Προς το περιεχόμενο

Το iMac τα παιξε

k_w_t

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα

Εχω ενα imac 27'(mid2011) .

Προχτες ενω ανοιξε κανονικα μου εμφανισε μαυρη οθονη.

Εκανα reboot και κολλησε σε λευκη οθονη μετα το logo της apple.

Εκανα οτι τεστ μπορουσα να κανω (hardware, fsck απο single user) αλλα τιποτα.

Δεν πειραζει λεω θα κανω reinstall το mavericks.

Δοκιμαζω να μπω σε recovery και τα καταφερα με την 3η προσπαθεια..Κανω την εγκατασταση.

Ανοιγει κανονικα και μετα απο λιγο παλι μαυρη οθονη και παλι τα ιδια.

Μιση ωρα προσπαθω να μπω σε RECOVERY αλλα δεν μπαινει με τιποτα.

HELP εχω καποια αρχεια στο desktop που δεν τα εχω backup...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον δίσκος εξου κ όλη η δυσκολία να κάνεις οτιδήποτε.

Αν θέλεις τ'αρχεια σου μην το παιδέψεις άλλο πήγαινε το να σου αλλάξουν τον δίσκο αφού διαγνώσουν αυτή την βλάβη,

και μετά σαν εξωτερικός ο χαλασμένος μπορεί να σου δώσει κάτι πίσω.

O δισκος στα διαγνωστικα φαινεται μια χαρα. Το τσεκαρα 2-3 φορες..

Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι ενω βλεπει και τον δισκο και το recovery partition οταν το επιλεγω κολλαει σε λευκη οθονη...

Δοκιμασα και με usb stick και με recovery cd...

ΥΓ Να αλλαξω το δισκο θα κοστισει κανενα 300 ?

Κοίτα εγώ πιθανολογώ βάση αυτών που περιγράφεις,κατ'αρχην να το πας να σου διαγνώσουν σωστά την βλάβη,εκεί θα σου πουν και κόστος. Από εκεί και πέρα θα αποφασίσεις πως θα κινηθείς..

Μπορείς να δοκιμασεις να μπουταρεις με Linux cd ή καποιο OS X απο USB. Μπορείς αφού μπουταρεις απο OS X installation USB ή cd να κανείς την εγκατάσταση σε έναν εξωτερικό USB σκληρό και να τρέχεις απο εκεί να δεις αν όντως φταίει ο σκληρός ή τίποτα άλλο.

ΥΓ. Επίσης ρίξε μια ματιά αν σε καλύπτει αυτό: http://www.apple.com/support/imac-harddrive/

Εκανα boot απο ενα hiren boot cd και ανοιγει κανονικά. Εκανα και έλεγχο του δίσκου με το προγραμμα της WD και μου βγαζει τον δίσκο ΟΚ.... Που μπορω να κάνω εγκατάσταση σε USB αφου δεν μπαίνει σε recovery mode..?

Εκανα boot απο ενα hiren boot cd και ανοιγει κανονικά. Εκανα και έλεγχο του δίσκου με το προγραμμα της WD και μου βγαζει τον δίσκο ΟΚ.... Που μπορω να κάνω εγκατάσταση σε USB αφου δεν μπαίνει σε recovery mode..?

Θα χρειαστείς να βρεις ένα OS X installation cd ή USB. Μπορεί να φτιάξεις ένα απο PC χρησιμοποιώντας το transmac http://www.acutesystems.com/scrtm.htm

Επίσης αν έχεις κάποιον γνωστό σου με Mac που έχει recovery στον υπολογιστή του μπορείς να φτιάξεις bootable recovery USB με αυτό : http://support.apple.com/kb/HT4848

Καλό είναι στο μέλλον να έχεις και εσύ ένα τέτοιο USB μαζί με timemachine backup.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...