drifter93 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά! Έχω έναν 840 evo με τα win 8.1 και πολλά προγράμματα εγκατεστημένα! Επειδή θέλω να βάλω και δεύτερο για raid 0 υπάρχει κάποιος τρόπος χωρίς να χρειαστεί να τα ξαναπεράσω όλα από την αρχή, γιατί κάτι προγράμματα έχουν πολύ "περίεργη" εγκατάσταση.. Έχω σώσει "είδωλο" από τον 840 evo μου τώρα σε εξωτερικό δίσκο. (με το acronis) Αυτό που ρωτάω είναι μήπως ξέρει κάποιος να μου πει όσο πιο αναλυτικά μπορεί πως μπορώ να κάνω raid χωρίς να φορτώσω windows (με την μέθοδο που κατά τo format επιλέγω "φόρτωμα" και επιλέγω τους raid drivers) και μετά να κάνω restore το είδωλο! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
lion2486 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 το raid θα το κάνεις από μητρική; Λογικά μετά θα το κάνεις ανάκτηση στον δίσκο που θα βλέπεις (δοκίμασε να κάψεις και το bootable Που δίνει το acronis. Δεν το έχω κάνει εγώ, οπότε υποθετικά στα λέω. Πρόσφατα το έψαχνα πάντως, δες αν το chipset σου υποστηρίζει trim σε raid...
drifter93 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Νομίζω πως βρήκα πως να το κάνω! 1) Πριν κάνω σώσιμο ειδώλου πρέπει να πάω διαχείριση εργασιών, να κάνω delete τον ahci controller και να επιλέξω και διαγραφή λογισμικού οδήγησης. Επιλέγω ναι όταν πει επανεκκίνηση και δεν το αφήνω να ξαναξεκινήσει και να φορτώσει τα windows! 2) Ξεκουμπώνω το δίσκο, τον βάζω σε άλλο pc και φορτώνω τους raid drivers στο C:\Windows\System32\DriverStore 3) Μετά σώζω είδωλο μέσω acronis στον εξωτερικό δίσκο 4) Κάνω delete partition και στους 2 ssd και τους κουμπώνω στο pc 5) Φτιάχνω το raid από μητρική και από storage controller options το γυρνάω από ahci σε raid 6) Βάζω το usb (ή dvd) και κάνω εκκίνηση μέσα από το bios το acronis που έκαψα και επιλέγω restore idol from (εξωτερικό δίσκο, γιατί μου βγήκε 40gb) to c: (που πλέον αναγνωρίζεται ως 240gb αφού είναι 2x120gb evo) 7) Όταν τελειώσει φορτώνουν τα Windows κανονικά! Εγώ προσωπικά δεν το δοκίμασα ακόμα, έμεινα στο βήμα 3 γιατί περιμένω τον 2ο ssd αλλά μετά από πολλές ώρες ψαξίματος βρήκα τη λύση νομίζω και είπα να το ανεβάσω μήπως και βοηθήσει κανέναν! Πρόσφατα το έψαχνα πάντως, δες αν το chipset σου υποστηρίζει trim σε raid... Όσον αφορά το trim απ'ότι ξέρω εξαρτάται από το λειτουργικό και τον ssd... Αλλά και τον controller του ssd! Δηλαδή σε win7, 8, 8.1 υποστηρίζεται το trim αλλά όχι στα xp... Οι πρώτοι ssd αν και δούλευαν σε 7άρια δεν υποστήριζαν trim λόγω controller. Και απ'ότι ξέρω trim δεν υποστηρίζεται σε raid (αν και μεμονωμένα οι δύο ίδιοι ssd μπορεί να το υποστηρίζουν, σε raid δεν υποστηρίζεται λόγω αρχιτεκτονικής). Κάπου διάβασα ότι η Intel ετοιμάζεται να βγάλει ssd με trim για raid αλλά δεν έχω δει κάτι ακόμα! Οπότε το trim είναι ουσιαστικά ανεξάρτητο από την μητρική αλλά εν μέρει εξαρτάται γιατί για να δουλέψει σωστά το trim, ο ssd πρέπει να τρέχει σε λειτουργία ahci! Εγώ μιας και έχω z87 δεν έχω πρόβλημα.. Παιδιά αν έχω κάνει κάπου λάθος παρακαλώ διορθώστε με..
lion2486 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Όσον αφορά το trim απ'ότι ξέρω εξαρτάται από το λειτουργικό και τον ssd... Αλλά και τον controller του ssd! Δηλαδή σε win7, 8, 8.1 υποστηρίζεται το trim αλλά όχι στα xp... Οι πρώτοι ssd αν και δούλευαν σε 7άρια δεν υποστήριζαν trim λόγω controller. Και απ'ότι ξέρω trim δεν υποστηρίζεται σε raid (αν και μεμονωμένα οι δύο ίδιοι ssd μπορεί να το υποστηρίζουν, σε raid δεν υποστηρίζεται λόγω αρχιτεκτονικής). Κάπου διάβασα ότι η Intel ετοιμάζεται να βγάλει ssd με trim για raid αλλά δεν έχω δει κάτι ακόμα! Οπότε το trim είναι ουσιαστικά ανεξάρτητο από την μητρική αλλά εν μέρει εξαρτάται γιατί για να δουλέψει σωστά το trim, ο ssd πρέπει να τρέχει σε λειτουργία ahci! Εγώ μιας και έχω z87 δεν έχω πρόβλημα.. Παιδιά αν έχω κάνει κάπου λάθος παρακαλώ διορθώστε με.. σε αυτά που διάβαζα από τη σειρά 7 και πάνω υποστηρίζεται trim σε raid, οπότε θα είσαι μια χαρά. Πες μας αποτελέσματα - εντυπώσεις με την αναβάθμισή σου! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα