Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σύστημα της υπογραφής μου (εννοείται χωρίς την 40"ρα) + ηχεία + ρούτερ κοινό + πολυμηχάνημα laser ποιό UPS θα προτείνατε;

α) τονίζω, πως περί πολυμηχανήματος/ηχείων, απλώς με ενδιαφέρει να μην πάθουν ζημιά και όχι να τρώνε ρεύμα για να μείνουν ανοιχτά.

β) το πίσι να μένει ανοικτό όσο χρειάζεται για να αποθηκεύσω ότι κάνω, 1-2-3-4-5 λεπτά ;

γ) να μπορώ να βρώ εύκολα μπαταρίες όταν χαλάσουν

δ) όσο το δυνατόν οικονομικότερο.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

εννοείται πως τον laser, θα τον βάλεις στο surge και πιθανό και τη 40αρα όπως λες. Απο κει και πέρα το ups όπως και τα τροφοδοτικά ειναι απο τα υποσυστήματα που αξίζεις να δώσεις λεφτά. Τα παίρνεις μια φορά και τα κρατάς πολλά χρόνια, και όταν ερθει η κακιά στιγμή (δεν εννοω διακοπή ρεύματος αλλα υπερτασεις κλπ) να σταθει ανταξιο και να μην τα πάρει όλα μαζί του.

Μια πολύ καλή πρόταση ειναι τα apc backup ups pro http://www.skroutz.gr/s/420849/APC-BR900G-GR.html ή http://www.skroutz.gr/s/294932/APC-Power-Saving-Back-UPS-Pro-900-230V.html ανάλογα αν θες shuko ή όχι. Με καινούριες μπαταριες θα σου κρατάει 15-20 λεπτά σε idle και 7-9 σε full load αν παίζεις κανα παιχνίδι κλπ. Εχε υπόψη σου ότι το πρόγραμμα powerchute που σου δινει, εχει σαν ελαχιστο εναπομείναντα χρόνο πριν το shutdown 5 λεπτα (εκτος αν αλλαξανε κάτι το τελευταιο εξαμηνο που δεν το χω χρησιμοποιήσει) Δλδ οταν σύμφωνα με τους υπολογισμους του, του έχουν μείνει λιγοτερα απο 5λεπτα θα μπει αυτοματα σε διαδικασια sleep/hibernate/shut down ή ό,τι το χεις ρυθμισει τελοσπαντως. Μπορεις να αυξήσεις το νουμερο αυτο για να μην εξασθενείς την μπαταρια αλλα οχι να το μειωσεις κάτω απο 5 λεπτα.

Αν έχεις το ups σε νορμαλ δωματιο με θερμοκρασιες και υγρασια, οι αυθεντικες μπαταριες της apc συνήθως κρατανε 4-5 χρονια με τα τελευταια 1-2 χρονια να υπολογίζεις σε σχεδον την μισή αποδοση σε διαρκεια. Εχε υποψη ότι τις μπαταριες στα ups ειναι καλο να μην τις ξεφορτίζεις τελειως Δλδ θα σου κρατήσουν παραπανω αν τις αποφορτιζεις μέχρι το 50% παρα μεχρι το 5-10%, και όσο λιγότερες εκφορτισεις τόσο καλύτερα.

Απο κει και πέρα αν τα οικονομικα σου, σου επιτρέπουν πήγαινε σε μεγαλύτερο μοντελο ή σε online της apc αλλα ειναι αρκετα ακριβότερα. Mε τα line interactive το τροφοδοτικό σου ίσως κάνει λίγο θόρυβο αν έχει active pfc και θα πέφτει το efficiency (οταν κόβεται το ρεύμα) αλλα λογικα δεν θα χει καποιο άλλο θεμα. Αυτο συμβαίνει γιατι τα line interactive ups δεν δίνουν κανονικο sinewave αλλα μια μέση κατάσταση (stepped).

Tωρα αν και τα παραπανω σου φαίνονται ακριβά θα σου πρότεινα αυτό http://www.skroutz.gr/s/4876151/APC-Back-UPS-800VA-Schuko.html το οποιο όμως δεν το έχω δοκιμασει και θα κραταει αρκετα λιγοτερο παρα τη μικρή διαφορα σε σε watt/va (480watt). Ο λόγος ειναι οτι εχει μια μπαταρια αντι για δυο που έχουν τα πρωτα. Ωστοσο συνδεεται και αυτο με usb οπότε με το powerchute θα μπορεις να το προγραματιζεις να κλείνει μόνο του ακόμα και αν δεν εισαι εκει.

Τα επομενα καλύτερα μετα τα apc θεωρούνται τα eaton/mge. Μπορεί στις επαγγελματικές κατηγορίες (ellipse pro) να ειναι οκ , δεν τα εχω δοκιμασει οπότε δεν ξέρω, αλλα τα καινουρια (κυκλοφορισαν πριν 6 μήνες) οικιακα eaton 5e που διαφημιζαν για φθηνα με την ποιοτητα της eaton ειναι ψιλοτραγικά, κυρίως όσο αφορα το software.

Επειδή ήθελα κάτι σχετικα φθηνό πήρα αυτό eaton 5e 850va/480watt (1 μπαταρια) http://www.skroutz.gr/s/4799651/Eaton-5E-850VA-USB-DIN.html  . To ιδιο σύστημα που στο apc που δειχνε ότι τραβουσε 150watt στο eaton που δειχνε 290, και σε full load αντι για 500 εδειχνε 850 (κοινως ό,τι να ναι). Δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα αλλα το τραγικο ειναι ότι οταν το ερθει η στιγμή και κανει το sleep/hibernate κλπ οταν ερθει το ρευμα και το ξανα ανοιξεις, με το που μπαίνει στα win παει ξανα σε sleep αυτοματα 2 φορες και την 3η κάνει hard reset τον υπολογιστη (τραγικο !!!). Κραταω μια μικρη επιφυλαξη μήπως για αυτο φταίνε τα win8 και στα 7 δεν συμβαίνει , αλλα έχω κατεβασει την τελευταια έκδοση του προγραμματος απο ιντερνετ που εχει βγει εδω και κατι μήνες και λεει οτι υποστηρίζει κανονικα win8. Οποτε κατέληξα να βγάλω τελειως το πρόγραμμα και να μεινω με αυτο των windows.

Tα παραπανω φυσικα με φορτιο 150 watt ή 280 οπως λέει το προγραμμα και διαρκεια 5 λεπτων περιπου. Mε φορτιο γύρω στα 230watt 360 λέει το eaton , κρατάει κάτι παραπανω απο 1 λεπτο, και βλέπεις την μπαταρια να πέφτει πιο γρήγορα και απο τα δευτερολεπτα και τελικα να μην προλαβαινει να κλεισει και να βγάζει overload (τραγικό vo2)

Φυσικα για cold start (να ξεκινησει τον υπολογιστη εκτος ρευματος) ούτε για αστειο , βγαζει κατευθειαν overload ενώ με το apc ξεκιναει κανονικα και με περισσοτερο φορτιο.

Κοινώς για τη διαρκεια της μπαταριας ίσως φταει το γεγονος ότι εχει μία μπαταρία αντι για δύο και ίσως αντιστοιχα λιγο κραταει και το φθηνο apc που σου προτεινα και οπως σου ειπα δεν το έχω δοκιμασει. Βλέπεις ομως οτι το φθηνο apc σου λέει 390watt στα 800va αντι για το τρελο 480watt/850va που ουτε κατα διανοια δεν τα πλησιαζει το eaton. Eπισης με το apc αν παρεις μοντελο που υποστηριζει usb/rs-45 jack με το powerchute δεν θα χεις τα καραγκιοζιλικια που κανει το αντιστοιχο eaton και πιστευω και το φθηνο apc θα ναι οκ σε αυτο θεμα αφου ειναι ακριβως το ίδιο προγραμμα (αν και το φθηνο συνδέεται με usb ενώ τα pro με rs-45 jack to usb δεν πιστευω ότι παίζει κάποιο ρόλο).

Τώρα αν το apc θεωρουνται κορυφή και τα eaton/mge δευτερα καλύτερα, δεν θέλω καν να ξέρω τι γίνεται με τις υπολοιπες μάρκες, με διαφορα προβλήματα με υπερθερμανσεις, λάθος ρεύματα και καμμενα τροφοδοτικα κλπ που βλέπεις σε διαφορα θεματα στα forum. Αν τον υπολογιστη δεν τον αφήνεις μονο του ανοιχτο και δεν σε ενδιαφερει να κλείνει μόνος τους, μπορεις να παρεις μοντελο χωρις συνδεση usb αν και το θεωρω μεγαλο μειον. Μπαταριες για το apc βρισκω ακομα και για μοντελο 14 ετων που έχω. Οι αυθεντικες ειναι καλύτερες και κρατάνε περισσοτερο, αλλα και απο το skroutz/e-batteries βρισκεις και συμβατες

Δημοσ.

Ευχαριστώ αρχικά για το κόπο σου να γράψεις το κατεβατό. Αρθρο θυμίζει παρά ποστ. Ευχαριστώ.

http://www.msystems.gr/index.php?category=2921&product=14638, αυτό εδώ, ίδιας μάρκας (τέτοιο πολύπριζο έχω με ασφάλειες και συναφή) για ποιό λογο είναι φθηνότερο;

Δεν είναι Line interactive ?

Δημοσ.

ναι ολα αυτα line interactive ειναι. Ειναι σαν το φθηνο apc που σου βαλα εγώ αλλα σε μεγαλύτερο μοντελο. Εκτος απο τις μικροδιαφορες που έχει σε τεχνικα χαρακτηριστικα η απλή σειρα απο την pro, το συγκεκριμενο εχει 2 χ 7,2mah μπαταριες σε σχεση με το pro που χει 2 χ 9mah, δεν εχει καλωδιο usb/rs-45 jack και αρα το powerchute για να μπορεις να το προγραμματζεις να κλεινει απο μόνο του, και δεν εχει data line surge protection για να βαλεις ethenet dsl/modem γραμμη, 1 χρονο λιγοτερο εγγυηση και δεν καλυπτει ζημια στον υπολογιστη. Τα pro καλυπτουν μεχρι κάποιες χιλιαδες αν δεν κανω λαθος.Αυτα χονδρικα.

Εχει πολλα παρομοια μοντελα η apc. Αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο καλύτερα πάρε το BX1100CI-GR εκτος των μπαταριων και εγγυησης που ειναι ίδιες έχει ολα τα αλλα τα παραπανω. http://www.skroutz.gr/s/4935987/APC-Back-UPS-1100VA-Schuko.html?keyphrase=BX1100CI-GR  (Το 1ο που δειχνει το skroutz ειναι αυτο που μου στειλες και συ και εχει λαθος φωτο. Τα υπολοιπα ειναι σωστα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...