azografos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα.Έχω αυτό το σκαφάκι:http://www.car.gr/classifieds/boats/view/1562708/το οποίο και προσπαθώ να ανταλλάξω με ένα αυτοκίνητο από την Κρήτη. Εκτός από τις υπόλοιπες δυσκολίες της ανταλλαγής εξ΄αποστάσεως, τις οποίες και φαίνεται να λύνουμε, έχουμε και το πρόβλημα της μεταφοράς τόσο του σκάφους όσο και του αυτοκινήτου. Έχετε καμία ιδέα για το ΠΩΣ μπορώ να στείλω με λογικά έξοδα το σκάφος στην Κρήτη ή έστω στην Αθήνα και αντίστοιχα να παραλάβω το αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη ή έστω στην Αθήνα ???Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
skipperas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Πας κρήτη με το σκαφάκι και γυρνάς με το αμάξι. Simple as that. Πέρα από την πλάκα τώρα. Αναγκαστικά θα πρέπει κάποιος να κάνει το ταξίδι Αθήνα-Κρήτη. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Εσύ θέλεις να γίνουν όλα εξαποστάσεως; Και οι μεταβιβάσεις και όλα;
azografos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Έχω φίλο στην Κρήτη, οπότε οι μεταβιβάσεις κλπ θα γίνουν εκεί, με ασφάλεια κλπ κλπ. Το θέμα μου είναι οι μεταφορές των δυο οχημάτων ... και ειδικά του σκάφους. ΠΩΣ μπορεί να πάει Κρήτη με λογικά κόστη ? Ή έστω και Αθήνα, όπου έχω φίλο που μπορεί να το βάλει στο πλοίο για Κρήτη ...
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Βάζει αυτός το αυτοκίνητο στο πλοίο και παραλαμβάνεις εσύ Πειραιά και αντίστοιχα φορτώνεις εσύ το σκάφος στο φέρυ και παραλαμβάνει αυτός στην Κρήτη! Γίνεται ή κάπου το 'χασα?
azografos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Ναι, αλλά εγώ είμαι Θεσσαλονίκη και πλοίο για Κρήτη έχει ΜΟΝΟ από Αθήνα ... Οπότε ΠΩΣ κάνω το Θεσσαλονίκη-Αθήνα ? Είναι 500 χιλιόμετρα, οπότε το να το κατεβάσω οδικώς, ΔΕΝ παίζει ... θέλω 100 Euro βενζίνη, 70 Euro διόδια και χώρια την επιστροφή μου ... Κάτι άλλο ?
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Σωστά..μπερδεύτηκα γιατί ανέφερες και την Αθήνα. Έχω την εντύπωση ότι υπήρχε πλοίο Θεσσαλονίκη - Κρήτη, ίσως το σταμάτησαν...ωραίο σκαφάκι πάντως!
paylidis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 δυστυχώς δε νομίζω οτι γίνεται κάτι άλλο απο το να συναντηθείτε στην αθήνα... για το αυτοκίνητο υπάρχει η εναλλακτική του να φορτωθεί στο τρένο απο αθήνα (42€) αλλα και πάλι πρεπει να εισαι εκει...
azografos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Για πες ... Μπορώ να φορτώσω το αυτοκίνητο στο τρένο ? Ασυνόδευτο ? Άρα μπορώ και τη βάρκα ?
paylidis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 ασυνόδευτο δε ξερω αν γίνεται.. 42 ευρω ειναι το αυτοκίνητο και 18 ο επιβάτης, στο βραδινό το τραίνο πας και τα φορτώνεις μια ώρα πριν την αναχώρηση... αν το τρειλερ μπορεί να ασφαλισει ωστε να μη μετακινείται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ίσως το δεχτούν... σκέψου οτι στα αμαξια περα απο χειρόφρενο και ταχυτητα βάζουν και 8 μεγάλους μεταλλικους τάκους γιατι η διαδρομή ειναι χαλια (στροφες κλπ) νομιζω οτι για να κανεις τη διαδικασία οπως και να εχει θα πρεπει να κατεβεις αθήνα και να ανεβει και ο κρητικός αθηνα... Εγω τουλάχιστον δε θα εμπιστευομουν αλλιώς..
azografos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δεν υπάρχει τέτοιος λόγος ... και είπα εξ αρχής ότι τα θέματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας τα έχουμε λύσει. Τα θέματα των μεταφορών προσπαθούμε να λύσουμε. Και μάλλον κάτι κάνουμε προσανατολιζόμενοι προς τις εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, που ούτως ή άλλως μεταφέρουν αυτοκίνητα συνεχώς ...
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Το θέμα μου είναι οι μεταφορές των δυο οχημάτων ... και ειδικά του σκάφους. ΠΩΣ μπορεί να πάει Κρήτη με λογικά κόστη ? Ή έστω και Αθήνα, όπου έχω φίλο που μπορεί να το βάλει στο πλοίο για Κρήτη ... Αλήθεια, για το σκάφος τι θεωρείς εσύ "λογικό κόστος"? Η πιο φτηνή λύση είναι να το πας εσύ στον Πειραιά με κόστος 200-250€, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σκεφτείς θα σου κοστίσει τουλάχιστον τα διπλάσια. Όσο για το αυτοκίνητο, 47€ είναι η χρέωση του ΟΣΕ για συνοδευόμενο. Αυτό το εισιτήριο όμως βγαίνει ΜΟΝΟ κατ επέκταση ατομικού εισητηρίου(δε μπορείς να βγάλεις μόνο για αυτοκίνητο). Και φυσικά εννοείται ότι ο επιβάτης/συνοδός πρέπει να είναι εκεί και στη φόρτωση και στην εκφόρτωση. Όσο για τις εταιρείες ενοικίασης, δεν βλέπω το πως μπορούν να βοηθήσουν. Η δουλειά τους είναι να νοικιάζουν αυτοκίνητα, όχι να μεταφέρουν αυτοκίνητα και βάρκες σε τρέιλερ...
haris_216 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μια ιδέα που μόλις μου ήρθε (δεν ξέρω, ίσως να είναι και χαζή) είναι να ρωτήσει κανείς σε κάποια από τις οδικές βοήθειες. Βλέπω πολλές φορές ότι κάνουν μεταφορές πέραν του ενός αυτοκινήτων με μεγαλύτερα φορτηγά τους (πχ επαναπατρισμός αυτοκινήτου από τη Θεσ/νίκη που "έμεινε" στην Αθήνα). Αν πετύχεις κάνα τέτοιο δρομολόγιο μπορεί να συμφέρει την εταιρία (ή και τον οδηγό )να πάρει το τρέϊλερ με ένα τίμημα έτσι ώστε να μην γυρίσει άδειος
azografos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Αλήθεια, για το σκάφος τι θεωρείς εσύ "λογικό κόστος"? Η πιο φτηνή λύση είναι να το πας εσύ στον Πειραιά με κόστος 200-250€, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σκεφτείς θα σου κοστίσει τουλάχιστον τα διπλάσια. Όσο για το αυτοκίνητο, 47€ είναι η χρέωση του ΟΣΕ για συνοδευόμενο. Αυτό το εισιτήριο όμως βγαίνει ΜΟΝΟ κατ επέκταση ατομικού εισητηρίου(δε μπορείς να βγάλεις μόνο για αυτοκίνητο). Και φυσικά εννοείται ότι ο επιβάτης/συνοδός πρέπει να είναι εκεί και στη φόρτωση και στην εκφόρτωση. Όσο για τις εταιρείες ενοικίασης, δεν βλέπω το πως μπορούν να βοηθήσουν. Η δουλειά τους είναι να νοικιάζουν αυτοκίνητα, όχι να μεταφέρουν αυτοκίνητα και βάρκες σε τρέιλερ... Τελικά μάλλον κλείνω με εταιρία ενοικιάσεων. Η τιμή που μου έδωσε είναι 120 το αυτοκίνητο και 150 το σκάφος (ίσως γιατί είναι 1 μέτρο παραπάνω). Πάντα λοιπόν υπάρχει λύση. Ο λόγος που σκέφτηκα τις εταιρίες ενοικιάσεων είναι γιατί συχνά αναγκάζονται να μεταφέρουν αυτοκίνητα του στόλου τους από έναν προορισμό σε άλλον (το καλοκαίρι στα τουριστικά μέρη, στα νησιά κλπ). Και τελικά είχα δίκιο. Όλες δέχτηκαν να μου το κάνουν. Το θέμα είναι ποια θα ... μειοδοτήσει ! Μια ιδέα που μόλις μου ήρθε (δεν ξέρω, ίσως να είναι και χαζή) είναι να ρωτήσει κανείς σε κάποια από τις οδικές βοήθειες. Βλέπω πολλές φορές ότι κάνουν μεταφορές πέραν του ενός αυτοκινήτων με μεγαλύτερα φορτηγά τους (πχ επαναπατρισμός αυτοκινήτου από τη Θεσ/νίκη που "έμεινε" στην Αθήνα). Αν πετύχεις κάνα τέτοιο δρομολόγιο μπορεί να συμφέρει την εταιρία (ή και τον οδηγό )να πάρει το τρέϊλερ με ένα τίμημα έτσι ώστε να μην γυρίσει άδειος Έχεις δίκιο. Σ' αυτές δε ρώτησα ακόμα ... Θα το δω κι αυτό.
kage Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 να υποθεσω αυτη την μηχανη στην χαρισαν ή στην πουλησε καποιος φτηνα?
azografos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Τί εννοείς ????? Τη μηχανή την αγόρασα το 2004 καινούρια, μαζί με το σκάφος ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα