Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα.

Εάν ένας διακόπτης dimer διμιουργεί παραμβολές στο ίντερνετ τι πρέπει να κάνω για το φτιάξω?

Η αντικατάσταση του διακόπτη με κανονικό διακόπτη θα λύσει το πρόβλημα?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι παρεμβολες?ριχνει την συνδεση?ριχνει το ασυρματο?αν ειναι ασυρματο αλλαζεις καναλι.αν ριχνει την συνδεση τοτε ναι θα μπορουσες να βαλεις κανονικο διακοπτη για να δεις αν θα γινεται το ιδιο.αν τωρα ειναι θεμα ρευματος οτι δηλαδη η πριζα που το εχεις περναει απο την ιδια ασφαλεια με το dimmer εκει ισως μια αλλαγη πριζας(να το βαλεις σε αλλη πριζα ισως να το εστρωνε).η δεν ξερω αν κανα πολυπριζο ασφαλειας θα τα εκανε καλυτερα η οχι.

ανεφερε μας τι προβληματα εχεις και τι δοκιμες εχεις κανει για να ξερουμε διοτι αυτο που γραφεις ειναι πολυ γενικο.οπως και τι ρουτερ εχεις πες μας.ελπιζω οχι zte γιατι αν εχεις zte θα σου λεγα πηγαινε παρε αλλο οχι για να λυθει το προβλημα που εχεις τωρα με το dimmer αλλα γιια να λυσεις ολα τα αλλα προβληματα που θα εχεις με αυτο το ρουτερ(Προβληματικο wireless,αποσυνδεσεις,χαμηλο sync).επισης εισαι σιγουρος οτι το προβλημα που εχεις παρουσιαζεται οταν ανοιγοκλεινεις το dimmer?

καποιος αλλος πχ εβαζε το λαπτοπ στην πριζα με τον χ φορτιστη και επεφτε το ιντερνετ.οταν το εβαζε στην πριζα με αλλο φορτιστη τοτε ολα οκ.οποτε οπως καταλαβαινεις μπορει να ειναι οτιδηποτε.

Δημοσ.

Αν μιλάμε για τα κλασσικά στρογγυλά dimmer που μπαίνουν χωνευτά στον τοίχο,

αυτά κατά κανόνα δουλεύουν με triac και παίζουν με το phase change του 220V.

Με απλά λόγια κόβουν τις κορυφές και τις κοιλάδες της συχνότητας των 50Hz του 220V

έτσι ώστε η λάμπα νήματος να παίρνει 220V μεν αλλά για λιγότερη ώρα σε κάθε εναλλαγή του +-.

Το πρόβλημα με αυτή την υλοποίηση είναι πως όσο κόβεις "κομμάτια" από τη συχνότητα, αντί να τη μετασχηματίζεις ολόκληρη, τα κομμάτια αυτά δεν εξαφανίζονται αλλά περνάνε στις υπόλοιπες συσκευές σαν παράσιτα. Κάποιες συσκευές τις νοιάζει, άλλες όχι. Router, switch, ηχοσυστήματα hi/fi τα νοιάζει π.χ.

Τώρα, όσο χαμηλώνεις τη συχνότητα τάσης /sec τόσο λιγότερο θα ανάβει η λάμπα νήματος,

τόσο περισσότερα γίνονται και τα παράσιτα όμως.

Για αρχή δοκιμάζεις στην πράξη αν το παράσιτο προέρχεται όντως από το dimmer. Το βάζεις σε full φωτεινότητα (που δεν πειράζει καθόλου την καμπύλη των 50Hz), ή το σβήνεις τελείως.

Αν το πρόβλημα εξαφανιστεί, τότε κατά πάσα πιθανότητα το παράσιτο σου προέρχεται από εκεί. 

Αν θες το dimmer, μπορείς να τοποθετήσεις ένα φερρίτη στο καλώδιο ρεύματος του router για αρχή. Αν όχι όλα, κάποια παράσιτα θα τα κόψει. Αν υπάρχει η δυνατότητα μπορείς να συνδέσεις router και dimmer σε διαφορετικές φάσεις. Έτσι θα κοπούν πολύ περισσότερα, θα φτάσουν μόνο τα επαγωγικά, ή δεν θα φτάσουν λόγω απόστασης.

Καθόλου παράσιτα δεν θα υπάρχουν πουθενά αν αλλάξεις το dimmer με συμβατικό διακόπτη on/off.

Μετά ασχολείσαι με τη ρύθμιση του router και αυτά που σου είπε ο poulinos.

/sc

• Like 2
Δημοσ.

Αν βάλει ηλεκτρονικό dimmer δεν θα εξαφανιστούν τα παράσιτα?

μαλλον θα πηγαινει αναλογως πως δουλευει και αυτο.

Madsc thanxs για τα info.μαθαμε πως παιζουν και τα dimmer γιατι νομιζα οτι εκοβαν ταση.δεν το ειχα ψαξει ποτε παραπανω.

Δημοσ.

Μα ηλεκτρονικά είναι τα κοινά dimmer με triac ή θυρίστορ, απλά αναλογικά.

Αν τα χαμηλώσεις τέρμα και πλησιάσεις το αυτί σου σε ησυχία, τα ξεχωρίζεις από το βουητό (on/off) των ~100Hz που κάνουν.

Αν τώρα εννοείς ψηφιακό ηλεκτρονικό, αυτά έχουν έναν microcontroller αντί για triac που κάνει την ίδια δουλειά.

Χρησιμοποιούνται όπου υπάρχει θέμα με flickering, γιατί κόβουν την καμπύλη των 50Hz με ποιό "ποιοτικό" τρόπο.

Η λογική τους είναι ίδια. Απλά θα έχεις πιο όμορφα κομμένα παράσιτα. :P

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Μα ηλεκτρονικά είναι τα κοινά dimmer με triac ή θυρίστορ, απλά αναλογικά.

Αν τα χαμηλώσεις τέρμα και πλησιάσεις το αυτί σου σε ησυχία, τα ξεχωρίζεις από το βουητό (on/off) των ~100Hz που κάνουν.

Αν τώρα εννοείς ψηφιακό ηλεκτρονικό, αυτά έχουν έναν microcontroller αντί για triac που κάνει την ίδια δουλειά.

Χρησιμοποιούνται όπου υπάρχει θέμα με flickering, γιατί κόβουν την καμπύλη των 50Hz με ποιό "ποιοτικό" τρόπο.

Απλά θα έχεις πιο όμορφα κομμένα παράσιτα. :P

/sc

Ναι, ψηφιακό εννουσαΑποστολή από το Xperia neo v με τη χρήση Insomnia App
Δημοσ.

ο τοπικ σταρτερ μπας και το αλλαξε να μας πει αν εφυγαν τα προβληματα αν και ακομα  δεν μας ειπε τι προβληματα εχει.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα.

Τελικά έχωντας το dimer ανοιχτό τέρμα δέν έχω πρόβλημα εδώ και πόσο καιρό  όταν το ανοίγω το ρυθμίζω τέρμα και όλα κομπλε!ούτε μία αποσύνδεση εδώ και τόσο καιρό!

Να ρώτήσω και το εξής: άν το συνδέσω σε ups? ολες οι παρεμβολές που κάνει το dimer θα επιρεάζουν το router μου?

Δημοσ.

καλησπέρα.

Τελικά έχωντας το dimer ανοιχτό τέρμα δέν έχω πρόβλημα εδώ και πόσο καιρό  όταν το ανοίγω το ρυθμίζω τέρμα και όλα κομπλε!ούτε μία αποσύνδεση εδώ και τόσο καιρό!

Να ρώτήσω και το εξής: άν το συνδέσω σε ups? ολες οι παρεμβολές που κάνει το dimer θα επιρεάζουν το router μου?

αν το εχεις ανοιχτο παιζει γιατι πολυ απλα ειναι σαν να μην εχεις dimmer:P

λογικα θα κανει καποιο φιλτραρισμα το Ups οποτε ισως να μην εχεις το ιδιο θεμα.

Δημοσ.

απλα αν δεν το χρησιμοποιει καθολου ας το βγαλει τελειως και ας βαλει εναν απλο διακοπτη με 2 ευρω παρα να πληρωσει για κατι αλλο αν σκοπευει να μην το χρησιμοποιει παντα.(το λεω επειδη ειπε οτι το ανοιγει τερμα και ολα οκ).

Δημοσ.

θα το αφήσω όπος είναι.

Το χρησημοποιώ συχνά το φώς αλλά αφού δέν μου κάνει πρόβλημα όταν το έχω τέρμα ανοιχτό το αφήνω έτσι για λίγο καιρό και μετά σκοπέυω να πάρω ups και να το βάλω επάνω.Οπότε βολέυομαι έτσι μέχρι τότε.

Με το ups η συχνότητα του ρεύματος θα είναι σταθερή και δέν θα έχω θέμα.

Δημοσ.

θα το αφήσω όπος είναι.

Το χρησημοποιώ συχνά το φώς αλλά αφού δέν μου κάνει πρόβλημα όταν το έχω τέρμα ανοιχτό το αφήνω έτσι για λίγο καιρό και μετά σκοπέυω να πάρω ups και να το βάλω επάνω.Οπότε βολέυομαι έτσι μέχρι τότε.

Με το ups η συχνότητα του ρεύματος θα είναι σταθερή και δέν θα έχω θέμα.

χρησιμοποεις συχνα το φως ή το dimmer?επισης ευχομαι με το Ups Να παιξει σωστα.αναλογως το Ups μπορει να δεις καναν διαφορετικο ηχο ή κατι αλλο στο Ups αμα παρεις παραξενο ρευμα.το εχω δει σε smart ups οταν επαιρνε ρευμα απο γεννητρια.anyway to βλεπεις και αποφασιζεις.αλλιως δινεις κατι παραπανω και αλλαζει το dimmer.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...