saflom Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Σε συμβουλεύω να παραμείνεις στο αρχικό σου badget 500 με έναν ωραίο fx 6300 και να ρίξεις όλα τα χρήματα σε καλύτερη gpu και μόνο για αυτή να ανεβεις στα 550 Αν έφτιαχνες Office pc και δεν είχες σκοπό ποτέ μα ποτέ να Υπερχρονίσεις ίσως να ταν μια χαρά ένας διπύρηνος haswell και καθαρά για ψυχολογικούς (για κάποιους ισχύει) λόγους. Κρατάς FX6300 (κανέναν άλλον fx) και βάζεις την καλύτερη δυνατή καρτούλα. Μην συζητάς καθόλου τα υπόλοιπα Parts διότι λύσεις έχουν δωθεί. Αυτά από μένα και καλό στήσιμο
multikaraG Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Millennium εγω τα 600 δε τα περασα ποτε,ασχετα με τις προτασεις που εγιναν. Ανεβηκα λιγο γιατι παντα πρεπε να δωσεις λιγο παραπανω απ οσο υπολογιζες.Στα 580 προσπαθω να μεινω κοβωντας απο δω κ απο κει κ βαζωντας αλλα parts αργοτερα. Τελοσπαντων,καταληγω στη συνθεση που προτινα πριν κανα δυο σελιδες αλλα αντι του 4350 θα βαλω τον 6300. Παλι στα ιδια λεφτα ειμαι. Και καρτα την 270Χ π ειχα. Εμενα μια χαρα μου φαινεται. Ψυκτρες,ανεμιστηρακια dvd rw πρεπει να βαλω? Το dvd rw που προτινε καποιος δεν ειναι στο κουτι? Δε καταλαβα τι ακριβως παιζει μ αυτο
pnick Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Το budget στην αρχή γράφει 500-600€. Αν τα 20€ θεωρούνται κολάσιμα ανέφερα εναλλακτικές. Το ότι οι AMD ακλοκάριστοι έχουν μείνει πίσω και από μικρότερους Intel δεν είναι θέμα ψυχολογικό. Όποιος βλέπει τα στοιχεία καταλαβαίνει. Πραγματικά, για κάποιους άλλους σε όλα τα budget και για κάθε χρήση πρέπει να μπει AMD και να κλοκαριστεί (αλλιώς είναι σίγουρο πως δεν αξίζει). Από 500 έως 1500€. Το αν αυτό είναι ψυχολογικό ή κάτι άλλο δεν θα το κρίνω εγώ. 1
Millennium Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Millennium εγω τα 600 δε τα περασα ποτε,ασχετα με τις προτασεις που εγιναν. Ανεβηκα λιγο γιατι παντα πρεπε να δωσεις λιγο παραπανω απ οσο υπολογιζες.Στα 580 προσπαθω να μεινω κοβωντας απο δω κ απο κει κ βαζωντας αλλα parts αργοτερα. Τελοσπαντων,καταληγω στη συνθεση που προτινα πριν κανα δυο σελιδες αλλα αντι του 4350 θα βαλω τον 6300. Παλι στα ιδια λεφτα ειμαι. Και καρτα την 270Χ π ειχα. Εμενα μια χαρα μου φαινεται. Ψυκτρες,ανεμιστηρακια dvd rw πρεπει να βαλω? Το dvd rw που προτινε καποιος δεν ειναι στο κουτι? Δε καταλαβα τι ακριβως παιζει μ αυτο Το μπατζετ ειναι 500-550. Ναι οκ.Εδώ λες 500-550.Και μέσα από τη συζήτηση καπού κει έδειξες να κυμαίνεται το budget.Τώρα αν αφήσεις κάποιους θα σε φτάσουν και στα 700 για να χεις ίδια εμπειρία.Και με κλοκαρισμένο και με ξεκλοκαρισμένο FX ίδια εμπειρία θα χεις στα περισσότερα και σε μερικά παιχνίδια και καλύτερη (ειδικά σε σχέση με κάτι ι3) αν χωρέσεις αντίστοιχα καλύτερη κάρτα είναι σίγουρο για πολλά παιχνίδια.Ψύκτρα να κοιτάξεις να βάλεις μια.Σου χουν προτείνει πιο πριν.Dvd-rw αν θες βάζεις μιας και έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν είναι και τόσο απαραίτητο.
aetos1988 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Ναι οκ.Εδώ λες 500-550.Και μέσα από τη συζήτηση καπού κει έδειξες να κυμαίνεται το budget.Τώρα αν αφήσεις κάποιους θα σε φτάσουν και στα 700 για να χεις ίδια εμπειρία.Και με κλοκαρισμένο και με ξεκλοκαρισμένο FX ίδια εμπειρία θα χεις στα περισσότερα και σε μερικά παιχνίδια και καλύτερη (ειδικά σε σχέση με κάτι ι3) αν χωρέσεις αντίστοιχα καλύτερη κάρτα είναι σίγουρο για πολλά παιχνίδια.Ψύκτρα να κοιτάξεις να βάλεις μια.Σου χουν προτείνει πιο πριν.Dvd-rw αν θες βάζεις μιας και έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν είναι και τόσο απαραίτητο. Όχι ειδικά , η σωστή έκφραση είναι --σε σχέση με i3-- αλλά στα παιχνίδια ο i3 δεν θα υπολείπεται σε σχέση με τον AMD FX6300 ίσα ίσα σε ορισμένα παιχνίδια θα τον ξεπερνάει . Γενικά δίνεται την εντύπωση ότι οι i3 γενικά δεν αξίζουν σαν cpu ενώ αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος , σε ένα οικονομικό gaming pc είναι πολύ καλή επιλογή και δεν υστερούν ουσιαστικά πουθενά 1
pnick Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Όχι ειδικά , η σωστή έκφραση είναι --σε σχέση με i3-- αλλά στα παιχνίδια ο i3 δεν θα υπολείπεται σε σχέση με τον AMD FX6300 ίσα ίσα σε ορισμένα παιχνίδια θα τον ξεπερνάει . Γενικά δίνεται την εντύπωση ότι οι i3 γενικά δεν αξίζουν σαν cpu ενώ αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος , σε ένα οικονομικό gaming pc είναι πολύ καλή επιλογή και δεν υστερούν ουσιαστικά πουθενά +1. Είναι πολύ καλοί επεξεργαστές οι i3 για τα λεφτά τους και με μεγάλη single core απόδοση. Σε ό,τι μπορεί να χρησιμοποιεί μέχρι 2 πυρήνες ή 4 threads βγαίνουν μπροστά και από μεγαλύτερους.
Millennium Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Όχι ειδικά , η σωστή έκφραση είναι --σε σχέση με i3-- αλλά στα παιχνίδια ο i3 δεν θα υπολείπεται σε σχέση με τον AMD FX6300 ίσα ίσα σε ορισμένα παιχνίδια θα τον ξεπερνάει . Γενικά δίνεται την εντύπωση ότι οι i3 γενικά δεν αξίζουν σαν cpu ενώ αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος , σε ένα οικονομικό gaming pc είναι πολύ καλή επιλογή και δεν υστερούν ουσιαστικά πουθενά Η σωστή έκφραση είναι αυτή που χρησιμοποίησα.Ειδικά σε σχέση με ι3 ο 6300 είναι καλύτερη αγορά άνετα.Αν κάποιος θέλει να κάνει βήμα προς τα πίσω και με περιορισμούς θα πάει σε ι3.
multikaraG Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Millennium το μπατζετ ηταν 500-550 απλα οπως ξερεις παντα θα ανεβεις λιγο παραπανω.. οσες προτασεις βγαινανε πανω απο 600 δε τις κοιταγα κ ιδιαιτερα γιατι με keyboard κ αλλα parts που μπορει να φαινονται ασημαντα θα φτανα στα 650. Τελοσπαντων για τη συζητηση που κανετε,οι amd απλα φαινονται πιο vfm.
aetos1988 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Η σωστή έκφραση είναι αυτή που χρησιμοποίησα.Ειδικά σε σχέση με ι3 ο 6300 είναι καλύτερη αγορά άνετα.Αν κάποιος θέλει να κάνει βήμα προς τα πίσω και με περιορισμούς θα πάει σε ι3. Και πάλι κάνεις λάθος εγώ μίλησα για συγκεκριμένη κατηγορία τιμής gaming pc. FX 6300 υπερτερεί σε multitasking εφαρμογές και είναι λογικό έχει 6 πυρήνες αλλά ο μέσος χρήστης δεν θα καταλάβει την διαφορά το πολύ θα περιμένει 1-2 λεπτά παραπάνω για να κάνει μια μετατροπή ενός βίντεο αντιθέτως σε ένα παιχνίδι που δεν είναι και λίγα που χρησιμοποιούν μέχρι 2 cores τότε η διαφορά υπέρ του i3 δεν θα είναι αμελητέα πχ. http://2p.com/6037322_1/World-of-Tanks-90-4K-Resolution-and-Multi-Core-CPU-Test-by-JaminNoob.htm , ακόμα και στο Watch Dogs είναι στα ίδια επίπεδα με τον FX 8350 http://www.techspot.com/review/827-watch-dogs-benchmarks/page5.html με r9 290x κάρτα συν ότι έχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση από τους AMD 1
pnick Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Millennium το μπατζετ ηταν 500-550 απλα οπως ξερεις παντα θα ανεβεις λιγο παραπανω.. οσες προτασεις βγαινανε πανω απο 600 δε τις κοιταγα κ ιδιαιτερα γιατι με keyboard κ αλλα parts που μπορει να φαινονται ασημαντα θα φτανα στα 650. Τελοσπαντων για τη συζητηση που κανετε,οι amd απλα φαινονται πιο vfm. Κατά την γνώμη μου, μη βασίζεσαι απλά σε όσα διαβάζεις σε ένα thread. Σου προτάθηκαν 2-3 επεξεργαστές σε αυτό το budget. Κάνε μια έρευνα και μόνος σου πριν βγάλεις το συμπέρασμα τί είναι πιό vfm. Δες 3-4 reviews από τον κάθε επεξεργαστή και επικέντρωσε την προσοχή σου στα παιχνίδια-εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσεις. Εκεί θα δείς τί είναι καλύτερο για σένα, και όχι γενικά. Επίσης, δώσε βάση στην πλατφόρμα και από την άποψη της μητρικής. Δες τα specs και της κάθε μητρικής που προτάθηκε. Σε καλύπτουν; Γενικώς, οι απόψεις σε ένα forum μόνο ως οδηγός για περαιτέρω ψάξιμο είναι καλό να λαμβάνονται. Όχι ως απόλυτες αλήθειες. 1
multikaraG Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Ναι συμφωνω μαζι σου για το πως πρεπει να χρησιμοποιειται το φορουμ. Εγω απλα ξεκινησα απ το μηδεν,με λιγες γνωσεις για συνθεση pc κ εδω μεσα ακουσα ποσες διαφορετικες γνωμες. Αυτα προσπαθησα λιγο να συνδιασω και να καταληξω σε κατι που μου φαινεται ως πολυ καλη επιλογη σ αυτα τα λεφτα. Για ιντελ δε το σκεφτηκα λογω χρηματων,ειδες οτι και οι δικες σου προτασεις ηταν παραπανω απ τη δικη μου κ το οριο που ειχα θεσει. Τελοσπαντων οι ιντελ συμφωνω οτι ειναι καλυτεροι αλλα επειδη δεν εχω εμπειρια δε μπορω να σου αναλυσω διαφορες κτλπ.εσεις προφανως ξερετε κατι παραπανω. Εγω αυτο που ελπιζω με τη συνθεση που εκανα ειναι να παιζω ευκολα κ βαρια παιχνιδια οπως watch dogs,assasins creed,bioshock infinite,gta IV κτλπ. Ελπιζω να μην εχω προβλημα
pnick Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2014 Η σύνθεσή μου ήταν παραπάνω από 600€ με την gtx 760. Με την 270Χ ήταν κάτω από 600€. Το τόνισα αυτό (να πείς πως δεν το είπα; ). Επίσης, σου είπα ότι μπορείς να βρείς πολύ καλές κάρτες σαν μεταχειρισμένες. Αυτό θα έριχνε το budget στα 550€ περίπου. Ό,τι θέλεις. Απλά, σου λέω ποιές είναι οι επιλογές. Τώρα, για τα παιχνίδια που λές, ψάξε συγκεκριμένα reviews των επεξεργαστών που προτάθηκαν για να δείς πώς συμπεριφέρονται σε αυτά που θέλεις. Το να λέει κάποιος ότι ο τάδε επεξεργαστής τα κάνει όλα και είναι τρελό vfm δεν πρέπει να σου λέει τίποτα. Ψάξε και μόνος σου λίγο να δείς τί παίζει. Αυτό λέω. Τίποτε άλλο. Καλή συνέχεια.
Millennium Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Και πάλι κάνεις λάθος εγώ μίλησα για συγκεκριμένη κατηγορία τιμής gaming pc. FX 6300 υπερτερεί σε multitasking εφαρμογές και είναι λογικό έχει 6 πυρήνες αλλά ο μέσος χρήστης δεν θα καταλάβει την διαφορά το πολύ θα περιμένει 1-2 λεπτά παραπάνω για να κάνει μια μετατροπή ενός βίντεο αντιθέτως σε ένα παιχνίδι που δεν είναι και λίγα που χρησιμοποιούν μέχρι 2 cores τότε η διαφορά υπέρ του i3 δεν θα είναι αμελητέα πχ. http://2p.com/6037322_1/World-of-Tanks-90-4K-Resolution-and-Multi-Core-CPU-Test-by-JaminNoob.htm , ακόμα και στο Watch Dogs είναι στα ίδια επίπεδα με τον FX 8350 http://www.techspot.com/review/827-watch-dogs-benchmarks/page5.html με r9 290x κάρτα συν ότι έχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση από τους AMD Για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής gaming pc που είναι και οι 2 (αν και οι ι3 συνήθως βγαίνουν ακριβότεροι) ο FX 6300 είναι άνετα καλύτερη επιλογή.Frostbite,Cryengine,Unity,Unreal,Source 1 (και η 2 που θα βγει) και πόσες άλλες ΑΑΑ και indie μηχανές και τα εκατοντάδες παιχνίδια που είναι πίσω από αυτές εκμεταλλεύονται πολυπύρηνους.Μέχρι και RPG Οι πραγματικοί πυρήνες δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Το να πάει κάποιος το 2014 σε κλειδωμένο διπύρηνο (με ΗΤ που δε βοηθά στα παιχνίδια ή έχει μικρό scaling αν και όποτε) είναι ξεκάθαρα βήμα προς τα πίσω που αργά η γρήγορα θα τον περιορίσει.Είχα i3 sandy και έχω δοκιμάσει και άλλους και ξέρω.Όπως το ξέρει και η intel για αυτό και τους βγάζει όπως και τους ι5.Ο 6300 σηκώνει τις ίδιες κάρτες και δυνατότερες χωρίς να πέφτουν τα (minimum κυρίως) fps σε κάθε πολυπύρηνο παιχνίδι,ή σε παιχνίδι με ανοιχτά maps,πολύ ΑΙ ή πολλούς παίχτες.Αν τον κλοκάρεις κιόλας κάνει παπάδες για τα λεφτά του και είναι πιο future proof. Αν θέλει να περιοριστεί κάποιος μπορεί να πάει στον ι3 να παίζει κυρίως τα παλιά παιχνίδια αφού τον ενδιαφέρουν τόσο αυτά ή οι παλιότερες μηχανές (με χειρότερα γραφικά) ή αν θέλει παίρνει και μια προηγούμενη κονσόλα που παίζει και WoT καλή ώρα και άλλα και του βγαίνει και φθηνότερα που λέει ο λόγος... (Στο WD στο techspot είναι στα ίδια επίπεδα αν και το παιχνίδι δεν γενικά).Και στην επεξεργασία μπορεί να μετράει περισσότερο ο χρόνος που θα γλυτώσεις όσο πιο πολλή και βαριά κάνεις από τα 5 διαφορά fps ώπου και αν υπάρχουν σε παιχνίδια.Αν και για αυτά υπάρχουν και οι FX 8 σε πολύ χαμηλές τιμές.
lambros Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 ενας φιλος θελει να του φτιαξω ενα κουτι μονο για παιχνιδια , μου εδωσε λιστα απο τα παρακατω της τελευταιες εκδοσεις και να σηκωνει και μερικα παιχνιδακια ποιοτικα που προκειται να βγουν. GTA San Adreas Need for Speed Call of Duty Far Cry Pro Evolytion Soccer The lord of the Rings Τι να του προτεινω , ποια καρτα γραφικων? ι3 ι ι5 cpu? Καλημερα και απο μενα, 2 συστηματακια απο εσοπ στα 550 με 600 ευρω ενα με ιντελ και ενα με αmd(αν και δεν τους συμπαθω) μονο κουτι , με 1τβ δισκο, Ευχαριστω
saflom Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2014 Καλημερα και απο μενα, 2 συστηματακια απο εσοπ στα 550 με 600 ευρω ενα με ιντελ και ενα με αmd(αν και δεν τους συμπαθω) μονο κουτι , με 1τβ δισκο, Ευχαριστω Τα ίδια που έκαναν και στο ts αυτού του νήματος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα