Προς το περιεχόμενο

Avengers: Age of Ultron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 545
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιθανώς τα δικαιώματα διανομής της Universal ανανεώνονται αν βγει ταινία Hulk, ενώ μετά από κάποια χρόνια απραξίας επιστρέφουν και αυτά στη Disney και θα έχει πλέον παραγωγή & διανομή.

όχι πως έχω διαβάσει και τα συμβόλαια ή μας απασχολεί ιδιαίτερα κιόλας, κουβέντα κάνουμε,

αλλά ίσως αυτό δεν παίζει στη διανομή γιατί είναι λίγο δύσκολο να έχει άλλος την πρωτοβουλία παραγωγής και την ίδια στιγμή να έχεις εσύ τη σχετική ρήτρα

υποθέτω είχες στο μυαλό σου τις άδειες χρήσης για τους χαραχτήρες από τα studio παραγωγής - εκεί είναι όπως τα λες

και το άρθρο γράφει συγκεκριμένα ότι έχει τα δικαιώματα για πάντα αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι αξιόπιστη πηγή

σίγουρα αυτό που λες θα εξηγούσε την τακτική της disney πάντως, αλλιώς δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν με αυτήν την λογική

Σόρυ κιόλας, ποιός θα πάει να δει ταινία με πρωταγωνιστή τον Mark Ruffalo να παίζει τον Hulk;

τι να σου πω ούτε εμένα μου αρέσει για hulk και επίσης επειδή και το cg είναι απαραίτητα βασισμένο στον ruffalo, κάποια σημεία με ξενίζουν, αλλά στην αμερική τον ζητάνε σα τρελοί, μπες σε κανά film site και θα δεις τι χαμός γίνεται

Δημοσ.

Είμαι έτοιμος να γράψω την κριτική μου στο "Ποιά ταινία μόλις είδατε;".

νομίζω πως τώρα είσαι έτοιμος... (αν και έγραψες ότι δεν ξαναδιαβάζεις το topic αλλά anyway :-D )

(σοβαρά τώρα, ΜΗΝ το δείτε όσοι είστε να πάτε cinema, έχει ένα spoiler σαν να έδειχνε το world machine σε trailer του man of steel, εμένα με πόρωσε αλλά μου ψιλοχάλασε την έκπληξη)

Δημοσ.

παιδιά εγώ το περιμένω πως και πως...δε κρατιέμαι άλλο...μακαρι να είναι καλό γιατί στο παρελθόν συνέχεια ταινιών μας απογοήτευαν πάρα πολύ

Δημοσ.

Σε πιο addon?

My bad my friend δεν έδωσα την δέουσα προσοχή στο genesis ήταν αλλά ενώ έλεγε διάρκεια ταινίας 2 ώρες και 22 λεπτά τελικά παίζει μόνο το trailer.Ουπς... :P συγνώμη από όλους τους συμφορουμίτες για την λάθος πληροφορία.

Δημοσ.

Σαν αρχικό disclaimer, να πω ότι δεν έχω ιδέα από τα comic books, οπότε την είδα σαν κάποιον που δε γνωρίζει το παρελθόν και το μέλλον του Universe. 

Κάπου πήρε το μάτι μου μια κριτική που έλεγε ότι είναι σχεδόν σαν το πρώτο, απλά πολύ καλύτερο. Και όντως είναι έτσι, αλλά όχι γιατί τα εφέ είναι πιο τέλεια ή η δράση πολύ πιο γαμάτη, αλλά γιατί οι ήρωες σαν χαρακτήρες είναι πλέον δουλεμένοι σε τέτοιο σημείο που προτιμάς να βλέπεις τους χαρακτήρες απλά να κάνουν παρέα παρά τους ήρωες να γκρεμίζουν κτίρια και να διαλύουν ρομπότ. Και αυτό για μια ταινία δράσης, κατά τη γνώμη μου, λέει πολλά. Δες μόνο την σκηνή του πάρτυ στην αρχή: είναι τόσο refreshing για action film, τόσο effortless και πανέξυπνα αστεία που για μια στιγμή σχεδόν ξεχνάς τι ταινία βλέπεις. Η χημεία του cast κάνει θαύματα που οκ, και στο πρώτο έκανε, αλλά εδώ έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Όπως και η γκαρνταρόμπα του Thor, ευτυχώς: αυτό το παλτό που φοράει στο πάρτυ, απ'ότι βλέπω, δεν είμαι ο μόνος που ψάχνει να το βρει! 

Η υπόθεση είναι λίγο πολύ γνωστή. Δεν μπορώ να μιλήσω για το κατά πόσο είναι πιστή ή όχι στα comic books, προσωπικά πάντως με έπεισε και δεν βρήκα κάτι να με χαλάσει αλλά μάλλον γιατί δε ξέρω το background. Χάρηκα που είδα ότι τα trailers μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει τα καλύτερα κομμάτια. Ναι, Hulk vs. Iron Man σ'αφήνει λίγο μαλάκα αλλά δεν είναι καν το πιο wow action sequence της ταινίας. Και έχει πολλά. Από την αρχή κιόλας με την slo-mo σκηνή που έχεις δει ήδη, δε νομίζω να βγει κανείς παραπονεμένος απ'την αίθουσα. Αυτό που για 'μενα έκανε τη διαφορά, και που περίμενα να δω, ήταν οι σκηνές in between. Οι πιο ήσυχες, οι πιο ανθρώπινες, που ξέρω, ακούγεται μελό αλλά πίστέψέ με, δεν είναι. Και γι'αυτό νομίζω ότι ο Whedon είναι όλα τα λεφτά: γιατί προφανώς ξέρει πόσο μπορεί να τραβήξει το character development - και δίνει αρκετό υλικό από το παρελθόν ορισμένων χαρακτήρων, ας είναι καλά η Scarlet Witch - αλλά αντί να το πάει ένα βήμα παρακάτω, το 'σπάει' με ένα αστείο ή με ένα wtf βλέμμα. 

Υποκριτικά δεν είδα κάτι που να με ενοχλήσει ιδιαίτερα. Μέχρι και ο Taylor-Johnson να φανταστείς αντέχεται! Χάρηκα που είδα γνώριμες φάτσες (War Machine, Falcon), τον Andy Serkis και τoν Idris Elba σε cameos και μου άρεσε πάρα πολύ η Elisabeth Olsen. Τόσο που θα ήθελα να έχει παραπάνω χρόνο. Αυτό το fucked up fragile της πάει πολύ και ναι, θα είναι και στο Civil War. Όχι το λέω, γιατί μόλις το διάβασα. Επίσης αυτό με τη φωνή του Ultron ναι δε λέω, το καταλαβαίνω. Ακούγεται ίσως λίγο παραπάνω ανθρώπινη απ'οσο θα περίμενες από ένα ρομπότ που θέλει να εξαφανίσει το ανθρώπινο είδος αλλά δε νομίζω οτι τον κάνει λιγότερο τρομακτικό. O Vision ήταν για 'μένα το τελείως καινούριο στοιχείο που επιτέλους εξηγεί κάπως τι κάνουν αυτές οι ρημάδες οι Infinity Stones. Και μαμάει κιόλας. Και κάνει και πλάκα με το σφυρί του Thor που οκ, εκεί χειροκρότησε σχεδόν όλο το IMAX. 

Νομίζω αυτό είναι λίγο πιο 'βαρύ' από το πρώτο, πιο grounded και λίγο πιο σκοτεινό. Έχει απώλειες, μεγάλες και μικρές, μάχες - κυριολεκτικά και μεταφορικά - για βασικά ιδεώδη όπως η ελευθερία, πώς την αντιλαμβάνεται ο καθένας τους και μέχρι που μπορεί να φτάσει για να την διασώσει... αλλά έχει και γέλιο και αστεία και μια παρείστικη ατμόσφαιρα πολύ πιο δεμένη από το πρώτο, χωρίς αυτό να αφαιρεί το παραμικρό από την δράση και το συναίσθημα. Για τα τεχνικά: το 3D δε νομίζω ότι έκανε μεγάλη διαφορά, η μεγάλη οθόνη εννοείται και αν γίνεται να βρεις πολύ καλό ήχο. Επίσης, μη φύγεις πριν τους πρώτους τίτλους ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...