tass_ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Έχω ένα αρχείο βίντεο και ένα αρχείο με τον ήχο του βίντεο. Το πρόβλημα είναι ότι αν βάλω τον ήχο στο αρχείο με το βίντεο ως έχει, δεν είναι συγχρονισμένα. Οπότε κατέληξα να δουλέυω με audio editor για να προσπαθήσω να φτιάξω τον ήχο, μετά multiplexing και μετά να παίζω το βίντεο σε media player για να δω το αποτέλεσμα. Και ξανά η ιδία διαδικασία μέχρι να το πετυχω (που δεν τα κατάφερα). Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα, δωρεάν ή μη, που να μπορώ να κάνω όλη τη διαδικασία; Οι video editors που έχω δει δεν επιτρέπουν τέτοια διαδικασία στο audio κομμάτι. Θα ήθελα δηλαδή κάτι που να έχει τον player πάνω, την κυματομορφή (που να μπορώ να την επεξεργαστώ) κάτω και τη δυνατότητα να τσεκάρω άμεσα το αποτέλεσμα.
CheOnWeb Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Πώς προέκυψαν χωριστά; Τι format είναι; Τι διάρκεια έχουν; Τι όγκο έχουν; (Αυτό το ρωτάω για την περίπτωση που θέλεις να μου τα στείλεις να στα φτιάξω).
tass_ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ για την προσφορά αλλά το ενδιαφέρον μου είναι να βρω κάποιο πρόγραμμα με τις εν λόγω δυνατότητες, Το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτέλεσε την αφορμή. Εσύ ποιο θα χρησιμοποιούσες για να το φτίαξεις;
CheOnWeb Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δεν ξέρω, έχω διάφορα, όχι free. Εξαρτάται απ' τη φύση του προβλήματος και την "ιστορία" των 2 αρχείων. Το "δεν είναι συγχρονισμένα" δεν μου λέει αρκετά. Πώς προέκυψαν χωριστά; Τι format είναι; Τι διάρκεια έχουν; Πόσο ασύγχρονο είναι; Η διαφορά εικόνας ήχου είναι σταθερή; Και άλλα τέτοια ίσως να με βοηθούσαν να σου προτείνω κάτι.
da-vinci Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μπορεις να χρησιμοποιησεις το adobe audition που ειναι επαγγελματικο προγραμμα επεξεργασιας ηχου ,ριχνεις το video και το επεξεργαζεσαι,επισης μπορεις και με το adobe premiere κανοντας unlink το κομματι του ηχου γενικα με προγραμματα επεξεργασιας βιντεο κανεις αυτο που θες,τα παραπανω προγραμματα θελουν πολυ καλες γνωσεις
micos000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα, δωρεάν ή μη, που να μπορώ να κάνω όλη τη διαδικασία; Οι video editors που έχω δει δεν επιτρέπουν τέτοια διαδικασία στο audio κομμάτι. Θα ήθελα δηλαδή κάτι που να έχει τον player πάνω, την κυματομορφή (που να μπορώ να την επεξεργαστώ) κάτω και τη δυνατότητα να τσεκάρω άμεσα το αποτέλεσμα. Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί με σοβαρά προγράμματα video editing. Όλα το κάνουν και αναφέρω ενδεικτικά... sony vegas, adobe premiere pro ή elements. pinnacle studio, κτλ. Βασικά όλα αυτά είναι πλήρη προγράμματα μοντάζ και κάνουν πάααρα πολλά παραπάνω από αυτό που θέλεις. Για ένα απλό συγχρονισμό δοκίμασε με το avidemux το οποίο είναι και δωρεάν. Θα φορτώσεις το βίντεο και μετά από το μενού auio->select audio θα επιλέξεις add track και θα φορτώσεις τον ήχο. Μετά από το αριστερό μέρος θα τσεκάρεις το shift κάτω από το audio και θα βάλεις την καθυστέρηση σε ms (1000msec=1sec). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το - (αρνητικό πρόσημο) για να πας τον ήχο προς τα πίσω). Το πρόγραμμα σου δίνει preview αλλά δεν μπορείς να κάνεις scrubbing. Θα πρέπει να το σταματάς, να πας το slider εκεί που θέλεις και μετά να πατήσεις play. Όταν είσαι εντάξει επιλέγεις στο output την ίδια μορφή με αυτή που έχει το βίντεο και σώζεις. Υ.Γ. Επιτέλους αποφάσισαν να φτιάξουν την αυτόματη πρόσθεση της κατάληξης του αρχείου η οποία δεν λειτουργούσε στις προηγούμενες εκδόσεις.
tass_ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δεν ειναι θέμα απλου shifting. Πρεπει να αλλαξω και τη συχνοτητα του ηχου. Και μαλλον πρεπει να επέμβω ξεχωριστα κατα τμήματα. Το να βάλεις απλά ενα αρχείο ήχου και να κάνεις shifting ξέρω ότι το κάνουν πολλά προγράμματα. Ψάχνω κατι σαν το adobe premiere αλλα με τις δυνατοτητες του audition στο audio κομματι (το premiere δεν ξερω αν έχει τετοιες δυνατοτητες). Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές όντως, στο παρελθόν για μικροπράγματα έκανα την επεξεργασία του ήχου ξεχωριστά αν χρειαζόταν.
da-vinci Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δεν ειναι θέμα απλου shifting. Πρεπει να αλλαξω και τη συχνοτητα του ηχου. Και μαλλον πρεπει να επέμβω ξεχωριστα κατα τμήματα. Το να βάλεις απλά ενα αρχείο ήχου και να κάνεις shifting ξέρω ότι το κάνουν πολλά προγράμματα. Ψάχνω κατι σαν το adobe premiere αλλα με τις δυνατοτητες του audition στο audio κομματι (το premiere δεν ξερω αν έχει τετοιες δυνατοτητες). ωραια ριξε το βιντεο στο audition και κανε αυτο που θελεις κατεβασε τη δοκιμαστικη εκδοση και κανε τη δουλεια σου,αν και το premiere κανει αυτο που ζητας στον ηχο αλλα το audition εχει πολυ περισσοτερες επιλογες
micos000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Το premiere έχει πολλές δυνατότητες και συνεργάζεται με photoshop, audition, encore και after effects για πιο προχωρημένες καταστάσεις. Πάντως και από μόνο του δεν θα κολλήσει σε shifting, frequency change, split/join, volume change κτλ. 1
tass_ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Θα κοιτάξω το premiere με την πρώτη ευκαιρία. Αν μπορείτε να αναφέρετε και άλλες εναλλακτικές, καλοδεχούμενες.
da-vinci Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Παραπανω ο micos γραφει τα προγραμματα,τα προγραμματα της adobe οπως και της avid πχ το media composer θελουν πολυ μεγαλυτερες γνωσεις απο οτι τα : corel ,vegas , pinnacle.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα