kaliakman Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Παιδιά σκέφτομαι να πάρω καινούριο σύστημα κρατώντας από το παλιό μόνο τον σκληρoύς (2x500GB)..Έχετε να προτείνετε καμία αλλαγή?
Teojesper Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Έχεις κάνει λαθάκια, συμπλήρωσε καλύτερα την φόρμα αγοράς H/Y...
kaliakman Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 i) Το ποσό που διαθέτουμε:Περίπου όσο το πρώτο post. ii) Tη χρήση του υπολογιστή:Gaming και Προγραμματισμός. iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: - iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Θέλω να πάρω οθόνη κρατώντας και την τωρινή για Dual Screen αλλά αυτό είναι δευτερεύων. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.Έχω 5.1 και έχω και κάρτα ήχου. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Καλύτερα από ένα κατάστημα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα δόσεων. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω μόνος μου. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? - ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> Ναι.Για αυτό θέλω την Colossus που εκτός από πανέμορφη(:Ρ) είναι και τεράστια με πολλές δυνατότητες x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> Δεν νομίζω να χρειαστεί για τα επόμενα 1-2 χρόνια τουλάχιστον xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> Το ίδιο με CPU.Το θέμα της ψύξης με ενδιαφέρει πολύ καθώς το δωμάτιο είναι μικρό και χωρίς air-condition.
Sakiz105 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Περιμενε μεχρι 12 σεπτεμβριου.Βγαινουν οι 6πυρηνοι intel (i7 5820k θα κανει περιπου 300-320 ευρω)
driverpit Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 BITFENIX COLOSSUS VENOM GREEN LED WINDOW BLACK 159.11 € XFX TS SERIES 750W PSU 89.90 €INTEL CORE I5-4690 3.50GHZ LGA1150 - BOX 198.96 € ASROCK H97 PERFORMANCE RETAIL 97.46 €CRUCIAL BLS2CP4G3D1609DS1S00 BALLISTIX SPORT 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL CHANNEL KIT 72.50 €RAIJINTEK EREBOSS 39.90 €INTEL 520 SERIES SSDSC2CW120A310 120GB SSD 2.5'' SATA 3 BROWN BOX 62.90 €ASUS R9 280X R9280X-DC2T-3GD5 3GB GDDR5 PCI-E RETAIL 272.11 € LG GH24NSB0 SUPER MULTI DVD-REWRITER SATA BLACK 14.90 € Σύνολο: 1007.74 €
pnick Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 To κουτί σίγουρα δεν το χρειάζεσαι απαραίτητα. Υπάρχουν πιό οικονομικά "τεράστια" κουτιά, με πολλές δυνατότητες. Για την χρήση που θα κάνεις ένα mid tower μια χαρά θα ήταν. Full Tower να δεις αν έχεις σκοπό να βάλεις υδρόψυξη σε cpu, κάρτα γραφικών κ.λπ. και άν έχεις 10 δίσκους να βολέψεις (εγώ βλέπω μόνο 3 στα πλάνα). Αν δεν έχεις κάτι από τα παραπάνω, τότε δεν έχεις ανάγκη τέτοιο κουτί. Είναι πεταμένα λεφτά κυριολεκτικά τα 184€ για αυτήν την χρήση. Μνήμη 16gb για gaming δεν χρειάζεσαι. Για προγραμματισμό κ.λπ. θα δεις στο μέλλον. Νομίζω ότι δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 8gb για αρχή. Οθόνη, ποιάν ακριβώς έχεις τώρα; Μια σύνθεση ενδεικτική από μένα:
Millennium Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Στη πρώτη σου σύνθεση η κάρτα δεν κάνει...Κοίταξε για 290 με 4gb που θα σου χρειαστούν με τις οθόνες και για gaming (αν πας σε radeon πάρε με gaming bundle).Χρειάζεσαι καλή ψύκτρα επίσης.Εγώ θα κοιτούσα σε ξεκλείδωτους στο budget. Ωραίο το colossus.
kaliakman Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 To κουτί σίγουρα δεν το χρειάζεσαι απαραίτητα. Υπάρχουν πιό οικονομικά "τεράστια" κουτιά, με πολλές δυνατότητες. Για την χρήση που θα κάνεις ένα mid tower μια χαρά θα ήταν. Full Tower να δεις αν έχεις σκοπό να βάλεις υδρόψυξη σε cpu, κάρτα γραφικών κ.λπ. και άν έχεις 10 δίσκους να βολέψεις (εγώ βλέπω μόνο 3 στα πλάνα). Αν δεν έχεις κάτι από τα παραπάνω, τότε δεν έχεις ανάγκη τέτοιο κουτί. Είναι πεταμένα λεφτά κυριολεκτικά τα 184€ για αυτήν την χρήση. Μνήμη 16gb για gaming δεν χρειάζεσαι. Για προγραμματισμό κ.λπ. θα δεις στο μέλλον. Νομίζω ότι δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 8gb για αρχή. Οθόνη, ποιάν ακριβώς έχεις τώρα; Μια σύνθεση ενδεικτική από μένα: Σύνθεση 1250€.png Αυτό για το κουτί.. Όπως είπα χρειάζομαι ιδιαίτερα καλή ψύξη γιατί πχ αυτό που έχω τώρα για να λειτουργήσει σωστά μέσα στο καλοκαρί χρειάζεται μόνιμα ανεμιστήρα να το φυσάει.. Οπότε είναι στα σχέδια μου η υδρόψυξη καθώς έχει καλύτερη απόδοση.. Απλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου δεν έχω ιδέα. Επίσης το κουτί είναι το πρώτο πράγμα που φαίνεται στο δωμάτιο στην θέση που βρίσκεται οπότε έχει σημασία να είναι όμορφο.. edit: Η οθόνη που έχω είναι http://www.lg.com/uk/monitors/lg-L1942S-lcd-monitor. Σαν δεύτερη θα είναι μια χαρά καθώς ο ρόλος της θα είναι κυρίως στον προγραμμάτισμο.
pnick Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Αυτό για το κουτί.. Όπως είπα χρειάζομαι ιδιαίτερα καλή ψύξη γιατί πχ αυτό που έχω τώρα για να λειτουργήσει σωστά μέσα στο καλοκαρί χρειάζεται μόνιμα ανεμιστήρα να το φυσάει.. Οπότε είναι στα σχέδια μου η υδρόψυξη καθώς έχει καλύτερη απόδοση.. Απλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου δεν έχω ιδέα. Επίσης το κουτί είναι το πρώτο πράγμα που φαίνεται στο δωμάτιο στην θέση που βρίσκεται οπότε έχει σημασία να είναι όμορφο.. edit: Η οθόνη που έχω είναι http://www.lg.com/uk/monitors/lg-L1942S-lcd-monitor. Σαν δεύτερη θα είναι μια χαρά καθώς ο ρόλος της θα είναι κυρίως στον προγραμμάτισμο. Αυτά τα κουτιά σου αρέσουν; 1 https://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html 2. https://www.skroutz.gr/s/4153266/Corsair-Obsidian-750D.html?keyphrase=750D Κορυφαία και τα δύο και πιό οικονομικά, και έχουν τα πάντα, και φυσικά πολλές δυνατότητες ψύξης κ.λπ. Αν πάς σε κλειδωμένο επεξεργαστή δεν θα χρειαστείς liquid ψύξη πάντως. Αυτή που σου έβαλα, φτάνει και περισσεύει. Αν την 2η οθόνη την θέλεις απλά για τον προγραμματισμό, τότε μπορείς να δείς και πιό οικονομική κάρτα γραφικών.
kaliakman Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Αυτά τα κουτιά σου αρέσουν; 1 https://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html 2. https://www.skroutz.gr/s/4153266/Corsair-Obsidian-750D.html?keyphrase=750D Κορυφαία και τα δύο και πιό οικονομικά, και έχουν τα πάντα, και φυσικά πολλές δυνατότητες ψύξης κ.λπ. Αν πάς σε κλειδωμένο επεξεργαστή δεν θα χρειαστείς liquid ψύξη πάντως. Αυτή που σου έβαλα, φτάνει και περισσεύει. Αν την 2η οθόνη την θέλεις απλά για τον προγραμματισμό, τότε μπορείς να δείς και πιό οικονομική κάρτα γραφικών. Το κυρίως για προγραμματισμό είναι αυτό ακριβώς, *κυρίως* Οπότε θα μείνω σε αυτή. Από αυτά είναι όμορφο το 2ο. Οπότε μένω σε αυτήν την ψύξη και θα κοιτάξω αργότερα για υδρόψυξη κλπ.
pnick Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Οπότε μένω σε αυτήν την ψύξη και θα κοιτάξω αργότερα για υδρόψυξη κλπ. Υδρόψυξη θα χρειαστείς μόνο αν κάνεις overclocking στον επεξεργαστή σου (ή στην κάρτα γραφικών, που δεν θα το συνιστούσα τόσο). Στον επεξεργαστή αυτόν δεν γίνεται oc. Οπότε, liquid cooling δεν θα χρειαστείς. Εκτός αν αλλάξεις την σύνθεση και βάλεις 4690Κ και Ζ97 μητρική και ασχοληθείς με oc. Για μένα μια χαρά είσαι έτσι. Κορυφαίο σύστημα.
Millennium Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μπορεί και να μη χρειάζεσαι i7 ανάλογα και για τη χρήση μιλάς.Εγώ θα βάζα καλύτερη ψύξη σίγουρα εφόσον μιλάς για πολλή ζέστη.Και οθόνη χρειάζεσαι.Γενικά μη βιαστείς να κάνεις κινήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα