dimi124 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Γεια σας παιδιά και καλημέρα! Έχω ένα pc με ubuntu και ένα άλλο στο με windows 7 και τα δυο στο ίδιο δίκτυο και θα ήθελα να και τα δυο να μοιράζονται τον ίδιο εκτυπωτή. Έχω δει ένα βίντεο και έκανα ότι έλεγε αλλά λέει μόνο πως να μοιράζεις αρχεία. Πως θα το κάνω να μοιράζονται τον ίδιο εκτυπωτή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δεν εχω να προτεινω κατι για αρχη, απλα να επισημανω πως το βιντεο ειναι φτιαγμενο για ubuntu 12.04, το οποιο εχει samba 3.6.x και εσυ εισαι σε 14.04 το οποιο εχει samba 4.x. Και οι 2 αυτες εκδοσεις της samba* εχουν πολλες διαφορες μεταξυ τους. Ο εκτυπωτης σου ειναι συνδεδεμενος στο pc με τα windows ή στο pc με το ubuntu ή ειναι δικτυακος? * Samba ειναι το συστημα που χρησιμοποιει για να μοιραζεται αρχεια και εκτυπωτες με υπολογιστες που τρεχουν windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimi124 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Το samba το ξερω αλλά δεν ήξερα οτι υπήρχαν μεγαλες διαφορες. Ο εκτυπωτής ειναι πάνω στα windows δεν ειναι δικτυακος. Επίσης με το samba έχω καταφέρει να μεταφέρω αρχεία από ubuntu σε winodws 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Αρα θες να ορισεις τον εκτυπωτη, ο οποιος ειναι shared, σαν default ετκυπωτη για τον υπολογιστη σου. Δεν εχω εκτυπωτη στο pc μου πλεον για να σου δωσω οδηγιες βημα βημα, απλα να σου πω οτι μπαινεις στη σελιδα του cups (το υποσυστημα στο λινουξ που αναλαμβανει τις εκτυπωσεις) και να τον προσθεσεις σαν εκτυπωτη. Η σελιδα του cups ειναι η http://localhost:631 Και χοντρικα η διαδικασια ειναι αυτη (απο το 1/3 της σελιδας και κατω) http://www.liberiangeek.net/2010/06/install-network-printers-cups-ubuntu-10-04-lucid-lynx/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantin1 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Αυτά που λέει ο φίλος από πάνω είναι σωστά.. Το μόνο που θέλω να προσθέσω ότι πρέπει να ελέγξεις για πιθανούς extra drivers του εκτυπωτή σου συμβατούς με linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimi124 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Eυχαριστω πολυ γαι τις απαντήσεις σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα