Jannis64 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Σύνδεσα έναν Seagate ST2000DM001 χωρητικότητας 2TB ως εσωτερικό σκληρό στο PC μου ( Asrock P45X3Deluxe / Q9650 ) και με το που άνοιξα τη Διαχείριση δίσκων μου έβγαλε αυτό το μήνυμα Ο δίσκος θα χρησιμοποιείται ως αποθήκη και δε θα χωριστεί σε partition. Πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί σε καινούριο σύστημα ( Asus H87 / i5-4670K ). Ποιο στυλ διαμερίσματος είναι καλύτερα να επιλέξω MBR ή GPT ?
pabou13 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Και τα δυο, απλως το MBR ειναι μεχρι 2TB Στον δικο μου WD εβαλα το GPT επειδη ειναι 3TB
SPANK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Νομίζω οτι το MBR βλέπει μεχρι 2tb μονο και το GPT απο 3 και πάνω οποτε οτι και να βάλεις κομπλέ θα ειναι , προσωπικα θα έβαζα MBR
Jannis64 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Κι εγώ σκεφτόμουν να βάλω MBR, αλλά διάβασα κάπου πως UEFI με τύπο διαμερισμ GPT είναι πολύ καλύτερα από legacy bios με τύπο διαμερίσματος MBR. Τώρα δεν ξέρω αν εννοούν όταν τρέχει λειτουργικό στο δίσκο ή και όταν χρησιμοποιείται ως αποθήκη, όπως στην περίπτωσή μου.
jim_p Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Αυτο ακριβως. Αν εχεις το λειτουργικο σου σε δισκο πανω σε μητρικη με uefi, καλυτερα ο δισκος να γινει σε gpt. Βασικα, μια φορα, σε συστημα που ξεχασα να κλεισω το uefi, ειδα τον installer των 7 να τον κανει απο μονος του gpt. Εφοσον θα τον χρησιμοποιησεις για αποθηκη, δεν εχει και πολυ σημασια τι θα τον κανεις. Απλα αν τον κανεις σε gpt δεν θα αναγνωριζεται απο συστηματα που εχουν 32αρια xp. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2014 από jim_p
Jannis64 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Τελικά, επειδή θα τοποθετηθεί ως εσωτερικός σε UEFI motherboard, αποφάσισα να επιλέξω GPT. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τη βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα