kostastnt Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Συνθεση για φιλο νεο πολιτικο μηχανικο.. Προγραμματα που θα μπουν: win7, autocad, archicad, fespa, tekton.. Προς το παρων βλεπουμε πως αποδιδει χωρις vga και αν χρειαστει προσθετουμε μια 770 για φωτορεαλιστικα (3d).. Σχόλια; Sent from my iPhone using Insomnia
pnick Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Συνθεση για φιλο νεο πολιτικο μηχανικο.. Προγραμματα που θα μπουν: win7, autocad, archicad, fespa, tekton.. Προς το παρων βλεπουμε πως αποδιδει χωρις vga και αν χρειαστει προσθετουμε μια 770 για φωτορεαλιστικα (3d).. Σχόλια; Sent from my iPhone using Insomnia Δεν είναι πολύ καλή η σύνθεση. Όρισε ένα budget και θα σου κάνω μια σύνθεση νομίζω κατάλληλη (Μηχανικός κι εγώ, ανενεργός βέβαια, αλλά τα δουλεύω κάπως ακόμα).
kostastnt Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Συνθεση για φιλο νεο πολιτικο μηχανικο.. Προγραμματα που θα μπουν: win7, autocad, archicad, fespa, tekton.. Προς το παρων βλεπουμε πως αποδιδει χωρις vga και αν χρειαστει προσθετουμε μια 770 για φωτορεαλιστικα (3d).. Σχόλια; Sent from my iPhone using Insomnia Δεν είναι πολύ καλή η σύνθεση. Όρισε ένα budget και θα σου κάνω μια σύνθεση νομίζω κατάλληλη (Μηχανικός κι εγώ, ανενεργός βέβαια, αλλά τα δουλεύω κάπως ακόμα). Το budget ειναι το 1000αρικο.. Αντε το 1100 που φτασαμε τωρα.. Επειδη τα φωτορεαλιστικα δεν ξερουμε τι παιζει η καρτα γραφικων θα μπει αν θεωρηθει αναγκη.. Το πολυ 300€ εξτρα για καρτα.. Sent from my iPhone using Insomnia
Ακραίος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Για τσέκαρε αυτό φίλε μου. Θεωρώ πολύ ισορροπημένη σύνθεση. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο ακόμα χωράει καλύτερη οθόνη και μητρική ίσως. Με ξεκλείδωτο επεξεργαστή/μητρική. Ποιοτικό κουτί/τροφοδοτικό. Πολύ καλή ψύκτρα για τα λεφτά της. SSD αλλά και HDD ο οποίος είναι σε προσφορά. PER.813210RAIJINTEK AGOS MIDI-TOWER WHITE 53.74 € PER.558478INTEL CORE I7-4790K 4.00GHZ LGA1150 - BOX 318.40 € PER.811686RAIJINTEK EREBOSS 39.90 € PER.528711ASROCK Z97M PRO4 RETAIL 105.90 € PER.554348CRUCIAL BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU BALLISTIX SPORT 16GB (2X8GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL CHANNEL KI 155.00 € PER.306079SAMSUNG MZ-7TE250BW 840 EVO SERIES SSD 250GB 2.5'' SATA3 125.99 € PER.333624TOSHIBA DT01ACA200 2TB 3.5'' SATA3 69.90 € PER.321046SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK 14.50 € PER.156950PHILIPS 244E5QSD 23.8'' AH-IPS LED MONITOR FULL HD BLACK 159.00 € PER.664005XFX TS SERIES 750W PSU 89.90 € Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 1132.23 €
aetos1988 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Συνθεση για φιλο νεο πολιτικο μηχανικο.. Προγραμματα που θα μπουν: win7, autocad, archicad, fespa, tekton.. Προς το παρων βλεπουμε πως αποδιδει χωρις vga και αν χρειαστει προσθετουμε μια 770 για φωτορεαλιστικα (3d).. Σχόλια; Sent from my iPhone using Insomnia Όσον αφορά την κάρτα γραφικών αν χρειαστεί τελικά καλύτερα πάρε μια AMD R9 2XX που αποδίδουν καλύτερα σε αυτές τις εργασίες σε σχέση με την Nvidia (κυρίως τα GK104 δηλαδή την 770) ή αλλιώς περίμενε την νέα σειρά την nvidia (maxwell) που θα είναι σίγουρα καλύτερες σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με την παλιά σειρά της
pnick Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μια σύνθεση σαν βάση: Μνήμη αρχικά, δεν ξέρω αν θα χρειαστεί 16gb. Εξαρτάται από το τί θα τρέχει. Αν στο μέλλον αρχίσει μεγάλα projects κ.λπ., άνετα συμπληρώνει άλλα 8gb από την ίδια μνήμη και είναι ΟΚ. Κάρτα γραφικών θα χρειαστεί για τα 3D. Το ΑutoCAD δεν είναι τόσο απαιτητικό γιατί επιταχύνεται με DirectX. Οποιαδήποτε καρτούλα του εμπορίου θα εξυπηρετούσε. Το Archicad (αυτό δουλεύω περισσότερο εγώ), κάνει χρήση OpenGL για τα 3D και είναι πιό απαιτητικό. Η Graphisoft γενικώς προτείνει επαγγελματικές κάρτες για τέτοιες χρήσεις. Πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητο να φτάσει κανείς εκεί, εκτός αν είναι σε μεγάλο γραφείο, με μεγάλες απαιτητικές δουλειές και πολύπλοκα 3D αρχεία, όπου η ακρίβεια της πληροφορίας αρχίζει και γίνεται πολύ σημαντική. Άρα! Για μένα μπορεί να κινηθεί με δύο τρόπους. Αν γενικώς δουλεύει αρχεία μεσαίου μεγέθους (τυπικές δουλειές Μηχανικού) ας πάρει μια gtx 750Ti με 2gb μνήμης. Θα έχει ικανοποιητική απόκριση και στο real time 3D. Αν δουλεύει κάπως πιό πολύπλοκα-βαρειά αρχεία, ας δεί μια gtx 760 με 4gb μνήμης. Εγώ με την gtx 770 2gb μια χαρά δουλεύω και σε real time 3D. https://www.skroutz.gr/s/4513802/Gigabyte-GeForce-GTX750-Ti-2GB-WindForce-2X-OC-GV-N75TOC-2GI.html https://www.skroutz.gr/s/3780397/MSI-GeForce-GTX760-4GB-Twin-Frozr-IV-OC.html To ιδανικό από πλευράς Archicad αν δουλεύει πολύ σε 3D (o μέσος Μηχανικός δεν δουλεύει τόσο), θα ήταν π.χ. μια https://www.skroutz.gr/s/3334558/PNY-Quadro-K2000D-2GB.html. Αυτό εγκυκλοπαιδικά τελείως. Δεν θα χρειαστεί νομίζω.
Ακραίος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μια σύνθεση σαν βάση: Σύνθεση Πολ. Μηχ. 1100€.png Παρόμοια σύνθεση κάναμε. Γράφαμε ταυτόχρονα?
pnick Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Παρόμοια σύνθεση κάναμε. Γράφαμε ταυτόχρονα? Κάπως παρόμοια. Ξεκλείδωτος δεν χρειάζεται για τέτοιες δουλειές πάντως. Εκτός αν πέφτει πολύ rendering και ο χρόνος είναι πολύτιμος. Αλλά ο μέσος Μηχανικός δεν χρειάζεται τέτοια πράγματα.
Ακραίος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Κάπως παρόμοια. Ξεκλείδωτος δεν χρειάζεται για τέτοιες δουλειές πάντως. Εκτός αν πέφτει πολύ rendering και ο χρόνος είναι πολύτιμος. Αλλά ο μέσος Μηχανικός δεν χρειάζεται τέτοια πράγματα. Έβαλα ξεκλείδωτο ως future proof γιατί θεωρώ ότι είναι κρίμα με τόσα χρήματα να πάει σε κλειδωμένο. Τουλάχιστον εγώ δεν θα πήγαινα. Αλλά δεν είναι δικά μου χρήματα οπότε εκείνος αποφασίζει.
kostastnt Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Ο ιδιος δεν εχει καμια επαφη με τεχνολογια.. Οποτε το ξεκλειδωτο μονο προβληματα θα μας εφερνε.. Οι συνθεσεις δεν εχουν καμια διαφορα ουσιαστικη τα κουτια ειναι γουστα και ο δευτερος σκληρος δεν χρειαζεται μιας και υπαρχει εξωτερικος.. Εδω και ο ssd θα ειναι αποσπωμενος.. Μητρικη επελεξα αυτην γιατι πιθανον το μηχανημα να παιξει και μακ, αν χρειαστει.. Οσο για καρτα ποτε βγαινουν οι maxwell? και quadro μπορουσαμε να παρουμε αλλα θελει να παιζει και κανα παιχνιδι ο ανθρωπος Για οθονη δε νομιζω οτι συγκρινεται η dell με philips.. Πειτε μου ομως γιατι βαζετε αλλη ψυκτρα.. Οι μανισιες ειναι αρκετα αθορυβες, οποτε τι κερδιζουμε με μια αλλη; Sent from my iPhone using Insomnia Επισης η μνημη και το τροφοδοτικο ειναι εξαρχης μεγαλα γιατι ο υπολογιστης φτιαχνεται μια φορα.. Δεν προκειται να ξανασχοληθει ο ιδιος, οποτε αφου παιζουν χρηματα τωρα ας γινει μια και καλη.. Sent from my iPhone using Insomnia
pnick Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Ο ιδιος δεν εχει καμια επαφη με τεχνολογια.. Οποτε το ξεκλειδωτο μονο προβληματα θα μας εφερνε.. Καλύτερα έτσι. Οι συνθεσεις δεν εχουν καμια διαφορα ουσιαστικη τα κουτια ειναι γουστα και ο δευτερος σκληρος δεν χρειαζεται μιας και υπαρχει εξωτερικος.. Εδω και ο ssd θα ειναι αποσπωμενος.. Οι συνθέσεις έχουν διαφορές. Αυτά που λές για τους δίσκους δεν τα καταλαβαίνω. Λειτουργικό θα τρέχει από αποσπώμενο ssd; Δεν θα χρειαστεί έναν εσωτερικό hdd για αποθήκευση; Πώς το έχετε σκεφτεί γενικά, γιατί μπερδεμένα τα διαβάζω λίγο. Μητρικη επελεξα αυτην γιατι πιθανον το μηχανημα να παιξει και μακ, αν χρειαστει.. Να το ψάξεις αν είναι. Δεν υπάρχει πολύ feedback ακόμα με Η97 και Ζ97. Πάντως απο λίγο που κοίταξα, νομίζω ότι με Ζ97 μάλλον περισσότεροι τα κατάφεραν. (Συμβουλέψου και τον MoviemakerGr. Γνωρίζει για τα θέματα αυτά πολλά) Οσο για καρτα ποτε βγαινουν οι maxwell? και quadro μπορουσαμε να παρουμε αλλα θελει να παιζει και κανα παιχνιδι ο ανθρωπος Αυτό για τα παιχνίδια δεν μας το είπες. Με τις καρτούλες που σου είπα, ή άλλες της ίδιας κατηγορίας μια χαρά θα εξυπηρετηθεί. Σε OpenGL νομίζω ότι οι Nvidia υπερτερούν κάπως. Δες το. Για οθονη δε νομιζω οτι συγκρινεται η dell με philips.. Εννοείται. Dell με διαφορά σε αυτή την περίπτωση. Υπάρχουν και άλλες λύσεις πιό οικονομικές, αλλά αφού χωράει στο budget μη το σκέφτεσαι. Πειτε μου ομως γιατι βαζετε αλλη ψυκτρα.. Οι μανισιες ειναι αρκετα αθορυβες, οποτε τι κερδιζουμε με μια αλλη; Οι περισσότερες stock είναι σχετικά θορυβώδεις και ειδικά με τον 4790 δεν θα του κάνουν δουλειά και από θερμοκρασίες. Καλύτερα από πολλές απόψεις λοιπόν μια aftermarket ψύκτρα. Επισης η μνημη και το τροφοδοτικο ειναι εξαρχης μεγαλα γιατι ο υπολογιστης φτιαχνεται μια φορα.. Δεν προκειται να ξανασχοληθει ο ιδιος, οποτε αφου παιζουν χρηματα τωρα ας γινει μια και καλη.. Για μνήμη, τί να σου πώ. Μου φαίνεται πολλή για έναν μέσο Μηχανικό. Ας βάλει 16gb και ας κάθεται. Τί να πώ. Τροφοδοτικό δεν χρειάζεται με τίποτα 750άρι. Ένα 550άρι είναι το ιδανικό και σηκώνει και όποια κάρτα θελήσει να βάλει επάνω. Το Super Flower που σου έβαλα δες το λίγο. Είναι γενικώς πολύ καλά τροφοδοτικά. Ερώτηση: Αν κάτι στραβώσει με το σύστημα αυτό, έχει κάτι άλλο να δουλέψει; Π.χ. laptop ή 2ο μηχάνημα; Αν το έχει για δουλειά και δεν έχει εναλλακτική μήπως δεί κάποιο branded workstation, π.χ. Dell ή ΗP.
kostastnt Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Psu θα μπει το xfx.. Εχω βαλει 10αδες απο τοτε που κυκλοφορησαν και δεν μου καηκε κανενα... Ας εχει παραπανω watt γιατι μελλοντικα δεν ξερεις τι παιζει.. Αυτη η αηδια τα τελευταια χρονια με το περιβαλλον και τις ενεργειακες αποδοσεις δεν ξερω ποσο θα χαντακωνει την τεχνολογια.. Ισως καποια στιγμη βγουν vga της προκοπης που θελουν λιγο ρευμα παραπανω.. Μνημη πραγματικα ας καθεται.. Κι εδω κοιταμε σε βαθος 5ετιας.. Ισως τα επομενα προγραμματα θελουν παραπανω.. Ασε που απο τωρα εχω πετυχει δουλειες που τα 8gb ειναι οριακα.. Τα παιχνιδι ο ιδιος λεει οτι αν προλαβαινει θα παιξει αυτο μαλλον μπαινει σε αναμονη αφου η νεα γενια βγαινει συντομα.. Η μητρικη αυτη παιζει 100%.. Απο ζ68 εποχη εχω κανει πολλα χακιντος και ολα δουλεουν ρολοι.. Εκανα και ζ97 με παρομοια μητρικη και δουλευει τελεια Ψυκτρα τελικα θα μπει και η ereboss σε full load εχει μεγαλη διαφορα σε reviews. Η μονη μου ενσταση ειναι οτι σε τετοια μηχανηματα βαζω συνηθως πραγματα δοκιμασμενα ως προς την αξιοπιστια.. Η raijintek ειναι ακομα αγνωστο πως θα τα παει.. Δευτερο συστημα θα αγοραστει αργοτερα dell laptop για το σπιτι και για backup.. Λογικα κανα 3537 και θα μπει εξτρα ssd και ραμ αν εχει μαμα 4γβ! Τελος για τους σκληρους θα μπει αυτη η θηκη http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31671&cat=16&sub=352&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefinedπου κανει "φορητους" τους σκληρους για λογους ασφαλειας.. Αποθηκευτικος χωρος υπαρχει ηδη σκληρος με δουλειες..
kostastnt Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Αντιθέτως Μου είπες οτι η 770 μας υπερκαλυπτει αν χρειαστει να αγοραστει αμεσα! Με εψησες για ψυκτρα οποτε την βαζω κι αυτην! Καποια πραγματα απλα δεν τα εγραψα στην αρχη (χακιντος, gaming, σκληροι) οποτε δεν ειχες και ολα τα δεδομενα Επισης εγινε και μια αλλαγη στην αρχικη συνθεση.. Θα βγουν οι corsair μνημες και θα μπουν amd λογω υψους.. Η ψυκτρα ειναι υπερβολικα μεγαλη.. Οπότε παμε σε αυτες: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=39262&cat=4&sub=244&pmanuf=0&sort=undefined&step=undefined Εχουν 15ευρω διαφορα απο τις cl9 1600 της crucial οποτε αξιζουν θελω να πιστευω και ειναι απιστευτα αξιοπιστες.
Millennium Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Καλύτερα σε ξεκλείδωτα parts να πάει σε τέτοιο budget ειδικά.Με το να ενισχύεται το μοντέλο των κλειδωμένων και του "πλήρωνε παραπάνω για να έχεις το τάδε χαρακτηριστικό" των εταιρίων μόνο αρνητικό είναι για τους χρήστες και την αγορά από τη πλευρά τους.Μπορεί να κοιτάξει και σε amd κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα