MavroManitari Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!!! Εντάξει... δεν περιγράφω άλλο... Πραγματικά έγραψες!... Αν θελήσεις να σοβαρευτείς, εδώ είμαστε... Βασικά οικονομικά αν ήξερες δεν θα απαξίωνες τόσο αυτή τη φράση μου. Δε σε κατηγορώ,"μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"... Δε θα καθήσω καν να σου εξηγήσω. Διάβασε ή ρώτα έναν οικονομολόγο να σου πει αν έχω δίκιο ή όχι. Πράγματι είναι αστείο να νομίζει ο άλλος ότι είναι έξυπνος επειδή νομίζει ότι είσαι χαζός και θα σε κοροϊδέψει με κόλπα, χωρίς να έχει γνώση. Πάντώς στη δικιά μου περίπτωση το έχω σπουδάσει το "άθλημα" των οικονομικών, οπότε δικαιούμαι να έχω άποψη. Aυτό που σου λέω όμως είναι true story. Δεν αστιέυομαι . Και σεβόμενος την μάλλον βαθιά γνώση σου και την μέτρια δική μου περί οικονομικών σου λέω πως η απάντησή μου είναι αποτέλεσμα προσωπικών βιομάτων. Τώρα όταν πάμε σε Google/Facebook level ανοίξαν μια νέα αγορά που δεν υπήρχε οπότε δεν αλλάξαν τα οικονομικά δεδομένα. Δηλαδή αυτά που ήξεραν οι οικονομολόγοι μέχρι τότε περί διαδικτυακής οικονομίας ήταν αρκετά περιορισμένα και εκεί βασίζομαι. Με άλλα λόγια είναι σαν να λες σε έναν υπερμορφωμένο βασιλιά της Φεουδαρχικής εποχής πως η πιο επικερδής επιχείρηση στην επόμενη δεκαετία θα είναι η Βιομηχανία. Ε, λοιπόν με τους ρυθμούς εξέλιξης που έχουμε φτάσει ο αιώνας γίνεται δεκαετία. Είναι όπως λέω εγώ στον πατέρα μου πως το μέλλον βρίσκεται στο 3D printing σε έναν ηλεκτρονικό που δούλευε με ηλεκτρονικά λυχνιών.
Jophiel Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Aυτό που σου λέω όμως είναι true story. Δεν αστιέυομαι . Και σεβόμενος την μάλλον βαθιά γνώση σου και την μέτρια δική μου περί οικονομικών σου λέω πως η απάντησή μου είναι αποτέλεσμα προσωπικών βιομάτων. Τώρα όταν πάμε σε Google/Facebook level ανοίξαν μια νέα αγορά που δεν υπήρχε οπότε δεν αλλάξαν τα οικονομικά δεδομένα. Δηλαδή αυτά που ήξεραν οι οικονομολόγοι μέχρι τότε περί διαδικτυακής οικονομίας ήταν αρκετά περιορισμένα και εκεί βασίζομαι. Με άλλα λόγια είναι σαν να λες σε έναν υπερμορφωμένο βασιλιά της Φεουδαρχικής εποχής πως η πιο επικερδής επιχείρηση στην επόμενη δεκαετία θα είναι η Βιομηχανία. Ε, λοιπόν με τους ρυθμούς εξέλιξης που έχουμε φτάσει ο αιώνας γίνεται δεκαετία. Είναι όπως λέω εγώ στον πατέρα μου πως το μέλλον βρίσκεται στο 3D printing σε έναν ηλεκτρονικό που δούλευε με ηλεκτρονικά λυχνιών. "ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ" Η. Νικολόπουλος - Σ. Σπυριούνη, εκδόσεις Πατάκη. Κεφ. 5 σελ. 89-117. Γιατί πραγματικά είναι απίστευτα βαρετό και χρονοβόρο να το αναλύσω σε φόρουμ. Σε κάποια από αυτά που γράφεις είσαι σωστός, σε πολλά όμως λάθος. Μιλάς για πραγματικό και λογιστικό χρήμα, απλά τα έχεις λίγο μπερδεμένα. Υπάρχουν και άλλα συγγράμματα, αλλά αυτό είναι το πιο έυκολο στην ανάγνωση και δεν προϋποθέτει πολλές γνώσεις οικονομικές. Δεν ειρωνεύομαι, αλλά είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρονοβόρα διαδικασία...
Πέτρος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Σου ζήτησαν DNA ποτέ εσένα? Μην το πας σε άλλους εγώ για εσένα μίλησα. Εξέταση DNA γίνεται κατόπιν του δικού σου "οκ" δεν είναι εξέταση ρουτίνας. Και μάλιστα πρέπει να αποδειχθεί πως όποια και να ναι η πληροφορία που θα δίξει θα έχει άμεσο όφελος στην θεραπεία σου. Ηere you go Γνωρίζεις πως απαγορεύεται ήδη να παρθεί μια απόφαση από ασφαλιστικό ίδρυμα βάση των γεννετικών σου δεικτών? Πως κάθε γεννετική πληροφορία σου είναι άκρως δική σου και απαγορεύεται να την ξέρει άλλο άτομο από αυτό που σε εξετάζει-θεραπεύει? "Άλλο φοβούνται στο μέλλον πως μήπως"....και άλλο το "συμβαίνει τώρα". Γιαυτό κιόλας σε ρωτάω εάν πιστεύεις σε θεωρίες συνωμοσίας. Μα το ζήτημα είαι αν ήρθαν το βράδυ, στον ύπνο μου, παρά τη θέλησή μου και μου πήραν αίμα? Εμένα προσωπικά? Αυτό συζητάμε από την 1η σελίδα του νήματος? Τί μου συμβαίνει προσωπικά σήμερα 17:35 που το γράφω πίνοντας καφέ? Όχι αν γίνεται, πίσω από κλειστές πόρτες, με ή χωρίς άδεια των άμεσα ενδιαφερομένων, και αν χρησιμοποιείται αυτή η πληροφορία φανερά ή κρυφά? Όχι αν γίνονται ήδη προσπάθειες (όπως ήδη έγραψες) για τη δημιουργία "φυσιολογικών" γενετικών προφίλ με σκοπούς που ξεκινούν από απλούς προγενητικούς ελέγχους και εξατομικευμένες θεραπείες και φτάνουν σε κάποιες από τις σκοτεινότερες σελίδες της ιστορίας μας? Μήπως να βρεις κάποια άρθρα που αναφέρουν για συγκεκριμένες χρωμοσομικές ανωμαλίες (εύκολα ανιχνεύσιμες εδώ και 10ετίες, όχι σαν τα γονίδια που είναι -ήταν, μάλλον- αρκετά πιο επίπονη/ακριβή-ς διαδικασία) οι οποίες σχετίζονται (ως ένα βαθμό, αρκετά μεγάλο δυστυχώς) με συγκεκριμένες παραβατικές συμπεριφορές και τις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι? Μήπως αντίστοιχα να βρεις ποιό είναι το "ιερό δισκοπότηρο" της Ευγονικής? Ξεκινήσαμε αυτή τη συζήτηση (καταχρώμενοι το χώρο του forum, αφού είμαστε κάργα αντίθετοι σε αρκετούς από τους κανόνες του) με σκοπό όχι τόσο να πούμε την άποψή μας πάνω σε μια απόφαση μιας εταιρείας, όσο να σχολιάσουμε και να προβληματιστούμε πάνω στο σκοπό αυτής της κίνησης και στις προεκτάσεις (υπάρχουσες και πιθανές, τωρινές και μελλοντικές) χρήσεις της. Ξαναλέω, βγαίνοντας, πως είμαι αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση από μια Ιδιωτική, Κερδοσκοπική, εν πολλοίς Ανεξέλεγκτη Εταιρεία-Κολοσσό η οποία ήδη έχει δείξει τις προθέσεις της, με "αγνά λάθη" (WiFi@StreetView), και με full εμπορικές πρακτικές. Ακόμα κι αν σφάλλω και η συγκεκριμένη εταιρεία αποδειχθεί ο Προστάτης-Αγιος της Ηθικής και Διαφάνειας, παραμένει η διαφωνία μου στην πρακτική αυτή. Η Υγεία (σε όλες τις εκφάνσεις της) πρέπει (θα έπρεπε, έστω) να είναι το απόλυτα ανεπίτρεπτο πεδίο για τέτοια εγχειρήματα. Αν ήθελε ο γούγλης να προάγει τέτοιες μελέτες, ας πήγαινε στον Π.Ο.Υ. (εξαιρετικά ύποπτος ο ρόλος του σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά αν τους απορρίψουμε κι αυτούς, ας ανέβουμε από τώρα στις ταράτσες) κι ας κατέθετε την ιδέα και τη χρηματόδότησή της. Στο κάτω κάτω, υπάρχει και το Human Genome Project με όλες τις δικλείδες του. 1
Regulus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Και μόλις ολοκληρώσουν την διαδικασία όσοι είναι εκτός του αποδεκτού θα πληρώνουν μεγαλύτερη ασφάλεια....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα