sakisosf Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Παιδιά,επειδή το σύστημα της υπογραφής καταναλώνει αρκετά μιας και μένει πολλές ώρες ανοιχτό το PC,θα ήθελα να μάθω αν χτίσω νέο σύστημα Haswell 1150 θα δω διαφορά στο λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά και στην κατανάλωση γενικά.
defacer Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά, πόσο μάλλον αρκετά μεγάλη για να φαίνεται και στο λογαριασμό.Επίσης ακόμα κι αν θα έβλεπες διαφορά δε θα ήταν ούτε κατά διάνοια αρκετή για να καλύψει το κόστος του νέου συστήματος. 1
TheELF Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Η vga σου ακόμα και όταν κάθεται καίει μόνη της ~110w ,η διαφορά στον επεξεργαστή θα είναι αμελητέα. http://www.anandtech.com/show/6837/amd-radeon-7790-review-feat-sapphire-the-first-desktop-sea-islands/16 Αν φτιάξεις δεύτερο σύστημα για παιχνίδια που αυτό θα έχει την vga και αφήσεις αυτόν χωρίς vga να είναι συνεχώς ανοιχτός τότε θα δεις αρκετή διαφορά. Και αν σε καλύπτει ένα rasperyPI γιατί απλά τον έχεις και κατεβάζει π.χ. τότε ακόμα καλύτερα.
defacer Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Η vga σου ακόμα και όταν κάθεται καίει μόνη της ~110w Τα 110W είναι για όλο το σύστημα. Αν έκαιγε 110 η vga σε idle θα θρηνούσαμε θύματα. 5
benign Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Ελαχιστα καιει το pc σου idle. Για τις vga ,ενδεικτικα : http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-280x-r9-270x-r7-260x,3635-18.html Βεβαια δεν ξερω τι psu εχεις αλλα κατι μου λεει οτι ειναι κακης ποιοτητας,κατι Lamtech διαβασα στην υπογραφη σου. (BTW τι ειναι αυτη η εταιρια? Απο την Κατω Ραχουλα ειναι?Γιατι δεν υπαρχει πουθενα στο internet.) 1
sakisosf Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Ελαχιστα καιει το pc σου idle. Για τις vga ,ενδεικτικα : http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-280x-r9-270x-r7-260x,3635-18.html Βεβαια δεν ξερω τι psu εχεις αλλα κατι μου λεει οτι ειναι κακης ποιοτητας,κατι Lamtech διαβασα στην υπογραφη σου. (BTW τι ειναι αυτη η εταιρια? Απο την Κατω Ραχουλα ειναι?Γιατι δεν υπαρχει πουθενα στο internet.) Όχι,όχι...το άλλαξα αυτό με ένα LC 350watt.Παίζει ρόλο στην κατανάλωση;; @TheELF,έχω ήδη netbook για κατεβαστήρι οπότε...Βασικά σκεφτόμουν να διώξω αυτό που έχω τώρα και όσο πιάσει και να χτίσω ένα Haswell σύστημα με μία 750Ti ας πούμε ώστε να πέσει και από εκεί η κατανάλωση. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2014 από sakisosf
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 @ΝΤ1G,με κάτι υπολογισμούς που έκανα,κάθε δίμηνο κοστίζει ένα 30άρι-40άρι χωρίς να λειτουργεί πάνω από 4-5 ώρες/μέρα. Δεν νομιζω να ισχυει αυτο 1
sakisosf Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Βασικά το ερώτημα μου είναι το εξής.Σε νέο σύστημα θα μπει η 750/Ti μιας και για 1440x900p είναι μια χαρά ειδικά για την κατανάλωση της.Επίσης θα μπει σοβαρό τροφοδοτικό και όχι noname κτλ αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε SSD κατευθείαν για λόγο καθαρά κατανάλωσης (πέρα από την ταχύτητα) και τι CPU/Mobo να πάρω;;Να πάω σε Haswell ή σε κάποιο αντίστοιχο AMD (αλλά σε ποιο);;
benign Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Βασικά το ερώτημα μου είναι το εξής.Σε νέο σύστημα θα μπει η 750/Ti μιας και για 1440x900p είναι μια χαρά ειδικά για την κατανάλωση της.Επίσης θα μπει σοβαρό τροφοδοτικό και όχι noname κτλ αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε SSD κατευθείαν για λόγο καθαρά κατανάλωσης (πέρα από την ταχύτητα) και τι CPU/Mobo να πάρω;;Να πάω σε Haswell ή σε κάποιο αντίστοιχο AMD (αλλά σε ποιο);; Σακη εισαι πολυ καλο παιδι και μην με παρεξηγησεις αλλα απο αυτα που γραφεις μου φαινεσαι πολυ μπερδεμενος. Με λιγα λογια, οτι συστημα και να φτιαξεις ειτε amd ειτε intel δεν ειναι ο υπαιτιος για μεγαλη καταναλωση ρευματος στο σπιτι σου. Μπορει να φτιαξεις διαφορους συνδιασμους,με διαφορετικη λογικη.Ουσιαστικη διαφορα στην καταναλωση ρευματος δεν θα δεις.Την 750 δεν την συνιστω στα ιδια περιπου χρηματα η amd εχει ισχυροτερη καρτα.Οι δε νεες καρτες της amd εχουν ειδικη τεχνολογια ενσωματωμενη(ZeroCore Power Technology)που οταν εισαι idle η βλεπεις ταινιες, καις παρα πολυ λιγο. 2
Millennium Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Συμφωνώ με benign.Ειδικά σε αυτό: Με λιγα λογια, οτι συστημα και να φτιαξεις ειτε amd ειτε intel δεν ειναι ο υπαιτιος για μεγαλη καταναλωση ρευματος στο σπιτι σου. 1
sakisosf Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Σακη εισαι πολυ καλο παιδι και μην με παρεξηγησεις αλλα απο αυτα που γραφεις μου φαινεσαι πολυ μπερδεμενος. Με λιγα λογια, οτι συστημα και να φτιαξεις ειτε amd ειτε intel δεν ειναι ο υπαιτιος για μεγαλη καταναλωση ρευματος στο σπιτι σου. Μπορει να φτιαξεις διαφορους συνδιασμους,με διαφορετικη λογικη.Ουσιαστικη διαφορα στην καταναλωση ρευματος δεν θα δεις.Την 750 δεν την συνιστω στα ιδια περιπου χρηματα η amd εχει ισχυροτερη καρτα.Οι δε νεες καρτες της amd εχουν ειδικη τεχνολογια ενσωματωμενη(ZeroCore Power Technology)που οταν εισαι idle η βλεπεις ταινιες, καις παρα πολυ λιγο. Το ότι είμαι μπερδεμένος είναι σίγουρο Για αυτό φταίει ένας φίλος με τον οποίο μιλούσαμε προχθές και μου 'πε ότι κάθε τετράμηνο,το PC μου καίει 50 ευρώ,οπότε είναι γύρω στα 150 ευρώ/χρόνο.Και επειδή τον ρώτησα για το τι μπορώ να κάνω μου λέει δώστο όπως είναι και φτιάξε σύστημα με haswell (CPU) + maxwell (GPU) σε συνδυασμό με καλό τροφοδοτικό ώστε να δεις ουσιαστική διαφορά.Τώρα αν ισχύει αυτό που λέει δεν ξέρω,αν και μου φαίνονται πολλά τα 50 ευρώ/4μηνο για μη 24/7 χρήση (γύρω στις 6 ώρες λειτουργεί,3-4 gaming και κάνα 2ωρο κάνα rendering) αλλά είναι σχετικά ψαγμένος με αυτά και φαίνονταν σίγουρος για αυτά που λέει και με έβαλε σε σκέψεις.
Mpiftekis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Πώς είσαι σίγουρος ότι καίει τόσο μόνο το pc σου; Γιατί εγώ με τριμελή οικογένεια και με ότι συνεπάγεται αυτό (μαγείρεμα, θερμοσίφωνας, βραστήρας, πλυντήρια, τηλεόραση) και το pc να δουλεύει 2-3 ώρες τη μέρα δε βλέπω δίμηνο λογ/σμο πάνω από 100€. Πώς το μέτρησες εσύ τόσο;
benign Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 αλλά είναι σχετικά ψαγμένος με αυτά και φαίνονταν σίγουρος για αυτά που λέει Δηλαδη κλασσικος νεοελληνας. Επετρεψε μου και μια επιπλεον συμβουλη.Κανεις δεν τα ξερει ολα,για αυτο τις συμβουλες που σου δινουν και εδω και γενικα θα τις λαμβανεις σαν γενικες οδηγιες προ τα που θα ψαξεις εσυ και οχι de facto σαν αληθεια η σωστες..Ποτε να μην ακολουθεις τυφλα τι λεει ο καθενας και οταν σου δινουν μια γνωμη να ρωτας παντα γιατι. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα