Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα    παρατηρησα ενα προβλημα με το σκληρο δισκο σημερα το πρωι. με το που ανοιξα τον υπολογυστη   μετα  αφοτου εμφανιστει η εικονα που δειχνει τη μαρκα του υπολογυστη και αυτα   γραφει ενα μηνυμα    error system disc failure   κατι τετοιο   του κανω reboot απο το κουμπι ,, μετα μπαινει κανονικα...     τωρα τον ανοιγω μετα απο ωρες και  δεν ξεκιναγε καν εμενε στη στιγμη που δειχνει  την εικονα  τις  hp   το ανοιξα εβγαλα και ξαναεβαλα τα καλωδια και τα ξαναβαλα του σκληρου  δε ξερω αν επαιξε ρολο..  αλλα απλα τωρα ξαναμπηκε κανοονικα παλι...  οσο κρατησει?/ τωρα  ο σκληρος η αυτο μπορει να ετυχε γιατι πρωτη φορα το κανει  και ελπιζω να φταιει αυτο...

windows 7 ultimate 64 bit
motherboard  ASUS PLP-LE (LEONITE 2)
4 gb ram   (3.50 gb  διαθεσιμη)  
seagate baraccuda 7200 rpm  250 gb
intel core 2 duo E4500 2.20 ghz
ati sapphire 7750  ddr5  1 gb
AC 550 W turbo x
οθονη   samsung syncmaster 940 bw ( 19 inch   1440x900)
optical drive  Samsung DVD-RW SH-224BB Sata Black Bulk
Δημοσ.

ολα καλα λει οτι ειναι οντως ομως λεει την αληθεια??  βασικα τη ελευθερη εκδοση εβαλα  λει ολα τελεια και αυτα  χωρις  κανενα θεμα  

Δημοσ.

ολα καλα λει οτι ειναι οντως ομως λεει την αληθεια??  βασικα τη ελευθερη εκδοση εβαλα  λει ολα τελεια και αυτα  χωρις  κανενα θεμα  

Από τα ποιο αξιόπιστα προγράμματα είναι, και βασικά τα στατιστικά τα διαβάζει από τον δίσκο δε τα βγαζει μόνο του. 

Έχεις 100% υγεία και επιδόσεις; 

Μπορείς να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο και σε άλλη υποδοχή sata της μητρικής;

Επίσης παίρνει σίγουρα τροφοδοσία ο δίσκος πάντα; (τον ακούς να δουλεύει όταν σου κάνει τα κολλήματα αυτά; ) 

Δημοσ.

εμ οχι το τελευταιο που εκανε που ειχε μεινει στην εικονα hp που εμενε εκει.. ο σκληρος δε δουλευε   γιατι συνηθως το λαμπακι που αναβοσβηνει ηταν νεκρο...   τα καλωδια πηραξα     μια απο μητρικη και  σκληρου μετα και μπηκε κανονικα βεβαια μπορει και να μην εξαρτηθηκε απο αυτο απλα  τωρα αυτο δε ξερω αν θα το εμφανιζει συχνα
  αν το ξανακανει να δοκιμασω αλλα καλωδια και  να βαλω σε αλλη θεση σατα στη μητρικη μηπως το καλωδιο?    
και ενα ελενχο με το chkdsk στο cmd πινακα  εκανα δε ξερω αν το γνωριζεις αν γραφει στα αποτελεσματα οτι εχεις ΚΒ σε εσφαλμενες ενοτητες   οτι κατι παιζει με το  σκληρο... ετσι εχω ακουσει δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει...     το προγραμα  hd sentinel  οσες φορες το βαζω το ιδιο λει οτι ειναι ολα καλα με το σκληρο.. τωρα  θα δουμε..  
advanced system care   κανω και καθαρισμους
 κανα 2μηνο περιπου ανασιγκροτισεις τωρα αν τιχον φταιει απο μηχανικη λειτουργεια..   θαναι επειδη καποιες φορες πεφτει το ρευμα εκει ισως να γινετε η ζημια   που δυσκολο να το αποτρεψεις    εκτος αν  εχεις ups

Δημοσ.

Τουλάχιστον το HDSentinel θα σου έλεγε ότι κάτι πάει στραβά. (κάνα bad sector ανεξάρτητα με το αν τα βλέπεις πράσινα.)

Το φωτάκι του δίσκου αναβοσβήνει όταν μεταφέρονται δεδομένα (αναγνωση ή εγγραφή), οπότε το βλέπεις να αναβοσβήνει αφού αρχίζουν το φόρτωμα τα windows. Δε σημαίνει δηλαδή ότι δε δουλεύει ο δίσκος όταν δεν ανάβει. 

Αυτό που έκανες και διορθώνει κάποια σφάλματα δεν νομίζω πως έχει να κάνει με το πρόβλημα σου. Το θέμα είναι ότι σκαλώνει στο BIOS μερικές φορές όταν προφανώς ψαχνει τον δίσκο για να bootarei, για αυτό και ανέφερα αρχικά για καλώδιο και τροφοδοσία. (κι εδώ που τα λέμε με τροφοδοτικό turbo-x όλα να τα περιμένεις :P )

Δημοσ.

ναι κατι περιεργα μπορει να συμβαινουν αλλα δε δειχνει κατι.. τωρα αυτο με το μπουταρισμα ειχα παρατηρησει και αλλο ενα  θεμα στα 2 προηγουμενα φορματ  δεν διαβαζε το κσληρο για να κανω εγκατασταση  windows επρεπε να ρυθμισεις κατι το οποιο δε θυμαμαι πως γινετε με ειχε βοηθησει ενας ειδικος..    ναι απλα αυτο με το φωτακι αν δειχνει οτι δουλευει κανει ετσι αναβοσβηνει η μενει μονιμα αναμμενο .. εκεινη τι στιγμη δεν αναβε καν.. και συνηθως οταν  αναβει κανει και ενα τριξιμο ο  σκληρος εδω και ολο το καιρο σχεδον που τον εχω.. αλλα κατα τα αλλα καλα παει..  αυτο δε ξερω αν\\ τωρα αν ειναι σημαδια το οτι αν ειναι στα τελευταια του η οχι

Δημοσ.

Μάλλον θα λες για την ρύθμιση IDE ή Ahci που πιθανόν να μην έβλεπαν τα windows τον δίσκο αν ήταν σε Ahci mode. 

Για το φωτάκι λογικό είναι ότι δεν άναβε αφού δεν υπήρχε κίνηση δεδομένων, είχε κολλήσει μάλλον στον εντοπισμό του δίσκου. Ίσως και στο bios να φταίει κάποια ρύθμιση για το πρόβλημα σου, αλλά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι γιατί σου το κάνει τυχαία και όχι συνέχεια! Αν ξέρει κάποιος άλλος ελπίζω να προτείνει κάτι.

Ο θόρυβος μπορεί να μη σημαίνει τίποτα (παλιός δίσκος, μη ποιοτικό κουτί = θόρυβος κρου κρου η κεφαλή του πέρα δόθε) αλλά μπορεί να σημαίνει και μηχανική βλάβη, ή αργός θάνατος του δίσκου. Άβυσσος η ψυχή ενός δίσκου.

• Like 1
Δημοσ.

δε βγαζεις ακρη με τους υπολογυστες ..και αυτο που εκανε τωρα δηλαδη παιζει ναναι τιποτα των bios δηλαδη ε   

Δημοσ.

Μήπως αυτό που έκανε θόρυβο ήταν to dvd drive και όχι ο σκληρός δίσκος?

Για ψάξε κ αυτό το ενδεχόμενο. Μπορεί να είναι προβληματικό.

Σε περιπτωση που το έχεις 1st boot device βγάλτο για δοκιμή και βάλτο να κάνει boot κατευθείαν από το δίσκο.

Δημοσ.

Στη περιπτωση που εφταιγε το καλωδιο το συμβαν καταγραφεται μεν αλλα δεν μεταφραζεται απο το hd sentinel ως προβλημα που θα κατεβασει τις επιδοσεις και την υγεια του δισκου γιατι το θεωρει ως προσωρινο. ειδικα αν εχει γινει πριν την εγκατασταση του προγραμματος.

Δημοσ.

Στη περιπτωση που εφταιγε το καλωδιο το συμβαν καταγραφεται μεν αλλα δεν μεταφραζεται απο το hd sentinel ως προβλημα που θα κατεβασει τις επιδοσεις και την υγεια του δισκου γιατι το θεωρει ως προσωρινο. ειδικα αν εχει γινει πριν την εγκατασταση του προγραμματος.

Φυσικά και δεν επηρεάζει αυτά τα στοιχεία του δίσκου, αλλά εχω δει κάνα δυο φορές να αναφράφει ότι υπήρξε πρόβλημα στην μεταφορά δεδομένων τάδε φορές ξέρω γω, ή πρόβλημα στην επικοινωνία κάτι τέτοιο. Και μάλιστα το πρόγραμμα δεν υπήρχε καν εγκατεστημένο άρα προφανώς καταγράφεται από το S.M.A.R.T. του δίσκου.

Αυτό με το first boot device καλή ιδέα πάντως, ίσως να έχει για παράδειγμα σαν πρώτη επιλογή καμιά USB συσκευή και ανάλογα με το τι έχει συνδεδεμένο στον υπολογιστή εκείνη την ώρα (κανα φλασακι, κάρτα μνήμης) να σκαλώνει εκεί και να μη ψάχνει για σκληρό δίσκο. 

Δημοσ.

εχω μπερδευτει τωρα ,.. παντος αυτο το θεματακι που εκανε αν ειχε θεμα με το να διαβασει το σκληρο θα το ειχα πιο συχνα παντος τωρα δε το ξανακε μεχρι στιγμης.    μια και που πατε για usb και το  dvd drive   εχχω ενα θεμα εκει. αλλα οταν λειτoυργει ο υπλογυστης μεσα οταν τον χρησιμοποιω.  για παραδειγμα  το dvd drive μου αρχισε να τα φτηνει παλι.. δεν διαβαζει καποιες φορες οτι και να βαλω μεσα ακομα και ταινιες. και οταν κολλαει κολλαει και ο σκληρος μαζι και καμια φορα δεν αποκρινεται μεσα κιολας γενικα το συστημα.. επισης οι θυρες μου usb που   εχω σε μια τη καμερα  μαζι. καμια φορα την απανεργοποιει και πρεπei να τη βαλω και να τη ξαναβαλω..  τωρα δεν ξερω εαν φταιει σε κατι απο ολα αυτα στο θεμα που μου παρουσιασε εχτες

το πιο αστειο απο ολα ειναι οταν εχω το φωτιστικο ανοιχτο και παω να το κλεισω..  εκεινη τι στιγμη ακουγεται ο ηχος που βγαζεις και βαζεις κατι απο θυρα usb  καλο ε?? αυτο δε ξερω πως εξηγηται

Δημοσ.

Τοτε μπορει να ειναι θεμα των θυρών usb. Μπορεί να είναι κάποιες προβληματικές και σου δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Εσύ πάντως βάλε στο bios να υπάρχει μόνο ο σκληρός δίσκος σαν 1st boot device.

Και άλλαξε θύρα usb στο dvdrw να δείς αν συνεχίσει να έχει πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...