Spyros_Spy Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα, Ξεκινάω αυτό το θέμα για αυτούς που έχουν αυτό το πρόβλημα αλλά και για αυτούς που αν έχουν Nvidia GPU μπορεί να το αποκτήσουν κάποια στιγμή. Κάθε φορά που πάω να κάνω update τους καινούργιους drivers της Nvidia, ΚΑΘΕ φορά όμως θα φάω αυτό το blue screen στην μάπα (DPC_WATCHDOG_VIOLATION) και θα παιδεύομαι να τους βάλω, αυτούς ή τους προηγούμενους, διότι το σύστημα δεν θα δεχτεί ούτε και τους προηγούμενους, όπως έγινε και σήμερα. Update από 337.88 σε 340.52. Πρώτα από όλα θα γράψω τα χαρακτηριστικά του PC μου για να δείτε και εσείς ότι σε πλαίσια λογικής δεν φταίει κάποιο κομμάτι(ασυμβατότητα). PSU:Recom 600W 80+MoBo: Gigabyte Z87-HD3 CPU: i5- 4670K GPU: Palit Gtx 650Ti RAM: 8Gb 1600hz Crucial Ballistix SSD: Samsung 840 Evo OS: Windows 8.1 Pro x64 (legal) Software: Nvidia Experience 2.1.1 Nvidia Drivers 337.88 Nvidia Drivers 340.52 Αφού λοιπόν πάτησα από το Nvidia Experience να κάνει το update που ανακοίνωσε ότι είχε βγει και αφού μου διαγράφει τους παλιούς drivers, τρώει freeze την ώρα που περνούσε τους graphics updates, και μετά από λίγο μου εμφανίζει την blue screen με το DPC_WATCHDOG_VIOLATION. Μετά το restart το Nvidia Experience έλεγε ότι έχω τους τελευταίους drivers και το uninstall or change a program των windows έλεγε ότι δεν έχω καν Nvidia Drivers. Φαίνόταν και όλας. 1024x768 ανάλυση με maximum 1280x768.Έκανα μια πλήρη διαγραφή των σκουπιδιών που είχαν μείνει( Nvidia HD audio, 3D) και μαζί με αυτά διέγραψα και το Nvidia Experience. Προσπάθησα να περάσω τους προηγούμενους drivers αλλά πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα!Τελικά το πρόβλημα ήταν ότι έχω 2 οθόνες, μια vga και μια hdmi(όταν δεν υπήρχαν drivers έδινε σήμα στην VGA ενώ κατά την διαδικασία της εγκατάστασης "μπαίνανε" οι graphics drivers, έβγαζε το σήμα από την VGA και το έδινε στην HDMI,κάπου εκεί λογικά κόλλαγε) την οποία vga έχω πάντα συνδεδεμένη στην κάρτα αλλά απενεργοποιημένη. Όταν της έβγαλα το vga και προσπάθησα να κάνω την εγκατάσταση μόνο με την HDMI πάλι έφαγα Blue Screen οπότε έκανα το ανάποδο και δούλεψε κανονικά. Έκανα την εγκατάσταση των παλιών drivers με την VGA οθόνη και στο καπάκι την εγκατάσταση των καινούργιων drivers χωρίς κανένα πρόβλημα. Μετά σύνδεσα την HDMI οθόνη μου αφήνοντας πάνω και την VGA και δουλεύουν όλα μια χαρά.
original911 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Υπάρει λύση σε αυτό το κωλοπρόβλημα ή να κάνω downgrade σε win 7?Καλά εκεί στην Nvidia και την MS κοιμούνται?
Spyros_Spy Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Υπάρει λύση σε αυτό το κωλοπρόβλημα ή να κάνω downgrade σε win 7?Καλά εκεί στην Nvidia και την MS κοιμούνται? Κατέβασε το DDU και κάνε ένα καθαρό uninstall ότι έχει να κάνει με drivers Nvidia, (από safe mode). Να έχεις ήδη κατεβασμένους τους drivers manually από το site πρώτα. Μετά τον καθαρισμό άνοιξε το pc σε normal mode και κάνε εγκατάσταση. Πήγαινε και μια πίτα στον Άγιο Φανούριο. Edit: Τι τροφοδοτικό έχεις; Μπορεί να μην δίνει σωστά τροφοδοσία στην κάρτα. Όπως και ποια κάρτα γραφικών έχεις;
original911 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Κατέβασε το DDU και κάνε ένα καθαρό uninstall ότι έχει να κάνει με drivers Nvidia, (από safe mode). Να έχεις ήδη κατεβασμένους τους drivers manually από το site πρώτα. Μετά τον καθαρισμό άνοιξε το pc σε normal mode και κάνε εγκατάσταση. Πήγαινε και μια πίτα στον Άγιο Φανούριο. Edit: Τι τροφοδοτικό έχεις; Μπορεί να μην δίνει σωστά τροφοδοσία στην κάρτα. Όπως και ποια κάρτα γραφικών έχεις; Τα έχω κάνει αυτά εξού και το μήνυμα αγανάκτισης. Το τροφοδοτικό το άλλαξα μήπως έφταιγε αυτό και έβαλα το EVGA 430 80 PLUS αλλά τίποτα.Κάρτα γραφικών έχω την GT 440.
original911 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Να υποθέσω εκτός απο το downgrade δεν υπάρχει άλλη λύση?
Spyros_Spy Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Να υποθέσω εκτός απο το downgrade δεν υπάρχει άλλη λύση? Εγώ προσωπικά βρήκα έναν driver που δεν μου εμφάνιζε προβλήματα και πέρασα εκείνον. Μετά από 5-6 μήνες είπα να κάνω ένα update μπας και έφτιαξε κάτι και τους πέρασε κανονικά. Μπορώ να πω ότι ξαφνιάστηκα. Πέρασα και του επόμενου μήνα χωρίς θέμα αλλά την τρίτη φορά κλάταρε. Τώρα τα drivers ειδικά για παλιές κάρτες είναι μόνο για optimization σε new games. Αν δεν παίζεις τα τελευταία που βγαίνουν, τότε θα σου έλεγα να κατεβάσεις κάποιους drivers που ήσουν πριν ικανοποιημένος. Εγώ φαντάσου άλλαξα κάρτα και τροφοδοτικό από τα παραπάνω σε : Coolermaster semi modular v 750w 80 plus gold και MSI 970 με τα Windows 10 και είχα ακριβώς τα ίδια θέματα...
original911 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Εγώ προσωπικά βρήκα έναν driver που δεν μου εμφάνιζε προβλήματα και πέρασα εκείνον. Μετά από 5-6 μήνες είπα να κάνω ένα update μπας και έφτιαξε κάτι και τους πέρασε κανονικά. Μπορώ να πω ότι ξαφνιάστηκα. Πέρασα και του επόμενου μήνα χωρίς θέμα αλλά την τρίτη φορά κλάταρε. Τώρα τα drivers ειδικά για παλιές κάρτες είναι μόνο για optimization σε new games. Αν δεν παίζεις τα τελευταία που βγαίνουν, τότε θα σου έλεγα να κατεβάσεις κάποιους drivers που ήσουν πριν ικανοποιημένος. Εγώ φαντάσου άλλαξα κάρτα και τροφοδοτικό από τα παραπάνω σε : Coolermaster semi modular v 750w 80 plus gold και MSI 970 με τα Windows 10 και είχα ακριβώς τα ίδια θέματα... Όλες οι εκδόσεις των drivers για τα windows 10 μου έχουν βγάλει πρόβλημα άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο.Άν δεν υπάρχει λύση θα πρέπει να κάνω downgrade ή να αλλάξω κάρτα γραφικών.Είναι τρελό! 1
Spyros_Spy Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Όλες οι εκδόσεις των drivers για τα windows 10 μου έχουν βγάλει πρόβλημα άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο.Άν δεν υπάρχει λύση θα πρέπει να κάνω downgrade ή να αλλάξω κάρτα γραφικών.Είναι τρελό! Είχα το θέμα από windows 7 μέχρι windows 8.1 με την 650 και από τα 8.1 μέχρι τα 10.1 με την 970. Στα vista θα γυρίσεις; xD Απλά την προσευχή μας κάνουμε και περνάμε τον πιο συμβατό driver.. Εγώ την έχω μνημείο την 970 πλέον. Gaming μόνο στην κονσόλα λόγο αυτουνού του ξενερώματος..
original911 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ρε παιδιά πραγματικά είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε τόσους ανθρώπους και να μην γνωρίζουμε έστω τον λόγο?έχω δοκιμάσει τα πάντα και τίποτα δεν έφτιαξε το πρόβλημα.Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι και καινούργιο πσ να φτιάξω θα κρασάρει όλη την ώρα. 1
Spyros_Spy Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Ρε παιδιά πραγματικά είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε τόσους ανθρώπους και να μην γνωρίζουμε έστω τον λόγο?έχω δοκιμάσει τα πάντα και τίποτα δεν έφτιαξε το πρόβλημα.Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι και καινούργιο πσ να φτιάξω θα κρασάρει όλη την ώρα. Έχει φίλος σου μήπως άλλη Nvidia ή καμιά Amd ; Να δεις τουλάχιστον ότι δεν φταίει κάτι στραβοεγκατεστημένο αλλά καθαρά η κάρτα σου.
original911 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Έχει φίλος σου μήπως άλλη Nvidia ή καμιά Amd ; Να δεις τουλάχιστον ότι δεν φταίει κάτι στραβοεγκατεστημένο αλλά καθαρά η κάρτα σου. Όσο είχα μια gt120 δεν κράσαρε.Θα την κράταγα και ας ήταν χειρότερη αλλά είχε χαλάσει το ανεμιστηράκι και έκανε σαν τρακτερ.
Spyros_Spy Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Όσο είχα μια gt120 δεν κράσαρε.Θα την κράταγα και ας ήταν χειρότερη αλλά είχε χαλάσει το ανεμιστηράκι και έκανε σαν τρακτερ. Κάποιο πιο καινούριο μοντέλο ίσως; Από σειρά 4 και πάνω;
original911 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Όχι δεν έχω δοκιμάσει κάποια άλλη κ αυτή η κάρτα δανεικη είναι.
Xristaras12 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 δοκίμασε την κάρτα σου σε αλλον υπολογιστή να δεις πως συμπεριφέρεται εκει πέρα.
original911 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 δοκίμασε την κάρτα σου σε αλλον υπολογιστή να δεις πως συμπεριφέρεται εκει πέρα. Δεν έχω αυτή τη δυνατότητα.Μετά από κάποια ενημέρωση στους drivers ξεκίνησε να το κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα