Προς το περιεχόμενο

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kirileman είπε

Για μένα η τριλογία Hobbit έπεσε θύμα των cgi χαρακτήρων. Ο συνδυασμός παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνολογιών που χρησιμοποιήθηκαν στο LOTR το απογείωσαν, ενώ εδώ το cgi λειτούργησε αρνητικά. Σε κρατούσε από την αρχή σε απόσταση το οπτικό αποτέλεσμα.

pqjhb3nd2xn01.jpg

+1000000000 !!!!!!!!

Ειδικά οι σκηνές που ήταν full cgi απαράδεκτες ... έκλαιγα τα λεφτά μου....

Επίσης περούκες, μούσια κτλ ήταν λες και έβλεπα Xena σε ποιότητα.....

Όσο για την τριλογία LOTR  απλά κορυφή/έπος. 

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξαναειδα την τριλογια μετα απο πολλα χρονια,την extended μαλιστα. Απλα πρεπει να δεχτουμε πως δεν ειναι αρχοντας με την καμια. Μολις το κατανοησουμε, νομιζω οτι ειναι πιο ευκολο να εκτιμηθει αυτο που εκανε ο Jackson στο Hobbit. Ομολογω πως μ'αρεσε περισσοτερο απο οταν τα ειχα πρωτοδει στο σινεμα. Τα Extended σιγουρα προσθετουν στις ταινιες,δινει αρκετα περισσοτερο flavour σε καποια σημεια. Και ομολογω πως τα CGI αλλα και οι πανοραμικες καμερες ειναι εντυπωσιακα,δηλαδη αξιζουν μονο και μονο για το vision της Μεσης- Γης που σου δινουν.

Υπηρχαν καποιες επιλογες που αποδειχτηκαν κακες,οπως το βεβιασμενο αμορε μεταξυ ξωτικου-νανου,το μετριο pacing της πρωτης ταινιας,το ξεχειλωμα της μαχης στην 3η ταινια,οπως και το αποτομο τελος. Συν καποιες αλλαγες και ανακριβειες σε σχεση με το πηγαιο υλικο  που ειχαν και μια δοση fan service. Παραυτα,νομιζω οτι στην σουμα ειναι καλες ταινιες που αξιζει καποιος να τις δει,ειτε φαν ειτε μη.

Η καλυτερη νομιζω ειναι το Desolation of Smaug,ειναι το πακετο που εχει μια δοση απτα παντα, laketown,erebor,smaug,ξωτικα,necromancer και ποσα ακομα. Μετα το Unexpected Journey,το οποιο εινια καλο,αλλα αργει αρκετα να παρει μπρος. Η 3η νομιζω ειναι η χειροτερη σε σχεση με τις αλλες 2,διοτι απλα δεν γινονται παρα πολλα σεναριακα και εχει κατα κυριο λογο συνεχομενες μαχες.

Εντελει,με τα καλα του και τα κακα του,νομιζω το οτι τις ανελαβε ο Jackson της ταινιες ηταν για το καλυτερο,ο Del Toro δεν θα επιανε το LotR universe με τον τροπο που εχουμε συνιθησει και μας αρεσει,οποτε προσωπικα χαιρομαι για την υπαρξια και της τριλογιας Hobbit

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω πως το πρόβλημα είναι απλό, στη βάση του, και έχει να κάνει με το υλικό στο οποίο βασίστηκαν οι δύο τριλογίες:

Ο Άρχοντας είχε πίσω του μια σειρά βιβλίων (πάνω από 1200 σελίδες πρωτότυπο υλικό της τριλογίας) και τελικά έπρεπε να περιορίσουν κάποια σημεία για να έχει υποφερτή διάρκεια, ενώ στο Χόμπιτ έκαναν από 310 σελίδες τρεις ταινίες. Η λέξη "ξεχείλωμα" δεν αρκεί για να περιγράψει το τι συνέβη.

Παρενθετικά, μου άρεσαν οι ταινίες. Ειδικά η σκηνή με το τραγούδι των Νάνων είναι από τις αγαπημένες μου, γιατί "εξανθρωπίζει" ("εκνανίζει"; τέλος πάντων) μία από τις πλέον παρεξηγημένες φυλές στο high fantasy. Όμως, είναι γεγονός πως τις τράβηξαν ως εκεί που δεν έπαιρνε. Ο δε θάνατος του δράκου πρέπει να ήταν μία από τις πλέον anti-climactic σκηνές.

Κάποιος που έχει μελετήσει τα βιβλία (δεν μιλάμε για επίπεδο Στίβεν Κολμπέρ, απλά να έχει ασχοληθεί κάπως) σίγουρα βρίσκει και λάθη, αστοχίες κτλ. Όπως πάντοτε θα βρει στις κινηματογραφικές/τηλεοπτικές μεταφορές όποιος ξέρει το πρωτότυπο υλικό. 

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οτι έγραψε ο snoob απο πάνω μιλάμε για ξεχειλωμα κ όχι αστοχίες. 

Η τελική μάχη ειδικά στο βιβλίο είναι 2-3 σελίδες. Δεν αναφέρω καν τους ανύπαρκτος χαρακτήρες, quest που εφηύρε λες κ δεν υπάρχουν χαρακτήρες κ σκηνικά απο τον ίδιο τον Tolkien.  

Για παράδειγμα θα μπορούσε να μας δείξει τους man of dale, τους νάνους της erebor κτλπ. κ να τα συνδιάσει πολύ ωραία σε δύο ταινίες

Επεξ/σία από bilya
  • Like 1
Δημοσ.

μην ξεχναμε και την filler sequence με τους πετρινους γιγαντες που δεν υπαρχει καν στο βιβλιο. γενικα αν η προσαρμογη γινοταν σε δυολογια, οπως ηταν και το αρχικο σχεδιο, οι ταινιες θα ηταν σιγουρα ανωτερες. but greed.

Δημοσ.

Εκεί πράγματι έκανε λάθος ο Πίτερ Τζάκσον. Πάντως σε 48fps στο village ήταν απόλαυση, ωστόσο δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση να τις ξαναδώ στο σπίτι όπως με τον Αρχοντα που πρέπει να έχω δει όλη τη τριλογία με κομμένες σκηνές σε μαραθώνιο δεκάδες φορές. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Snoob είπε

Νομίζω πως το πρόβλημα είναι απλό, στη βάση του, και έχει να κάνει με το υλικό στο οποίο βασίστηκαν οι δύο τριλογίες:

Ο Άρχοντας είχε πίσω του μια σειρά βιβλίων (πάνω από 1200 σελίδες πρωτότυπο υλικό της τριλογίας) και τελικά έπρεπε να περιορίσουν κάποια σημεία για να έχει υποφερτή διάρκεια, ενώ στο Χόμπιτ έκαναν από 310 σελίδες τρεις ταινίες. Η λέξη "ξεχείλωμα" δεν αρκεί για να περιγράψει το τι συνέβη.

Παρενθετικά, μου άρεσαν οι ταινίες. Ειδικά η σκηνή με το τραγούδι των Νάνων είναι από τις αγαπημένες μου, γιατί "εξανθρωπίζει" ("εκνανίζει"; τέλος πάντων) μία από τις πλέον παρεξηγημένες φυλές στο high fantasy. Όμως, είναι γεγονός πως τις τράβηξαν ως εκεί που δεν έπαιρνε. Ο δε θάνατος του δράκου πρέπει να ήταν μία από τις πλέον anti-climactic σκηνές.

Κάποιος που έχει μελετήσει τα βιβλία (δεν μιλάμε για επίπεδο Στίβεν Κολμπέρ, απλά να έχει ασχοληθεί κάπως) σίγουρα βρίσκει και λάθη, αστοχίες κτλ. Όπως πάντοτε θα βρει στις κινηματογραφικές/τηλεοπτικές μεταφορές όποιος ξέρει το πρωτότυπο υλικό. 

Ετσι ειναι,βεβαια πηραν και υλικο απτα Appendices,οπως ολα τα Necromancer sequences και καποιες αλλες σκηνες που προσθεσε αυτος και βασιζονταν σε αυτα. Θα μπορουσε να ηταν 2 ταινιες 3ωρες και να μην φαινοταν το ξεχειλωμα,ειδικα στην 3η ταινια ουσιαστικα καναν 2μιση ωρες ενα πολυ μικρο κομματι του βιβλιου,εκει εντοπιζω το μεγαλυτερο κομματι του προβληματος. Θα μπορουσαν να κοψουν απτην μαχη,απτο intro της πρωτης,το filler love story κλπ. Προσωπικα δεν με πειραζει που καναν πχ μεγαλο chase sequence με Smaug,διοτι αν δεν ειχε γινει και αυτο,θα βλεπαμε πολυ λιγο εναν απτους πιο γαματους χαρακτηρες του βιβλιου. Οποτε το θεμα ειναι τι ξεχειλωνεις,για ποιον λογο και αν ειναι προς ωφελος της ταινιας

4 ώρες πριν, KilliK είπε

μην ξεχναμε και την filler sequence με τους πετρινους γιγαντες που δεν υπαρχει καν στο βιβλιο. γενικα αν η προσαρμογη γινοταν σε δυολογια, οπως ηταν και το αρχικο σχεδιο, οι ταινιες θα ηταν σιγουρα ανωτερες. but greed.

Οι γιγαντες σιγουρα αναφερονται στο βιβλιο ,απλα ηταν στο backround και δεν περασαν απο μεσα τους οπως στην ταινια.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ολη η φάση με τον Azog ήταν filler, μιας κι είχε ψοφίσει 140 χρόνια πριν τα γεγονότα του Hobbit. 😛

Δημοσ.

Αναφορά σε κείμενο

Οι γιγαντες σιγουρα αναφερονται στο βιβλιο ,απλα ηταν στο backround και δεν περασαν απο μεσα τους οπως στην ταινια.

Colbert, εσυ ; 😋

Δημοσ.

Όποιος θέλει να δει και τις 2 τριλογίες με πια είναι σωστό να αρχίσει? Έχω δει 2 φορές μόνο την πρώτη ταινία του άρχοντα σε extended και επειδή θέλω να ξεκινήσω τα shadow παιχνίδια που έχουν σχέση με τις ταινίες ψήθηκα να τις δω. Τα 3 hobbit θα τα δω σε 3D. Και τις 6 ταινίες τις έχω στις extended bluray εκδόσεις τους σε 20gb η κάθε μία. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Arkin είπε

Όποιος θέλει να δει και τις 2 τριλογίες με πια είναι σωστό να αρχίσει? Έχω δει 2 φορές μόνο την πρώτη ταινία του άρχοντα σε extended και επειδή θέλω να ξεκινήσω τα shadow παιχνίδια που έχουν σχέση με τις ταινίες ψήθηκα να τις δω. Τα 3 hobbit θα τα δω σε 3D. Και τις 6 ταινίες τις έχω στις extended bluray εκδόσεις τους σε 20gb η κάθε μία. 

Δες Hobbit πρώτα αλλά να ξέρεις ότι η τριλογία του άρχοντα είναι πάρα πολύ καλύτερη.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, coffeex είπε

Δες Hobbit πρώτα αλλά να ξέρεις ότι η τριλογία του άρχοντα είναι πάρα πολύ καλύτερη.

Για αυτό να δει τα Hobbit πρώτα... για να μην ξενερώσει απ'τη μετάβαση LotR=>Hobbit.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Arkin είπε

μια σημείωση τα shadows δεν έχουν καμία σχέση με τις ταινίες κ γενικότερα με ιστορίες του Τόλκιν. 

Αλλά μαμανε σαν games

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...