fidolos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Ρε παιδια υπαρχει τροπος με καποιο cms να φτιαξω κατι σαν το about.me? Δηλαδη ο χρηστης με το που κανει εγγραφη, να μπορει να δηλωσει ονομα,επωνυμο,username,κωδικο κλπ και url. Π.χ. Http://www.mysite.gr/fidolos. Μετα να εχει την προσωπικη του σελιδα και να συμπληρωνει πεδια (επικοινωνια, εικονες, embed video, βιογραφια κλπ). Εντωμεταξι δεν θελω κατι σαν σοσιαλ. Κανεις δεν θα βλεπει τα αλλα μελη, ουτε επικοινωνια μεταξι τους, ουτε φιλιες κλπ. ΜΟΝΟ οποιος εχει το url θα μπορει να δει την σελιδα του μελους. Δηλαδη εστω ειμαι ενα απλο μελος. Γραφομαι, δηλωνω το url fidolos, συμπληρωνω τα πεδια που θελω και στελνω σε ενα φιλο/πελατη/εργοδοτη το url μου. Αυτος μπαινοντας στο url βλεπει το ονομα μου, μια φωτογραφια, ισως εναν τοιχο που θα γραφω τα νεα/ανακοινωσεις μου και δεξια μια sidebar με ¨επικοινωνια, φωτογραφιες, βιντεο, βιογραφικο, προυπηρεσια κλπ κλπ κλπ" Πως μπορω να το κανω αυτό? Υ.Γ. Θα ηθελα και την δυνατοτητα δημιουργιας κωδικων για προσβαση στο προφιλ. Δηλαδη μαζι με το url να μπορω να στειλω στο φιλο μου κωστα τον κωδικο df23l, στον φιλο μου βασιλη τον κωδικο 56&re! και στον εργοδοτη μου τον κωδικο jgui65@. Οι πολλοι κωδικοι θα εχουν το νοημα οτι μεθαυριο που θα θελω να κοψω την προσβαση του βασιλη, απλα θα σβησω το κωδικο 56&re! και ολα οκ χωρις να επηρεαστουν οι αλλοι.
firstroad Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 για το πρώτο κομμάτι μπορείς απλά να το φτιάξεις σε στυλ social σε joomla αλλά να μην υπάρχουν links που να οδηγούν σε αυτή τη σελίδα και να εμποδίσεις τις μηχανές αναζήτησης από το να ψάχνουν αυτές τις σελίδες. Για να είναι .gr/user απλά θα επιλέξεις να είναι seo friendly οι συνδέσμοι μέσω του joomla. Για τους κωδικούς ή θα πρέπει να δουλέψεις πολύ για να φτιάξεις ένα σύστημα όπου ο κάθε χρήστης θα επιβλέπει μια ομάδα κατώτερων του Ή θα βρεις κανα ωραίο extension και θα ξεμπερδέψεις.
geomagas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Ρε παιδια υπαρχει τροπος με καποιο cms να φτιαξω κατι σαν το about.me? Δηλαδη ο χρηστης με το που κανει εγγραφη, να μπορει να δηλωσει ονομα,επωνυμο,username,κωδικο κλπ και url. Π.χ. Http://www.mysite.gr/fidolos. Μετα να εχει την προσωπικη του σελιδα και να συμπληρωνει πεδια (επικοινωνια, εικονες, embed video, βιογραφια κλπ). Έτσι όπως το λες μέχρι εδώ, η γρήγορη απάντηση είναι "Ναί, μπορείς". Εντωμεταξι δεν θελω κατι σαν σοσιαλ. Κανεις δεν θα βλεπει τα αλλα μελη, ουτε επικοινωνια μεταξι τους, ουτε φιλιες κλπ. ΜΟΝΟ οποιος εχει το url θα μπορει να δει την σελιδα του μελους. Δηλαδη εστω ειμαι ενα απλο μελος. Γραφομαι, δηλωνω το url fidolos, συμπληρωνω τα πεδια που θελω και στελνω σε ενα φιλο/πελατη/εργοδοτη το url μου. Αυτος μπαινοντας στο url βλεπει το ονομα μου, μια φωτογραφια, ισως εναν τοιχο που θα γραφω τα νεα/ανακοινωσεις μου και δεξια μια sidebar με ¨επικοινωνια, φωτογραφιες, βιντεο, βιογραφικο, προυπηρεσια κλπ κλπ κλπ" Πως μπορω να το κανω αυτό? Υ.Γ. Θα ηθελα και την δυνατοτητα δημιουργιας κωδικων για προσβαση στο προφιλ. Δηλαδη μαζι με το url να μπορω να στειλω στο φιλο μου κωστα τον κωδικο df23l, στον φιλο μου βασιλη τον κωδικο 56&re! και στον εργοδοτη μου τον κωδικο jgui65@. Οι πολλοι κωδικοι θα εχουν το νοημα οτι μεθαυριο που θα θελω να κοψω την προσβαση του βασιλη, απλα θα σβησω το κωδικο 56&re! και ολα οκ χωρις να επηρεαστουν οι αλλοι. Τα urls ενός site είναι δημόσιο δεδομένο, εκτός αν δώσεις ξεχωριστό username/password στον καθένα για να κάνει login και να μπορεί να δει τη σελίδα σου. Να στο εξηγήσω αλλιώς. Είναι σαν να λες: Μόνο όποιος ξέρει το τηλέφωνό μου θα μπορεί να με πάρει τηλέφωνο, με τη διαφορά ότι θα δίνω έναν διαφορετικό αριθμό στον καθένα, κι αν θέλω να σταματήσει να με παίρνει, απλά θα ακυρώσω τον αριθμό του Σκέψου: Μειώνεται η πολυπλοκότητα ή αυξάνεται, αφού σε κάθε περίπτωση μπορεί κάποιος άσχετος να αρχίσει να παίρνει τυχαία νούμερα στο τηλέφωνο και τελικά κάποια στιγμή να σε πάρει, κι ας μην είναι ο φίλος σου ο Βασίλης; Και η όχι-και-τόσο-γρήγορη απάντηση: Ναι, μπορείς, αλλά για κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να στήσεις ένα cms του οποίου θα ακυρώσεις την περισσότερη έτοιμη λειτουργικότητα, για να την αντικαταστήσεις με πάρα πολύ custom κώδικα, και τελικά θα μείνεις με ένα μεταλλαγμένο Ελβετικό σουγιά ενώ εξ αρχής ήθελες κουζινομάχαιρο.
fidolos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Αυτο που λεω με το url ειναι κατι σαν τα μη καταχωρημενα βιντεο του youtube. Αν καποιος παταει τυχαια http://www.youtube.com/v=fla34!7rtμπορει να πεσει και επανω σε ενα βιντεο που καποιος δεν το θελει σε κοινη θεα. Ή οπως περιπου τα url του dropbox. Δηλαδη εστω οτι εγω φτιαχνω την σελιδα μου.http://site.gr/fidolos, να μπορω να την κοινοποιω με 3 τροπους. α) να την εχω ανοιχτη. δηλαδη αν παταει http://site.gr/fidolosνα βλεπει κανονικα την σελιδα β) να την εχω μη καταχωρημενη και να δημιουργω λινκ. Να παταω δηλαδη ενα κουμπι και να φτιαχνεται αυτοματα ενα http://site.gr/84mfidmci33kd. Δηλαδη αν παταει καποιος http://site.gr/fidolos θα τρωει χυλοπιτα ενω αν παταει http://site.gr/84mfidmci33kd θα του ανοιγει η σελιδα μου. Αρα σε οσους εχω στειλει το συνδεσμο θα μπορουν να δουν την σελιδα μου. γ) να την εχω κλειδωμενη. Να εχω φτιαξει κωδικους και να μπορω να του στειλω οπου θελω. Οταν παταει ο αλλος http://site.gr/fidolosνα του πεταει ενα popup ¨εισαγετε κωδικο¨ αν του εχω στειλει κωδικο, θα τον βαζει και θα μπαινει. Αν γινει το β δεν με καιει και τοσο το γ. Το θεμα ειναι οτι εχω μπερδευτει ηδη με την κατασκευη του site. Θα δω με joomla που ειπε ο φιλος πιο πανω, αν και θα ηταν ευχης εργο να μου προτινατε κατι με wp που ειμαι πιο εξικοιωμενος.
geomagas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Κατάλαβα ακριβώς πως το εννοείς. Όπως είπα (ή μάλλον εννόησα) παραπάνω, ενώ τα urls είναι ουσιαστικά "δημόσια", βασίζεσαι στο γεγονός ότι δεν τα ξέρει κανείς. Το παράδειγμα με τα τηλέφωνα συνεχίζει να ισχύει αυτούσιο. Απλά ήθελα να σου επισημάνω ότι, μην έχεις ψευδαισθήσεις ότι τα urls σου είναι private κατά κάποιον τρόπο. Φαντάζομαι ότι ο τρόπος που το προτιμάς να δουλεύει είναι ο (β). Μαντεύω σωστά; Προσωπικά, σε WP μπορώ να σε βοηθήσω αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο. Αλλά να σου προτείνω κάτι (πχ κάτι έτοιμο ή έναν "τυφλοσούρτη" για να γίνει αυτό) δεν μπορώ, γιατί απλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όπως προείπα, το θέμα θέλει την ανάλυσή του και αρκετό κώδικα. Δεν είναι τόσο απλό, ειδικά αν θέλεις οι χρήστες σου να σχεδιάζουν μόνοι τους τη σελδα τους (mini sitebuilder) ακόμα και με έτοιμα templates. 1
timonkaipumpa2 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Υπάρχουν frameworks που παρέχουν όλη την υποδομή για αυτό που ζητάς. Μέθοδοι πριν και μετά την σελίδα που βλέπει ένας χρήστης, παραμετροποίηση του τι θα φαίνεται στο url και άρα πλήρης χειρισμός του κτλ. Με λίγα λόγια, ό,τι περιγράφεις γίνεται. Δεν είναι κάτι δύσκολο, ούτε και κάτι απλό. Μία μέτρια δουλειά.
cyclo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Το Concept του about.me είναι πολύ δυνατό. Το έχω σκεφτεί και εγώ αρκετές φορές να το ξεκινήσω αλλά που χρόνος. καλή τύχη αν το προχωρήσεις τελικά να μας ενημερώσεις για τα αποτελέσματα. 2
fidolos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Κατάλαβα ακριβώς πως το εννοείς. Όπως είπα (ή μάλλον εννόησα) παραπάνω, ενώ τα urls είναι ουσιαστικά "δημόσια", βασίζεσαι στο γεγονός ότι δεν τα ξέρει κανείς. Το παράδειγμα με τα τηλέφωνα συνεχίζει να ισχύει αυτούσιο. Απλά ήθελα να σου επισημάνω ότι, μην έχεις ψευδαισθήσεις ότι τα urls σου είναι private κατά κάποιον τρόπο. Φαντάζομαι ότι ο τρόπος που το προτιμάς να δουλεύει είναι ο (β). Μαντεύω σωστά; Προσωπικά, σε WP μπορώ να σε βοηθήσω αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο. Αλλά να σου προτείνω κάτι (πχ κάτι έτοιμο ή έναν "τυφλοσούρτη" για να γίνει αυτό) δεν μπορώ, γιατί απλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όπως προείπα, το θέμα θέλει την ανάλυσή του και αρκετό κώδικα. Δεν είναι τόσο απλό, ειδικά αν θέλεις οι χρήστες σου να σχεδιάζουν μόνοι τους τη σελδα τους (mini sitebuilder) ακόμα και με έτοιμα templates. Ναι το ξερω οτι τα url ειναι δημοσια. Αλλα για να απαντησω και λιγο με το παραδειγμα σου. Σκεψου οτι παιρνεις τυχαια τηλεφωνικα νουμερα με πληρη κωδικο δηλαδη 003069487.....98. Υπαρχουν απειροι συνδυασμοι σε ολο το κοσμο. Σκεψου τωρα οτι απο ολους αυτους τους αριθμους, χρησιμοποιουνται 1000. Ποσο δυσκολο ειναι να πετυχεις? φυσικα δεν ξερω αν γινεται με μορφη bot. Οσο αφορα το minisite που θα φτιαχνει καποιος χρηστης, δεν θελω να εχει πολλες επιλογες εμφανισης. Αντε σε κανα χρωματακι μονο. Δηλαδη, πως φτιαχνεις μια σελιδα στο fb. Δεν εχεις και πολλες επιλογες. Σε συγκεκριμενο σημειο θα πανε οι πληροφοριες, σε συγκεκριμενο οι φωτογραφιες κλπ. Δεν θελω δηλαδη κατι οπως το blogger ή οπως το παλιο myspace που εβαζε ο καθενας κατι ξεχειλωμενα θεματα με φοντο και γραματοσειρα ιδιο χρωμα που εβγαζες τα ματια σου να δεις τι γραφει. Υπάρχουν frameworks που παρέχουν όλη την υποδομή για αυτό που ζητάς. Μέθοδοι πριν και μετά την σελίδα που βλέπει ένας χρήστης, παραμετροποίηση του τι θα φαίνεται στο url και άρα πλήρης χειρισμός του κτλ. Με λίγα λόγια, ό,τι περιγράφεις γίνεται. Δεν είναι κάτι δύσκολο, ούτε και κάτι απλό. Μία μέτρια δουλειά. Μπορεις να γινεις λιιιγο πιο συγκεκριμενος?
geomagas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Ναι το ξερω οτι τα url ειναι δημοσια. Αλλα για να απαντησω και λιγο με το παραδειγμα σου. Σκεψου οτι παιρνεις τυχαια τηλεφωνικα νουμερα με πληρη κωδικο δηλαδη 003069487.....98. Υπαρχουν απειροι συνδυασμοι σε ολο το κοσμο. Σκεψου τωρα οτι απο ολους αυτους τους αριθμους, χρησιμοποιουνται 1000. Ποσο δυσκολο ειναι να πετυχεις? φυσικα δεν ξερω αν γινεται με μορφη bot. Τα bots θα ανακαλύψουν τελικά τα urls σου, δεν υπάρχει περίπτωση. Για πχ το googlebot, μπορείς να του "πεις" να μην τα κάνει index, ή ακόμα και να μην τα κάνε crawl, αλλά το ότι θα τα ανακαλύψει στο τέλος, αυτό είναι δεδομένο. Εν τέλει θα σου έλεγα, ξεκίνα το σχεδιασμό σου, αποφάσισε αν θα το κάνεις σε cms (και σε ποιο) ή όχι, άρχισε να το στήνεις και αν κολλήσεις σε κάτι πιο συγκεκριμένο, ξαναρωτάς.
timonkaipumpa2 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μπορεις να γινεις λιιιγο πιο συγκεκριμενος? Π.χ. Εάν έχεις την λογική του "view" για κάθε view κάθε χρήστη σε έναν controller, αυτό που θες είναι να γίνεται ένας έλεγχος (αυτό με το password που έλεγες) πριν παρουσιαστεί το view (μία απλή περίπτωση). Αυτή η λειτουργικότητα προσφέρεται ήδη από κάποια frameworks και είναι πάρα πολύ μικρό το effort για να την παραμετροποιήσεις...
firstroad Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Αν σκέφτεσαι, να κάνεις κάτι αρκετά κερδοφόρο και σοβαρό, προσέλαβε κάποιον επαγγελματία να στο φτιάξει. Άμα θες να το κάνεις μόνος σου και κάπως πιο πρόχειρα, πριν ξεκινήσεις ψάξε στους ιστότοπους των γνωστών cms για επεκτάσεις που σου χρησιμεύουν να κλειδώνεις μια σελίδα και να ζητάς κωδικό ώστε να σου είναι εύκολο στη διαχείριση του, όλο το υπόλοιπο κομμάτι είναι το ίδιο σε οποιοδήποτε άλλο cms. Ψάξε πρώτα για wp που σου είναι και πιο οικείο, μετά joomla και drupal και μετά στα υπόλοιπα.
geomagas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Επειδή το βρήκα καλό drill, είπα να φτιάξω ένα μικρό proof of concept. Είναι φτιαγμένο βιαστικά, γι αυτό μπορεί να έχω παραβλέψει πολλά πράγματα. Αν δείτε κάτι, πείτε. Επίσης, το ξέρω ότι τα υπάρχοντα templates είναι για κλάματα, αλλά το css το βαριέμαι απεριόριστα! Enjoy! Υ.Γ. Το OpenID έχει δοκιμαστεί μόνο με τον provider του wordpress.com. Αν το δοκιμάσετε με κάποιον άλλο, πείτε μου feedback! Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2014 από geomagas 2
geomagas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Ωραιος. Απ' τη δική σου δοκιμή συνειδητοποίησα ότι δεν είχα βάλει fallback image γι' αυτούς που αφήνουν το αντίστοιχο πεδίο κενό! Fixed. Thanks!
fidolos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Επειδή το βρήκα καλό drill, είπα να φτιάξω ένα μικρό proof of concept. Είναι φτιαγμένο βιαστικά, γι αυτό μπορεί να έχω παραβλέψει πολλά πράγματα. Αν δείτε κάτι, πείτε. Επίσης, το ξέρω ότι τα υπάρχοντα templates είναι για κλάματα, αλλά το css το βαριέμαι απεριόριστα! Enjoy! Υ.Γ. Το OpenID έχει δοκιμαστεί μόνο με τον provider του wordpress.com. Αν το δοκιμάσετε με κάποιον άλλο, πείτε μου feedback! Ναι ρε φιλε. κατι τετοιο θέλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα