Zapee995 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Παρε εναν λογαριασμο δεη και κοιτα στη μεχρι τωρα καταναλωση τι χρεωση υπαρχει ανα kwh...Μετα το συζηταμε. 2
Millennium Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 sakisosf Γενικά καλύτερα να αναζητήσεις σε άλλες συσκευές του σπιτιού την "οικονομία" αν ανησυχείς τόσο. 1
sakisosf Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 sakisosf Γενικά καλύτερα να αναζητήσεις σε άλλες συσκευές του σπιτιού την "οικονομία" αν ανησυχείς τόσο. Όχι,δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα η οικονομία απλώς μου έκανε εντύπωση αυτό που άκουσα.Κάτι άλλο τώρα,επειδή αυτό το PC θα φύγει,σκοπεύω να χτίσω ένα Mini-ITX σύστημα και είδα μία ενδιαφέρων σύνθεση στο tomshardware η οποία έχει IvyBridge CPU και μία 7750 και καταναλώνει MAX 120w που είναι ότι πρέπει για μένα μιας και το PC θα κάθεται κάνα 10ωρο σίγουρα την ημέρα (browsing,gaming,rendering,uploading).Το θέμα είναι ότι ο CPU που χρησιμοποίησε,έχει TDP 55w όσο περίπου και η κάρτα και δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην καίει τίποτα η μητρική και o σκληρός.Ο οδηγός/σύνθεση είναι εδώ:http://www.tomshardware.com/reviews/mini-itx-gaming-radeon-hd-7750,3369.html
sakisosf Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Άλλο σύστημα σκέφτεσαι να κάνεις τώρα; Yep!!
cabdik Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Όχι,δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα η οικονομία απλώς μου έκανε εντύπωση αυτό που άκουσα.Κάτι άλλο τώρα,επειδή αυτό το PC θα φύγει,σκοπεύω να χτίσω ένα Mini-ITX σύστημα και είδα μία ενδιαφέρων σύνθεση στο tomshardware η οποία έχει IvyBridge CPU και μία 7750 και καταναλώνει MAX 120w που είναι ότι πρέπει για μένα μιας και το PC θα κάθεται κάνα 10ωρο σίγουρα την ημέρα (browsing,gaming,rendering,uploading).Το θέμα είναι ότι ο CPU που χρησιμοποίησε,έχει TDP 55w όσο περίπου και η κάρτα και δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην καίει τίποτα η μητρική και o σκληρός.Ο οδηγός/σύνθεση είναι εδώ:http://www.tomshardware.com/reviews/mini-itx-gaming-radeon-hd-7750,3369.html αγαπητε φιλε Sakisosf, συγνωμη που θα στο πω ετσι, αλλα εχεις χασει την μπαλα....! αν σε ικανοποιει το συστημα σου σε αποδοση, ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ με την καταναλωση...!! ειναι πολυ light για να επιβαρυνει τον συνολικο λογαριασμο της ΔΕΗ..!! το δικο μου HTPC εχει IDLE καταναλωση περι τα 100W, και ειναι 24/7 ανοικτο...!! φαντασου απο μονος σου, πως ειναι δυνατον μια λαμπα (100W) να επιβαρυνει σημαντικα τον συνολικο λογαριασμο? ετσι πολυ γενικα, λοιπον, να εχεις στο μυαλο σου το εξης απλο. πολυ ρευμα τραβανε οι συσκευες που περιεχουν αντιστασεις. οπως πχ θερμοσιφωνας, Ηλεκ. φουρνος, πλυντηριο, ηλεκ. σιδερο, κλπ...!! 1
sakisosf Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 αγαπητε φιλε Sakisosf, συγνωμη που θα στο πω ετσι, αλλα εχεις χασει την μπαλα....! αν σε ικανοποιει το συστημα σου σε αποδοση, ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ με την καταναλωση...!! ειναι πολυ light για να επιβαρυνει τον συνολικο λογαριασμο της ΔΕΗ..!! το δικο μου HTPC εχει IDLE καταναλωση περι τα 100W, και ειναι 24/7 ανοικτο...!! φαντασου απο μονος σου, πως ειναι δυνατον μια λαμπα (100W) να επιβαρυνει σημαντικα τον συνολικο λογαριασμο? ετσι πολυ γενικα, λοιπον, να εχεις στο μυαλο σου το εξης απλο. πολυ ρευμα τραβανε οι συσκευες που περιεχουν αντιστασεις. οπως πχ θερμοσιφωνας, Ηλεκ. φουρνος, πλυντηριο, ηλεκ. σιδερο, κλπ...!! Το ότι έχω χάσει την μπάλα τελευταία είναι βέβαιο Βασικά δεν είναι η κατανάλωση το πρόβλημα αλλά θέλω κάτι καλύτερο σε επιδόσεις.Επίσης επειδή το παρον συστημα έχει αρκετά πραγματάκια που δεν μου αρέσουν (όπως τροφοδοτικό,κουτί) και γενικά θέλω κάτι καινούργιο,καλύτερο και ομορφότερο από την αρχή τελείως.Δεν με νοιάζει η κατανάλωση πλέον,αλλά μου αρέσει η ιδέα να χτίσω ένα mini ITX PC.
cabdik Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 κοιταξε... καποια πραγματα ειναι απλα. δεν μπορεις να εχεις επιδοσεις και οικονομια, ταυτοχρονα..!! η το ενα, η το αλλο. σταθμιζεις τις αναγκες σου -πρωτα πρωτα- και αναλογα αγοραζεις. τα συνηθη μεσαιας κατηγοριας συστηματα δεν ειναι ενεργοβορα..!! ουτως η αλλως, η ταση τα τελευταια χρονια, ειναι να πηγαινουμε σε χαμηλοτερες καταναλωσεις. για αυτο, μην σε αγχωνει τοσο αυτο το θεμα. υποθετικα, ΑΝ θα εχεις το χρημα να φτιαξεις το πιο ενεργοβορο συστημα που μπορεις σημερα, εεε.. .τοτε, το τελευταιο που θα σε νοιαζει θα ειναι η καταναλωση!!!!! τωρα αν θες να πας σε Mini ITX πλατφορμα, λογω ιδεας, ειναι επιλογη σου..! κι εγω να σου πω την αληθεια σκεφτομουν να αλλαξω το HTPC με κατι ΜΙΝΙ..!! 1
sakisosf Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 κοιταξε... καποια πραγματα ειναι απλα. δεν μπορεις να εχεις επιδοσεις και οικονομια, ταυτοχρονα..!! η το ενα, η το αλλο. σταθμιζεις τις αναγκες σου -πρωτα πρωτα- και αναλογα αγοραζεις. τα συνηθη μεσαιας κατηγοριας συστηματα δεν ειναι ενεργοβορα..!! ουτως η αλλως, η ταση τα τελευταια χρονια, ειναι να πηγαινουμε σε χαμηλοτερες καταναλωσεις. για αυτο, μην σε αγχωνει τοσο αυτο το θεμα. υποθετικα, ΑΝ θα εχεις το χρημα να φτιαξεις το πιο ενεργοβορο συστημα που μπορεις σημερα, εεε.. .τοτε, το τελευταιο που θα σε νοιαζει θα ειναι η καταναλωση!!!!! τωρα αν θες να πας σε Mini ITX πλατφορμα, λογω ιδεας, ειναι επιλογη σου..! κι εγω να σου πω την αληθεια σκεφτομουν να αλλαξω το HTPC με κατι ΜΙΝΙ..!! Βασικά όπως ανέφερα δεν θέλω να έχω τίποτα τρελές επιδόσεις.Ισορροπία ζητάω ανάμεσα σε επιδόσεις-κατανάλωση.Σε Haswell και Mini-ITX ήθελα να πάω έτσι κι αλλιώς κυρίως του Betfenix Prodigy το οποίο και μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά και θέλω νεότερης τεχνολογίας σύστημα.
sakisosf Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Τροφοδοτικό άλλαξες; Όχι ακόμα αλλά έτσι κι αλλιώς όλα θα αλλάξουν οπότε λογικά θα πάω σε ένα Be Quiet ή το Corsair CX430M.Θα δείξει!
Physiciant Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Θα μπορούσες να πας και σ' αυτό http://www.e-shop.gr/super-flower-golden-green-hx-series-450w-sf-450p14xe-p-PER.811707 1
sakisosf Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Θα μπορούσες να πας και σ' αυτό http://www.e-shop.gr/super-flower-golden-green-hx-series-450w-sf-450p14xe-p-PER.811707 Ευχαριστώ για την πρόταση καταρχάς αλλά είναι 20 ευρώ πάνω οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει!
Physiciant Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Που το βρήκες τόσο φθηνό το CX (39.90+μεταφορικά-αντικαταβολή); Άποψη μου ποτέ μη τσιγκουνεύεσαι στο τροφοδοτικό γιατί αν δεν είναι ποιοτικό και σου καεί, θα πάρει η μπάλα και άλλα κομμάτια μαζί. 2 έχω αλλάξει και ειδικά την πρώτη φορά μου έκαψε μητρική, UPS και φυσικά το τροφοδοτικό. Έκλαιγα με μαύρο δάκρυ Το Super Flower είναι ανώτερο απ' το συγκεκριμένο Corsair με εγγύηση 5 χρόνων
sakisosf Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Που το βρήκες τόσο φθηνό το CX (39.90+μεταφορικά-αντικαταβολή); Άποψη μου ποτέ μη τσιγκουνεύεσαι στο τροφοδοτικό γιατί αν δεν είναι ποιοτικό και σου καεί, θα πάρει η μπάλα και άλλα κομμάτια μαζί. 2 έχω αλλάξει και ειδικά την πρώτη φορά μου έκαψε μητρική, UPS και φυσικά το τροφοδοτικό. Έκλαιγα με μαύρο δάκρυ Το Super Flower είναι ανώτερο απ' το συγκεκριμένο Corsair με εγγύηση 5 χρόνων Δεν το έχω ακούσει καν το Super Flower :/ Εντάξει δεν είναι 20 ευρώ η διαφορά,αλλά 15.Έτσι κι αλλιώς είναι ήδη υπέραρκετο για τα κομμάτια που θα μπουν στο συγκεκριμένο σύστημα.Αν και σκέφτομαι λίγο και το Thermaltake Munich 430w αλλά επειδή με ενδιαφέρει και ο θόρυβος θα πάω μάλλον στο καλό και τίμιο Be Quiet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα