Pacfan Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα, Ύστερα από πολλές σκέψεις και αναβολές, αποφάσισα να προχωρήσω στην κατασκευή ενός micro-ATX PC. Στόχος αυτού του project είναι η κατασκευή ενός υπολογιστή που θα μπορεί να παίζει άνετα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων και που θα έχει τη δυνατότητα υπερχρονισμού για υψηλότερες επιδόσεις. Το αρχικό build θα διαθέτει τα παρακάτω κομμάτια, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν ssd, υψήλης απόδοσης κάρτα γραφικών, σύστημα υδρόψυξης. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη για χρήση δύο καρτών γραφικών σε SLI/Crossfire mode στο μέλλον. Το αρχικό μου budget (περίπου 750 €) δεν μου επιτρέπει την αγόρα μια αξιόλογης GPU προς το παρόν, οπότε για αρχή ο υπολογιστής θα λειτουργεί με τα γραφικά του επεξεργαστή. Θα χρησιμοποιηθούν τα εξής κομμάτια: Κουτί Corsair Obsidian 350D Μητρική Asus Maximus VII gene Επεξεργαστής Intel Core i5 4690k RAM 2x4 GB Gskill Ripjaws X 2133 Mhz Τροφοδοτικό Corsair RM850 HDD 1TB Η κάρτα γραφικών που θα προστεθεί μελλοντικά θα είναι μάλλον η Sapphire R9 280X 3GB ή κάποια αντίστοιχη. Σχετικά με τη μητρική, βρίσκομαι ανάμεσα στην προαναφερθείσα Asus και την Gigabyte Z97MX-Gaming 5. Περιμένω με ανυπομονησία τις προτάσεις σας και τα σχόλιά σας!
forgotten Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 εχω παρομοια συνθεση αλλα με i3 και την r9 270x 4γgb με κουτι coolermaster 130 δες και αυτο
MoviemakerGr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Mini-itx κουτιά για oc δεν κάνουν παρά μόνο αν αδειάσεις εντελώς το περιεχόμενο τους και το κάνεις ολο μια μοντα υδροψηξη.. Ξερογκαζο δηλαδή,ξοδεύοντας υπέρμετρα χρήματα. Βλέπω κ την άλλη σύνθεση στο prodigy.. δυο χρόνια πολύ όμορφο κουτί για απλή χρήση πλην της εξαίρεσης που είπα πιο πάνω,.. αλλά εγώ νομίζω ότι μας τελείωσε, έχουν βγει καλύτερα κουτιά σε μικρο μέγεθος υπάρχουν μητρικαρες όπως η Gene και η Gryphon που τα σπάνε σε Μ size ..
pnick Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα, Ύστερα από πολλές σκέψεις και αναβολές, αποφάσισα να προχωρήσω στην κατασκευή ενός micro-ATX PC. Στόχος αυτού του project είναι η κατασκευή ενός υπολογιστή που θα μπορεί να παίζει άνετα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων και που θα έχει τη δυνατότητα υπερχρονισμού για υψηλότερες επιδόσεις. Το αρχικό build θα διαθέτει τα παρακάτω κομμάτια, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν ssd, υψήλης απόδοσης κάρτα γραφικών, σύστημα υδρόψυξης. Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη για χρήση δύο καρτών γραφικών σε SLI/Crossfire mode στο μέλλον. Το αρχικό μου budget (περίπου 750 €) δεν μου επιτρέπει την αγόρα μια αξιόλογης GPU προς το παρόν, οπότε για αρχή ο υπολογιστής θα λειτουργεί με τα γραφικά του επεξεργαστή. Θα χρησιμοποιηθούν τα εξής κομμάτια: Κουτί Corsair Obsidian 350D Μητρική Asus Maximus VII gene Επεξεργαστής Intel Core i5 4690k RAM 2x4 GB Gskill Ripjaws X 2133 Mhz Τροφοδοτικό Corsair RM850 HDD 1TB Η κάρτα γραφικών που θα προστεθεί μελλοντικά θα είναι μάλλον η Sapphire R9 280X 3GB ή κάποια αντίστοιχη. Σχετικά με τη μητρική, βρίσκομαι ανάμεσα στην προαναφερθείσα Asus και την Gigabyte Z97MX-Gaming 5. Περιμένω με ανυπομονησία τις προτάσεις σας και τα σχόλιά σας! Ωραίο το σύστημα και μια χαρά τα κομμάτια, και η μητρική πολύ καλή. Μήπως να κοίταζες κάποιο άλλο τροφοδοτικό. Δεν είναι καλό vfm πλέον το RM. Δες αυτά που είναι κορυφαία και πιό οικονομικά: 1. https://www.skroutz.gr/s/5129877/Super-Flower-Leadex-Gold-850W.html 2. https://www.skroutz.gr/s/4633444/EVGA-SuperNOVA-850-G2.html Αν μπορείς να ανέβεις κι άλλο, τότε δες το Corsair AX860. To κουτί είναι πολύ καλό και παίρνει και διπλό radiator και έχει αρκετές λύσεις για υδρόψυξη. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Ωραίο το σύστημα και μια χαρά τα κομμάτια, και η μητρική πολύ καλή. Μήπως να κοίταζες κάποιο άλλο τροφοδοτικό. Δεν είναι καλό vfm πλέον το RM. Δες αυτά που είναι κορυφαία και πιό οικονομικά: 1. https://www.skroutz.gr/s/5129877/Super-Flower-Leadex-Gold-850W.html 2. https://www.skroutz.gr/s/4633444/EVGA-SuperNOVA-850-G2.html Αν μπορείς να ανέβεις κι άλλο, τότε δες το Corsair AX860. To κουτί είναι πολύ καλό και παίρνει και διπλό radiator και έχει αρκετές λύσεις για υδρόψυξη. ..ναι γιατί δεν είναι mini-itx 1
pnick Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 ..ναι γιατί δεν είναι mini-itx micro δεν γράφει στον τίτλο; 1
MoviemakerGr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 LoL !! Διάβαζα το άλλο και "μας πήρε μπάλα" 1
Millennium Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Το 350D έχει κάποια μειονεκτήματα στη ποιότητα των υλικών και στο κούμπωμα τους σε κάποια σημεία αν σε ενδιαφέρει.Ψάξε το. Αν δίνεις γύρω στα 130 για τροφοδοτικό δες το http://www.skroutz.gr/s/3603808/CoolerMaster-V-series-V700.html
Sakiz105 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 βρηκα και αυτο το βιντεο και σκεφτηκα πως ισως σου φανει χρησιμο
Pacfan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας, όμως έχω την εξής απορία: Τι τροφοδοτικό να πάρω; Αρχικά σκεφτόμουν το Corsair RM850, επειδή το έχω βρει φθηνότερα από έναν φίλο που το πουλάει. Δεν ξέρω, όμως, τι είναι καλύτερο. To Corsair ή το EVGA Supernova G2 850 GOLD;
Physiciant Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας, όμως έχω την εξής απορία: Τι τροφοδοτικό να πάρω; Αρχικά σκεφτόμουν το Corsair RM850, επειδή το έχω βρει φθηνότερα από έναν φίλο που το πουλάει. Δεν ξέρω, όμως, τι είναι καλύτερο. To Corsair ή το EVGA Supernova G2 850 GOLD; +1 για το G2....πόσο στο δίνει το Corsair;
Pacfan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 +1 για το G2....πόσο στο δίνει το Corsair; Το Corsair μου το δίνει 120€ σε άριστη κατάσταση, με εγγύηση κλπ.
Physiciant Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Προσωπικά έχω το G2, ενώ σε pc που είχα φτιάξει για ένα φίλο έβαλα το Corsair. Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με κανένα απ' τα δύο. Τα +5 χρόνια εγγύησης είναι η μεγάλη τους διαφορά
pnick Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μεταξύ των 2 δεν υπάρχει σύγκριση, εντάξει. Το G2 είναι ανώτερο τροφοδοτικό. 9.8 βαθμολογία στον JonnyGURU!. Έχω το RM750, αλλά γνωρίζω τί είναι καλύτερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα