Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θες το dimmer, μπορείς να τοποθετήσεις ένα φερρίτη στο καλώδιο ρεύματος του router για αρχή. Αν όχι όλα, κάποια παράσιτα θα τα κόψει.

Αν υπάρχει η δυνατότητα μπορείς να συνδέσεις router και dimmer σε διαφορετικές φάσεις.

Καθόλου παράσιτα δεν θα υπάρχουν πουθενά αν αλλάξεις το dimmer με συμβατικό διακόπτη on/off.

Επαναφερω λίγο το θεματακι στην επιφανεια, γιατι αντιμετωπιζω παρομοιο προβλημα.

Εβαλα ντιμμερ για να χαμηλώνω τα φωτα, αλλά οταν ειναι τερμα ανοιχτα ή τερμα κλειστα ολα καλα, οταν ειναι χαμηλωμενα μου ριχνει το ιντερνετ (σβηνει και το λαμπακι internet στο ρουτερ)

Να δοκιμασω τον φερριτη καλωδιου?

Τα εχω συνδεσει ηδη σε διαφορετικες φασεις ρουτερ και φωτα, αλλα τζιφος.

Εχω βγαλει τα ντιμμερ προσωρινα μεχρι να βρω καποια λυση και εβαλα ξανα τους ον/οφφ γιατι δε την παλευα με το ιντερνετ.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε το πρόβλημα αυτο με αλαιπορούσε πολύ καιρό.

Αλλαξα καλώδια ιντερνετ , αλλαξα διαδρομή καλωδίου ιντερνετ απο σημειο που δέν έχει καμία σχέση με τα καλώδια του κτιριου αλλαξα ρουτερ αλλαξα λάμπες τιποτα πάλι τα ίδια..

τελικα τραβηξα καλώδιο ρευματος απο άλο σημείο με καινουριο διακόπτη dimer σε τελειος διαφορετικο σημείο και διαφορετική διαδρομή καλωδιου απο την λαμπα μέχρι το σημειο που περνει ρευμα και λυθηκε το πρόβλημα μου.

γνώμη μου πάρε ηλεκτρολόγο και πές του να σου περάσει καινουριο καλώδιο με καινουριο ντίμερ αλλα να μλην εχει σχέση με το παρών καλωδιο να ειναι σε διαφορετική διαδρομή.

Δημοσ.

Επαναφερω λίγο το θεματακι στην επιφανεια, γιατι αντιμετωπιζω παρομοιο προβλημα.

Εβαλα ντιμμερ για να χαμηλώνω τα φωτα, αλλά οταν ειναι τερμα ανοιχτα ή τερμα κλειστα ολα καλα, οταν ειναι χαμηλωμενα μου ριχνει το ιντερνετ (σβηνει και το λαμπακι internet στο ρουτερ)

Να δοκιμασω τον φερριτη καλωδιου?

Τα εχω συνδεσει ηδη σε διαφορετικες φασεις ρουτερ και φωτα, αλλα τζιφος.

Εχω βγαλει τα ντιμμερ προσωρινα μεχρι να βρω καποια λυση και εβαλα ξανα τους ον/οφφ γιατι δε την παλευα με το ιντερνετ.

χλωμο το κοβω να καταφερει κατι ο φερριτης.θα κοψει κατι απο παρασιτα αλλα ποσα?επισης λογικα αν το βαλεις σε αλλη φαση θα μειωσεις και αλλο τα παρασιτα.αν εχεις ups και βαλεις πανω το router ισως και απο εκει να κοψει.δεν ξερω αν θα κοψει τιποτα και το πολυπριζο ασφαλειας.οπως ειπαν στην πρωτη σελιδα. δες για ηλεκτρονικο dimmer που λενε στην πρωτη σελιδα απλα δεν ξερω ποσο ακριβο ειναι .αν οι λαμπες ειναι τιποτα Led ή γενικα οικονομιας τοτε ισως και το dimmer να μην χρειαζεται εκτος αν το θες για να μειωνεις την φωτεινοτητα οταν δεν την χρειαζεσαι.το λεω γιατι μερικοι βαζουν ή μαλλον εβαζαν για οικονομια το dimmer σε συμβατικες λαμπες και οχι επειδη ηταν πολυ το φως.

Φιλε το πρόβλημα αυτο με αλαιπορούσε πολύ καιρό.

Αλλαξα καλώδια ιντερνετ , αλλαξα διαδρομή καλωδίου ιντερνετ απο σημειο που δέν έχει καμία σχέση με τα καλώδια του κτιριου αλλαξα ρουτερ αλλαξα λάμπες τιποτα πάλι τα ίδια..

τελικα τραβηξα καλώδιο ρευματος απο άλο σημείο με καινουριο διακόπτη dimer σε τελειος διαφορετικο σημείο και διαφορετική διαδρομή καλωδιου απο την λαμπα μέχρι το σημειο που περνει ρευμα και λυθηκε το πρόβλημα μου.

γνώμη μου πάρε ηλεκτρολόγο και πές του να σου περάσει καινουριο καλώδιο με καινουριο ντίμερ αλλα να μλην εχει σχέση με το παρών καλωδιο να ειναι σε διαφορετική διαδρομή.

απλα αν μπορει να λυσει το θεμα με ηλεκτρονικο dimmer που λενε θα βγει πιο φτηνα απο τον ηλεκτρολογο οπως και λιγοτερα μερεμετια ή καλωδια περασμενα οπου να νε.

ισως να μην αξιζει στην τελικη να εχει το dimmer και αν εχει τροπο  αν ειναι πολλα τα φωτα ,αντι για dimmer να τα χωρισει να μην αναβουν ολα μαζι.

Δημοσ.

το ρουτερ πάνω σε  ups δέν δουλεψε για μένα και αυτο το δωκίμασα.

επήσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω μέχρι ενα διάστημα με τελείως ανοιχτό διακόπτη δέν είχα πρόβλημα αλα μια μέρα ξαφνικά ακόμα και με τελείως ανοιχτό διακόπτη είχα κάποιοες αποσυνδέσεις (οχι οσες αν ηταν στη μεση το dimer πχ)

εκει κατάλαβα οτι επρεπε να γινει κάτι  ε τοτε το εκανα τελείως μπακαλίστικα..

τραβηξα μια μπαλαντεζα στη μια ακρη συνδεσα απευθειας τη λάμπα και στην αλη απλά την εβαλα απλά σε μια μπρίζα ενδιαμεσα έβαλα το ντιμερ τα κουμποσα ολα καλά ομορφα και το εχω αφήσει ετσι 

Δημοσ.

μπορει να αρχιζε να τα παιζει το dimmer και να στο κανε αυτο.μαλλον οσο πιο πολυ το κλεινεις το dimmer τοσο χειροτερα παρασιτα για αυτο ειχες λιγες αποσυνδεσεις.εχει τυχει και σε μενα dimmer μετα απο χ καιρο να κανει διαφορα κουλα

Δημοσ.

εγώ πάντος δέν μπορεσα να βγαλω άκρη με ταλεπορουσε πολύ καιρο και ακόμα ποιο πολυ μέχρι να βρω τι προκαλει της αποσυνδεσεις μηνες εψαχνα οι τεχνικοι του οτε ερχοτουσαν εδω μερα παρα μερα ξανα και ξανα μέχρι που οι ιδιοι μου είπαν οτι απλά δέν λύνεται και να κλείσω τη γραμμή η αν θέλω να πέρνω ξανα και ξανα για βλάβη.

αλλαξα τα πάντα το καλώδιο του ιντερνετ που εβαλα το καινουριο δέν ειχε καμία σχέση με τα καλώδια του ρευματος αλλα εκει αποσυνδεσεις συνέχεια..

δέν ξέρω αν θα λυθεί το πρόβλημα με το ηεκτρονικο ντίμερ 

Δημοσ.

εφοσον το προβλημα δεν γινεται πανω στο τηλεφωνικο καλωδιο οπως καταλαβα αλλα μαλλον προερχεται απο το παρασιτο που περναει στην πριζα του ρευματος τοτε το να περασει καποιος νεο καλωδιο Internet αν εννοουσε ο οτε απο κατανεμητη μεχρι πανω δεν θα βοηθουσε.

δεν ξερω αν καποιος ηλεκτρολογος εχει κανα τετοιο dimmer για να κανεις δοκιμη πριν αγορασεις ενα τετοιο ή αν μπορεις απλα να το καταργησεις για να μην εχεις αλλες γραμμες κτλ.

στο τελος βλεπω κανα Online ups:P

Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα, άλλαξα το dimmer έβαλα κανονικό διακόπτη και όλα έστρωσαν.

Το θέμα μας ειναι οτι θελουμε και χαμηλό φωτισμό  αυτο που λές ειναι η ευκολη λυση

• Like 1
Δημοσ.

οπως ειπα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτρο το χαμηλο φωτισμο να τον πετυχεις με το να αναβουν λιγοτερα φωτα και οχι ολα μαζι αν βεβαια μιλαμε για πολλες λαμπες πχ ενα σαλονι και βεβαια αν το επιτρεπει το πως ειναι η καλωδιωση.αλλιως μετα μαλλον η πιο φτηνη λυση ειναι το ηλεκτρονικο dimmer?γιατι ολα τα αλλα θελουν μερεμετια συν ατομο να φωναξεις που θα σου παρει και αυτος χρηματα που μπορει να ειναι το κοστος ενος dimmer (λεω τωρα εγω δεν ξερω ποσο κανει το ηλεκτρονικο dimmer που λενε).με ενα search βρηκα και dimmer με 50 ευρα αλλα δεν ξερω ποιο ακριβως κανει αυτο που θελει ο φιλος.μερικα επαιζαν και με οικονομιας λαμπες αρκει να ειναι dimmable.

Δημοσ.

Το θέμα μας ειναι οτι θελουμε και χαμηλό φωτισμό  αυτο που λές ειναι η ευκολη λυση

αυτο ακριβως.

Με διακοπτες ον/οφ εννοειται μηδεν προβληματα.

Τί εχω δοκιμασει εως τωρα:

- καταργηση της παλιας γραμμης και νεο καλωδιο απο το κουτι σε νεα μπριζα τηλεφωνου

- σπλιτερ φιλτρο και ενα επιπλεον φιλτρο για το adsl

- ξανα αλλαγη καλωδιου με utp (οπως μου προτειναν απο τον οτε μετα απο επιμονη οτι δε λυνεται το προβλημα)

-αλλαγη 3 φορες διαδρομη καλωδιου, το εβγαλα εξω απο το σπιτι και ανοιξα καινουργια τρυπα να το φερω μεσα με νεα πριζα τηλεφωνου

- δοκιμασα να δωσω ρευμα απο αλλη πριζα στο ρουτερ

- δοκιμασαμε με τον ηλεκτρολογο να παιρνουν ρευμα τα φωτα απο αλλη φαση απο αυτη του ρουτερ

- τα φωτα τα διαχωρισαμε να αναβουν ενα σε καθε ντιμερ 

τιποτα απο ολα αυτα δε δουλεψε.

Τωρα ειμαι με διακοπτες ον/οφφ, αλλιως δεν εχω ιντερνετ. Οταν εβαζα τα ντιμερ στο τερμα ειχα 1 λεπτο με ιντερνετ, 2-3 λεπτα επεφτε και αυτο γινοταν συνεχεια. Σβηστά τελειως τα φωτα με το ντιμερ, δεν ειχα κανενα προβλημα.

Τα φωτα που εχω ειναι 4 πολυελαιοι απο το πρακτικερ με 3 λαμπες των 30 watt καθεμια.

Ευτυχως ο ηλεκτρολογος ειναι φιλος και παρολο που παλευαμε μερες ολοκληρες να λυσουμε το θεμα, δε μου πηρε φραγκο παρα μονο κερασμενο καφε.

30 ευρω το ενα τα αγορασα εγω. 4 στο συνολο πηρα αλλά μαλλον χαμενα πανε, αφου δε μπορω να τα χρησιμοποιησω.

Δημοσ.

30 ευρω το ενα τα αγορασα εγω. 4 στο συνολο πηρα αλλά μαλλον χαμενα πανε, αφου δε μπορω να τα χρησιμοποιησω.

επειδη δεν βγηκε το quote Πηρες τα ηλεκτρονικα dimmer και ουτε αυτα σου επαιξαν?

Δημοσ.

Στο μεσοδιάστημα μέχρι να το λύσω είχα βάλει λάμπα με πολύ λίγα βάττετσι ώστε με τέρμα ανοιχτό διακόπτη να έχω χαμηλό φωτισμό,

μπορείς να δωκιμάσεις και αυτο αν θές λάμπες οσο λιγότερα βάττ θές θα φωτίζουν λιγότερο και με κανονικό διακόπτη ον οφ απλά δέν θα μπορείς να το ρυθμίσεις ξέρω μαλακία αλλα εγώ ετσι το είχα για ένα μεγάλο διάστημα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...