pournaras Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μ'αυτήν τη λογική να πάω να ζήσω στα βουνά για να γλυτώσω από τα πάντα... Δεν είναι έτσι. Και την ασφάλεια ζωής αν θες τη βγάζεις, δεν το κάνεις με το ζόρι. Αυτο ομως ειναι το εθελοντικο που λες. Κανεις δε σου εβαλε το μαχαιρι στο λαιμο, ουτε να παρεις κινητο, ουτε led τηλεοραση, ουτε το νεο λαπτοπ με τα χιλια μπλιμπλικια πανω του. Χωρις αυτα βεβαια γυρνας σε αλλες εποχες, δεκτο, αλλα εχεις επιλογη.
D.Luffy Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Με ενδιαφέρει όμως πως είναι ιδιωτική, κερδοσκοπική εταιρεία η οποία συγκεντρώνει οποιαδήποτε δεδομένα θέλει, πολλές φορές χωρίς κανέναν έλεγχο και με "τυχαία, καλοπροαίρετα λάθη" (πχ WiFi@Google StreetView), χωρίς να είναι ιδιαίτερα υπολογη όπως φαίνεται. Προσωπικά, και επί του θέματος, είμαι αντίθετος σε τέτοια κίνηση (είτε απο τη Google, είτε από αντίστοιχους) επειδή είναι εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα για να αφήνονται στην "προαίρεση" κάθε κερδοσκοπικού "οργανισμού". ΟΚ, μου φένεται εντελώς κουλό να μιλάμε καν για διάφορους κερδοσκοπικούς οργανισμούς όταν ο δικός μας αξιοκρατικός μη κερδοσκοπικός και "υπόλογος" οργανισμός υγείας έπερνε τα "φακελάκια" ή παρότρηνε τον ασθενή να επισκευτεί το ιδιωτικό ιατρείο (το απόγευμα, γιατί το πρωί έχουν τη βασική δουλειά). Μιλάς λες και θες να πεις ότι οι δημόσιες υπηρεσίες γενικά θεωρούνται κάποιου είδους μη κερδοσκοπικών οργανισμών φτιαγμένων από καλοθελητές που... δεν πληρώνονται! Το να έχουμε πρόβλημα να εμπιστευθούμε την υγεία μας σε μη-ειδικούς το καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα. Το να έχουμε πρόβλημα με το αν αυτοί οι οργανισμοί είναι ιδιωτικοί και κερδοσκοπικοί μου φένεται εντελώς ανόητο.
Πέτρος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μπερδεύεις το Ελληνικό Δημόσιο, με τη Δημόσια Υγεία (Παγκόσμια) και τους οργανισμούς/φορείς της, με την ελληνική (απαράδεκτη) πραγματικότητα κ πρακτική, με τη διαφορά Οργανισμού (ΕΣΥ, πχ) κ Υπαλλήλου (ο εκάστοτε φακελάκιας), με τα χταπόδια και τα μούσμουλα... Ξεκαθάρισέ τα και στη διάθεσή σου.
D.Luffy Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μπερδεύεις το Ελληνικό Δημόσιο, με τη Δημόσια Υγεία (Παγκόσμια) και τους οργανισμούς/φορείς της, με την ελληνική (απαράδεκτη) πραγματικότητα κ πρακτική, με τη διαφορά Οργανισμού (ΕΣΥ, πχ) κ Υπαλλήλου (ο εκάστοτε φακελάκιας), με τα χταπόδια και τα μούσμουλα... Ξεκαθάρισέ τα και στη διάθεσή σου. Εγώ εστίασα στο "κερδοσκοπικό" του θέματος που φένεται ότι στάθηκες. Την αναφορά στην Ελληνική δημόσια υγεία μπορείς να την πάρεις και ως παράδειγμα για το τι γίνεται behind the scenes όταν μπαίνει το οικονομικό στη μέση. Πιο σημαντικό θέμα θεωρώ την αξιοπιστία αυτού του συστήματος και τι συνέπειες θα έχει στην υγεία μου.
jmirko15 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μιλάς λες και θες να πεις ότι οι δημόσιες υπηρεσίες γενικά θεωρούνται κάποιου είδους μη κερδοσκοπικών οργανισμών φτιαγμένων από καλοθελητές που... δεν πληρώνονται! ΜΚΟ δεν είναι εθελοντικές.. Πληρώνονται και έχουν και κέρδη..
MavroManitari Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 2ον, ήδη, χρόνια τώρα, οι ασφαλιστικές (όχι εδώ στο Ελλάντα -όπως το χαρακτηρίζεις- όπου υπάρχει ακόμα Δημόσια Ασφάλεια/Περίθαλψη) ζητούν αυξημένα ασφάλιστρα σε ασθενείς "υψηλού κινδύνου" (με την κατηγοριοποίηση να γίνεται εντελώς αυθαίρετα, με βάση ακριβώς αντίστοιχες στατιστικές έρευνες -χωρίς επίσημη αποδοχή των αποτελεσμάτων και της σχέσης αιτίας-αποτελέσματος- ως προς παράγοντες κινδύνου -κάπνισμα, παχυσαρκία/διατροφή, κνηρονομικότητα- και σύντομα και επίσημα με βάση γενετικούς δείκτες) ενώ αρνούνται ακόμα και να ασφαλίσουν (ή ζητούν τέτοια εξωφρενικά ασφάλιστρα ώστε πρακτικά το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο) κάποιους "συγκεκριμένους" ασθενείς (ή υγιείς, αλλά μελλοντικά ασθενείς, με βάση τα παραπάνω προφίλ). Θα ήθελα πολύ να μου δώσεις μερικά παραδείγματα της περίπτωσειςς που παρουσιάζεις γιατί απ όσο γνωρίζω στο εξωτερικό και ουσιαστικά στην Αμερική που εφαρμόζεται το μέτρο, ισχύει μόνο για άτομα που είναι ήδη πολύ σοβαρά άρρωστα. Και σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκαν η χρέωσαν premiums σε άτομα χωρίς επεξέγηση του λόγου. Εκτός εάν έχεις αποδείξεις γι΄αυτά που λες που θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αλλά πέρα από αυτό έστω οτί υπάρχουν. Δεν είναι πρόβλημα της Google αλλά της νομοθεσίας της εκάστωτε χώρας. Μια χαρά μπορούν αύριο να βγάλουν νομοθεσία λέγοντας πως "απαγορεύται η χρήση κάθε γεννετικής πληροφορίας" για ασφαλιστικούς λόγους, κλπ. Και όπως είπα και πιο πριν αυτό που κάνει η Google συμβαίνει ήδη και δεν έχεις ιδέα πως και που θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες. Να λες ευχαριστώ που μπήκε στο παιχνίδι και αυτή και μαθένεις και τίποτα λόγω δημοσιότητας.
Kostas_12ldb Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Και αντι να κραζεις λοιπον το κρατος που δεν υπαρχει αξιοκρατια, κραζεις τη google. Νταξει, η επιστημη παραδωθηκε με λευκη σημαιαΔεν είναι θέμα συγκεκριμένου κράτους φίλε μου, στην Αμερική π.χ. είναι χειρότερα τα πράγματα... Αυτά σε περίπτωση που δεν ξέρεις.
Jophiel Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Η Google έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πληροφορίας, γι αυτό από μια μηχανή αναζήτησης κατέληξε σε κολοσσό μέσα σε λίγα μόλις χρόνια και όποιος δεν το καταλαβαίνει έχει σοβαρό πρόβλημα προκατάληψης. ΔΕΝ είναι δυνατό να γίνει κάποιος πλούσιος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα με νόμιμα μέσα, έτσι απλά και όμορφα. Σαν μηχανή αναζήτησης δύο βασικά πράγματα μπορούσε να πουλήσει : διαφήμιση και πληροφορίες... Μαντέψτε ποιος από τους δύο αυτούς κλάδους την έκανε μεγάλη και δυνατή. Επί του προκειμένου θέματος : θα προτιμούσα μια οποιαδήποτε άλλη εταιρεία εκτός αυτής να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα και ο λόγος είναι απλός : αν πχ το έκανε μια κυβερνητική οργάνωση, θα απέδιδε τα αποτελέσματα στο κράτος, μια φαρμακευτική θα τα χρησιμοποιούσε για να αυξήσει τις πωλήσεις της, η Google για ποιον το κάνει;.. Μάλλον για όλους τους παραπάνω και για όσους έχουν τα χρήματα να αγοράσουν και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο την έννοια του προαιρετικού και του υποχρεωτικού. Το να θέλω να μπω σε ένα site και να μου ζητάει cookies είναι υποχρεωτικό. Αν μπορώ να μην τα ενεργοποιήσω και ταυτόχρονα να μπορώ να μπω στο site είναι προαιρετικό. Για να φέρω ένα πιο ακραίο παραάδειγμα : το να θέλω να αγοράσω ένα φάρμακο για να παρατείνω τη ζωή μου, λόγω μιας ανίατης ασθένειας, που όμως η εταιρεία μου το χρεώνει 20.000€ είναι προαιρετικό; Έχω την επιλογή να πέσω να πεθάνω και να μην τους δώσω τίποτα, αυτό όμως δεν είναι επιλογή. Δεν είναι τυχαίο που το υπουργείο της Γερμανίας δεν προτίμησε ούτε αυτή, αλλά ούτε και τις Apple και Ms, αλλά την Blackberry... Μπορεί να είναι καθίκια, αλλά κάτι ξέρουν αυτοί... http://www.gsmarena.com/german_ministry_to_buy_20000_blackberrys_to_foil_the_nsa-news-9175.php
Πέτρος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Εγώ εστίασα στο "κερδοσκοπικό" του θέματος που φένεται ότι στάθηκες. Την αναφορά στην Ελληνική δημόσια υγεία μπορείς να την πάρεις και ως παράδειγμα για το τι γίνεται behind the scenes όταν μπαίνει το οικονομικό στη μέση. Πιο σημαντικό θέμα θεωρώ την αξιοπιστία αυτού του συστήματος και τι συνέπειες θα έχει στην υγεία μου. Μα από το κερδοσκοπικό (και αφού αναφερόμαστε στην Ανθρώπινη Υγεία, δεν νομίζω πως υπάρχει χώρος "ιδανικότερος" για κέρδη) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η αξιοπίστία του "συστήματος". Και στο παράδειγμά σου, ο λόγος πίσω από τα "κακώς κείμενα" (ας το θέσω κομψά) είναι οικονομικός -πες το απληστία για φακελάκια, πες το απελπισία για εμπόριο οργάνων κλπ. Θα ήθελα πολύ να μου δώσεις μερικά παραδείγματα της περίπτωσειςς που παρουσιάζεις γιατί απ όσο γνωρίζω στο εξωτερικό και ουσιαστικά στην Αμερική που εφαρμόζεται το μέτρο, ισχύει μόνο για άτομα που είναι ήδη πολύ σοβαρά άρρωστα. Και σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκαν η χρέωσαν premiums σε άτομα χωρίς επεξέγηση του λόγου. Εκτός εάν έχεις αποδείξεις γι΄αυτά που λες που θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αλλά πέρα από αυτό έστω οτί υπάρχουν. Δεν είναι πρόβλημα της Google αλλά της νομοθεσίας της εκάστωτε χώρας. Μια χαρά μπορούν αύριο να βγάλουν νομοθεσία λέγοντας πως "απαγορεύται η χρήση κάθε γεννετικής πληροφορίας" για ασφαλιστικούς λόγους, κλπ. Και όπως είπα και πιο πριν αυτό που κάνει η Google συμβαίνει ήδη και δεν έχεις ιδέα πως και που θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες. Να λες ευχαριστώ που μπήκε στο παιχνίδι και αυτή και μαθένεις και τίποτα λόγω δημοσιότητας. Μα τί παραδείγματα να σου δώσω? Αφού μόνος σου γνωρίζεις, όπως φαίνεται, ακριβώς τί ισχύει και πως εφαρμόζεται (όσο για το γενετικό screening, γι΄αυτό γράφω "επίσημα"). Το γεγονός πως δίνουν λόγους και αιτιολογήσεις, είτε για άρνηση ασφάλισης είτε για premiums, είναι απλά μια νομική εξασφάλιση (η νομοθεσία που αναφέρεις, πεδίο στο οποίο οι εταιρείες μάλλον έχουν μεγαλύτερη επιρροή από εμάς). Όσο για την τελευταία σου παράγραφο, δεν τη σχολιάζω. Είναι σαφές πως έχουμε τελείως διαφορετικές αντιλήψεις (δεν σε κρίνω, μόνο την συγκεκριμένη "νοοτροπία" -Να λες ευχαριστώ που μπήκε στο παιχνίδι και αυτή και...).
pournaras Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Η Google έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πληροφορίας, γι αυτό από μια μηχανή αναζήτησης κατέληξε σε κολοσσό μέσα σε λίγα μόλις χρόνια και όποιος δεν το καταλαβαίνει έχει σοβαρό πρόβλημα προκατάληψης. ΔΕΝ είναι δυνατό να γίνει κάποιος πλούσιος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα με νόμιμα μέσα, έτσι απλά και όμορφα. Σαν μηχανή αναζήτησης δύο βασικά πράγματα μπορούσε να πουλήσει : διαφήμιση και πληροφορίες... Μαντέψτε ποιος από τους δύο αυτούς κλάδους την έκανε μεγάλη και δυνατή. Επί του προκειμένου θέματος : θα προτιμούσα μια οποιαδήποτε άλλη εταιρεία εκτός αυτής να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα και ο λόγος είναι απλός : αν πχ το έκανε μια κυβερνητική οργάνωση, θα απέδιδε τα αποτελέσματα στο κράτος, μια φαρμακευτική θα τα χρησιμοποιούσε για να αυξήσει τις πωλήσεις της, η Google για ποιον το κάνει;.. Μάλλον για όλους τους παραπάνω και για όσους έχουν τα χρήματα να αγοράσουν και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε λίγο την έννοια του προαιρετικού και του υποχρεωτικού. Το να θέλω να μπω σε ένα site και να μου ζητάει cookies είναι υποχρεωτικό. Αν μπορώ να μην τα ενεργοποιήσω και ταυτόχρονα να μπορώ να μπω στο site είναι προαιρετικό. Για να φέρω ένα πιο ακραίο παραάδειγμα : το να θέλω να αγοράσω ένα φάρμακο για να παρατείνω τη ζωή μου, λόγω μιας ανίατης ασθένειας, που όμως η εταιρεία μου το χρεώνει 20.000€ είναι προαιρετικό; Έχω την επιλογή να πέσω να πεθάνω και να μην τους δώσω τίποτα, αυτό όμως δεν είναι επιλογή. Δεν είναι τυχαίο που το υπουργείο της Γερμανίας δεν προτίμησε ούτε αυτή, αλλά ούτε και τις Apple και Ms, αλλά την Blackberry... Μπορεί να είναι καθίκια, αλλά κάτι ξέρουν αυτοί... http://www.gsmarena.com/german_ministry_to_buy_20000_blackberrys_to_foil_the_nsa-news-9175.php Τι ακριβως πληροφοριες μαζεψε μεσα απο τη μηχανη αναζητησης και πουλησε ωστε να γινει τοσο δυνατη;
MavroManitari Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 ΔΕΝ είναι δυνατό να γίνει κάποιος πλούσιος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα με νόμιμα μέσα, έτσι απλά και όμορφα. Παίζει να μου το είχε πει ένας ταξιτζής κάποτε αυτό και του απάντησα με όραμα,μυαλό και σκληρή δουλειά ανετότατα γίνεται τέτοια "γνωμικά" είναι παρηγορία στον άρρωστο. Μου χτύπησε + 2ευρό την διαδρομή το @@ με στημένο ταξίμετρο και νόμιζε πως περνιόταν για ξύπνιος ... Αφού μόνος σου γνωρίζεις, όπως φαίνεται, ακριβώς τί ισχύει και πως εφαρμόζεται (όσο για το γενετικό screening, γι΄αυτό γράφω "επίσημα"). Το γεγονός πως δίνουν λόγους και αιτιολογήσεις, είτε για άρνηση ασφάλισης είτε για premiums, είναι απλά μια νομική εξασφάλιση (η νομοθεσία που αναφέρεις, πεδίο στο οποίο οι εταιρείες μάλλον έχουν μεγαλύτερη επιρροή από εμάς). Όσο για την τελευταία σου παράγραφο, δεν τη σχολιάζω. Είναι σαφές πως έχουμε τελείως διαφορετικές αντιλήψεις (δεν σε κρίνω, μόνο την συγκεκριμένη "νοοτροπία" -Να λες ευχαριστώ που μπήκε στο παιχνίδι και αυτή και...). Aκριβώς επειδή ξέρω από πρώτο πρώτο χέρι μην πετάς αυθαίρετα παραδείγμα για να θρέψεις μια θεωρία συνομοσίας. Δεν υπάρχει επίσημο και ανεπίσημο κανένας δεν αναλύει το DNA σου πίσω από την πλάτη σου για να πει τι να κάνει η ασφαλιστική μην ανυσηχείς. Εκτός εάν πιστεύεις πως μας ψεκάζουν οπότε οκ πάω πασό στο αλουμινοχάρτινο καπελάκι. Άρνηση σε ιδιοτική ασφάλιση υπάρχει. Όχι στην περίθαλψη. Και αυτή η άρνηση είναι γιατι σκας σε 3ο-4ο στάδιο καρκίνου και ζητάς με 1000ευρώ τον χρόνο να σου πληρώσουν φάρμακα που κάνουν 5-6 χιλιάρικα την συνεδρία (που σε ένα έτος μπορείς να έχεις και 30) όχι για να σε θεραπεύσουν απλά για να συνεχήσεις για τον επόμενο μήνα. Και καλά κάνουν δεν είναι φυλανθρωπικό ίδρυμα, ας είχες κύριε ασφάληση την ημέρα διάγνωσης όχι αφού τον αποκτήσεις ξαφνήκα την είδες μάγκας και θες να ξετινάξεις τα φαρμακία με ένα χιλίαρικο τον χρόνο. Ναι στο λέω γιατί δεν έχεις καμία ιδέα με το τι πειράματα κάνει η AstraZeneca ή άλλες φαρμακευτικές του χώρου. Μπαίνεις insomnia και βλέπεις για κινητά. Και στο insomnia το τι ώρα κλάνει η Apple/Google γίνεται είδηση. Εσύ δεν εχείς καν ιδέα πχ οτί αυτό που κάνει τώρα η google το είχε δοκιμάσει το Sagner institute και πούλησε όλα τα ευρήματα στην Novartis.
Πέτρος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Aκριβώς επειδή ξέρω από πρώτο πρώτο χέρι μην πετάς αυθαίρετα παραδείγμα για να θρέψεις μια θεωρία συνομοσίας. Δεν υπάρχει επίσημο και ανεπίσημο κανένας δεν αναλύει το DNA σου πίσω από την πλάτη σου για να πει τι να κάνει η ασφαλιστική μην ανυσηχείς. Εκτός εάν πιστεύεις πως μας ψεκάζουν οπότε οκ πάω πασό στο αλουμινοχάρτινο καπελάκι. Άρνηση σε ιδιοτική ασφάλιση υπάρχει. Όχι στην περίθαλψη. Και αυτή η άρνηση είναι γιατι σκας σε 3ο-4ο στάδιο καρκίνου και ζητάς με 1000ευρώ τον χρόνο να σου πληρώσουν φάρμακα που κάνουν 5-6 χιλιάρικα την συνεδρία (που σε ένα έτος μπορείς να έχεις και 30) όχι για να σε θεραπεύσουν απλά για να συνεχήσεις για τον επόμενο μήνα. Και καλά κάνουν δεν είναι φυλανθρωπικό ίδρυμα, ας είχες κύριε ασφάληση την ημέρα διάγνωσης όχι αφού τον αποκτήσεις ξαφνήκα την είδες μάγκας και θες να ξετινάξεις τα φαρμακία με ένα χιλίαρικο τον χρόνο. Ναι στο λέω γιατί δεν έχεις καμία ιδέα με το τι πειράματα κάνει η AstraZeneca ή άλλες φαρμακευτικές του χώρου. Μπαίνεις insomnia και βλέπεις για κινητά. Και στο insomnia το τι ώρα κλάνει η Apple/Google γίνεται είδηση. Εσύ δεν εχείς καν ιδέα πχ οτί αυτό που κάνει τώρα η google το είχε δοκιμάσει το Sagner institute και πούλησε όλα τα ευρήματα στην Novartis. Ποιό παράδειγμα ήταν αυθαίρετο? Ακριβώς τα ίδια με εμένα έγραψες. Θεωρία συνομωσίας? Εφαρμόζεται στην καθημερινή πράξη. Ειδικά στο Ελλάντα, με τα 1000κα (κι ούτε καν) το χρόνο, με (ιδιωτικές) ασφάλειες που είχαν προηγηθεί της εμφάνισης της ασθένειας έτη ολόκληρα, η απάντηση είναι απλή: Πηγαίντε στο Νοσοκομείο γιατί σήμερα δεν έχουμε μπλα μπλα μπλα...(Καρκινοπαθής στην ευρύτερη οικογένειά μου, σε τελικό στάδιο, σε ηπατικό κώμα...). Προφανώς συμφωνώ μαζί σου στο κόκκινο. Αυτό που περιγράφεις βέβαια, λέγεται απάτη (αν αποκρύψεις/καλύψεις την ασθένειά σου). Δεν αναλύουν το DNA σου/μου/των? Δεν ψάχνουν δλδ για ογκογονίδια? Δεν ψάχνουν για γεν. δείκτες σχετικούς με (μελλοντικές) καρδιοπάθειες? Οκ...με ψεκάζουν τελικά. Όσο για την τελευταία παράγραφό σου, ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις πάλι αυτά που γράφω. Όσο για τις ιδέες που έχω για το τί γίνεται με τις φαρμακοβιομηχανίες, τα ερευνητικά κέντρα και τις ανεξάρτητες μελέτες, τις κρατάω για τον εαυτό μου.
MavroManitari Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δεν αναλύουν το DNA σου/μου/των? Δεν ψάχνουν δλδ για ογκογονίδια? Δεν ψάχνουν για γεν. δείκτες σχετικούς με (μελλοντικές) καρδιοπάθειες? Σου ζήτησαν DNA ποτέ εσένα? Μην το πας σε άλλους εγώ για εσένα μίλησα. Εξέταση DNA γίνεται κατόπιν του δικού σου "οκ" δεν είναι εξέταση ρουτίνας. Και μάλιστα πρέπει να αποδειχθεί πως όποια και να ναι η πληροφορία που θα δίξει θα έχει άμεσο όφελος στην θεραπεία σου. Ποιό παράδειγμα ήταν αυθαίρετο? Ακριβώς τα ίδια με εμένα έγραψες. Ηere you go 2ον, ήδη, χρόνια τώρα, οι ασφαλιστικές (όχι εδώ στο Ελλάντα -όπως το χαρακτηρίζεις- όπου υπάρχει ακόμα Δημόσια Ασφάλεια/Περίθαλψη) ζητούν αυξημένα ασφάλιστρα σε ασθενείς "υψηλού κινδύνου" (με την κατηγοριοποίηση να γίνεται εντελώς αυθαίρετα, με βάση ακριβώς αντίστοιχες στατιστικές έρευνες -χωρίς επίσημη αποδοχή των αποτελεσμάτων και της σχέσης αιτίας-αποτελέσματος- ως προς παράγοντες κινδύνου -κάπνισμα, παχυσαρκία/διατροφή, κνηρονομικότητα- και σύντομα και επίσημα με βάση γενετικούς δείκτες) ενώ αρνούνται ακόμα και να ασφαλίσουν (ή ζητούν τέτοια εξωφρενικά ασφάλιστρα ώστε πρακτικά το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο) κάποιους "συγκεκριμένους" ασθενείς (ή υγιείς, αλλά μελλοντικά ασθενείς, με βάση τα παραπάνω προφίλ). Γνωρίζεις πως απαγορεύεται ήδη να παρθεί μια απόφαση από ασφαλιστικό ίδρυμα βάση των γεννετικών σου δεικτών? Πως κάθε γεννετική πληροφορία σου είναι άκρως δική σου και απαγορεύεται να την ξέρει άλλο άτομο από αυτό που σε εξετάζει-θεραπεύει? "Άλλο φοβούνται στο μέλλον πως μήπως"....και άλλο το "συμβαίνει τώρα". Γιαυτό κιόλας σε ρωτάω εάν πιστεύεις σε θεωρίες συνωμοσίας.
Jophiel Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Τι ακριβως πληροφοριες μαζεψε μεσα απο τη μηχανη αναζητησης και πουλησε ωστε να γινει τοσο δυνατη; Τα πάντα. Σκέψου πόσες φορές χρησιμοποιούμε το google για αναζήτηση και μπορείς να καταλάβεις πόσες πληροφορίες μπορούν να έχουν για το άτομό σου. Το πώς θα τις χρησιμοποιήσουν έχει να κάνει καθαρά με το τί θέλουν να ερευνήσουν. Διάβασε λίγο θεωρία συστημάτων επεξεργασίας δεδομένων και θα δεις ότι όχι μόνο δεν είναι φαντασία ή θεωρία, αλλά εφαρμόζεται στην πράξη σε καθημερινή βάση σε λογιστικά (ERP) προγράμματα και άλλα που συλλέγουν πληθώρα δεδομένων από διάφορα στάδια της λειτουργίας μιας επιχείρησης και στη συνέχεια γίνεται η επεξεργασία για να μετατραπούν σε πληροφορίες χρήσιμες για συγκεκριμένες ομάδες ενδιαφερόμενων (πχ πελάτες, μέτοχοι, εργαζόμενοι, πιστωτές διάφοροι κτλ). Είναι ολόκληρο βιβλίο, "βασεις δεδομένων" λέγονται και έχουν άπειρες εφαρμογές στην καθημερινή λειτουργία μιας επιχείρησης, αφού καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την στρατηγική της. Για κάποιους, όπως η Google αποτελούν και αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Παίζει να μου το είχε πει ένας ταξιτζής κάποτε αυτό και του απάντησα με όραμα,μυαλό και σκληρή δουλειά ανετότατα γίνεται τέτοια "γνωμικά" είναι παρηγορία στον άρρωστο. Μου χτύπησε + 2ευρό την διαδρομή το @@ με στημένο ταξίμετρο και νόμιζε πως περνιόταν για ξύπνιος ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!!! Εντάξει... δεν περιγράφω άλλο... Πραγματικά έγραψες!... Αν θελήσεις να σοβαρευτείς, εδώ είμαστε... Βασικά οικονομικά αν ήξερες δεν θα απαξίωνες τόσο αυτή τη φράση μου. Δε σε κατηγορώ,"μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"... Δε θα καθήσω καν να σου εξηγήσω. Διάβασε ή ρώτα έναν οικονομολόγο να σου πει αν έχω δίκιο ή όχι. Πράγματι είναι αστείο να νομίζει ο άλλος ότι είναι έξυπνος επειδή νομίζει ότι είσαι χαζός και θα σε κοροϊδέψει με κόλπα, χωρίς να έχει γνώση. Πάντώς στη δικιά μου περίπτωση το έχω σπουδάσει το "άθλημα" των οικονομικών, οπότε δικαιούμαι να έχω άποψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα