Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

+1 για το Super Flower. Μπορεί να μην είναι γνωστή σαν εταιρεία στην Ελλάδα, αλλά είναι παλιά εταιρεία (από το 1991), πιό παλιά από την Corsair ας πούμε (1994), με εξαιρετικά τροφοδοτικά στην αγορά τον τελευταίο καιρό.

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η Super Flower είναι πολύ καλή εταιρεία και φτιάχνει ποιοτικά τροφοδοτικά. Όταν ακούω τη λέξη τροφοδοτικό οι πρώτες εταιρείες που σκέφτομαι είναι Seasonic, Antec, Super Flower, XFX, Enermax (πολύ ακριβά δυστυχώς) και Corsair που κατά τη γνώμη μου για να είναι top quality πρέπει να είναι υψηλού budget (150+ ευρώ)

Δημοσ.

Δεν το έχω ακούσει καν το Super Flower :/ Εντάξει δεν είναι 20 ευρώ η διαφορά,αλλά 15.Έτσι κι αλλιώς είναι ήδη υπέραρκετο για τα κομμάτια που θα μπουν στο συγκεκριμένο σύστημα.Αν και σκέφτομαι λίγο και το Thermaltake Munich 430w αλλά επειδή με ενδιαφέρει και ο θόρυβος θα πάω μάλλον στο καλό και τίμιο Be Quiet.

Γενικά τα Super Flower είναι ποιοτικά αλλά δε ξέρουμε και πόσα θα δώσεις (γιατί αλλάζεις και γνώμη συχνά  :)) και μπορεί να μη σου κάνει.Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο ο θόρυβος κοιτάς σε κάποια άλλα κυρίως.

Δημοσ.

Γενικά τα Super Flower είναι ποιοτικά αλλά δε ξέρουμε και πόσα θα δώσεις (γιατί αλλάζεις και γνώμη συχνά  :)) και μπορεί να μη σου κάνει.Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο ο θόρυβος κοιτάς σε κάποια άλλα κυρίως.

Όταν πωληθεί το παρόν σύστημα το budget θα 'ναι 280 ευρώ.Μερικά πράγματα θα τα πάρω καινούργια,μερικά μεταχειρισμένα,θα δείξει.Βασικά πάω και πάλι σε mATX (εδώ και αν έχεις δίκιο για το πόσο ανεμοδούρας είμαι ;) ) 1150 θα πάω οπότε μέχρι στιγμής τι έχω στο μυαλό μου:

CASE:Υπάρχει ήδη

RAM:4GB DDR3 θέλω οπότε γύρω στα 30 used

CPU:Intel Core i3 4130 ~ 100 ευρώ

ΜΟΒΟ:Asus H81M-C ~ 40 ευρώ

HDD:500GB - 1TB ~ 30 ευρώ used

PSU:Be Quiet 300-350w ~ 40 ευρώ

GPU:Λογικά κάποια 7750 ίσως προσωρινά.

Επίσης σκέφτομαι να πάω στον Pentium G3258 και τα 40 ευρώ που θα κερδίσω να τα βάλω σε κάποια used GTX750.Αξίζει να αναφέρω ότι παραμένω δυστυχώς πιστός στην ίδια οθόνη (SyncMaster 940NW) 1440x900 οπότε η 750 είναι μια χαρά μέχρι να πάω σε κάποια καλύτερη!Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη φυσικά!Βασικά αξίζει 40 ευρώ πάνω ο i3 αντί για G3258;;Έτσι κι αλλιώς στο μέλλον θα μπει κάποιος i5!

Δημοσ.

Λίγο στο περί κατανάλωσης θέμα: αυτή τη στιγμή ο μετρητής ρεύματος που έχω μου δείχνει 135-145w κατανάλωση ρεύματος για pc με 3570k@4ghz,2 dimm ram ddr3, 1 ssd, 2hdds, r9 290 και δεν ξέρω πόσα ανεμιστήρια 12ρια, 14ρια και 20ρια (ή τι διάολο είναι τελοσπάντων!) με 103 διεργασίες ανοιχτές, steam,uplay,lol client κλπ ανοιχτά.Δε βλέπω το λόγο ένα σαφώς πιο αλαφρωμένο σύστημα σαν το δικό σου να μην idlάρει στα 100-110.

Αλλά ας υπολογίσουμε με 140w μέση στιγμιαία κατανάλωση πόσο βγαίνει σε ένα έτος για 24/7 λειτουργία.140w=0,14kwh x 24 ώρες τη μέρα=3,36kwh/μέρα=1226,4/έτος x 0,162€ που βγαίνει η τελική τιμή της kwh με φπα και όλες τις λοιπές επιβαρύνσεις για τη δεύτερη κλίμακα κατανάλωσης = 198,68€/έτος.

Τι πιστεύεις ότι θα κερδίσεις αν πέσεις 30w στην μέση κατανάλωσή σου;Άντε να το κάνουμε με 110w: 0,11x24=2,64x365=963,6 x 0,162 = 156,1€.

Διαφορά 42,6€ ανά έτος δηλαδή με χρήση μέχρι και στο τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε έτους.Άντε εγώ σου λέω με φυσιολογική χρήση να έχεις μια διαφορά της τάξης των 5 άντε και των 10 € ετησίως.Οπότε εαν το κίνητρό σου είναι μόνο η κατανάλωση εγώ θα σου συμβούλευα ψυχραιμία διότι για να πεις ότι "κάνεις απόσβεση" θα θες καμια 5ετία αδιάλειπτης χρήσης τουλάχιστον...  B)

Δημοσ.

Λίγο στο περί κατανάλωσης θέμα: αυτή τη στιγμή ο μετρητής ρεύματος που έχω μου δείχνει 135-145w κατανάλωση ρεύματος για pc με 3570k@4ghz,2 dimm ram ddr3, 1 ssd, 2hdds, r9 290 και δεν ξέρω πόσα ανεμιστήρια 12ρια, 14ρια και 20ρια (ή τι διάολο είναι τελοσπάντων!) με 103 διεργασίες ανοιχτές, steam,uplay,lol client κλπ ανοιχτά.Δε βλέπω το λόγο ένα σαφώς πιο αλαφρωμένο σύστημα σαν το δικό σου να μην idlάρει στα 100-110.

Αλλά ας υπολογίσουμε με 140w μέση στιγμιαία κατανάλωση πόσο βγαίνει σε ένα έτος για 24/7 λειτουργία.140w=0,14kwh x 24 ώρες τη μέρα=3,36kwh/μέρα=1226,4/έτος x 0,162€ που βγαίνει η τελική τιμή της kwh με φπα και όλες τις λοιπές επιβαρύνσεις για τη δεύτερη κλίμακα κατανάλωσης = 198,68€/έτος.

Τι πιστεύεις ότι θα κερδίσεις αν πέσεις 30w στην μέση κατανάλωσή σου;Άντε να το κάνουμε με 110w: 0,11x24=2,64x365=963,6 x 0,162 = 156,1€.

Διαφορά 42,6€ ανά έτος δηλαδή με χρήση μέχρι και στο τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε έτους.Άντε εγώ σου λέω με φυσιολογική χρήση να έχεις μια διαφορά της τάξης των 5 άντε και των 10 € ετησίως.Οπότε εαν το κίνητρό σου είναι μόνο η κατανάλωση εγώ θα σου συμβούλευα ψυχραιμία διότι για να πεις ότι "κάνεις απόσβεση" θα θες καμια 5ετία αδιάλειπτης χρήσης τουλάχιστον... B)

Έχω αναφέρει αρκετές φορές πως όλο αυτό δεν το κάνω για την κατανάλωση.Όταν έχτισα το παρόν σύστημα έκανα αρκετές λάθος επιλογές και σε αυτό που θέλω να κανω τώρα θα τα προσέξω ολα πολύ περισσότερο ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...