συκγκεκριμένου προγραμμάτος (γι αυτό και δεν έφτιαξα το θέμα στο software) αλλά μάλλον για πρόβλημα των windows και για κάποιο λόγο φοβάμαι ότι δε διορθώνεται, τουλάχιστον όχι απλά. Λες και έχει κολλήσει η κωδικοποίηση για το συκγκεριμένο αποστολέα και δεν αλλάζει! Παρακαλώ βοηθήστε γιατί θα το σπάσω (not really..) Ευχαριστώ!
jim_p Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Αν στο κανει απο εναν και μονο αποστολεα, ρωτησε τον πρωτα τι εφαρμογη χρησιμοποιει αυτος και στελνει τα mail του με τετοια κωδικοποιηση...
BlackScorpionX Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Θα ρωτήσω αλλά δε νομίζω καν να πάρω απάντηση πέρα από το "εεεεε εμείς απλά στέλνουμε email - τι εννοείτε κωδικοποίηση;"
jim_p Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Ρωτα απλα για το προγραμμα. Αν ειανι tb πχ θα εχει iso-8859-7 και θα του πεις να την αλλαξει σε windows-1253 ή το αναποδο. Αν το στελνει απο browser, το ιδιο. Και ζητησε του να στειλει ενα mail σε καποιον τριτο, ειτε σε webmail ειτε σε καποιον client αλλο, εφοσον δεν μπορεις να ανοιξεις το δικο σου mail απο τον browser.
micos000 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Μάλλον τα κάνει copy-paste από το word και του βγαίνουν σε άλλη κωδικοποίηση. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εσύ, πρέπει να το δει ο ίδιος. Θα πάρεις όμως την απάντηση που περιμένεις. "εεεεε εμείς απλά στέλνουμε email - τι εννοείτε κωδικοποίηση;"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα