Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@MavroManitari

Περιγράφω λίγο πιο πάνω στον φίλο tetra82 γιατί θεωρώ την Google (και την κάθε google επαναλαμβάνω) κακή.

Και δεν εννοώ ότι με κυνηγάει να με σκοτώσει βέβαια, απλά να σεβαστεί την μερίδα των ανθρώπων που δεν θέλουν να μοιραστούν την ζωή τους, και να την έχουν σε έναν σκληρό δίσκο κάπου.

Όσο για το "εθελοντικά", έχει απαντήσει ευστοχότατα ο φίλος calculator, αλλά κι εγώ λίγο πιο πάνω.

Τώρα, να είσαι σίγουρος ότι όσο περνάει ο καιρός, τίποτα δεν θα γίνεται αξιοκρατικά, παρά μόνο με βάση το ύψος των καταθέσεων στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Πολλά τα παραδείγματα τριγύρω.

Αν π.χ., υπάρχει ΕΝΑΣ νεφρός, και πρέπει να διαλέξουν αν θα το δώσουν σε εσένα, έναν σκληρά εργαζόμενο οικογενειάρχη και τίμιο άνθρωπο ή στον Γιωργάκη Παπανδρέου (μακριά από 'μας + χτύπα ξύλο), να είσαι σίγουρος ότι το'χασες το παιχνίδι, παρότι ο 2ος είναι πανάχρηστος (και προδότης).

Οπότε μην περιμένεις κάποιος να κάνει κάτι υπέρ σου, ειδικά κάποιος από αυτούς τους γίγαντες. Μπορεί να φαίνεται αρχικά έτσι, δεν είναι όμως.

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

H google έχει μπει δυναμικά στο χώρο της ιατρικής τεχνολογίας. Πιστεύω οτι σε λίγα χρόνια θα βγάζει ενα μεγάλο μέρος απο τα κέρδη της απο εκεί.

"Η Google συγκεντρώνει ιατρικά δεδομένα για τη σκιαγράφηση του υγιούς ανθρώπινου προφίλ..."

...έτσι ώστε το φακέλωμα να είναι πιο ολοκληρωμένο, και να μην κάνει μισές δουλειές.

Εντάξει ρε φίλε, ξεκόλα πια απο αυτή την καραμέλα. Ιατρική έρευνα κάνει. Έχεις ιδέα πως γίνονται αυτά; Μέχρι και τι ώρα χ....εις πρέπει να ξέρουν οι ερευνητές. Όταν το κάνει η google σε πειράζει;

Δημοσ.

@MavroManitari

Περιγράφω λίγο πιο πάνω στον φίλο tetra82 γιατί θεωρώ την Google (και την κάθε google επαναλαμβάνω) κακή.

Και δεν εννοώ ότι με κυνηγάει να με σκοτώσει βέβαια, απλά να σεβαστεί την μερίδα των ανθρώπων που δεν θέλουν να μοιραστούν την ζωή τους, και να την έχουν σε έναν σκληρό δίσκο κάπου.

Όσο για το "εθελοντικά", έχει απαντήσει ευστοχότατα ο φίλος calculator, αλλά κι εγώ λίγο πιο πάνω.

Τώρα, να είσαι σίγουρος ότι όσο περνάει ο καιρός, τίποτα δεν θα γίνεται αξιοκρατικά, παρά μόνο με βάση το ύψος των καταθέσεων στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Πολλά τα παραδείγματα τριγύρω.

Αν π.χ., υπάρχει ΕΝΑΣ νεφρός, και πρέπει να διαλέξουν αν θα το δώσουν σε εσένα, έναν σκληρά εργαζόμενο οικογενειάρχη και τίμιο άνθρωπο ή στον Γιωργάκη Παπανδρέου (μακριά από 'μας + χτύπα ξύλο), να είσαι σίγουρος ότι το'χασες το παιχνίδι, παρότι ο 2ος είναι πανάχρηστος (και προδότης).

Οπότε μην περιμένεις κάποιος να κάνει κάτι υπέρ σου, ειδικά κάποιος από αυτούς τους γίγαντες. Μπορεί να φαίνεται αρχικά έτσι, δεν είναι όμως.

Εκεί που χαλάει ο συλογισμός σου είναι πως εμένα και τον οικογενειάρχη υπάρχει ένας. Για τον Γιωργάκη υπάρχουν 5-6 ;). Αλλά και πάλι αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε και από την αρχαιότητα είσαι όσο ένοχος όσο καλός είναι ο δικηγόρος σου/ο δεσμός με τον δικαστή σου. Το εγχείρημα δεν αλλάζει τίποτα.

Προσωπηκά χρωστάω ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας μου και ακαδημαικά και επαγγελματικά στην Google μέσω της μηχανής αναζήτησής της. Sure, δεν έβγαλα τα δισεκαττομύρια που έβγαλε ο γίγαντας λόγω των αναζητήσεων μου και πολλών άλλων αλλά επωφελήθηκα άμμεσα. Οπότε είναι καλό να εκτιμούμε αυτά που μας προσφέρονται την στιγμή που τα οφέλη ξεπερνούν το τίμημα.

Γιατί εάν αυτά το οφέλη δεν είναι τόσο τρανταχτά για την ανθρωπότητα ως σύνολο δεν θα υπήρχε Google anyways.

Eπίσης αυτό που κάνει η Google τώρα το κάνουν πολλές άλλες ομάδες χωρίς όμως την υποδομή της για να υπόσχεται τόσο άμμεσα κοινό όφελος. Στον αντίποδα μπορούν από τους ίδιους να εκμεταλλευτούν τις υποθετικές και αόριστες "αντενδείξεις" σε πολύ πιο εσχρό βαθμό, γιατί πολύ απλά δεν φοβούνται το αντίκτυπο στην κοινή γνώμη που φοβάται η Google. Οπότε απ όπου και να το πάρεις είναι κάτι που συμβαίνει και θα συμβαίνει. Το γεγονός πως μπαίνει η Google στο παιχνίδι σου έδωσε εσένα και τον υπόλοιπων το "δώρο" να έχετε επίγνωση αυτού.

Δημοσ.

Φυσικά πάντα για το καλό μας και με εθελοντική προσφορά για να τα οικονομήσουν οι γνωστοί άγνωστοι....

Δημοσ.

@Kostas_12ldb  Προσωπικά ξεχωρίζω τα προσωπικά δεδομένα και την αξιοποιησή τους σε 2 κατηγορίες. Αυτήν που ναι μεν δεν μ΄αρεσει αλλά επειδή δεν μπορώ να κάνω αλλιώς την ανέχομαι και αυτήν που με βοηθά στην καθημερινότητά μου. Και εξηγούμαι. Η πρώτη κατηγορία είναι (εφόσον ισχύουν) η παραχώρηση των προσωπικών μου δεδομένων σε υπηρεσίες τύποθ NSA, Δεν μπορώ να το αποτρέψω αλλά το ανέχομαι λόγω της εξυπηρέτησης που μου προσφέρει η Google. Η δεύτερη κατηγορία είναι το παράδειγμα που ανέφερες. Εχω επιλέξει εγώ προσωπικά να έχω τα δεδομένα μου στην Google. Με βοηθάει σε θέματα διασκέδασης (Youtube/All Access/Google Plus), σε θέματα πρακτικότητας (Calendar/Maps), σε θέματα σπουδών παλαιότερα και δουλειάς σήμερα (Calendar/Drive/Google Plus/Translate) και αλλού. Έχω όλα τα δεδομένα αυτά σε μια εταιρεία που ξέρω εκ των προτέρων πως βασίζει τα κέρδη της σε διαφημίσεις. Οπότε το αποδέχομαι (αφού το επέλεξα) και σε πολλές περιπτώσεις με εξυπηρετεί (όταν με ένα απλό login πχ σε app για ξενοδοχεία μου στέλνει διαφημίσεις για μέρη και ξενοδοχεία που πολλές φορές εχω χρησιμοποιήσει).

Δημοσ.

@MavroManitari

Και αντι να κραζεις λοιπον το κρατος που δεν υπαρχει αξιοκρατια, κραζεις τη google. Νταξει, η επιστημη παραδωθηκε με λευκη σημαια 

Δημοσ.

Το πρόβλημα έγκειται στις ασφάλειες ζωής. Κάθε ασφαλιστική θα μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να βλέπει τι προβλήματα υγείας έχεις απ'το ιντερνετ και να εκτοξεύει τα έξοδα στο "θεό".

Και ναι, όλα στην αρχή εθελοντικά είναι...

Δημοσ.

Το πρόβλημα έγκειται στις ασφάλειες ζωής. Κάθε ασφαλιστική θα μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να βλέπει τι προβλήματα υγείας έχεις απ'το ιντερνετ και να εκτοξεύει τα έξοδα στο "θεό".

Και ναι, όλα στην αρχή εθελοντικά είναι...

Οπως για παραδειγμα;

Δημοσ.

Έχω έναν λογαριασμό gmail, μέσω του οποίου λαμβάνω κάποια Χ αλληλογραφία. Σερφάρω λοιπών, και ψάχνω για εξοπλισμό πεζοπορίας (μέσω google, αλλά χωρίς να είμαι logged in). Μετά από το ψάξιμο λοιπών, μπαίνω να δω την αλληλογραφία μου στο gmal, και μάντεψε τι διαφημίσεις μου πετάει στα banner της google... Ναι, για μαγαζιά που εμπορεύονται προϊόντα πεζοπορίας. Έχει συνδέσει λοιπών αυτόματα εμένα με το συγκεκριμένο χόμπι.

Πολύ περίεργο αυτό. Μήπως στα sites που μπαίνεις έχεις κάνει κάποιο sign up χρησιμοποιώντας το gmail σου? Σερφάρεις με chrome? Έχεις δεχτεί να αποθηκεύει αυτόματα τα log in details ο browser σου? 

Ρωτάω γιατί πχ στο PC του γραφείου μου δεν είμαι συνδεδεμένος με το προσωπικό μου google προφίλ όταν ψάχνω κάποια πράγματα στον chrome σχετικά με την δουλειά και παρ' όλα αυτά σε αντίθεση με εσένα δεν λαμβάνω διαφημίσεις στο προσωπικό μου mail που αφορούν αυτά τα πράγματα που ψάχνω στo γραφείο. 

Πιστεύω ότι το πρόβλημα σου βρίσκεται κάπου μέσα στις ρυθμίσεις σχετικά με το privacy...

Πάντως διαφωνώ με τα σενάρια συνομοσίας. Η τεχνολογία υπάρχει για να καλύψει κάποιες ανάγκες. Εαν οι περισσότεροι ήταν σαν εσένα που πχ δεν θέλεις να μοιράζεσαι προσωπικά δεδομένα, δεν θα προχωρούσαμε προς τα εκεί γιατί κάνενας δεν θα αγόραζε τέτοιου είδους προιόντα/υπηρεσίες. Αφού όμως έχουμε εξελίξεις στον τομέα αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος θέλει να έχουμε εξελίξεις εκεί.

Δεν υπάρχει καλό ή κακό και φακέλωμα. Υπάρχει λεφτά ή λεφτά και αγορά. Εαν κάτι δεν βγάζει λεφτά δεν προχωράει και τελείωσε. Εαν κάτι βγάζει λεφτά προχωράει και εξελίσσεται ώστε να βγάλει ακόμα περισσότερα.

Τα 666, η παγκόσμια συνομωσία, το φακέλωμα κλπ είναι γι αυτούς που τους αρέσει να ζουν με αυτή τη φαντασίωση. Είμαι σίγουρος πως υπάρχει αγορά ακόμα και γι αυτό όμως...

Δημοσ.

Αντε άνοιξε και μια θρησκεία να τελειώνουμε.

Γιατί, οι άλλοι που απ' την πείνα (και την δίψα) στην έρημο, έβλεπαν τον Χριστό φαντάρο, καλύτεροι ηταν; :P

• Like 1
Δημοσ.

Τα cookies τα οποία προαναφέρθηκαν.

Ακομη προαιρετικα ειναι, αμα θες τα απενεργοποιεις και δεν μπαινεις στις σελιδες που τα ζητανε.

Δημοσ.

Συνεχίζεις να αδιαφορείς με το project και να πετάς θεωρίες συνομοσίας έτσι γιατί η Google είναι ο 666. Μιλάμε για συλλογή δεδομένων από εθελοντές για να χτιστεί κατα προσέγγιση μια πηγή παραγόντων που διατηρούν ένα άτομο υγιή. Εάν είχες την υποτυπόδη γνώση για τους μελλοντικούς στόχους της Ιατρικής θα καταλάβαινες τι συνεισφορά που θα προσέφερε αυτό το εγχείρημα.

Νομικά κανείς δεν μπορεί να σε πετάξει από τα νοσοκομεία εάν έχεις αληθινή από ιατρική περίθαλψη αλλά έστω σου δίνω πως η επιστημονική φαντασία-point γίνεται. Θα γίνεται βάση αξιοκρατικών δεδομένων (πχ. Πιο χαμηλά στην λίστα μεταμοσχεύεων για συκώτια θα είναι οι αλκοολικοί/ναρκωμανείς κλπ. από αυτούς που έχουν αληθινή ανάγκη για μόσχευμα). Και προσωπηκά παρακάλαω να δίνεται μεγαλύτερη σημασία σε ανθρώπους που προσέχουν την υγεία τους αντί να σπαταλούνται πόροι σε άτομα που εθελούσια καταστρέφουν την υγεία τους.

Και δεν κατάλαβα για πιο λόγο να θέλει το κακό μας η Google. Γίγαντας είναι με άπειρες επενδύσεις στο να κάνει ένα καλύτερο αύριο αποδεδειγμένα άσχετε από άλλα project/πολιτικές που καταπατούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Προτιμώ αντί να φοράω παροπίδες να επενώ/κατακρίνω κάθε κίνηση κατ επιλογή παρά να λέω όπου Google και σατανάς/άγιος.

Επίσης υποθέτω πως ζεις στο Ελλάντα. Σε πετάνε ήδη από τα νοσοκομεία γιατί δεν έβαλες φακελάκι. Μην ανχόνεσαι τουλάχιστον αυτή την φορά εάν χριαστεί να σε πετάξουν είναι επειδή την θέση σου την έχει μεγαλύτερη ανάγκη άλλος. Η αδικία στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην χώρα σου δεν θα αλλάξει anyways.

Πιστεύω πως δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα και πως εκτιμάς λάθος κάποια άλλα.

1ον, ναρκομανείς και αντίστοιχες κατηγορίες είναι εκτός λιστών μεταμόσχευσης ακριβώς επειδή τα μοσχεύματα θα πάνε χαμένα.

2ον, ήδη, χρόνια τώρα, οι ασφαλιστικές (όχι εδώ στο Ελλάντα -όπως το χαρακτηρίζεις- όπου υπάρχει ακόμα Δημόσια Ασφάλεια/Περίθαλψη) ζητούν αυξημένα ασφάλιστρα σε ασθενείς "υψηλού κινδύνου" (με την κατηγοριοποίηση να γίνεται εντελώς αυθαίρετα, με βάση ακριβώς αντίστοιχες στατιστικές έρευνες -χωρίς επίσημη αποδοχή των αποτελεσμάτων και της σχέσης αιτίας-αποτελέσματος- ως προς παράγοντες κινδύνου -κάπνισμα, παχυσαρκία/διατροφή, κνηρονομικότητα- και σύντομα και επίσημα με βάση γενετικούς δείκτες) ενώ αρνούνται ακόμα και να ασφαλίσουν (ή ζητούν τέτοια εξωφρενικά ασφάλιστρα ώστε πρακτικά το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο) κάποιους "συγκεκριμένους" ασθενείς (ή υγιείς, αλλά μελλοντικά ασθενείς, με βάση τα παραπάνω προφίλ).

3ον, η Google μου είναι αδιάφορο εάν όντως σήμερα είναι στη λογική "do no harm", είτε ακόμα κι αν είναι σε mode "peace-love-happiness".

Με ενδιαφέρει όμως πως είναι ιδιωτική, κερδοσκοπική εταιρεία η οποία συγκεντρώνει οποιαδήποτε δεδομένα θέλει, πολλές φορές χωρίς κανέναν έλεγχο και με "τυχαία, καλοπροαίρετα λάθη" (πχ WiFi@Google StreetView), χωρίς να είναι ιδιαίτερα υπολογη όπως φαίνεται.

Επειδή αυτά τα δεδομένα όπως πολύ καλά γνωρίζεις, είναι αδύνατο να καταστραφούν όσο κι αν ο οποιοσδήποτε ορκίζεται το αντίθετο, καλό θα είναι (α) να μην υπάρχουν/να μην επιτρέπεται η συλλογή τους και τουλάχιστον (β)να διέπεται από αυστηρότατα κανονιστικά πλαίσια η όποια τέτοια προσπάθεια.

Γνωρίζεις, επίσης, τί έχει γίνει σε όλες τις περιπτώσεις που μια αντίστοιχη εταιρεία απέκτησε προνομιακή/μονοπωλιακή θέση σε οποιοδήποτε τομέα...τί πρακτικές εφάρμοσε, πως συμπεριφέρθηκε σε όσουν την είχαν ανάγκη, πως εκμεταλλεύθηκε τη δύναμή της...

Α, επίσης...ο καθένας καταστρέφει την υγεία του (όπως γράφεις), με ατελείωτους τρόπους, πολλοί εκ των οποίων είναι χτεσινά πρότυπα συμπεριφοράς (το κάπνισμα διαφημιζόταν ως ευεργετικό, αρχικά...η λευκή ζάχαρη, το λευκό αλεύρι και το αλάτι...ακόμα!) ή απλές συνήθειες.

Άμα αρχίσουμε να τους στερούμε περίθαλψη ή παροχές με βάση συνήθειες νόμιμες ή ακόμα και λάθη (ναρκωτικά -> πέσε ψόφα?), σε πολύ άσχημο μονοπάτι μπαίνουμε.

Προσωπικά, και επί του θέματος, είμαι αντίθετος σε τέτοια κίνηση (είτε απο τη Google, είτε από αντίστοιχους) επειδή είναι εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα για να αφήνονται στην "προαίρεση" κάθε κερδοσκοπικού "οργανισμού".

• Like 4
Δημοσ.

Ακομη προαιρετικα ειναι, αμα θες τα απενεργοποιεις και δεν μπαινεις στις σελιδες που τα ζητανε.

Μ'αυτήν τη λογική να πάω να ζήσω στα βουνά για να γλυτώσω από τα πάντα... Δεν είναι έτσι.

Και την ασφάλεια ζωής αν θες τη βγάζεις, δεν το κάνεις με το ζόρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...