Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Φτιάχνω έναν Υπολογιστή για τον θείο μου 50+ ο οποίος το χρειάζεται αποκλειστικά για Browsing,mail, Office εφαρμογες.

Κοινώς θέλει έναν υπολογιστή μικρό σε μέγεθος, λόγω χώρου και εξαιρετικά ήσυχο.

Επίσης θα ήθελα να μείνει μακριά απο αναβαθμίσεις για έστω 3-5 χρόνια. 

Τα χρήματα που διαθέτει είναι μέχρι 500 το πολύ και μου ζήτησε την μέγιστη σχέση απόδοσης με τιμή. 

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μόνο το κουτί. Οθόνη έχει μία Dell E2314H 

Μια πρόχειρη υλοποίηση που έκανα απο ένα κατάστημα για ευκολία παρουσίασης εδώ είναι

Να σημειώσω οτι μου ζήτησε μακρόστενο μικρό κουτί

Ευχαριστώ για κάθε συμβουλή

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

PER.911399.jpg
BITFENIX PRODIGY BLACK

74.00 €
 PER.811434.jpg
XFX TS SERIES 450W PSU

48.22 €
 PER.559668.jpg
AMD A10 6790K 4.0GHZ BLACK EDITION BOX

118.89 €
 PER.528734.jpg
ASROCK FM2A78M-ITX+ RETAIL

84.90 €
 PER.550882.jpg
KINGSTON HX318C10FB/4 4GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY BLACK SERIES

40.40 €
PER.811688.jpg
RAIJINTEK ZELOS

19.90 €
 PER.305139.jpg
INTEL 520 SERIES SSDSC2CW120A310 120GB SSD 2.5'' SATA 3 BROWN BOX

62.90 €
 PER.330703.jpg
LG GH24NSB0 SUPER MULTI DVD-REWRITER SATA BLACK

14.90 €

Σύνολο:  464.11 €

sorry έχεις δίκιο όσο άφορα το μέγεθος της μητρικής που σου έβαλα  λάθος όσο αφορά  την  τιμή  στην αρχική σύνθεση που  παρέθεσες  ειναι με 4 gb ram χωρίς  dvd και ψήκτρα  εάν πρόσθετες και αυτά στην αρχική σύνθεση  σου θα  πέρναγε τα 500  τώρα όσο άφορα amd η intel εσύ  ξέρεις  καλύτερα την χρήση που θα κάνει ο θείος σου στο υπολογιστή

Επεξ/σία από driverpit
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Φτιάχνω έναν Υπολογιστή για τον θείο μου 50+ ο οποίος το χρειάζεται αποκλειστικά για Browsing,mail, Office εφαρμογες.

Κοινώς θέλει έναν υπολογιστή μικρό σε μέγεθος, λόγω χώρου και εξαιρετικά ήσυχο.

Επίσης θα ήθελα να μείνει μακριά απο αναβαθμίσεις για έστω 3-5 χρόνια. 

Τα χρήματα που διαθέτει είναι μέχρι 500 το πολύ και μου ζήτησε την μέγιστη σχέση απόδοσης με τιμή. 

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μόνο το κουτί. Οθόνη έχει μία Dell E2314H 

Μια πρόχειρη υλοποίηση που έκανα απο ένα κατάστημα για ευκολία παρουσίασης εδώ είναι

attachicon.gifΧωρίς τίτλο.jpg

Να σημειώσω οτι μου ζήτησε μακρόστενο μικρό κουτί

Ευχαριστώ για κάθε συμβουλή

Μια χαρά είναι η σύνθεση. Δεν του βάζεις κανέναν μεγαλύτερο ssd, μιας και hdd δεν βλέπω. Π.χ. https://www.skroutz.gr/s/5097572/Crucial-MX100-256GB-SSD.html

Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά νομίζω ότι ο apu θα πάει χαμένος καθώς δεν ασχολείται με games και γενικά εφαρμογές που απαιτούν κάρτα γραφικών. Θεωρώ οτι πάει σε άλλο δρόμο απο αυτά που χρειάζεται και ανεβαίνει το κόστος χωρίς να του προσφέρει κάτι. Θα προτιμούσα να του βάλω ι5 εαν είναι να πάω στα 500

Επίσης παραθέτεις mini Itx case με matx Mobo... μάλλον την έκδοση mAtx του bitfenix θα ήθελες να βάλεις. 

@pnick έχω έναν 500άρι αν χρειαστεί χώρο αλλά δεν νομιίζω... έχει αρκετά σε cloud.

Δημοσ.

Αφού δεν θέλει να πάει σε αναβάθμιση δεν χρειάζεσαι chipset9 μητρική αφού βγήκε μόνο για να δέχεται τους νέους broadwell που ακόμα δεν βγήκαν.

Και o ι3 υπερβολή είναι για την δουλειά που θέλει αλλά οκ σε 3-5 χρόνια δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει οπότε καλά είναι.

Σίγουρα όμως θα του έβαζα άλλα 4gb όχι επειδή τα χρειάζεται απαραίτητα αλλά επειδή θα μπορεί να φορτώνει πολλή περισσότερα προγράμματα πριν να αρχίσει να του κατεβάζει απόδοση/βγάζει μηνύματα.

Δημοσ.

Η σύνθεσή σου είναι Super. Βάλε ένα XFX TS 450/550 όμως είναι αρκετά καλύτερα. Αν θες δες και το Coolermaster Elite 110 που είναι πολύ μικρότερο και φθηνότερο αλλά δεν χάνεις πράγματα που χρειάζεσαι.

RAM βάλε την μπλε HyperX (όχι Fury!) 1866MHz. CL9 & 1866 ενώ αυτή CL10 & 1600MHz

Δημοσ.

Αφού δεν θέλει να πάει σε αναβάθμιση δεν χρειάζεσαι chipset9 μητρική αφού βγήκε μόνο για να δέχεται τους νέους broadwell που ακόμα δεν βγήκαν.

Και o ι3 υπερβολή είναι για την δουλειά που θέλει αλλά οκ σε 3-5 χρόνια δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει οπότε καλά είναι.

Σίγουρα όμως θα του έβαζα άλλα 4gb όχι επειδή τα χρειάζεται απαραίτητα αλλά επειδή θα μπορεί να φορτώνει πολλή περισσότερα προγράμματα πριν να αρχίσει να του κατεβάζει απόδοση/βγάζει μηνύματα.

Έβαλα αυτή τη μητρική για να μην υπάρχει καμμιά αμφιβολία ασυμβατότητας με τον haswell

Η σύνθεσή σου είναι Super. Βάλε ένα XFX TS 450/550 όμως είναι αρκετά καλύτερα. Αν θες δες και το Coolermaster Elite 110 που είναι πολύ μικρότερο και φθηνότερο αλλά δεν χάνεις πράγματα που χρειάζεσαι.

RAM βάλε την μπλε HyperX (όχι Fury!) 1866MHz. CL9 & 1866 ενώ αυτή CL10 & 1600MHz

Έβαλα 1600mhz ram δίοτι μέχρι τόσο γράφει ότι υποστηρίζει η μητρική. κάνω κάπου λάθος;

Συμφωνώ 100% μαζί σου αλλά μου ζήτησε ήσυχο σύστημα για αυτό έβαλα το be quiet το οποίο είναι Plus silver και πολύ ήσυχο. 

Αυτό που με προβλημάτισε είναι η τιμή του κουτιού που σχεδόν φτάνει τις τιμές επεξεργαστή... 

Υπάρχει επίσης περίπτωση μα βρω πιο οικονομική mobo Πλήρως συμβατή με haswell;

Δημοσ.

Με haswell όλες είναι συμβατές,με τους haswell refresh υπάρχει το ζήτημα (που τα 100Mhz τώρα δεν θα κάνουν την διαφορά) αλλά αν τον θες συνεννοήσου με το κατάστημα όπου θα τα πάρεις,γενικά πρέπει να πέσεις στην περίπτωση να έχει παλιό bios μια μητρική και να μην τον δεχτεί τον refresh.   

Δημοσ.

Με haswell όλες είναι συμβατές,με τους haswell refresh υπάρχει το ζήτημα (που τα 100Mhz τώρα δεν θα κάνουν την διαφορά) αλλά αν τον θες συνεννοήσου με το κατάστημα όπου θα τα πάρεις,γενικά πρέπει να πέσεις στην περίπτωση να έχει παλιό bios μια μητρική και να μην τον δεχτεί τον refresh.   

Δεν διορθώνεται αυτό με flasharisma νέων bios;

Δημοσ.

Έβαλα αυτή τη μητρική για να μην υπάρχει καμμιά αμφιβολία ασυμβατότητας με τον haswell

Έβαλα 1600mhz ram δίοτι μέχρι τόσο γράφει ότι υποστηρίζει η μητρική. κάνω κάπου λάθος;

Συμφωνώ 100% μαζί σου αλλά μου ζήτησε ήσυχο σύστημα για αυτό έβαλα το be quiet το οποίο είναι Plus silver και πολύ ήσυχο. 

Αυτό που με προβλημάτισε είναι η τιμή του κουτιού που σχεδόν φτάνει τις τιμές επεξεργαστή... 

Υπάρχει επίσης περίπτωση μα βρω πιο οικονομική mobo Πλήρως συμβατή με haswell;

Μητρικές δες και αυτές, https://www.skroutz.gr/s/4869796/Asus-H97M-Plus.html ή  https://www.skroutz.gr/s/4857853/Gigabyte-H97M-D3H.html

Για μικρό κουτί με καλή ηχομόνωση δες και αυτό https://www.skroutz.gr/s/3982901/CoolerMaster-Silencio-352.html. Το έχω βάλει σε σύστημα. Αρκετά καλό και ήσυχο.

Τροφοδοτικό, μια χαρά είναι το Be Quiet. Και πολύ ήσυχο και Haswell Compatible. Tα XFX βγαίνουν θορυβώδη γενικώς. Δεν θα τα συνιστούσα.

Για μένα, βάλε και μια μικρή aftermarket ψύκτρα για να έχεις ακόμα πιό ήσυχο σύστημα. Μια raijintek ας πούμε ή μια Cooler Master. Έχεις άνεση στο budget.

Δημοσ.

Δεν διορθώνεται αυτό με flasharisma νέων bios;

Φυσικά και φτιάχνεται αλλά πρέπει να έχεις επεξεργαστή να βάλεις για να το κάνεις,αν έχεις μην φοβάσε καμιά μητρική,αν δεν έχεις εκεί είναι το π πρόβλημα.

Δημοσ.

Εγώ λέω πως δεν υπάρχει λόγος για haswell refresh επεξεργαστή. Δεν έχουν κάτι καλύτερο. Οι Devil's Canyon είναι καλύτεροι.

Για να μην μπλέκεις με bios είτε πάρε h97 είτε έναν από τους πρώτους haswell

Δημοσ.

Εγώ λέω πως δεν υπάρχει λόγος για haswell refresh επεξεργαστή. Δεν έχουν κάτι καλύτερο. Οι Devil's Canyon είναι καλύτεροι.

Για να μην μπλέκεις με bios είτε πάρε h97 είτε έναν από τους πρώτους haswell

Οι devil's Canyon τιμολογιακά πλησιάσουν τους ι5 οπότε είναι κάπου πιο πάνω απο αυτά που θέλω, Βέβαια θα μου πεις μετά θα τα γλυτώσεις απο mobo... 

@pnick το κουτάκι αυτό για μένα καλό είναι αλλά μου ζήτησε κουτί mini itx 

Δημοσ.

Οι devil's Canyon τιμολογιακά πλησιάσουν τους ι5 οπότε είναι κάπου πιο πάνω απο αυτά που θέλω, Βέβαια θα μου πεις μετά θα τα γλυτώσεις απο mobo... 

@pnick το κουτάκι αυτό για μένα καλό είναι αλλά μου ζήτησε κουτί mini itx 

Μπέρδεμα με τους επεξεργαστές.... Haswell refresh είναι όλοι. Απλά, οι ξεκλείδωτοι είναι οι Canyon.

To κουτί δες το ως διαστάσεις, όχι ως τίτλο. Micro γράφει, αλλά δες ποιές ακριβώς διαστάσεις των βολεύουν.

Δημοσ.

Μπέρδεμα με τους επεξεργαστές.... Haswell refresh είναι όλοι. Απλά, οι ξεκλείδωτοι είναι οι Canyon.

To κουτί δες το ως διαστάσεις, όχι ως τίτλο. Micro γράφει, αλλά δες ποιές ακριβώς διαστάσεις των βολεύουν.

θέλει cube μακρόστενο γιατί μάλλον έτσι μέτρησε το χώρο που θέλει να το βάλει. 

επίσης δεν νομίζω να υπερχρονίσει για να πάω σε k επεξεργαστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...