Προς το περιεχόμενο

4690k @ 4.6Ghz στο φούρνο για μισή ώρα

giorgosathens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη απόπειρα για overclocking με τον 4690k.

Από θερμοκρασίες απογοητεύτηκα λίγο είναι η αλήθεια.

Bios

Μόνη αλλαγή στο bios το multiplier ολων των cores στο 46. Ολα τ άλλα default.

Ψύκτρα

CM 212 Evo με 2 stock fans.

Θερμοαγώγιμη αλοιφή

Arctic MX-2

Ψύξη κουτιού

3 x Coolermaster R4 120mm 2000rpm.

Prime95

Testing για μισή ώρα, τα πρώτα 10 λεπτά οι θερμοκρασίες κυμαινονταν κατά μ.ο. από 67-72 και μετά τα 10 λεπτά βάραγε >80άρια.

Τη μισή ώρα που έτρεξε δεν είχα τίποτα "περίεργο". Μόνο ένα ελαφρό λαγκάρισμα όταν πήγαινα στον firefox.

Εχω συνημμένες φωτογρφίες με τα σχετικά..

post-258031-0-68442400-1406721228_thumb.png

post-258031-0-73107700-1406721236_thumb.png

post-258031-0-70633200-1406721245_thumb.png

post-258031-0-39143000-1406721250_thumb.png

Επεξ/σία από giorgosathens
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης από όσο ξέρω η 212 δεν είναι και για πολλά

Κοίταξε στο stress test ναι έπιασε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά στην κανονική χρήση οι θερμοκρασίες είναι πολύ πιό χαμηλές.

- σε idle και σε ελαφριά χρήση (internet κλπ) είναι γύρω στους 39-44 βαθμούς

- σε gaming 60+ βαθμούς

(στα 4,6 μιλάμε)

Επεξ/σία από giorgosathens

Prime95

Testing για μισή ώρα, τα πρώτα 10 λεπτά οι θερμοκρασίες κυμαινονταν κατά μ.ο. από 67-72 και μετά τα 10 λεπτά βάραγε >80άρια.

Όταν μπαίνει στο small fft τεστ αρχίζουν τα ζόρια. Γενικά νομίζω ότι είσα καλά. Ο 4670k πρέπει να χτυπάει 90ρια σε αντίστοιχες συνθήκες, αν κρίνω από τον 4770k.

• Like 1

Εγω παλι πιστευω οτι εισαι παρα πολυ καλα, και μαλαστα σου ετυχε και καλο κομματι. Οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα για τετοια εποχη και Hyper 212.

Ποια εκδοση Prime95 χρησιμοποιεις?

• Like 1

Οι devil Canyon δουλεύουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες..

Πάντως με αυτες τις φάσεις και με αυτή τη ψύξη που έχει η mobo σου, θα σου πρότεινα να μην το ζορίσεις άλλο, ειδικά με τέτοιες θερμοκρασίες που έχουμε. :)

• Like 1

Ο 4670k πρέπει να χτυπάει 90ρια σε αντίστοιχες συνθήκες, αν κρίνω από τον 4770k.

Λογικά ναι. Ο 4670k καπου εκεί θα είναι.

Εγω παλι πιστευω οτι εισαι παρα πολυ καλα, και μαλαστα σου ετυχε και καλο κομματι. Οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα για τετοια εποχη και Hyper 212.

Ποια εκδοση Prime95 χρησιμοποιεις?

v.27.9

Πάντως με αυτες τις φάσεις και με αυτή τη ψύξη που έχει η mobo σου, θα σου πρότεινα να μην το ζορίσεις άλλο, ειδικά με τέτοιες θερμοκρασίες που έχουμε. :)

Ναι και με "αέρα" μέχρι εκεί καλά είναι.

Δοκιμασε με την εκδοση 26.6. Απο 26.7 και πανω χρησιμοποιουν AVX και δεν ειναι οτι καλυτερο για Haswell.

Και οι Devil's Canyon εχουν περιπου 5-7° C διαφορα σε σχεση με την προηγουμενη σειρα..

• Like 2

Λογικά ναι. Ο 4670k καπου εκεί θα είναι.

v.27.9

Ναι και με "αέρα" μέχρι εκεί καλά είναι.

Μιλαω για τη ψυξη της mobo, οχι του επεξεργαστη.:) Βασικα στη συγκεκριμενη mobo δεν υπαρχουν ψυκτρες στα mosfet οποτε το νου σου.

• Like 1

Έχεις πέσει σε καλό τσιπάκι. 4.6GHz και με την EVO να έχεις 80+ σε stress test και μάλιστα με τα ρεύματα στο αυτόματο, μη το πείς πουθενά. Για μένα, βάλε μπροστά να πάρεις καμιά σοβαρή μητρική για αυτήν την δουλειά. Κρίμα να έχεις τέτοιο τσιπάκι να κάθεται. Όπως σου είπαν και οι παραπάνω, παιχνίδια με τέτοιες basic μητρικές δεν μπορείς να κάνεις. Άντε να τον έχεις 4.2 και με manual το voltage (δεν ξέρω τί σου επιτρέπει να κάνεις η μητρική). 

Με καλύτερη μητρική και με πιό δυνατή ψύκτρα θα μπορούσες και 4.7-4.8 να δοκιμάσεις. Με χειροκίνητα τα ρεύματα όμως. Με Auto, όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...