Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
κύριοι καλησπέρα σας....

ανοίγω αυτό το θρέντ, για να ενημερωθουμε οσοι δεν ξερουμε και να μας λυθουν αποριες..

ποινές λοιπον....

για τον α,β,γ λόγο , θελεις - πρεπει να αλλαξεις εταιρεία και σε απειλουν με ποινή.

προσωπικά μου εχει συμβεί να κάνει βλακεία η φορθνετ σε μεταφορά μου σε wind και να μου στείλει ποινή.

επίσης τωρα σε μια  αλλη μου γραμμή wind θέλω να την μεταφέρω σε hol και σκεφτομαι τα διαδικαστικα.

σε ερωτήσεις που έχω θέσει σε "γνώστες", οι περισσότερες απαντήσεις που πήρα ήταν του στυλ "γραψτους κανονικά, δεν εχουν δικαίωμα, δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα κλπ κλπ" 

επισης σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με μία τεχνικό της wind, της ανεφερα το προβλημα που δημιουργήθηκε και μου είπε.... αγνόησε τους κανονικα....και σου μιλάω σαν συνανθρωπος τωρα και όχι ως υπάλληλος εταιρείας.....ειχα το ιδιο προβλημα με την μεταθεση του αντρα μου, ακυρωσα γραμμή και εχω την ποινή 2 χρονια στο συρταρι μου να κάθεται..

βεβαια θα μου πείτε τωρα.....ε τί άλλο θα σου έλεγε??

όπως και να έχει θα ηθελα πολυ να ακουσω (και άλλοι πολλοι ειμαι σιγουρος) τις αποψεις σας .....εμπεριστατωμένες και μή.

Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Δεν εχω ακούσει ποτε για ποινές εκτος οτι αν θέλεις να διακόψεις πριν λήξει το συμβόλαιο που εχεις υπογράψει πρέπει να πληρώσεις καποιο ποσό 50 100 euro καπου εκει περίπου

Δημοσ.

Δεν εχω ακούσει ποτε για ποινές εκτος οτι αν θέλεις να διακόψεις πριν λήξει το συμβόλαιο που εχεις υπογράψει πρέπει να πληρώσεις καποιο ποσό 50 100 euro καπου εκει περίπου

αυτή είναι η λεγόμενη ποινή που σου λένε οι εταιρείες...

εχει  κανεις καμμια εμπειρία πανω σε αυτό? εχει κανει αλλαγή και δεν εχει πληρωσει την ποινή?

Δημοσ.

Ο ΟΤΕ για διακοπή συμβολαίου 2,5 μήνες πριν τη λήξη του ζητά 120 ευρώ.

Sent from my GT-I9070 using Insomnia

Δημοσ.

αυτή είναι η λεγόμενη ποινή που σου λένε οι εταιρείες...

εχει  κανεις καμμια εμπειρία πανω σε αυτό? εχει κανει αλλαγή και δεν εχει πληρωσει την ποινή?

Τα τέλη απενεργοποίησης πχ. πας σε άλλη εταιρία και είσαι μέσα σε συμβόλαιο, ισχύουν κανονικότατα και τα περισσότερα αναγράφονται και στο υπογεγραμμένο συμβόλαιο σου.

Μεν δεν μπορούν να σου μεταφέρουν το κόστος αυτό σε φορολογικές δηλώσεις κτλπ,αν δεν πληρώσεις αλλά πίστεψε με θα βάλουν εισπρακτική εταιρία ή δικά τους άτομα από Ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα σε πρήξουν στο τηλέφωνο...

Τώρα εάν έχεις δυσαρέσκεια από τις παρεχόμενες υπηρεσίες απλά ζήτα εξαίρεση των χρημάτων για τον χ, ψ λόγο.

Τώρα τι σου λέει ο καθένας τεχνικός είναι π@π@ριές, αυτόν θα πρήζουν μετέπειτα?

• Like 2
Δημοσ.

Τα τέλη απενεργοποίησης πχ. πας σε άλλη εταιρία και είσαι μέσα σε συμβόλαιο, ισχύουν κανονικότατα και τα περισσότερα αναγράφονται και στο υπογεγραμμένο συμβόλαιο σου.

Μεν δεν μπορούν να σου μεταφέρουν το κόστος αυτό σε φορολογικές δηλώσεις κτλπ,αν δεν πληρώσεις αλλά πίστεψε με θα βάλουν εισπρακτική εταιρία ή δικά τους άτομα από Ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα σε πρήξουν στο τηλέφωνο...

Τώρα εάν έχεις δυσαρέσκεια από τις παρεχόμενες υπηρεσίες απλά ζήτα εξαίρεση των χρημάτων για τον χ, ψ λόγο.

Τώρα τι σου λέει ο καθένας τεχνικός είναι π@π@ριές, αυτόν θα πρήζουν μετέπειτα?

το να με πρηζουν λιγο με απασχολει, θα τους δουλευω κιολας θα κανω και χαβαλε.

το θεμα ειναι να μην μεταφερθουν αλλού οπως είπες....(εφορια κλπ κλπ)

εχω δυο φιλους που εχουν απληρωτα τελη δυο χρονια τωρα, δεν τους εχει ενοχλησει κανεις, αλλα δεν εχει να λεει κατι αυτο

επισης δυο τεχνικοι μου ειπαν απλα αγνοησε τους.

βεβαια ρωταω μηπως εχει τυχει σε καποιον απο εδω αυτο ή αν ξερει καποιος να απαντησει πιο έγκριτα

Δημοσ.

θα ήταν καλύτερα να τους στείλεις ένα μήνυμα  στη forthnet για να μάθεις το ποσό που χρωστάς (αν χρωστάς κάποιο ποσό ) στο https://www.facebook.com/Forthnet/app_482802375174799

μου εχουν στειλει το παγιο με την ποινη ήδη...ξερω ποσο ειναι.

απλα ειναι απο λαθος δικο τους....και δεν το αναγνωριζουν, για αυτο και δεν θελω να το πληρωσω

Δημοσ.

μου εχουν στειλει το παγιο με την ποινη ήδη...ξερω ποσο ειναι.

απλα ειναι απο λαθος δικο τους....και δεν το αναγνωριζουν, για αυτο και δεν θελω να το πληρωσω

Μόνο που σε περίπτωση μελλοντικά θελήσεις να γυρίσεις ξανά στην Forthnet πχ, θα σου απορρίψουν το αίτημα γιατί οφείλεις.

Να ξέρεις επίσης ότι και οι τηλεφωνικές εταιρίες έχουν , ας το πω απλά, τον δικό τους Τειρεσία.

Οπότε εάν χρωστάς από εδώ και από εκεί στο τέλος καμία εταιρία δεν θα σε θέλει συνδρομητή της.

Καλύτερα να αρνηθείς τα τέλη απενεργοποίησης και να πληρώσεις μόνο το μηνιαίο σου πάγιο , χωρίς το λάθος που σε έχουν χρεώσει.

Δημοσ.

Μόνο που σε περίπτωση μελλοντικά θελήσεις να γυρίσεις ξανά στην Forthnet πχ, θα σου απορρίψουν το αίτημα γιατί οφείλεις.

Να ξέρεις επίσης ότι και οι τηλεφωνικές εταιρίες έχουν , ας το πω απλά, τον δικό τους Τειρεσία.

Οπότε εάν χρωστάς από εδώ και από εκεί στο τέλος καμία εταιρία δεν θα σε θέλει συνδρομητή της.

Καλύτερα να αρνηθείς τα τέλη απενεργοποίησης και να πληρώσεις μόνο το μηνιαίο σου πάγιο , χωρίς το λάθος που σε έχουν χρεώσει.

tτο παγιο το πληρωσα γιατι το θεωρησα σωστο....αφου την χρησιμοποιησα την υπηρεσια για το διαστημα αυτο.

αλλα οχι το τελος..το θεωρω τελείως αδικο και δεν μου αρεσει να με πιανουν κοροιδο....

και εγω αυτο εχω ακουσει, οτι το μονο προβλημα που θα εχω ειναι αν καπιοα σιτγμή επιστρεψω στην εταιρεια

• Like 1
Δημοσ.

tτο παγιο το πληρωσα γιατι το θεωρησα σωστο....αφου την χρησιμοποιησα την υπηρεσια για το διαστημα αυτο.

αλλα οχι το τελος..το θεωρω τελείως αδικο και δεν μου αρεσει να με πιανουν κοροιδο....

και εγω αυτο εχω ακουσει, οτι το μονο προβλημα που θα εχω ειναι αν καπιοα σιτγμή επιστρεψω στην εταιρεια

Κοίτα κορόιδο δεν σε πιάνουν μιας και έχεις υπογράψει τους όρους και έχεις αποδεχτεί την συγκεκριμένη ρήτρα, άλλο εάν προσωπικά το θεωρείς άδικο.

Άδικο μεν θεωρεί και η εταιρία να πληρώνει σε μηνιαία βάση 9-10 Ευρώ για την γραμμή σου στον ΟΤΕ και εσύ να θέλεις (δεν μιλάω προσωπικά πάντα!) πάγιο 12 ευρώ και να κάνει και καφέ η adsl/vdsl γραμμή.

Μην μπαίνεις στην διαδικασία άδικο/δίκο, η ΕΕΤΤ έχει κρίνει ότι η χρέωση αυτή ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους παρόχους, είναι νόμιμη...τι ψάχνεις τώρα...μπορντέλο σε όλα η Ελλάδα μας.

Δημοσ.

Κοίτα κορόιδο δεν σε πιάνουν μιας και έχεις υπογράψει τους όρους και έχεις αποδεχτεί την συγκεκριμένη ρήτρα, άλλο εάν προσωπικά το θεωρείς άδικο.

Άδικο μεν θεωρεί και η εταιρία να πληρώνει σε μηνιαία βάση 9-10 Ευρώ για την γραμμή σου στον ΟΤΕ και εσύ να θέλεις (δεν μιλάω προσωπικά πάντα!) πάγιο 12 ευρώ και να κάνει και καφέ η adsl/vdsl γραμμή.

Μην μπαίνεις στην διαδικασία άδικο/δίκο, η ΕΕΤΤ έχει κρίνει ότι η χρέωση αυτή ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους παρόχους, είναι νόμιμη...τι ψάχνεις τώρα...μπορντέλο σε όλα η Ελλάδα μας.

αδικο ειναι γιατι εκανε λαμογια η εταιρεια στην συγκεκριμενη περιπτωση, και οχι επειδη ετσι το θεωρω εγω.... μου ζητησε ανανεωση...δεν εκανε τις διαδικασιες που επρεπε και εχασε την γραμμη, και τωρα ζηταει αποζημιωση....

αυτο εννοω.

Δημοσ.

Φιλαράκι μου , ασε εχω μπλέξει με φορθνετ, θα σας πω την εμπειρια μου και οποιος ξερει κατι παραπανω ας με βοηθησει. 

Απο φορθνετ πηγα HOL , 6 χρονια πελατης της φορθνετ . Η ανανεωση στην φορθνετ εγινε τηλεφωνικα, τζιφρα δεν εβαλα πουθενα ουτε ειδα κανα χαρτι να ερχεται. Μου λεει αν φυγεις 72 ευρω προστιμο , το ψαχνω , βρισκω νομοθεσιαΜΟΣ 2251/1994 (ΦΕΚ 191 Α΄/ 16 Νοεμβρίου 1994), άρθρο 3δ,   οπου αναφέρει μεταξυ αλλων:

" Εάν πρόκειται να συναφθεί σύμβαση εξ αποστάσεως μέσω τηλεφώνου, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ή ταυτόχρονα την παροχή αγαθών και υπηρεσιών, ο προμηθευτής υποχρεούται να επιβεβαιώσει την προσφορά του προς τον καταναλωτή, ο οποίος δεσμεύεται μόνον όταν υπογράψει την προσφορά ή έχει στείλει τη γραπτή συγκατάθεσή του.

Οι επιβεβαιώσεις αυτές πρέπει να κοινοποιούνται πάνω σε σταθερό μέσο."

μπλα μπλα 

10. Εάν ο προμηθευτής δεν τηρήσει τις τυπικές απαιτήσεις που προβλέπονται στο παρόν άρθρο η σύμβαση εξ αποστάσεως είναι άκυρη υπέρ του καταναλωτή. "

Τους λεω μην στειλετε κανενα προστιμο εχω αυτον και αυτον το νομο, με πηρανε 100 τηλεφωνα εμενα και τη μανα μου, τους ειπα να μην τολμησουν να με ενοχλησουν ξανα για αυτο το θεμα(rage ρε φιλε) , επισης η HOL μου ειπε το ιδιο, οπως και σε εσενα, γραψτους κανονικα. Ερχεται ομως  το προστιμο, κανω καταγγελια στον συνηγορο του καταναλωτη ( μου εστειλε η HOL ετοιμη καταγγελια με διαφορετικη νομοθεσια μεσα), μου απανταει η φορθνετ οτι μπλα μπλα βρηκαμε παραθυρακι και θα τα πληρωσεις εν ολιγοις. Εστειλα ξανα στον συνηγορο την παραπανω νομοθεσια που βρηκα και τους ρωταω απλα τι θα κανω τωρα, περιμενω απαντηση να δω. 

Ειχα και προβλημα με την cosmote που ανακάλυψαν μια χρέωση οταν εφυγα αλλα αυτο ειναι αλλο θέμα, δεν μπόρεσα να ανοιξω και αλλο μετωπο. 

Δημοσ.

Φιλαράκι μου , ασε εχω μπλέξει με φορθνετ, θα σας πω την εμπειρια μου και οποιος ξερει κατι παραπανω ας με βοηθησει. 

Απο φορθνετ πηγα HOL , 6 χρονια πελατης της φορθνετ . Η ανανεωση στην φορθνετ εγινε τηλεφωνικα, τζιφρα δεν εβαλα πουθενα ουτε ειδα κανα χαρτι να ερχεται. Μου λεει αν φυγεις 72 ευρω προστιμο , το ψαχνω , βρισκω νομοθεσιαΜΟΣ 2251/1994 (ΦΕΚ 191 Α΄/ 16 Νοεμβρίου 1994), άρθρο 3δ,   οπου αναφέρει μεταξυ αλλων:

" Εάν πρόκειται να συναφθεί σύμβαση εξ αποστάσεως μέσω τηλεφώνου, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ή ταυτόχρονα την παροχή αγαθών και υπηρεσιών, ο προμηθευτής υποχρεούται να επιβεβαιώσει την προσφορά του προς τον καταναλωτή, ο οποίος δεσμεύεται μόνον όταν υπογράψει την προσφορά ή έχει στείλει τη γραπτή συγκατάθεσή του.

Οι επιβεβαιώσεις αυτές πρέπει να κοινοποιούνται πάνω σε σταθερό μέσο."

μπλα μπλα 

10. Εάν ο προμηθευτής δεν τηρήσει τις τυπικές απαιτήσεις που προβλέπονται στο παρόν άρθρο η σύμβαση εξ αποστάσεως είναι άκυρη υπέρ του καταναλωτή. "

Τους λεω μην στειλετε κανενα προστιμο εχω αυτον και αυτον το νομο, με πηρανε 100 τηλεφωνα εμενα και τη μανα μου, τους ειπα να μην τολμησουν να με ενοχλησουν ξανα για αυτο το θεμα(rage ρε φιλε) , επισης η HOL μου ειπε το ιδιο, οπως και σε εσενα, γραψτους κανονικα. Ερχεται ομως  το προστιμο, κανω καταγγελια στον συνηγορο του καταναλωτη ( μου εστειλε η HOL ετοιμη καταγγελια με διαφορετικη νομοθεσια μεσα), μου απανταει η φορθνετ οτι μπλα μπλα βρηκαμε παραθυρακι και θα τα πληρωσεις εν ολιγοις. Εστειλα ξανα στον συνηγορο την παραπανω νομοθεσια που βρηκα και τους ρωταω απλα τι θα κανω τωρα, περιμενω απαντηση να δω. 

Ειχα και προβλημα με την cosmote που ανακάλυψαν μια χρέωση οταν εφυγα αλλα αυτο ειναι αλλο θέμα, δεν μπόρεσα να ανοιξω και αλλο μετωπο. 

ενημερωσε μας για το τι γινεται....και δωσε μας καμμια κατευθυνση πως να κινηθουμε και εμεις.

πολυ καλο το ποστ σου με τους νομους....αλλα δωσε κατι παραπανω.

τι να συμπληρωσουμε και εμεις...που να απευθυνθουμε κλπ κλπ 

εχω προσπαθησει απειρες φορες να επικοινωνησω με ΕΕΤΤ  αλλα ματαια....

Δημοσ.

οχι η εεττ αποτι ξερω δεν αναλαμβανει τετοιες καταγγελιες για λογαριασμους κλπ, δες και εδώ ετσι νομίζω http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/NoResponsibilities.html

Τωρα απο κατω θα σου δωσω αυτο που μου εστειλε η HOL για να στειλω την καταγγελια στον συνηγορο του καταναλωτη 

http://speedy.sh/EgMA4/kataggelia.txt

Και μετα η απαντηση της φορθνετ στο περιπου  " Ο όρος 2.2 τοu RUO , "αφορά στην διαδικασία παροχής υπηρεσίας τοπικού βρόχου και μονο. Η διαδικασία αυτη για την οποία απαιτείται ο τύπος που αναφέρετε στην επιστολή σας, ακολουθείται κατά την αρχική ενεργοποίηση της υπηρεσίας και δεν επαναλαμβανεται κάθε φορά που ένας συνδρομητής ζητά την ανανέωση της συνδρομής του με ειδικούς όρους τιμολόγησης" και οτι θα μου ξαναερθει να το πληρωσω γενικα. Εστειλα ξανα οπως ειπα στον συνηγορο με τον νομο που εχω  http://speedy.sh/STCGU/sitefile-10938.doc για να δω τι θα κανω στη συνεχεια. Ισως επρεπε να στειλω και αυτον για να μην γινει μπερδεμα αλλα τεσπα.

Στον συνηγορο του καταναλωτη καλυτερα να στειλεις την καταγγελια στο email τους  με μια φωτο της ταυτοτητας σου μπροσ πισω  σε αυτο το mail [email protected] γιατι τηλεφωνικα δεν θα βγαλεις ακρη. Αλλα εχω ρωτησει ηδη φιλο μου που δουλευει στην vodafone και την ιδια την HOL και μου ειπαν να το αγνοησω τον λογαριασμο κλπ. Εγω απλα τωρα εχω εκνευριστει και θελω απαντηση απο την φορθνετ οτι θα μου διαγραψει το χρεος ετσι για το γαμωτο.

edit 1 :τα λινκς απο το speedy share πατα στο download επανω που λεει , οχι κατω που ειναι Exe

edit2: Να τονίσω οτι εχω κανει τηλεφωνικη ανανεωση ετσι, αν υπαρχουν υπογραφες και συμβολαια ειναι αλλο θεμα.

edit3:  προτυπο αναφορας απο τον συνηγορο http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/yp_anaforas2.pdf

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...